​HEJ jag är en tjej på 22 vårvintrar som har ett sinnessjukt stressigt liv just nu. Har så jävla mycket plugg så ni förstår inte. Det leder till att jag får ångest = blir handlingsförlamad = åstadkommer NADA. 

Men! Idag har jag städat och då känns det lite lättare. Tycker det är så svårt att plugga när det är stökigt runt en? Har bytt lakan dessutom så ikväll ska jag lägga mig i en renbäddad säng. Snacka om lyx va!

En annan grej som varit fett bra idag är att jag fick till ett superbra intervallpass!!! Kändes som jag ba flög fram! Sehr zufrieden som man säger i Tyskland. I Sverige säger vi "mycket nöjd" istället.

Och nu äre kväll, det är fredag och snart kommer det hit lite FÖLK som ska spela SPELET. Ja alltså, vi har ju läst Neil Strauss bok "The Game" och ikväll ska vi diskutera den :D 

Närå. Vi ska väl spela kort eller nåt, vad fan vet jag? 

Tjarå


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Idag saknar jag älsklings-Stöcka lite extra. Hade kunnat göra vad som helst för att få hänga där. Hade till och med kunnat ta tuben i rusningstid. 

Någon gång i framtiden ska det bli vi igen. Men då ska jag vara så pass rik att jag kan ha egen bostad och känna mig hemma, istället för att hoppa runt bland andrahandskontrakt. 

Ja, så får det bli. Men tills dess hänger jag i Umeå och pluggar i fem år och det går nog också an (för jag kan cykla överallt och det är ju ändå positivt). 

Likes

Comments

Ja, det är så här jag ser ut när jag sitter hemma och lyssnar på Soundtrack of our lives fastän jag borde sova. 

Alltså idag har varit en helt jävla värdelös måndag. Har varit så jävla ledsen och ångestfylld. Känt mig otillräcklig. Började till och med gråta lite på föreläsningen. Fyfan. Hatar när jag mår såhär. Det är som att få en fet jävla käftsmäll och slungas tillbaka till tonåren igen. 

Jag vet inte riktigt varför det blev såhär just idag. Jag kanske är stressad? Det borde jag vara. Jag har mycket att göra men är för det mesta alldeles för trött för att göra något åt det. Vill bara sova och inte känna alls. 

Och när jag mår såhär börjar självhatet. Detta JÄVLA självhat. Hatar min spegelbild, hatar min röst hatar mitt allt. Kan inte tänka mig att någon vill vara nära mig och vill helst inte prata alls, då ödslar jag ju alla andras tid. Tänker att alla hatar mig och att jag är en stor jävla bluff ingen vill ha att göra med. Ja, sen tänker jag att jag aldrig kommer träffa någon för ingen kan älska mig. Mina syskon kommer behöva ta hand om mig varannan jul och min lägenhet kommer vara ett riktigt kyffe. Kommer uppfatta sociala koder och gå runt och skrika på stan i min ensamhet. 

Kommer alltid va så jävla ensam och ful och misslyckad och så äre med det. 

Men imorgon är det ju en ny dag och den kanske blir lite bättre. Jag hoppas det. Orkar inte hata mig själv så mycket, det tar för mycket energi. 

Likes

Comments

​Asså det är fan sinnessjukt mycket najstajm de gånger man får till världens bästa träningspass! Som idag till exempel, när jag inte ens tänkte träna men helt plötsligt fick en ledig kväll. Slutade med att jag körde ett askul pass, kände mig stark, glad och COOL. Svetten ba rann och det droppade till och med ned på marken. YEAH. 

Annars har dagen varit ganska medioker (vet inte ens om jag använder ordet rätt lol). En lektion följt av grupparbete. Allt är som vanligt här i Umeå. Så knäppt hur mycket tid jag spenderar på skolarbete jämfört med när jag pluggade på GIH. Känns skönt att känna sig som en pluggis igen :D :D 

Shit, kan vara det sämsta blogginlägget jag skrivit någonsin. Extremt ointressant. Men jag tänker att det speglar min TRISTA personlighet :D Så, nu ska jag kolla en stund på "Systrar i Jeans" och sen sova. Imorgon är en ny dag ;-)

Likes

Comments

En liten lista om det bloggjäveln handlar om: MAJA BERGSTRÖM!


Jag gör: alltid fyra koppar kaffe på morgonen och dricker upp det mesta helt själv *stolt*

Jag kan: Få in hela handen i munnen! Bevis: 


Jag borde: Bli bättre på att vara effektiv. Hade haft mindre ångest om jag prokrastinerade mindre och gjorde mer vettiga saker (till exempel som att plugga istället för att svara på denna lista)

Jag måste: Bli bättre på att städa. Ännu en grej som skulle bespara mig ångest.

Jag vet: Att jag förtjänar att må bra. Jag har bara en tendens att glömma bort det lite för ofta.

Jag tycker: Att snubbelhumor är svinkul. THERE, I SAID IT. Det är bara sån jag är okej!!!


Jag tänker: Väldigt ofta att jag har haft så himla tur i livet! Kanske låter knäppt för er som känner mig mig och tycker att jag är en pessimist, men för det mesta känner jag mig så lyckligt lottad.

Jag förbrukar: Mer snus än vad jag vill tänka på :(

Jag lyssnar: Gärna på skämsmusik! Älskar lite grym schlager under träningspasset. Typ som denna:

Jag drömmer: Om att känna mig nöjd.

Jag längtar: Till julen med hemvändarfest och häng med mina bästisar <3

Jag fasar: För att misslyckas på mina tentor (så dum grej att ha ångest över dessutom, VEM BRYR SIG OM HUNDRA ÅR?)

Jag använder: Min telefon sjukligt mycket och tänker ibland att jag nog måste bli bättre på att *leva i nuet*.

Jag njuter: Som mest när jag har utfört alla viktiga sysslor redan klockan tio en lördagsmorgon och har resten av dagen till att göra allt jag tycker om (träna, åka på loppis, vara med kompisar och kanske gå på hemmafest på kvällen)!


Jag blir: Kärleksfull när jag är full (lol). Nä men bara jag får ett glas vin i kroppen blir jag alldeles tårögd när jag tänker på hur mycket jag älskar mina kompisar.

Fast alltså, jag kan nog bli så om jag dricker saft också när jag tänker efter. Blir helt enkelt kärleksfull när jag tänker på mina nära och kära <333333

Jag äter: Helst vegetariskt. Har aldrig riktigt gillat kött men däremot tycker jag det är megagött med typ bönor, rotfrukter och annat najs <3

Jag dricker: Antagligen alldeles för mycket funlight. Är lite beroende tror jag. Men men. Det hade varit värre om jag var beroende av att dricka aktivt kol.

Jag struntar: i att tvätta håret. Eller ja, inte så ofta, men vissa dagar känner jag bara N to the EJ när jag inser att jag måste bli blöt och frysa för att få rent hår. Då sprayar jag torrschampoo istället :-)

Jag ska: nog hem i helgen! Se Kent, vara med kompisar och knata runt i Nälden.

Jag sparar:  Sjukt konstiga grejer från resor. Typ biljetter och tuggummipapper. 

Jag brukar: Sällan ha byxor på mig hemma. Har aldrig gillat att ha kläder som sitter åt när jag ska vila. Att mysa i jeans känns ju som plågeri?

Jag tittar: På mitt ansikte i spegeln. Sjukaste grejen idag då: fick veta att vi i dagens samhälle kollar på oss själva så mycket i spegeln/tar selfies att vi numera attraheras av människor som är lika oss själva (eftersom vi dras till det vi är vana med). 

Jag läser: Kurslitteratur för det mesta. Det blir inte roligare än så. 

Jag vill: Åka till USA igen! Eller någon annanstans. När jag tänker efter skulle typ vad som helst funka. Någon som vill åka till Älmhult och kolla in Ikeas lager där? 

Likes

Comments

​Saknar verkligen tiden då jag tappade framtänderna uppe samtidigt och gled runt i en grym kepa från Fresks. 

Alltså nej det där var en lögn. Saknar inte den tiden. Visst var det väl kul att vara barn och så, men jag var en störig unge tror jag. Hade jag träffat mitt sjuåriga jag nu hade jag nog stört mig väldigt mycket på henne. Var lätt en sån som alltid försökte vara rolig med helt värdelösa historier. 

Ja, ungefär som nu med andra ord :-) 

Well oh well. Nu är det söndag och jag befinner mig åter i Umeå efter en helg i min stuga. Så episkt att hänga med familjen, även om det bara blev en helg. Är verkligen en familjekär jävel #familycomesfirst #blessed

Men nu är det ny vecka och jag planerar städning, träning (anpassat efter min stukade fotJÄVEL) och givetvis en miljon kilo plugg. Hoppas på att kunna se lite film också. Det är lite av ett nytt intresse? Kan bero på att jag och Frida bestämt oss för att kolla på massa Tom Hanks-filmer. Så i veckan ska jag tvinga hit henne för att se Forrest Gump eller You've got mail. 

Likes

Comments

Det är fredag, om två timmar sätter jag mig på en buss som ska ta mig till Vilhelmina och sen får jag äntligen träffa min älskade familj för lite redigt häng i stugan i Kittelfjäll. Oh the epicness! Egentligen har jag inte tid att svara på en listjävel, men jag #bryrmiginte eftersom jag är skön!


1. Har du något smeknamn?

YEAH! Ni kan kalla mig Majkz, Majkzi, momma, Majlan (morsans smeknamn), snuttan (mormors smeknamn) eller ba MAJA eftersom det är det namn det står i passet. Kalla mig däremot inte MAJSAN allt för ofta eftersom jag alltid tänker att jag är Evas mamma i Eva & Adam då :( (Asså jag gillar henne osv, men det är ändå lite jobbigt att bli förknippad med henne).
2. Har du något konstigt du alltid behöver göra?

Har en hel del fixidéer. Till exempel måste jag alltid smörja in läpparna och händerna innan jag går och lägger mig. Plus ansiktet!!! Kan typ smörja tre gånger innan jag går och lägger mig eftersom jag inte känner mig återfuktad nog.


3. Andra måsten?

Jordnötssmör!!!! Träning. Snus. Kvarg. Internet.


4. Några lyxvanor?

Snus. Träninsprylar + gymkort. Jordnötssmör. Synd att det är mina livsmåsten :(

5. När ingen ser, vad gör du då?

Kollar på Failarmy på Youtube. *Skäms*

6. Vad stör du dig på hos andra?

Beror på sammanhang. Har svårt för människor som tar NOLL initiativ när en ska utföra en uppgift eftersom jag känner mig så bossig då. Plus människor som inte ställer några frågor? Vad äre för jävla sätt???? Vill ni inte veta allt om mig?

7. Vad är din sämsta sida?

I och med att jag är den mest perfekta människan någonsin har jag NOLL dåliga sidor :-D Nä okej men jag har väl kanske en tendens att prata ganska mycket? Kanske störigt? Plus att jag har ett extremt kontrollbehov = vill gärna vara ledare och styra och ställa så att saker görs på mitt sätt. Kan tänka mig att en del blir irriterade på mig då hehe.

8. Vilken sida av sängen sover du på?

HÖGER! Men obs är vänster i hjärtat, oroa er inte ;-)9. Vad gillar du för filmer?

Kollar bara på hentai aka mangaporr!!! Nä men okej jag gillar väl filmer som är *feelgood*. Såg Freedom Writers igår och det är typ min bästa film någonsin. mMmmyes. Ja, och så gillar jag Harry Potter eftersom jag är en normal person :) 10. Gråter du ofta?

Näe. Fäller en tår ibland när jag blir rörd typ. Gråter dock när jag tycker synd om mig själv, som i tisdags då jag var tvungen att halta hem på en stukad fot.

11. Har du något som du ofta säger åt andra att göra men aldrig gör det själv?

Är nog rätt moraliserande kring vikten att ta hand om sig själv och sitt psyke, men är väl egentligen ganska dålig på att ta hand om mig själv :)) *Ingen e perfekt*

12. Vad sjunger du när du står i duschen?

Inget? Kanske trallar lite om jag är aspeppad pga ska på fest, men oftast står jag tyst och bara stirrar ut i luften när jag duschar. Är väl en av få människor på jorden som inte tycker om att sjunga.

13. Vad önskar du dig mest just nu?

Att Trump inte vinner valet, fred på jorden och att alla i hela världen blir feminister.


14. Vilken maträtt är din favorit?

TACOS

Likes

Comments

Nä hörni. Jag skulle gärna hoppa fram en vecka eller två, för den här veckan har varit DUM.

Till exempel blev jag dumförklarad/förminskad av min lärare vilket gör mig som lättkränkt extremt arg. Plus har haft ångest i kroppen de senaste två veckorna så jag har ont i magen cirka jämt och kan knappt sitta stilla.

PLUS att jag har stukat min fot. Det är fan det värsta. På träningen i tisdags sprang vi på en löparbana och jag skulle gena över fotbollsplanen. Problemet var att det inte fanns någon belysning och jag snubblade över en kant och vred till foten. På ett par minuter hade den svullnat upp rejält och jag haltade hemåt, ringde pappa och lipade. Sen ringde jag en taxi som aldrig kom :D Vilket gjorde att jag blev så irriterad att jag gick hem i ren protest. Det var kanske inte så bra eftersom lilla foti helt plötsligt blev stora foti.

Igår hade jag jätteont och tänkte "mitt liv är över jag kommer alltid gå runt med en klumpfot som jag måste släpa efter mig". Idag vaknade jag dock upp och kände FRIHET för jag har knappt ont + svullnaden har gått ner. Nu är den bara blå :-)

För övrigt tycker jag att fötter är så jävla äckligt. Bästa sättet att psyka mig är att ha sina fötter nära mig. Tycker det är så obehagligt. Dom är fula och äckliga. Jag klarar knappt av att röra mina egna fötter för jag känner sånt äckel. Borde väl gå i KBT :-D Tänker dock vänta tills jag är färdigutbildad psykolog för då kan jag ju trots allt utföra behandlingen på mig själv helt gratis.

Aja. Nu ska jag åka till skolan och skriva en uppgift med min grupp och så är det med det. Efter det ska jag förhoppningsvis gå på bio. Nu tycker jag att resten av veckan kan få vara bra för jag vill trots allt ha lite jävla najstajm.

slut på rant! hejdå!!!!!!


PS saknar Jämtland! Vill heim te byn <3

Likes

Comments

Jaha. Ännu en gång sitter jag och försöker plugga men råkar ändå hamna på *sociala medier* på något vänster. Fan alltså, jag kanske borde ha pluggat media- och kommunikationsvetenskap istället, som mitt artonåriga jag tänkte.

Fast ja, nu sitter jag här och är irriterad eftersom jag läser gruppsykologi och inte FATTAR. Känner rent spontant at jag aldrig någonsin vill tillhöra en grupp eftersom jag inte vill analysera. Men det går ju inte för sig för är det något jag lärt mig under min månad på psykologprogrammet är att människan är en social varelse.


Okej jag vet ju att jag är så här arg eftersom jag har jättemycket ångest och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det. Ändå gött att jag haft ångest sen mars 1994 och ändå inte vet hur jag ska hantera den :D

För övrigt sitter alla i Humanisthuset och äter bullar idag eftersom det är KANELBULLENS DAG. Personligen tänker jag nog fira Djurens dag, genom att äta KÖTT. NÄRÅ! Skojade såklart *ler politiskt korrekt*.

Jag ska fira internationella vodkadagen istället genom att gå hem och blanda mig en redig drink.

MEN! Det finns jättemånga bra temadagar. Några av mina bästa i oktober är:

10 oktober - grötens dagen (pga älskar ju gröt)

13 oktober - International suit up day (HAHA Barney Stinson :P)

14 oktober - Dödshälsningsdagen (pga tänker att alla kommer gå klädd i svarta kåpor)

17 oktober - Alla chefers dag (eftersom jag är chef)

20 oktober - Grynkorvens dag (eftersom jag älskar körv!! Nä skoja. Hatar fläskkött men tycker det är kul att olika korvar har olika högtidsdagar)

22 oktober - Internationella caps lock-dagen (eftersom jag ÄLSKAR caps lock!!)

29 oktober - Internets dag (ja alltså jag behöver ju inte ens förklara mig men jag gör det ändå - jag älskar internet så mycket!!)

31 oktober - Grannens dag (eftersom grannsämja är viktigt!!!)


Okej nu ska jag fan plugga. Tjarå :-)


Likes

Comments

Det är min värsta dag på veckan och jag gör allt för att försöka tänka på annat än det jag måste göra. Låt oss kika på vad som hänt i mitt liv den senaste tiden:

En gång var vi på fest och hittade en selfiestick vilket tydligen var det bästa som någonsin hänt oss :) har så många vidriga filmer från kvällen då vi snurrar runt och skriker på dansgolvet. Tänker att många tyckte vi var "naturligt sköna" då.

En dag skrev vi tenta och efteråt skulle alla SÅKLART prata om tentajäveln vilket fick mig att gå och sätta mig själv på en bänk. Finns inget som är så ångestframkallande som att prata om tentan efteråt.

Fått denna bild av Johanna och skrattat väldigt mycket men samtidigt fått ont i hjärtat när jag ser "presidenterna" - ÖIKs hejarklack.

Har tränat en del också. MARKLYFT till exempel. Vill verkligen ha fler träningskompisar i Umeå. Så himla tråkigt att träna ensam (plus man får ingen anledning att vila extra länge för att man inte har någon att prata med).

Sen kom Johanna, Clara och Carro hit och förgyllde min tillvaro. Varför tycker vi att det är så jävla kul att skämta om "det perfekta livet"? Vänligen analysera.

Jag å min master <3

Annan sak vi tycker är rolig: fötter.

Vi provade en jävla massa byxor och på Weekday gör de bara jeans för typer som är typ 175 centimeter eller längre (dvs jag!! Äntligen behöver man inte va diskriminerad i samhället).

En morgon googlade jag detta och kände skam men samtidigt begär (två vanliga känslor om man heter Maja Bergström).

Förra veckan var jag en IDIOT och sprang i spöregnet. Hatade mig själv så jävla mycket :) :)

Sen vare lördag och vi va så jävla sköna i kön till villan. Bästa grejen med att vara student är att man går ut så jävla tidigt = även åldringar som jag kan rulla hem runt tolv och ändå känt att jag deltagit i kvällen.

Och igår satt jag och surfade på WWW och hittade en man som alltså heter "Vobban". Fridas teori var att han hade råkat slinta på tangenterna och att han egentligen heter "Robban". Jag hoppas verkligen att det är så.

Aja. Nu ska jag sluta vara elak på internet och istället ta tag i mitt liv. Eller ja jag kan åtminstone låtsas att jag ska det :-) :-)

Likes

Comments