Precis dagens ämne. Vad ska man välja? Vad har ni valt? Vad är rätt och fel för er?
Alla har vi olika åsikter, om allt. Det är självklart för mig, hade vi inte haft olika åsikter hade det väl räckt med att vi hade ett parti och en som bestämmer? Hur kul hade det varit?
Men alla har olika åsikter, alla får tycka som de vill, alla har sina rättigheter som människa. För vi lever i ett demokratiskt land. Men när man läser på Facebook om alla som säger: rösta rätt! Rösta inte på SD. Rösta inte på M. Rösta grönt! Osv... Självklart får ni göra som ni vill med er röst, men att säga att "alla som röstar på SD är smygrasister" eller att hata någon bara för att de röstar på ett visst parti. Hur demokratiskt är det egentligen?
Alla har olika åsikter, vi har rätt att ha olika åsikter, den friheten har vi i vårt land. Det är en helt fantastisk frihet som vi har. Det är inte många länder som faktiskt har det! Är det inte då viktigt att vi tar vara på den friheten istället för att trycka ner alla andra som inte tycker som vi själva gör?

Tyck vad ni vill, om folk och om partier, men ni behöver inte uttrycka det för hela världen. Vi får tycka och tänka vad vi vill i Sverige, men det tillhör god uppfostran och lite vett och etikett att man inte säger vad man vill i alla lägen, kan jag tycka! :)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag är det dags för mig att ta farväl av en trogen vän.
En vän vars resa jag har fått följa de 5 första åren av hennes liv.
5 år är kanske inte så mycket, av ett helt liv. Men så mycket vi har lärt oss, du har lärt dig.
Så många minnen, roliga stunder, tråkiga stunder vi har hunnit med.
Att få vara den som har stått dig allra närmst, fått gå med dig i 5 år har varit en av de roligaste resorna jag gjort i mitt liv.
Från att du, när du föddes såg ut som en älg, långa ben, kobent och liten kropp. Till att bli en vacker häst.
Hästen som föddes fuxsto, utan några som helst vita tecken. Ändå blev du så fantastisk!
Man ska minsann inte dra alla över en kant.
Älskade Zelda. 5 år har du varit här hos oss. Nu är din resa slut här, ett nytt kapitel börjar i morgon och din livsresa fortsätter,
utan tryggheten här hemma. Så fungerar det. Du kommer komma till en ny plats, en ny familj, en ny miljö. Många mil hemifrån.
Jag kommer sakna dig, så det gör ont. Men jag kan skicka iväg dig, med en bra känsla i hjärtat. För jag vet vilken bra häst du är.
Jag vet att du kan ge så mycket mer. Jag vet det.
Älskar dig Zelda, du kommer alltid vara min bebis. Vart du än är, hur gammal du än är.

<3
Likes

Comments

6 månader
181 dagar
4344 timmar
260 640 minuter
15 638 400 sekunder.

Vad ska man säga? 6 månader. Helt sjukt egentligen. Tårarna trycker sig fram när jag tänker på det. Det går inte en dag utan att jag tänker på dig. Det går inte en dag utan att jag tänker på alla saker jag måste visa dig.

Att vi har köpt en till hund, vi har renoverat vardagsrummet på nedervåningen. Även fast man vet att du inte vet allt vi gjort, så känns det som att man har berättat det. Det känns som att du vet. Och det kanske du gör, du kanske har sett allt vi gjort. Du kanske ser hur ledsna vi är. Men på sätt och vis lättade över att du har det bättre nu än vad du hade den sista tiden. Ingen vill gå med rullator när man är 50. Ingen vill ha syrgasmaskin när man är så ung. Det slipper du nu.
Jag älskar dig pappa! Och saknar dig något fruktansvärt..


Likes

Comments

Jag skaffade mig ett gymkort häromdagen (hör och häpna!) men kände att nu när jag inte kan rida Zelda så måste jag göra något annat, plus att jag har ett litet mål att komma i bättre form! sen får vi väl se hur det går, men det va fanimej dyrt så kämpa ska jag!
Idag var jag och tränade för första gången sen i mars. Det var riktigt skönt!

Som sagt så kan jag inte rida Zelda, hon har blivit överbelastad i ländryggen och har behandlats med akupunktur och infraröd strålning en gång. Hon ska behandlas en gång till om ca 2 veckor och tills dess ska hon vila.
Det är skitjobbigt! Men men, det löser väl sig det också!
Jag använder min studentpresent flitigt!
En smoothiemaker, vad är mer perfekt?!
Så idag blev det en hallon och passionssmoothie, riktigt gott :)Lite körkortsteori hinner man ju alltid med såhär en lördagkväll! Underbart! :)

Likes

Comments

Ja, en gång i tiden började jag skolan, förskolan... Det varade dock inte länge då många vet att jag ganska snart började ettan istället av olika skäl. Jag gick klart lågstadiet i Tjörnarp skola, påbörjade mellanstadiet. På hösten i femman flyttade vi till vittsjö och jag slutförde mellanstadiet där. Högstadiet var i bjärnum, mindre kul skola! Underbara lärare men skolan i sig var ingen höjdare, framförallt inte bussresorna dit och hem..
I nian när det gällde att söka till gymnasiet så visste jag att jag ville jobba med djur, det har jag alltid velat. Jag sökte samhällslinjen i hässleholm för jag visste inte vad jag skulle söka.. MEN så hittade mamma Ingelstadgymnasiet i en Häst&Ryttare tidning. Jag blev fast direkt, sökte på en gång, och jag kom in. Så lycklig jag var!
 Första dagen så skulle vi få en liten rundvandring och de visade där vi skulle bo osv. Då såg jag vem jag skulle bo med, vi var båda lite blyga till en början, men redan senare samma dag så började vi prata, vi pratade och skrattade och hade det så roligt ihop. Det var precis som om vi alltid känt varandra! Där gick jag sen i 3 hela år! För en vecka sedan tog jag studenten och nu är det dags att komma ut i det verkliga livet. Som djurvårdare. Jag har alltid haft en dröm, att få jobba med djur. Att ha en och samma dröm genom hela livet är rätt häftigt. Nu är jag dessutom utbildad djurvårdare. Helt otroligt! De tre senaste åren i mitt liv har varit skit, det har gått upp och ner med allt! Men samtidigt har det varit de tre bästa åren i mitt liv. Jag har lärt mig så otroligt mycket, jag har fått veta saker jag aldrig trodde var sant och framförallt så har jag fått otroligt fina vänner.

Att 12 år i skolan kan gå så snabbt.. Vad hände? Vad händer nu? Vart ska jag ta vägen?
Jag vet inte.
Men istället för att oroa mig över det så lever jag i nuet och tar dagen som den kommer.

Live as if you would die tomorrow

Likes

Comments

Detta kanske kommer att låta konstigt, men efter alla dessa åren i skolan. Alla gånger man suttit och gråtit över att man har mycket att göra i skolan, att man är rädd att inte lyckas få in saker i tid eller alla gånger man svurit över att behöva gå upp extra tidigt, för att läraren "måste gå igenom en sak innan vi kan jobba självständigt", så vill jag inte sluta! Vill inte skiljas från min fina klass och mina kompisar. Det ska bli jättejobbigt. Att veta att några bor i Kalmar, 3,5 timmar hemifrån mig. SUCK!

Två skoldagar har vi kvar tillsammans... TVÅ skoldagar. Sen då? Vad ska jag göra sen? Vart ska jag ta vägen?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Till ett annat ämne nu! Nämligen min häst.
För någon vecka sedan gjorde vi dressyrdebut på 64,6%. En underbar start kan man tycka! Men nu i helgen gick det ÄNNU bättre! Då vi startade vår andra dressyrtävling, och landade på 67,7% ! Kan ju inte bli bättre!! Jo? För i torsdags så startade vi vår första RIKTIGA hopptävling, 80 cm. LD. Och vi fick bara ett riv. Älskar min häst. Helt otroligt! 5 år!

Likes

Comments

Har ni någon gång vetat att ni måste ta farväl av någon ni älskar? Er bästa vän, en pojk/flick-vän, ert husdjur, en familjemedlem eller vad som helst? Det tror jag ni har. Ni alla har (förmodligen) någon gång tagit beslutet om att jag kan inte leva tillsammans med denna personen. Eller att behöva ta det hemska beslutet att avliva sitt djur. Eller sälja...
Sälja... Den situationen har jag hamnat i. Jag vet att jag måste sälja Zelda snart. För hon är för liten för mig. Vi har ägt Zelda i 5 år nu, hon har varit hos oss sen den dagen hon föddes. Den 16 maj 2009. Det var Eurovision song contest den dagen kommer jag ihåg..
Sedan dess har Zelda varit en familjemedlem och desto mer tiden har gått desto mer älskar vi alla henne. Jag kan dock tänka mig att jag, som har ridit henne och fostrat henne och lärt henne allt hon kan idag, har ett speciellt band med henne. Vi är som två bästa kompisar, vi kan prata med varandra. Är man ledsen så lägger hon alltid huvudet i ens armar, precis som om hon förstår att något är fel. En bästa kompis som aldrig sviker, vare sig det gäller att klara en skänkelvikning eller om det gäller att hoppa ett högt hinder. Även om man kanske inte alltid klarar det, så är det saker vi gör tillsammans, som bästa kompisar gör saker tillsammans. Och vi gör alltid vårt bästa.

Jag kan med säkerhet säga att jag ALDRIG har träffat, och kommer förmodligen aldrig träffa en mer fantastisk häst som Zelda. Hon är 5 år och senast för någon dag sedan red jag henne, utan sadel och utan träns, i bara grimma. På hur många 5-åringar kan man göra det? När jag har ridit och har tränsat av så låter jag henne stå utan träns och utan grimma på sig. Går hon någonstans? Nej. Hon kan backa på kommando och är för övrigt väldigt glad i morötter (hur nu det är relevant för det är väl alla hästar...?).

Det jag vill komma till är att hur jobbigt det än kommer vara den dagen jag måste säga farväl till Zelda, hur många tårar som än kommer spruta så kommer hon alltid komma ihåg mig. Och jag kommer alltid komma ihåg henne. Som två bästa kompisar gör.

Jag älskar dig min fina prinsessa! <3 du fyller mina dagar med hopp och kärlek! ❤️


Likes

Comments

Conchita. Du är bäst! Jag bara älskar henne, hon har rösten och har lyckats få till en grymt bra låt. Tycker det är rätt mäktigt att som transa, våga ställa sig på en scen inför hela europa och sjunga. Man kan tänka sig att det hade varit antingen eller, antingen hade hon fått allas stöd (som igår) eller ingens. Så jag tycker hon är en värdig vinnare, absolut! Sverige gjorde en grym insats med en tredje plats, dock att Sanna sjöng lite sämre på finalen än på semi-finalen. Över lag tyckte jag att det var många bra bidrag i år, men som sagt  så finns det ju bara plats för en vinnare! :) 


Likes

Comments

Är det inte helt absurt att "Michael Jackson ska släppa ett nytt album"?! Han lever inte längre, bara acceptera det faktum att han aldrig kommer göra musik igen, det finns så många andra mycket bättre artister, varför inte satsa på de istället för att satsa på en artist som är död? Vad tjänar man på det? Varför gör man det?

För er som inte vet vad det är som händer så är det så att Michael Jackson är ju död sen ett par år tillbaka, och nu så har man hittat "demon" till nya låtar i hans dödsbo. Och då har en annan artist tagit dom demon och gjort färdigt låtarna och sen nu spelas dom i radio osv. Helt sjukt.
Visst, jag Har aldrig tyckt att Michael Jackson är en bra artist, jag tycker inte han kan sjunga över huvud taget. Men men det är inte relevant nu, jag blir bara så arg att man ska satsa på en artist som är död. Varför? Som jag sa innan så finns det så många artister som är hundra gånger bättre än Michael Jackson, som faktiskt förtjänar att bli mer sedda än de är idag. Artister som kanske inte har blivit sedda av någon, försök uppmärksamma de istället.

/ Något arg tjej såhär torsdag morgon! Men dagen ska nog sluta bra ändå! :)

Likes

Comments