Hur varje söndagsmorgon bör vara, hur den bör spenderas och med vem den bör spenderas med.
Lever under mottot "ingen Söndagmorgon utan croissanter" och om knappt två veckor så blir mottot "ingen morgon utan croissanter" då jag intar Paris!
Croissanterna var dessvärre för bra för att hinna få plats på bild, men det var gott.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det är att få se dig glad igen, få se dig le och skratta. Allt jag bryr mig om nu är att höra dig säga mitt namn, och känna en lycka som sprider sig så långt vinden når.

Det va att se dig glad igen, se dig le och skratta. Allt jag brydde mig om var att höra dig säga mitt namn, och känna en lycka som spred sig så långt vinden nådde.

Jag vill höra dig skrika starkare än tusen röster, jag vill se dig tralla över avenyn. Du ska säga "kolla på mig" och vara stolt.

Jag ville höra dig skrika starkare än tusen röster, jag ville se dig tralla över avenyn. Du skulle säga "kolla på mig" och du skulle vara stolt.

Perspekiv, tid och rum är allt.

Perspektiv, tid och rum var allt.

Likes

Comments

Idag kände jag mig lycklig, i bara 5 minuter, jag kände mig så otroligt jävla lycklig. Jag spatserade över en halvfarlig väg med en croissant och en kopp kaffe, och solen bländade och jag mådde bra.

Likes

Comments

• Solsken
• Nya skor
• Nybäddad säng
• Att åka en tom spårvagn med musik i öronen
• Gå på konsert

• Hyfsat sen frukost
• 5 minuters obeskrivlig lycka
• Fika, ofta och mycket
• Segla
• när man hittar en såndär superbra låt

• När man vaknar, och inte är trött
• Inga inlämningar i skolan
• När man känner sig riktigt snygg
• När man skriver en bra text
• Blommor

Likes

Comments

Ni som har haft ett första förhållande, ni har haft ett första fejk-för-evigt. Ni har haft ett "Jag älskar dig för alltid" och ett "Vi för evigt" tankesätt, jag speciellt fick mitt första för evigt-jag-och-han när jag var 13. Jag var så liten, och det är jag fortfarande, men det var ett för evigt som varade i 4 månader. Vi skulle för alltid älska varandra, och efter 4 månader så bröts det precis lika lätt som ett knäckebröd. Kanske för att jag då hade sån tillit till människor, jag hade någon 100% tillit till han, för jag hade inte varit med om något kärlekssvek innan, det är väl bara sånt som finns på film?

Men tänk att lite tillit och ett för evigt kunde leda till en massa tristess, när en fjortonåring som man litat på kysser en annan tjej, att en trettonåring kan fälla så mycket tårar efter ett fejk-för-evigt och en tillit som inte borde skapats i första hand.

Kanske är det efter den där gången som jag endast kan visa 80% som max, att jag själv behöver dom där resterande 20% för att inte såras sådär som en trettonåring kan göra. Kanske är det därefter som jag nu, år senare bestämmer mig för att inte blanda in något "för evigt" i mitt kärleksliv, inte ens mitt liv. För den evigheten varade i 4 månader, och en annan varade i 5 månader.

Jag har omedvetet ljugit folk rakt upp i ansiktet, för finns det något för evigt? Och hur länge är det i så fall? När får man använda sig av det uttrycket utan att ljuga?


För när för evigt tar slut, när man går skilda vägar, då spelar det man sagt inte längre någon roll. För då har en evighet tagit slut baserat på "för alltid" och man är inom en tid redo att börja ljuga för andra gången.

Förlåt till trettonåriga mig som hade tid att bygga upp en dröm och en planerad framtid som sedan skulle bytas ut mot andra människor. Nej, inte förlåt, men en sorts ursäkt från mig nu till henne eller från henne till mig nu.


Ger vi oss själva ett för evigt för att inte behöva spendera så mycket tankar åt framtiden, för att vi ska känna oss säkra och som om vi hade någon sorts garanti på framtiden? Kanske har för evigt blivit till en garanti, ett erbjudande vi inte kan tacka nej till, kanske är vi så beroende av våran egen bekvämlighet för stunden att den inte spelar någon roll på längre sikt, eller för den andra personen som har fått denna för-evigt garantin som sedan visar sig ha ett bäst-före-datum.

Kanske så har för evigt ett bäst-före-datum, eller kass garanti.

Likes

Comments

Homecoming - Kanye West, en gammal men en guld. Vevo versionen är apparently censurerade på konstiga ställen? Go to spotify otherwise
En ny, säkert snart uttjatad, men måste väll även lyssna på hans nya musik, även om de äldre är favoriterna.
"Tupac var si och så och...." Han är en av mina current obsessions, ever wondered where "...Why we take from or women, why we rape our women and why we take from our women..." came from? Here u go
En riktig boost låt, gör mig så glad och en aning egotrippad? Fina Maggio.

Likes

Comments

Glasögon - Från Brooklyn / Tröja - Thrifted / Lacebra - Ella M (lindex) / jacka - Missäy / byxor - Från Thailand, fått av Selma / Nylomtights - H&M / Skor - Nike, Huaraches / Chocker - Handmade jewerly från Thailand

Stripes x skin

Likes

Comments

Har ni någon gång fått höra "Du är mycket snällare än vad jag trodde?" Och sen le lite försiktigt och skratta bort allt som om det faktiskt var så självklart. För det man gör med en person man ser på sociala medier, man skapar en bild av den, hur den är, hur den pratar och rör sig. Man målar upp en bild i huvudet om hur personen är i verkliga livet. Vilket gör mig till ingen alls.

Under x antal timmar så var jag ingen alls när alla mina sociala medier togs ifrån mig.

Fast jag var ju fortfarande mig själv, jag hade mig själv. Men för människor som så fint målat upp en bild av mig - så var jag ingen alls. Jag hade inte längre någon sorts makt över vad människor skulle tycka och tro, jag hade ingen påverkan på mitt uttryck.

Jag hade inte ens kvar mitt namn.

För det namnet som man förknippat med mig ägdes av någon annan, och det var en obehaglig känsla, att veta att mitt namn var raderat från mig under x antal timmar, att jag och mitt namn inte hörde ihop på samma sätt.

Den bilden folk målat upp, den stämde inte längre.

För mitt namn ägdes av någon annan, det var någon annan som styrde och ställde hur namnet skulle brukas, det var en främling som bestämde hur bilden av mig skulle målas upp.

Jag vägrar vara mitt namn hädanefter, jag vill vara en person, inget namn som jag kan bli bestulen på, jag vill äga mig själv.

Likes

Comments

Min outfit: Skor-Scorett / Byxor - Lindex / Jacka - Missäy / Väska - Mormors gamla / tröja - TTA / brillor - köpta i Brooklyn / Ringar - Weekday /

En såndär sjukt jävla kaxig photoshot från helgen med Selma och Simon. Alla bilder är tagna med Canon EOS 100D.

Likes

Comments

Igår så satt jag, Simon och Selma utanför Göteborgs centralstation, vi väntade på våra bussar i det lilla solsken som Sverige kan erbjuda när en man kom fram till oss. Den sortens man som man vanligtvis skulle skrämmas av, ni vet en sån som sprider en obehaglig bris, men man sitter ändå kvar för man rår inte för att flytta sig. Han vill ha pengar, för att köpa mat, och jag med endast mina två enkronor sträcker fram dom, även fast man nästan kan räkna ut att det ska gå till sprit eller knark. Men nej, i detta fallet så säger han tack, fast han verkar lite borta.

Han berättar i all hast att han är ute på sin första 96 timmars permission, för att han sitter inne. Just då fastnar mitt intresse, i det faktum att jag just då faktiskt pratade med en man som faktiskt skulle förändra mitt tankesätt, en aning iallafall. Han pekar mot domkyrkan, grönsakstorget, whatever och säger ´Ni vet gamla grönsakstorget?´ Och alla vi tre nickar, lite förvirrat.

TW:

"Vet ni varför jag sitter inne? Jo, för jag såg en tjej bli våldtagen/sexuellt antastad där, då rev jag av en plåtbit från en gammal volvo, slipade den mot en sten och skar av mannens hälsena, sen sa jag ´nu springer du aldrig efter en brud igen" och när jag var i domstolen så frågade dom "Är det något du ångrar?", och då sa jag "Att jag inte skar av båda två".´

Det var alltså anledningen till att mannen avtjänade 6,5 år, för han hade skurit av en våldtäktsmans hälsena, tror ni våldtäktsmannen fick ett så långt straff? Det tror inte jag.

De som har det kämpigt, de har oftast själva gjort något som enligt mig är otroligt bra, denna mannen, vart finns ni på alla konserter? Alla klubbar? Där det behövs civilkurage.

Sluta blunda och agera, lyssna och ta åt er.

Jag och Simon igår. Fotat av Selma

Likes

Comments