View tracker

Här borta i San Antonio är allt faktiskt bra. Elijah och jag har äntligen kommit på fötter och vi ser nu endast en ljus framtid, där vi får spendera varje dag tillsammans. För bara en månad sen så trodde vi att jag skulle vara tvungen att åka hem till Sverige och att vi skulle få börja om från början. Jag vet ärligt talat inte hur många nätter jag har somnat gråtandes över rädslan av att tvingas lämna Elijah.

Elijah och jag måste fortfarande tänka på våra utgifter men allt är mycket lättare nu när jag har fått jobb. Jag jobbar just nu i en smyckes butik som heter Daniel Espinosa fashion jewelry. Jag jobbar just nu deltid. Varje vecka är dock olika så det är allt mellan 22h - 42h i arbetstimmar i veckan.

Mitt mål är även att snart kunna börja studera. Jag vill väldigt gärna skaffa mig personlig tränar certifikat, närings lära certifikat samt börja plugga psykologi.

Vi kämpar på! Julen är snart här och vi letar just nu efter julrecept för veganer. Ska försöka bli bättre på att lägga upp inlägg om vad som händer och sker.

Kram

Likes

Comments

Tänkte att jag skulle skriva och berätta om hur allt går. Jag och Elijah bestämde oss för att flytta till San Antonio i Texas då allt är mycket billigare här. Det blir därför lättare för oss att ekonomiskt gå runt då jag inte får tjäna pengar tills jag har fått mitt arbetstillstånd. Jag ska inte ljuga dock, det är tufft. Denna processen är lång och mentalt så är det riktigt kämpigt emellanåt.

Elijah jobbar fortfarande med samma jobb bara det att han bytte studio och stat. Jag tror ärligt talat att jag har haft två nervsammanbrott sen vi kom ner hit och då tårar har fallit ner för mina kinder. I Connecticut så kunde jag vara på Elijahs jobb, jag körde kickboxningsklasserna där vilket gjorde att jag kände mig delaktig och minst tre timmar under Elijahs jobb pass kunde jag spendera på hans jobb med honom. Här så är det annorlunda i och med att han är ny. Jag försöker att göra saker. Städa, handla mat, träna och köra Elijah fram och tillbaka till jobbet. Jag har även försökt att hitta volontär jobb som jag skulle kunna göra men väntar fortfarande på svar från många ställen. Jag älskar Elijah och jag vet att vi kommer att klara detta. Vi är optimistiska, positiva och vi kommer inte att ge upp.

Imorse när jag vaknade och kände Elijahs armar omfamna mig. Började jag tänka på vad han går igenom för det att vi ska kunna ha en framtid tillsammans. Allt är på honom. Han jobbar och sliter för att försöka få ihop allt. Han har fått göra uppoffringar, gå andra vägar som han egentligen inte hade tänkt att ta. Han är fantastisk och jag uppskattar allt han gör.

Nu gröna kortet. Vi gifte oss 24 Augusti, 5 September så var allt vårt pappersarbete levererat till USCIS i Chicago, 19 september fick vi bekräftelse brev och att processen var igång. Den 7 oktober fick jag ett brev om att göra mina fingeravtryck i Hartford CT. Jag valde att åka dit och göra dom tidigare än det datumet som jag egentligen hade fått pga. av flytten till Texas. Allt hade flutit på så bra hittills. Men sen kom det beskedet som vi hade fruktat, den 19 oktober skickade nämligen USCIS ut ett brev om extra bevis och tills vi har skickat in dom dokumenten som dom vill ha står hela processen still. Vi har ännu inte fått brevet på posten än. Jag fick reda på detta endast för att jag ringde USCIS för att hjälpa mig uppdatera och flytta min adress till San Antonio TX. Förhoppningsvis så får vi ett brev snart på posten.

Hoppas att ni har en bra fredag!
Kram

Likes

Comments

Så ytterligare några dagar har gått sedan jag skrev här i sist. Förra söndagen packade vi ihop vårt sista pick och pack. Åkte till gymmet för att köra ett sista träningspass innan vi lämnade Milford och Connecticut. Tio timmar senare anlände vi sedan till vårt första stop, Charlestown som ligger i West Virginia.

Måndag morgon sov vi in och åt vår frukost som vi hade med oss (jordnötssmör och banan smörgås). Sedan begav vi oss mot vår nästa destination som var Memphis, Arkansas. Denna gången var det lite drygt 8 timmars körning och tack vare den vita monster drickan och Matcha soy latte klarade vi oss bra. Trötta och hungriga somnade vi rätt snabbt den kvällen.

Tisdag sov vi in ännu lite längre och tidsskillnaden till Sverige hade även adderats med en timma (7h istället för 6h). Både jag och Elijah var spända på att sätta oss i bilen och börja våra lilla trip mot Dallas. Vi sov nämligen över hos en kompis till mig och hans underbara familj som bor där. Det var ärligt talat första gången som jag träffade Peter. Vi har tidigare haft kontakt via Facebook, sms och telefonsamtal men han har hjälp mig/oss något enormt. En nyfunnen svensk vän som är född i Uganda, uppvuxen i Sverige och nu boende i USA.

Onsdag så kom finalen på våran roadtrip. Vi anlände till San Antonio och våran nya lägenhet. Lycka!!!!

Jag har sett så oerhört mycket av USA från att ha fått göra denna resan men jag tror dock inte att jag skulle göra om det. Gu va tufft det är med att köra så långa sträckor flera dagar i rad. Jag skulle aldrig kunnat ha blivit en lastbilschaufför.

Puss och kram

Likes

Comments

Det är onsdag kväll och jag har precis avklarat ett kickboxningspass med Elijah som kvällens instruktör. Jag är glad över att han har det jobbet som han har då jag kan köra passen och spendera en hel del tid där nu medens jag inte får jobba...

Vi har fått tillbaka bekräftelse brev från USCIS om att processen är igång, att jag lagligt får stanna i landet tills vi får besked om grönt kort och att alla betalningar har blivit godkända. Nu väntar vi dock på att få ett nytt brev med en bokad tid för mina fingeravtryck som måste tas. Efter det är det bara arbetstillståndet och intervjun kvar. Vi är optimistiska!!!

Både jag och Elijah är super spända på vårt nya äventyr som redan har fått sin lilla början. I fredags så hittade vi nämligen en jättefin lägenhet/studio i San Antonio TX och vi har nu skrivit på ett lägenhetskontrakt för 12 mån. Vårt inflyttningsdatum är 19 oktober och vi planerar att lämna Connecticut den 16 då vi ska köra bil hela vägen ner till Texas. Elijah fick ett jobberbjudande i San Antonio för ca 2 veckor sedan och det var pga det som vi tog beslutet att flytta. Så ingen mer snöig vinter för Elijah och Majken på ett tag. Vi räknar ner dagarna och detta ska bli en sån resa!!!

Hoppas att allt är bra med er. KRAM!!

Likes

Comments

I måndags fick vi konfirmation att våra papper hade nått sitt mål, the USCIS office in Chicago. Så nu är det bara att vänta, vänta och vänta. Troligtvis får vi ett brev på posten i början av nästa vecka där dom säger att dom har våra papper och processen är igång. Det känns bara så skönt att ha alla papperna iväg skickade och slippa stressa över att få iväg dom.

Elijah var ledig i måndags vilket gjorde att vi kunde hjälpa hans mamma att äntligen få köpa sin första bil. Hon har inte kört på många år så hon var lite rostig. Därför fick jag och Elijah se till att hjälpa henne komma på fötterna igen. Jag hjälper henne även lite nu under veckan med att registrera bilen osv. Så på fredag ska hon vara helt redo!!

PS. Tog även hand om denna lilla gosiga bäbisen Kahlil igår. Ha en bra onsdag!! Kram

Likes

Comments

View tracker

10 dagar senare, ca $2600 fattigare och ungefär 40 timmar av samtal, pappersarbete och läsning om hur processen ska göras har vi nu äntligen skickat iväg papperna. The USCIS kommer troligtvis på tisdag få in våra dokument och där med påbörjas hela processen och jag får lagligt stanna i USA tills vi får ett besked eller green card...

Jag är optimistisk. Elijah är optimistisk. Vi tror på en framtid tillsammans. Vi är ett team och kommer alltid va.

Hoppas att ni har en bra helg!
Kram

Likes

Comments

Så vi sitter i bilen påväg hem från stamford. I och med att jag bara är laglig att stanna här tills 23 september så måste vi ta tag i allt pappersarbete direkt. Vi åkte därför till stamford för att påbörja min hälsoundersökning som jag måste gå igenom. Efter mycket om och men kunde vi klura ut vilka vaccinationer jag hade. Jag behövde dock förnya min tenuous shot, ta en blodprov, turberkolostest samt ganorre test (införde detta 1 augusti). Så våran lila $180 räkning blev istället $300. Kul! Haha.

Vi ska åka tillbaka på lördag vid 11.30 för att träffa läkaren och slutföra processen. Ha en bra torsdag!!

Kram

Likes

Comments

Så idag var den dagen då Majken och Elijah gav löftena till varandra om att älska i nöd och lust. Jag vet att för många så känns detta väldigt hastigt och lustigt men jag vet vad jag gör och jag är övertygad om att jag och Elijah har tagit det bästa beslutet.

Elijah och jag blev tillsammans 1 december 2014, nu är vi Mr & Mrs Arnold. Jag kommer dock att behålla mitt svenska efternamn kombinerat med mitt nya. Sedan vi blev tillsammans har vi gått igenom en hel del (tro det eller ej). Vi vet allt om varandra. Vi är ett team som aldrig slutar att prata eller kommunicera. Just nu går vi in i en ny fas i våra liv. Vi ska gå igenom processen för ett grönt kort vilket inte är det lättaste. Vi båda är optimistiska och vi ska göra allt för att göra det möjligt för oss att kunna få leva tillsammans under en livstid. Vi är välsignade med otroligt positiva hjälpande familjemedlemmar och vänner. Precis det vi behöver för att kunna vara starka till denna "gröna kort" resan är över. Jag kommer att hålla er uppdaterade!

Jag är så lycklig och så oändligt tacksam över att få dela mitt liv med denna man. Elijah Arnold, jag älskar dig.

Likes

Comments

Så denna veckan hände något som jag aldrig trodde skulle hända. Tre veckor kvar med familjen som jag jobbar för...

Jag och barnen var alla på glatt humör påväg till Peter. Jag skulle lämna av barnen för en sleepover. Påvägen dit ca 10 min kvar av bil resan hände något som jag aldrig trodde skulle hända. Speciellt inte nu, 3 veckor kvar. Jag stod i den högra filen (skulle svänga vänster). Blinkers är på slagen och trafikljuset slår över till grönt. Jag pressar ner min fot på gasen och börjar svänga. Helt plötsligt ser jag i "dödavinkeln" hur en bil i vänsterfilen bestämmer sig för att köra rakt fram istället för vänster (vilket han inte får göra). Vi blev påkörda. Barnen blev chockade. Jag var chockad och killen som körde på oss var helt klart förvirrad. Han tog på sig allt och kommer få att betala till min värdfamilj för skadorna på bilen. Han körde emot lagen och allt står helt klart och tydligt i polisrapporten.

Jag är tacksam över att allt gick bra. Att min värdfamilj var väldigt lugna när det kom till att reda ut allt. Detta förde dock mig och barnen ännu närmare varandra och kommer nog därför göra det jobbigare när det kommer till avskedet om 3 veckor.

Hoppas att allt är bra med er! Kram

Likes

Comments

Barnen är tillbaka som vanligt efter två veckor av läger. Så nu är det långa dagar. Tidig morgon och sen kväll. I och med att jag jobbar som jag gör nu så försöker jag att gå till gymmet på morgonen innan barnen vaknar eller sent på kvällen efter att Pam har kommit hem. Gerardo (den personliga tränaren) som jag tränar med är väldigt flexibel och prioriterar våra träningspass så det löser sig för det mesta. Igår körde vi ett hårt benpass och imorse så var min rumpa det första jag kände av när jag reste mig upp ur sängen.

Förra veckan bakade jag bullar!! När mamma var här så tog gav hon mig färsk jäst, vilket jag nu fick användning av. Bullarna blev succé. Barnen äter dom nu till frukost och Elijahs chef och arbetskamrater åt upp sina på en dag.

Hoppas ni njuter av sommaren!

Själv har jag knappt 6 veckor kvar av au pair livet. Kram

Likes

Comments