Kan inte förstå att det redan snart är september alltså. Senast jag skrev var det liksom juli, och halva sommaren var kvar. Nu flyttar jag plötsligt tillbaka till Åbo om två dagar. Ska bli så himla skönt. Har en sjukt fullspäckad höst framför mig, med flytt, Sverigebesök, Tallinresa, årsfester, nya vänner som hittat till Åbo, en massa kurser som ska klaras av och helt enkelt i princip ingen fritid. Efter en relativt enformig sommar kan jag bara säga: bring it on.

​Avslutar detta långa och informativa inlägg med en bild när jag var på kräftskiva i helgen (well, som veganen jag är åt jag bönburgare, som var helt okej men kanske inte det bästa jag skapat, gillar inte kräftor speciellt mycket though så var riktigt nöjd hahah). Superbra kväll och helg, speciellt med tanke på att Fia i princip bodde hos mej i två dygn, haha. Dessutom är Enni hemma från Tyskland som en extra bonus <3 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Varför gör jag alltid såhär? Är supertaggad på att blogga och sen händer det för mycket och jag glömmer totalt bort att jag har en blogg. Här får ni alla mina miljoner läsare (Veera) ett blogginlägg i alla fall, hehe.

Har sen senast firat midsommar (och ätit ca. 2 kg potatis), jobbat, svettats i stekhet värme, haft skrattkväll deluxe med några bitches, och varit på ruisrock. Inte så mycket att säga om det andra men ruisrock var super som vanligt. Blir alltid glatt överraskad av minst ett band när jag är på festival (detta var min fjärde), i år var det Galantis som levererade stenhårt, jag hoppade och svettades och skrek som en galning trots att de var en sista-minuten-inhoppare som jag inte alls hade stora förväntningar på. Annars var Maggio amazing som vanligt, Ellie Goulding var supersöt och duktig, Marina and the Diamonds var helt UNDERBART, och så hann man se lite Axwell/Ingrosso, Antti Tuisku (... Tack Emilia.), Kasmir, Sanni, Of Monsters and Men och så vidare. Till och med G-Eazy var bra fast jag som feminist har lite svårt med hans sångtexter (I might just fuck your bitch, liksom okeeejjjj). Älskar festivaler alltså. Har inte just nu några bilder tyvärr så här är några snygga bilder på Marina, har typ girlcrush på henne för att hon var så jävla cool.


Likes

Comments

Likes

Comments

Alltså herregud vilken vecka. Måndagen var nog seriöst den sämsta dagen på flera månader. Allt jag gjorde gick fel. Det spöregnade och blåste, och jag jobbar ju utomhus så det var faktiskt inte särskilt roligt. Dessutom välte jag släpkärran som jag hade fast efter den lilla traktorn jag brukar köra, såklart då den var fullastad med grejer och min chef körde förbi... Det har tydligen bara hänt en gång förut. Win. Jag är nästan unikt skit liksom! Till råga på allt gick min en vecka gamla telefon sönder. Jag totalt bröt ihop på kvällen för var så frustrerad på livet och allt, haha! Som tur har man bra vänner som släpar iväg en på spontan måndagsbio så man mår lite bättre. Resten av veckan har nog jobbet varit mycket bättre, men sådär allmänt har jag haft svårt att hitta "gnistan" om man säger så, det är inte lätt att försöka fortsätta veckan med en sådan start. Ska därför bli sjukt skönt med helg, och denhär fredagen har hittills varit superbra! Ikväll blir det dessutom födelsedagsfest så blir inte precis sämre. Ska korka min 1 liters flaska jägermeister som jag fick som present från Amsterdam. Avslutar detta inlägg med en sång jag drogar för tillfället. Ha det bra! 


Likes

Comments

Shit vad tiden går fort när man jobbar. Redan trettionde maj och snart är det officiellt sommar? Huh. Jag har liksom reda jobbat en av tre månader som jag ska jobba? Sen har jag ledigt en hel månad före studierna börjar, det har inte hänt på flera år. Kommer alltså vara helt ledig, utan något att läsa på eller göra egentligen haha. Funderar på att resa någonstans, bara jag får sällskap. Såklart jag borde spara pengar när jag äntligen kommer ha lite men vafan, jag vill använda pengarna också ju när jag jobbat hårt för dem. Jag är på tal om pengar värdelös på att uppskatta hur mycket jag har på kontot, spara, betala tillbaka pengar jag lånat, och att planera min ekonomi i allmänhet. Har lite principen när jag köpt mycket att "om jag inte kollar kontot har det aldrig hänt" typ. Ignorance is bliss.

Nej men helt seriöst, känns som om tiden bara springer iväg. Jag hade glömt hur det känns att faktiskt ha rutiner, stiga upp på morgonen för att jobba, komma hem, träna, laga mat, se en liten stund på tv/data, för att somna om och börja cykeln på nytt igen. Känns som om jag varken hinner vara social eller slappna av riktigt ordentligt. Blir nog bättre hela tiden dock, första veckan på jobb var jag helt död varje dag hahah. Igår hann jag faktiskt göra något annat än jobba, var med Enni (som är i Finland just nu, jei!) till Åbo och shoppade lite studentpresenter och liknande. Idag ska jag också hinna med socialhet och till exempel hinna en sväng via två studentmottagningar. Kan inte fatta att det är ett år sedan jag tog studenten!! Åh tiden stanna för fan.

Så grattis till alla studenter och så avslutar vi med en bild på mej som någon vecka gammal student. Fia har fotat som vanligt, kolla hennes  fotoblogg om ni känner er sugna på fler av hennes jättefina bilder (skamlös smygreklam javisst). 


Likes

Comments

Jag är igen inne i en dokumentärperiod. Älskar att lära mig saker om världen, haha! Man kan lätt ramla in på något man aldrig ens tänkt på förut och det kan faktiskt förändra mycket. Det som fick mig att bli vegan (vilket jag är sen ett halvår tillbaka om någon inte visste), var faktiskt att se på olika dokumentärer. Eller nja, kanske inte bara det precis, men det satte igång min tankeprocess. Just matrelaterat är ungefär huvudtemat på dokumentärerna jag brukar se på, inte bara angående djur utan också typ sockers inverkan på kroppen, fetma och kostens inverkan på sjukdom. Speciellt det sista är så SJUKT intressant. Har blivit mer fascinerad och börjat fundera också på den kemiska processen och hur kroppen förbränner och tar åt sig olika ämnen. Nördigt, jag vet, men så fascinerande. Anyway, tänkte här skriva lite om min (typ) favoritdokumentär. 

Om det är någon film som fått mig att liksom vakna till är det denna. Den handlar alltså om kött- och mejeriproduktions påverkan på miljön.Till skillnad från andra dokumentärer om köttindustrin och liknande fokuserar denna verkligen på miljöaspekten. Det som gjorde den bra var att den verkligen innehöll MYCKET fakta, experter, den är ny och informationen är alltså relevant i dagsläget (den kom ut 2014), och allt görs på ett väldigt öppet sätt enligt mig. SÅ bra. Tror jag sett den 10 gånger bara för att chockas/motiveras trots att jag redan vet det de berättar. Och trots att den handlar om djur så visas inte slakthus eller liknande, så om man inte klarar av sådant material så är denna okej. Rekommenderar den verkligen till alla som är ens lite intresserade av miljöproblem och vår inverkan på planeten!

Hoppas ni inte ser det här som "vegan-propaganda". Jag är livrädd för att bli dendär som trycker dessa åsikter i andras fejs, men den här filmen är faktiskt något jag tror att vem som helst kan uppskatta, så bli inte avskräckta. 


Likes

Comments

Eftersom jag nu har en vit/tipaton månad (på grund av alldeles för mycket roligt i Åbo före sommarlovet började), så har det varit en lugn helg för min del. Kusk till Nagu på fredagen, det var roligt att köra Hannas bil men jag var fan livrädd för alla djur längs vägkanten på vägen hem. På lördag fick jag igen utveckla mina körkunskaper när jag och bror var in till Åbo och jag 1. körde fel och 2. det var en jävla massa människor och 3. jag hade stora svårigheter att hantera min roadrage. Annars har jag väl inte gjort så mycket, typ tränat och dammsugit. Livet i en småstad alltså. Eget fel i och för sig, man skulle ju ha kunnat hitta på mer spännande grejer att göra. Plus att jag saknar min main crew som ännu springer omkring ute i världen ett par veckor före de släpar sig tillbaka hemåt igen. Vill mest att Maj ska gå fortfort så att jag får lön (det är inte bra på pengafronten kan jag säga), att alla kommer hem, och att sommaren börjar på riktigt. Vädret levererar inte, i alla fall förra veckan var sådär halvrolig att jobba utomhus. Nu ska jag sova så jag orkar upp klockan 06.20 imorgon, kanske jag har något mer spännande att blogga då (knappast). Ni får ännu en finsk (!) sång som jag knarkar sönder just nu. 


Likes

Comments

Har egentligen aldrig förstått det här med att folk "byter" blogg, eller gör en ny blogg. Varför inte fortsätta med den gamla? Men sen fick jag häromdagen en sån sjuk lust att blogga, och loggade in på min gamla blogg och blev helt oinspirerad. Så mycket där är inte alls jag mera, och jag känner mest att jag vill ha en ny blogg för at kunna verkligen skriva det jag nu vill skriva utan att påverkas för mycket av det gamla. Jag är trots allt inte samma person längre (dramatiskt som fan). Här kommer jag främst dela med mig av random tankar, vardag, matlagning, roliga saker jag gillar (förvänta er inte värsta pinterestboarden med vackra citat och och fåglar dock för då har ni kommit helt fel kan jag säga), och kanske lite musik och träning till och med. Vad jag har lust med helt enkelt! Så välkommen or whatever och hoppas ni gillar vad jag har att säga och att jag orkar blogga längre än en vecka utan att bli uttråkad. 

Hoppas också att vi ska ha så roligt tillsammans som jag har på bilden nedan. 

Likes

Comments