På måndagen v 18. Kommer bloggveckan starta. Den kommer inehålla vardag mest , det kommer bli som 7 blogginlägg som en dagbok typ. Jag kommer ladda upp minst 1 inlägg om dagen i en veckas tid , det mesta kommer vara VARDAG! Men men. Hoppas ni ät taggade för de är jag!!❤️❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag är Maja andrén. Vilken tjej som helst. Jag har spenderat 14 år och 1 månad på jorden. Och på alla dessa åren har jag gått igenom saker ingen ska gå igenom. Saker som är så komplicerade. Men det finns just en grej som har tyngt mig mest. Nu är den inget problem längre. Men det finns fortfarande kvar , de finns i minnena och påminner mig. Jag har epiliepsi. Vissa av er kanske tänker , woow Aa jätte stor grej verkligen , men det uppfattas olika , har du inte haft de kommer du som läser aldrig förstå. Det ända man kan göra är dom som har det att låta dom förklara. Så här är min syn på epilepsi och min upplevelse. Att leva med epilepsi.

Allt började vid mellan 5-6 års åldern då jag och min familj skulle dricka nyponsoppa. Ja jag drack den
😂 Men men , jag tappade glaset och förlorade kontrollen helt. Jag såg bara svart , de var som att blunda och sen vakna på en annan plats. Jag minns att jag vaknade av att min mamma bärde mig upp för trappan och sen helt plötsligt blev det svart igen , jag vaknade i min säng , jag kände hur paniken öka och öka och sen sprutade de tårar. Jag grät och grät tills jag började se klart , annars var det bara riktigt suddigt. Jag började minnas mer och mer efter varje dag. Eftersom Det var mitt första anfall så vet jag inte varför jag inte glömde av det helt sen men men mina minnen kom tillbaka mer och mer. Efter det åkte vi till östra , då dom fick ta prover m.m . Då fick jag reda på att jag hade fått SJUKDOMEN epilepsi , alla kan få epilepsi men vissa får de som en fast sjukdom och är extra känsliga. Anyway , eftersom jag var så liten så såg jag det inte som något så stort , tills sen när vi åkte till doktorn 24/7 för att ta EEG , det var de värsta jag visste , jag grät och grät i bilen tills vi kom fram VARJE gång. Men jag fick alltid en leksak efteråt och sen åkte vi alltid till toy r us , så de var ju ända anledningen till att jag åkte dit haha. Jag hade en jobbig period då vi skulle hitta rätt medicin så jag hade mycket epilepsi då. (Epilepsi ett annat ord för anfallen man får då nervsystemet går för fort typ) . Åren gick och det var jobbiga perioder tills vi skulle göra ngt slags test då vi skulle sticka in en nål på 13 CENTIMETER! I min ryggrad . Jag fick ta en shot så jag blev lite groggy och kände inget men jag var medveten ff och pratade med mamma om bajs , ja jag var i bajs och kiss perioden då haha . Jag vände mig om när dom tog ut nålen och där kommer en syn som påminner mig än idag. Blog låg ÖVERALLT ! De var en pöl av blod , blod på läkarnas händer blod som rann på min arm osv osv. Jag fick sova på sjukhuset ett natt också minns inte riktigt när. Då fick jag sova med en slang som gick in i armvecket så jag låg så otroligt obekvämt. Åren gick jag gick och besökte min läkare och inga anfall kom på år , så jag gick dit 1 gång om året och pratade , nu idag mår jag jätte bra! Är så stolt över att jag kämpa mig igenom det trots jag tyckte det var jobbigt! Detta är inte så detaljerat men jag känner mig lite stressad. Hoppas jag kan förklara det bättre någon annan gång haha . Tack till dig som läste denna roman😂 Pussar o kramar Mvh Maja ❤️

Likes

Comments

Ja som rubriken lyder så tänkte jag starta en bloggvecka , alltså en vecka då jag kommer använda bloggen lite som en dagbok typ. Så vad säger ni? Ska vi starta nästa vecka? Kommer ladda upp alla blogginlägg i kateborin Vardag! Håll utkik! Vi startar på Måndsg vecka 18 Till er som är inresserade , Tack till dig som läste! Så syns vi i nästa inlägg! Pussar och kramar Maja Andren. 

Likes

Comments

jag har sån sommar känsla så det är sjukt! Kollar redan på bikinis och tiden går ju bara så långsamt! Jag vill ju att den ska gå fort! Men men ... min blogg här utvecklas mer och mer dag för dag vilket är bra! Detta är ett inlägg till  "VARDAG" eftersom jag inte har så mycket i just den kategorin. Men istället för att babbla om det så ska vi fortsätta där vi var , SOMMARKÄNSLA! Det känns som den är såå långt bort! Som det är 100 år tills den kommer! Och hur ska jag hinna uppdatera här! Jag kommer ha så fullt upp! Sen kommer jag inte skriva något alls på en vecka då jag ska åka på semester! Sen kommer jag inte kunna skriva lika mycket när jag inte har min skoldata utan bara en macbook som vi i familjen delar på! Ahh så stressigt! Men de är som sagt ett tag kvar så jag kan pusta ut!  Dagen idag har varit mysig iaf , fast skolan kommer där och förstör allt de mysiga haha men meen. Vi hörs imorgon eller ikväll om jag kommer på något                                                 riktigt intressant att skriva om!                                                                            Pussar och kramar från Andrénmaja

Likes

Comments

SOCKERBEROENDE.

jag är sockerberoende!! Alltså jag kan bara inte sluta äta socker! Först trodde jag att de kanske bara berodde på min mens eller pms , men jag är så krävande efter socker så de kan leda till diabetes! Jag måste sluta! Har ni något förlag som skulle hjälpa så KOMENTERA!!


EMETOFOBI

Jag lider även av emetofobi! Alltså jag är en av dom 10% som lider av det. Det innebär att:

Man får panik när man själv mår illa eller någon annan

Du mår illa så fort någon nämner att dom tex mår illa

Du gör allt för att undvika magsjuka

Du får ångest när någon mår illa

Stänger in dig på ditt rum

Jag har dessa och inte bara jag utan få få till. Du kan söka det själv. Jag vet inte hur jag ska bi av med den. Jag har inte spytt på 9 år och under dessa åren har jag varit besatt av att hålla mig hygiensik för att undvika dessa besvär. Jag hade en syster som blev magsjuk när jag var lite mindre. Då tvättade jag händerna hela tiden , tvätta ur glaset om jag skulle dricka det även fast det var diskat. Jag tycker det är fruktansvärt jobbigt!


Aja , det var min lilla vardagsuppdatering BARA för att få upp något på kategorin vardag så den inte var tom. Tack till dig som läste så syns vi på bloggen imorgon! Har något som jag tror ni kommer gilla , så håll ögonen öppna på bloggen imorgon!! Kram kram på er så länge!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Älskar att sitta och göra dessa collagen! Så kul! Hoppas att ni tyckte om den. Vill ni se mer så kommer det att komma. Jag kommer lägga upp alla dessa på kategorin "Mode" då det bara är att skrolla ner en bit när du kommer till min blogg så hittar du kategorier , då klickar du bara på "Mode" så kommer ni hitta flera av dessa lite längre fram. Puss och kram<3

Likes

Comments

Har du alltid velat ha dessa långa fransar men salongen ligger för långt bort eller räcker pengarna inte? då är detta tipset för dig! Alla dessa dyra serumen är bara att kasta och köp 10 aloevera växter istället! Jag har själv testat detta och resultatet är helt sjukt! Det finns aloevera växter överallt och till bra priser! Låt oss ta oss fram steg för steg.


1. Ta med händerna eller en borste , funkar med tandborste eller gammal mascara borste.

2. ta en aloevera bit och kläm , tryck och mosa tills de inte är en masa klumpar utan bara slem.

3. applicera satt du typ formar fransarna, jag brukar kamma dom uppåt för att få dom långa annars kan man forma lite hur som , eftersom aloeveran "stelnar" så kommer formen stanna så som du format dom.

4. gör nu denna processen i en vecka och du kommer få din form och längre fransar! resultatet kommer vara ungefär som när du böjer fransarna med en fransböjare.


Så? Var tipset till hjälp? jag rekommenderar det verkligen! Vill ni att jag ska lägga in en bild på mina fransar för och efter i nästa tips inlägg?

Likes

Comments

Ja det stämmer! Vi ska flytta! Som sagt så ska vi flytta till ett större hus eftersom att våran familj blev lite större från höstas/vintras då vi skulle flytta ihop med en annan liten familj. Ja de blir ett nytt syskon och en bonus pappa! Då kan vi inte bo i en 4:a med enplan. Men men problmet är löst och vi får nyckeln den 1 juni men vi väljer att flytta in den 28:e eftersom vi ska åka utomlands och jag ska hinna gå ut 7:an nu. De ligger ganska långt bort från kärra inte jätte men lite. De gör att jag måste byta skola. Jag tycker de är jobbigt men jag kommer ju såklart skriva om det här hur de går bara för att liksom. Är ff ganska nojjig över det men de löser väl sig tillslut. Jaja , vill ni att jag ska skriva om hur de går hur jag ska designa mitt rum? Skulle de vara intressant?

Likes

Comments