Jag och Meekatt åkte och besökte min sister in Law i Los Angeles den 06 sep.  Vi skulle stanna där 1 vecka och vi hade laddat hemma ifrån med LA kortet. Nu skulle vi upplava Los Angeles. Jag som har tur, att ha familj i denna underbara stad har jo varit där några gångar. MeeKatt har aldrig varit där därför tog vi allt som vi kunna få uppleva. Och vilken underbar vecka vi hade. Och Jaaaaa MeeKatt älskar Ross just like me. Dessa foton är mina från mitt kamara. Det var tyvärr fel inställt. Men där kommer mycket mer om denna resa.

En morgon med stora förväntningar.

MeeKatt prövar sin utrustning.

MeeKatt rockar fett. Hon är grym på att köra bil i Los Angeles.

Min fina fina MeeKatt vid Hollywood skylten.

Ingen Hollywood utan besök hos kändisarna. Här är trappen som användes i Pretty Woman och ett av Justin Biebers hus.

Första bild är från Michael Jackson´s teresse. Det är känt då han höll sit barn ut ifrån. Budda är från Elvis hus.

Underbara Los Angeles och HollyWood.

Kan man annat än älska dessa palmer. Dessa betyder varmt klimat och det gillar Majsan. :)

Beverly Hotell. Vist är det vackert. ?

Fortsättning följer. !!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det där med träning är jo faktisk skönt. Jag har jo varit aktiv i store perioder i mitt liv. Jag har brottas i många år, det var ligesom "MIG" jag bara älskad att träna. Efter det begynte jag med styrketräning och efter 6 md. blev jag även instruktör på "dansk helsesport"

Det är konstigt med mig om jag kommer riktigt igång, är träning som en drog för mig. Då jag i 2009 fick reda på att jag tyvärr hade reumatism. Trodde jag automatisk att träningen var slut. Jag har perioder nu som jag inte kan träna, då jag simpelthen har allt för mycket värk i kroppen. Men nu vill jag satsa på att springa tjejmilen i NYC 2018 med min kompis Malin Meekatt ;) löpet är i juni och så klart i min favorit stad NYC.


Likes

Comments

Ett tillbaka blick med bildar på barnen. Det är faktisk konstigt, de är så store nu. Tänk om man kunna gå tillbaka i tiden bara en vecka och få uppleva allt detta igen. Vilken otroligt fin trägård.

Likes

Comments

Golanhöjderna (arabiska: الجولان; hebreiska: רמת הגולן), förr Syriska höjderna, är en högslätt i sydvästra Syrien. Under sexdagarskriget år 1967 erövrades Golanhöjderna av Israel, som år 1980 annekterade området. Varken FN eller något annat land har erkänt annekteringen och FN:s säkerhetsråd har i resolution 497 ogiltigförklarat annekteringen då detta anses strida mot internationell rätt.

Libanon gör anspråk på ett mindre gränsområde som kallas Shebaagårdarna, och anspråket stöds av Syrien. Då Israel drog sig tillbaka från södra Libanon år 2000 accepterade den grupp från FN som övervakade tillbakadragandet att Israel behöll sina trupper i Shebaaområdet. Därmed definierades det lilla gränsområdet indirekt som en del av Golan och därmed en del av Syrien.[källa behöv


Historia[redigera | redigera wikitext]

Äldre historia[redigera | redigera wikitext]

Från tredje årtusendet f.Kr. dominerade amoriter Golan fram till andra årtusendet f.Kr. då araméer etablerade sig i området. Höjderna som i Bibeln kallas Bashan, orsakade krig mellan Israel (det norra av de två judiska kungariken som existerade vid denna tid) och det arameiska kungariket från 800-talet f.Kr.. Den israeliske kungen Ahav (regerade 874-852 f.Kr.) besegrade Ben-Hadad I i södra Golan.

Omkring 700 f.Kr. tog assyrier över kontrollen över området men ersattes snart av babylonier och det persiska riket. På 500-talet f.Kr. bosatte sig judar i området efter sin exil i Babylon (dagens Irak).

400-talet f.Kr. intog Alexander den store området och förblev under hellenistiskt styre fram till dess romarna erövrade det. I mitten av 200-talet f.Kr. hjälpte Judas Mackabaios judar i området, som inte stod under judisk kontroll, i en revolt mot seleukiderna.

Namnet Golan uppstod under den romerska ockupationen och är en latinisering av det grekiska namnet på området: "Gaulanitis". Under det första judiska upproret mot Rom som leddes av judar från Judeen, erövrade ett antal judar en bergstopp vid Gamla som de senare föll i romerska händer. Bergstoppen kallas idag "Golans Masada" (dvs "Golans fästning"). När det romerska riket delades 391 e.Kr. blev Golan en del av Bysantinska riket. År 636 erövrade araber området som därefter kom under kalifen i Bagdad. Under 1400- och 1500-talen började druser att bosätta sig i norra Golan och på Hermonbergets sluttningar. Även sudaneser, turkmener, cirkasser och syriska araber slog sig ned på höjderna. På 1500-talet blev Golan en del av Osmanska riket och förblev under turkiska kontroll fram till första världskriget. Först på 1800-talet började namnet Golanhöjderna förekomma i skrifter.[1]

Oliver och Alexander fick följa med Mikael till hans OP. Det var oppe på Golan. Golan är där som FN jobbar. Pojkarna tyckte det var cool att se där pappa hade sitt OP

Oliver och Alex i en av bilarna :)

Det som var kvar av Golan hospitalet i 2007/2008.

Så rolig det var att kolla ut över golan.

På väg hemåt blev dom plötslig mittpunkt på ett bröllop. Alle ville ta bild med mina pojkar. Vilket inte riktigt mina pojkar tyckte om. De vuxna slås med barnen för de ville också med på bild. Det var helt overklig​. 

Likes

Comments

Varje fredag hade vi samling på Ismack ! Det var alltid den kväll man så fram emot. Denna ikväll är från vår Halloween firande. Det var så mysigt att träffes där några timer och bare prata lite med alla. Vi hade jo olika temaér så därför fick vi olika mat osv.

Min fina Oliver vill klart vara Harry Potter. Vist var han fin. ;)


Ja och Isabelle ville jo vara hennes store idol Pippi. Vi hade så klart tagit med oss dräkten från Sverige.

Alex var ridder. Ingen kväll utan barnen fick vara med. Och denna kväll var rolig för dom. Där var arrangerat flera lekar för dom. Här äter dom äpple. Lite svårt för Oliver då han ingen fram tänder hade.

En lite Oliver som kämpar på med sitt äpple !

Kan man annat an älska detta skratt. Min lilla riddare. !

Kan man vara annat an en häxa. Det var jo inget nytt. ;)

Likes

Comments

Som i jo säkert vet, i al fall dom som jag känner, så är Meekatt min tro följa ;) igår skulle hon till Göteborg och skriva på ett kontrakt. Jag fick följa med och vi hade en riktig mysig tid i Göteborg.

Malin hämtade mig strax efter 10. SÅ gick turen till Göteborg. På vägen dit börjat vi prata om som så många gångar för, att det var gott att vi inte typ blev inspillet när vi pratat. Folk hade säkert fått sig ett skatt eller många. ;)

Mens fina Malin skrev på ett nytt kontrakt, så gick jag omkring i fina Göteborg. Jag vågat inte gå för långt från det ställa Malin var. För tänkt om jag skulle bli borta i Göteborg. Jag kan fara vilt i en återvändsgränd :).

När Malin var klar passade vi på att pröva nya modet på HM och ja döm själv. Men jag kan väl säga vi gjorde dagen för många ! Men bäst av allt vi hade det skit roligt.

Heja HM för den fina nya serie. Den sitter jo som ett smäck !!!!!!! ;)

Likes

Comments

Palmyra och besök från Sverige.

Ja, vi fick faktisk besök av en av Olivers klasskompisar med hans familj. Den bestod av Anna-Lena, Thomas, Adam och Lukas. Det var skönt att få besök från Sverige. Vi passade på att vise dom lite runt i vår underbara Syrien. Först gick turen till fina fina Palmyra som nu inte ser ut så här mera efter kriget i Syrien. Det gör ont, för döm själv hur fint ni tycke det var. Vi hade tur att ride ut i soluppgången på kamel och bara njuta.


Historia[redigera | redigera wikitext]

Palmyra, det bibliska Tadmor, ligger mitt i den syriska öknen nära en hetvatten-källa kallad "Afqa" enligt vad som står på skrivtavlorna från Mari och i assyriska texter.[5] Kung Salomo anlade staden[6] som en förrådsstad på karavanvägen mellan Medelhavet och Eufrat. Grekerna gav bebyggelsen namnet Palmyra, och de första pålitliga uppgifterna om den härrör från romarna.[7]

Under det artonde århundradet f.Kr. beboddes staden av assyrier, amoriter och nabatéer. Karavanhandeln gav staden dess betydelse och förblev källan till dess välstånd. Man tycks också ha försökt odla jorden med tillhjälp av vattenledningar.

Under 100-talet f.Kr. hamnade Palmyra under Roms intressesfär. Sin största betydelse fick Palmyra sedan Petra 106 e.Kr. erövrats av Rom.[8] Hadrianus gav staden namnet Hadrianopolis under Roms storhetstid. Under 200-talet vann Odaenathus stor självständighet och förde krig mot sasaniderna. 262 blev han av kejsar Gallienus insatt som kejsarens ståthållare i Öster.[9]

Tadmors korta storhetstid inföll under senare hälften av 200-talet då den var ett viktigt ekonomiskt centrum. Staden hade goda handelsförbindelser med Persien, Indien, Kina och Arabiska halvön.

Odaenathus och hans efterträdare Zenobia gjorde Palmyra till huvudstad i ett stort rike med utsträckning i Mindre Asien och mot Egypten. Han erövrade även Mesopotamien men mördades 266 eller 267. Zenobia regerade därefter i sin sons namn och erövrade Egypten. Hennes välde omintetgjordes genom kejsar Aurelianus återsamling av Romarriket. Zenobia och perserna, som var hennes allierade, besegrades i slaget vid Emesa 272. Zenobia fördes i triumf till Rom, där hon sedan bodde i Hadrianus villa.[10]

Palmyra förstördes 744 av araberna.[11]


Åhhh så fint billed. Det gör faktisk ont att se, för detta var som ett paradis på jorden.

Ännu ett billed av oss alla på kameler ;)

Oliver var stolt, han var den enda som red kamel ensam. Han var 7 år.

på kamel ut till soluppgången.

Anna-Lena och jag som beduin fru´er.

Även grabbarna tyckte det var stort. :)

Lukas som beduin.

Thomas håll i dig, en kamel är inte liten. ;)

Barnen trötta då det var över 40 grader :)

Happy Family.

Hotellets baksida.

Likes

Comments

Här med en annan fin svensk familj. Detta är Monica och Carl min Isabelle och Alexander. Samt grisen i rosa är jo mig. ;)

Bab Touma, Damascus, Syria här ligger fina Anat det är en butik som hjälper ensamma kvinnor. De syr och får in pengar allt är handgjort där.

Dörren intill vår fina appartment. I just miss it so so so so much.

En trött Isabelle och en storbror Alexander som vill ha en fint kort. Bilen som är parkerat bakom är inte ovanlig i Damaskus, du parkera där, där simpelt finnas plats för en bil. Även om det skulle innebär att folk måsta gå ut på vägen och gå förbi. Det var mycket skillnad an det vi var van vid från Danmark och Sverige.

Alexander gör sin syster glad vid at leka lite med henne. ;)

Ingång till en riktig mysigt resturan i gamla delan av Damaskus.

Vist var det mysigt ! Åhh som jag saknar detta.

Min man Micke

Likes

Comments

Vi kom till Damaskus i Juli i sep (tror jag det var) begynte Oliver (7 År) kindergarden. Han kunna absolut ingen engelska. Så då vi kom dit, så sätt jag alla 3 barn i en international daycare. (Rainbow).

Att komma till en skola med vakter som skulle se Id varje gång man skulle in, det känns bra. Då man jo lämnar sin bästa äga där varje dag.

Det var riktigt tufft för Oliver i början, då han jo inte alls förstod vad dom sa. Han kröp mest runt och nyp alla de andra elever i fötterna. Vilket inte fröken Hasket tycke om. Vi blev snabbt enig om, att det räckte att han gick från 0800-1200 i 1 md. det var bäst för Oliver.

Oliver höll även hans födelsedag där den 09 dec och fick sin tårta med en dinosaurie.

Oliver´s födelsedags tårta.

Ingen snö, men en snöman av pap hade dom i al fall.

Lite roligt man sätter i julgranskulor, men om man tittar lite närmare så ser du att där även var apelsiner. :)

Här fixar vi födelsedag för Oliver.

Likes

Comments

Varje tisdag morgon hade vi ett möte. Vi hittat på ting att göra tillsammans, när vår män jobbade. Ja, det var jo bara fruér där, när vi var där. Men når vi skulle hem, så kom där faktisk en man. (Hans fru Hanne från Norge) skulle då jobba på ett OP. Där var otroligt många olika nationaliteter. Så engelsk var det språk vi pratat där. Även om där var flera av samma nationalitet så pratat man engelsk.

Denna tisdag hade vi ett baby shower för Cathrine som skulle ha barn. Cathrine kom från England och hade redan 2 barn med sig. Nu tänker ni säkert, vilken upplevelse att få barn i Syrien. Men där fanns massor av modern hospital och läkare i Damaskus.

Likes

Comments