Står och stirrar, leker med tanken och min spegelbild och repeterar ordet värde i mitt huvud. Värdet av en människa, av mig, av en annan. Jag kommer ihåg när jag tydligt såg mitt värde, det var klistrat på mig, men den gången; ett värde jag själv sett. Inget värde som någon annan hade satt dit, jag hade sett det i mig själv.
"Jag vet vad jag är värd, så detta funkar inte"
Och sen var det bara hejdå, jag hade sett mitt värde, och jag var trött på att bli förminskad. Jag vägrade bli förminskad, jag var stor, inte stor till storlek men jag hade vunnit tillbaka det som hade tagits.

Men de som inte ser värde, folk som spelar sina maktspel som poker, slänger brickor som tärningar för allt de förlorar är att de sviker, och det är ju ingen förlust för dom i sig, bara dom får slänga sina tärningar.

De vill se ut att ge 80%, men en minut innan så ger den 20%, den säger tack men nej, den har gett så mycket och nu rycker den tillbaka allt, visar hur den har makt, vill få dig att hänga kvar. Du hänger kvar, hopplösheten och känslan av att inte betyda något, så hänger du kvar, för du var inte klar och den hade ju ändå en helt okej ursäkt, nej, ingen ursäkt, men du gillar att tro.

Tro är det som håller oss människor vid liv, tro och hopp om falskhet och förtvivlan. Självmedvetenhet och makt, du börjar spela med dig själv och intalar dig att du har makten, men allt du har är tanken om vad personen en gång var. Du ville ju så gärna tro, att denna person skulle ge dig 80%, och du kämpade ju så förtvivlat med att få mer. Nu sitter du där, med dina 20% i hopp om att du iallafall snuddade vid resten i någon sekund.

Men nej, du tänker inte detta, för du vet inte, du vet inte att du är brickan i dennes maktspel, för du har än inte sett, från utsidan, hur illa du slängs omkring, allt för 80%, allt.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Mellanmålsmys i min säng, havregurt med Müsli, torkad frukt, vinddruvor, cashews och kaffe med Oatlys havredryck!

Inte sponsrat även om jag önskar, men tipsar så mycket om alla Oatlys produkter, använder de varje dag och har gjort det sen jag slutade äta kött för två år sedan. Både jag och kroppen mår så mycket bättre!

Likes

Comments

Börjar dagen 9.25 med fotokurs och förhoppningsvis en fortsatt bra dag. Inga planer förutom att dricka minst 3 koppar kaffe och plugga samhällskunskap.

Hoppas att just din dag blir jättebra, men även att ni har hållt ögonen på hashtagen #metoo dessa dagar. Det är en viktig sak som faktiskt framställs, för personligen så tror jag knappast att det finns någon i min närhet eller kvinna överlag som inte har utsatts.

En sak som har framgått speciellt nu är att kvinnor känner hur många som helst som har blivit drabbade. Men män? De verkar inte känna en ända.

Män är problemet, och dom är lösningen, dom behövs för att detta ska stoppas.

Jag har läst så otroligt många inlägg om #metoo och drabbade under de senaste timmarna, och jag är rörd, jag har tagit åt mig, och jag ser er alla. Och i detta fall är 'alla' inte ett överdrivet ord, för detta gäller så gott som alla kvinnor.

Här är länken till mitt ig inlägg som jag postade igår under hashtagen #metoo där ni får en kort tanke om det https://instagram.com/p/BaWnz7gFvLs/

Men det är VIKTIGT, att vi inte tvingar fram kvinnors historier, hashtagen har tagit med sig att många drabbade river upp gamla sår, och faller tillbaka. Många vill dela, det är nyttigt, men glöm ej;

Kvinnor med historier, är inte skyldiga sin historia.

Likes

Comments

Vega hatt - Åhlens / Jacka - Diesel / tröja - Primitive Apparell / Kostymbyxor - Second hand i Finland / skor - Olivia av Vagabond

Ni hittar mycket mer daglig uppdatering på min instagram @ majkenlundgren

Likes

Comments

Efter endast två lektioner i skolan så avnjöt jag halva min kaffekopp på balkongen, antagligen sista för i år men det har varit förvånats värt fint väder det senaste, och det är ändå västkusten.

Men visst uppskattade jag halvdag idag, sluta vid tolv och få bra med tid att både kolla in och införskaffa en ny jacka. Supersnygg skinnjacka som jag kanske slänger upp bilder på snart.

Är det okej att säga att det är en guilty pleasure? Iallafall Kanyes album My beautiful dark twisted fantasy, jag spelar Gorgeous och Monster nästan konstant.

Likes

Comments

Mina byxor är från River Island, tröjan är från Pull & Bear

Vaknade upp sent idag efter igår, var så otroligt trött efter dagen. Hade åkt in till Göteborg redan vid 11 för manifestationen mot Nazism, och vid 15 skulle jag på Cats med mammas sida av familjen. Men innan det så var det rent ut sagt stressande och oroligt att ta sig till Scandinavium, bara 1,5 timmar innan vi skulle dit så kollade vi nyheterna och allting var avspärrat, och då var vi fortfarande vid Heden.

Men saker löste sig även om det var både knallskott, och över 20 piketbussar på korsvägen på vår väg på Scandinavium. Cats var iallafall helt otroligt bra, som förväntat. Går säkert på en musikal om året, det är verkligen en underbar grej att göra, speciellt med familj som delar samma intresse för det.

Likes

Comments

När man lägger 6,7 euro på en Vogue i Paris, då slänger man den aldrig, man öppnar den på olika sidor och tar nya bilder att publicera istället. Hacks.

Nagelacket är från Rebecca Stella i färgen Xoxo, och jag älskar det.

Saker känns bra, det går framått, jag skriver långa texter på min drive och dricker mycket kaffe. Tänker över mig själv som person, hur jag förändras och har förändrats. Shufflar Gemini om och om igen, långa prommenader och trötta ben av skolans trappor, men visst är det underbart att faktiskt känna sig välmående? Det är en av många saker som faktiskt saknats i mitt liv under många år, men i år så har mycket hänt, och jag mår bra.

Likes

Comments