Header

Mina föräldrar har precis kommit hem från en vecka i värmen, därav ser jag sjukt mycket blekare ut (jobbar jämt)...

Har tyvärr inte haft sådär jättemycket att skriva om och brist på bilder men över helgen så var mina föräldrar och hälsade på i Stockholm. Vi fick en riktigt mysig helg och sjukt bra väder! Sista kvällen så käkade vi på sthlm tapas (där jag ätit en gång innan) och gick där ifrån lagom mätta och belåtna.

Har jobbat igår och jobbar även idag sen tar jag ledigt till söndag då vi har midsommarstängt. Får se vad planerna blir att göra på midsommar...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nämen då fick jag sommarlov förra veckan och vi har njutit för fullt men lite jobb har jag också hunnit med.

Idag har vi varit på matfestivalen Smaka på Stockholm där olika foodtrucks osv ställer ut! Blev iallafall en hamburgare innan vi begav oss mot Djurgården för en promenad och lite glass. Mysigt var det iallafall och länge var vi ute i det fina vädret!

Likes

Comments

Vår sista heldag med utflykter (då flyget gick relativt tidigt dagen efter) hade vi några stopp på vägen men en relativt lång bilresa nere vid södra Island.

Första stoppen blev seljalandsfoss vilket är ett vattenfall som var på vägen. Jämfört med Gullfoss var inte detta lika maffigt men såklart fortfarande kul att ha sett.

Vi begav oss sen vidare mot Black Sand beach i Vik. En mysig liten by vid havet, dock blåste här väldigt kallt så blev också bara lite fotton sen lunch. Mellan stranden och vattenfallet skulle det finnas ett störtat plan, dock va detta en bit att gå om man inte hade speciella däck så valde att inte göra detta.

Denna lilla rutt gick snabbare än förväntat så vi körde vidare bor mot söder om Reykjavik till ett ställe som heter krysuvik. När vi kom dit va det nästan helt öde och det luktade galet äckligt. Liiite coolt var det ändå men kanske inte prio 1 om ni skulle åka dit.

På vägen hem blev det lite stopp vid klippor och liknande svarta stränder.

Eftersom vi bara hade ätit ute 1 dag bestämde vi för att unna oss lite god mat, detta blev en restaurang som serverar relativt normal mat som kyckling, fisk, hamburgare osv men med lite isländsk twist. Fruktansvärt gott var det iallafall!

Likes

Comments

Den näst sista heldagen så hade vi packat med oss mat, i form av mackor, frukt och lite annat så vi skulle slippa stanna på vägen.

Första stoppen var nationalparken pingvellir, vid denna tiden var det lite halvtaskigt väder vilket gjord att vi inte stannade särskilt länge då det blåste och regnade en del.

Vi fortsatte vår resa mot Geysir, vilket är där de mest aktiva geysrarna är, sjukt häftigt men så svårt att få med på bild! Liten snabb fika där sen åkte vi vidare mot Gullfoss.

Påvägen hittade vi även några jättsöta och närgångna islandshästar där vi svängde av och tog några bilder.

Gullfoss var verkligen ett gigantiskt stort vattenfall, här hade vi sååå tur med vädret! Väldigt varmt och helsol vilket resulterade i en regnbåge över vattenfallet.


Likes

Comments

Dag 2 så hade vi bokat hästridning kl 2 (via eld hestar) som inte låg alltför långt från där vi bodde. Detta va en tur på 1-2 h, relativt basic för att passa de flesta!

Tyckte verkligen det va hur kul som helst men man kände sig sådär lagom mörbultad i hela kroppen efter detta..

Mycket mer än så gjorde vi faktiskt inte, vi va ute och käkade på dominos på kvällen och gick en sväng men de flesta va väldigt slitna efter en heldag med hästar.

Likes

Comments

Här är vad vi har jobbat med i illustrator, att göra egna montrar. Detta var lite svårare då jag inte använt det tidigare, men väldigt roligt! Det var svårt också då vi fick väldigt fria händer att göra vad vi ville så min slutade så här efter första lektionen.

Likes

Comments

Vi landade på Island relativ tidig morgon, tror vi landa runt 10 isländsk tid. På flygplatsen hämtade vi upp bilen (som det blev lite knasigt med, så boka ALLTID bil på plats. Det blir smidigast). Klockan 2 hade vi iallafall bokat tid på blue lagoon då detta ligger mellan flygplatsen i Keflavik och Reykjavik där vi skulle bo.

Flygplatsen lämnade vi runt 11-12 så detta gick mycket snabbare än vad vi trodde. Vi åkte på lite roadtrip och försökte hitta något matställe. Detta fick bli ett mysigt café och sen begav vi oss vidare mot blå lagunen.

När vi hyrde bilen så köpte vi även till gps vilket gjorde det väldigt lätt att hitta. Så vid en relativ stor parkering ställde vi bilen då man sen fick gå en liten bit till entrén. Vi hade köpt premium paketet då vi fick tofflor, handdukar och valfri dricka.

Detta var iallafall ett väldigt mysigt ställe och rekommenderar verkligen att man åker dit. Bästa är nog när man åker ner då det är nära flygplatsen, sen är det bra avslappning efter flygresan!

Förresten så hade vi hyrt rum via airbnb vilket var sjukt smidigt och billigt! Första dagen blev det inte så mycket mer, vi handlade lite och upptäckte kvällslivet i Reykjavik (vilket inte var jättemycket att hurra för tyvärr...)

Hänvisar mycket av denna dagen till min Islandsfilm då det var svårt att filma vid blue lagoon osv.

Likes

Comments

Vår nurvarande kurs så håller vi på med olika adobe program såsom photoshop och illustrator. Väldigt svårt att komma på något fantasifullt på den korta tiden och begränsade bilderna man har. Den första är från konstfack, där har jag bara tagit bort lite blommor och annat som störde i bilden. Andra vet jag helt ärligt inte vad som har hänt.. Den tredje, ja.. Det va väl på lite magi och olika lager jag tänkte på när jag såg tavlorna haha!

Likes

Comments

För någon dag sen så hade vi faddersittning, detta var alltså en fulsittning med tema mystik/mysterier typ. Jag och mina kompanjoner tolkade detta genom att gå som powerpuffpinglorna som bekämpar brott!

Tyvärr blev det inte jättemycket bra bilder men här kommer några. Men en jätterolig sittning och vi är så taggade inför insparken till när skolorna börjat igen! Kanske någon här som ska börja på ett ekonomiprogram på Södertörn?

Likes

Comments