Jag har mycket att göra i skolan nu. Det är dock sista terminen, så jag antar att lärarna är lika eleverna och prokrastinerar att ge oss läxor. Det som jag stör mig på är att jag skjutit upp att göra mitt gymnasiearbete, vilket betyder att jag måste göra klart min första draft inom 9 dagar. Jag kommer att ligga i en boll på golvet när jag äntligen kan springa ut genom skolans dörrar och aldrig mer behöva gå in igen.

Men vi har dock en rolig uppgift i svenskan, det ända problemet är att det är ett tal som vi måste hålla inför hela klassen. Men det vi ska göra är att skriva ett tal beserat på en quote eller en nyhates händelse. Jag som är jag valde en quote av agatha christie. En super vacker quote som går "Man känner inte igen det riktigt viktiga ögonblicken i sitt liv-Inte förrän det är försent". Jag har nog aldrig fått så mycket att säga och skriva ner som när jag såg den quoten. Summeringen av det hela är. Ta vara på det lilla i livet. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag måste prata om Netflix serien "the end of the fucking world". Oh My God. Jag har inte sätt en sådan bra serie sedan jag upptäckte "the handmaids tale". Serien är årets bästa. 2018 har dock precis börjat, men jag tror att den här kommer bli svår att toppa. Såg igenom alla 8 avsnitt igår, de är dock 20 minuter per avsnitt, så jag behövde inte må så himla dåligt över att ha binge watchat alla i en sittning.

Storyn är fantastiskt skrivet. För då det är en otrolig historia som jag personligen känner är rätt så orealistisk är manuset så simpelt välskriven att det lurar ens hjärna att tro att livet kan bli som serien utspelar sig att vara. Kan bara säga att när säsong 2 kommer ut kommer jag att än en gång binge watcha den.


Likes

Comments

Januari

Vad gjorde du 2017 som du inte gjort tidigare år?

Det här året kan jag verkligen säga att jag klev ur min comfort zone. Jag utförde i somras en vandring genom nederländerna, med en nu kompis som jag då aldrig hade träffat innan.

Februari

Vilka länder besökte du 2017?

Frankrike, Nederländerna x2, Japan, Tyskland, Danmark, Italien, Skottland

Mars

Är det något du saknade 2017 som du vill ha 2018?

Det finns inget fysiskt jag önskar mig till 2018. Jag hoppas bara på att jag skulle kunna vara mer social när det kommer till de kompisar jag redan har och de halv kompisar jag önskar lära känna bättre nästa år.

April

En gång du grät under 2017?

Den dagen jag jag skulle göra mitt andra matteprov och insåg kvällen innan att jag skulle få mitt andra F

Maj

En gång du skrattade under 2017?

Jag gick på Johan Glans stand up show med min moder och dog av skratt den kvällen

Juni

Vart det här året bättre än 2016?

Ja, det var det definitivt. Förra året vart ett av de värsta åren för mig (dock vart det inte så illa) så om man jämför 2017 med 2016 vart det här 100 gånger bättre.

Juli

Bästa boken 2017?

Julie osaka's "Vi kom över havet"

Augusti

Bästa tv-serien du såg?

The handmaid's tale

September

Vad gjorde du på din födelsedag 2017?

Den firade jag i skottland på ett skol arrangerat university tour. Eftersom jag vart där med främlingar så firade jag det inte först jag kom hem igen en vecka senare. Och då gjorde jag heller inte något stort

Oktober

Bästa låten 2017?

High school never ends - Bowling for soup

November

Om du fått göra om någonting som hände 2017 vad skulle det vara?

Jag hade definitivt gjort om vandringen i nederländerna jag gjorde i somras. Fast den här gången föröka njuta av stunderna och verkligen ta in allt. (+spendera mindre tid på telefonen)

December

Vad ser du fram emot 2018?

Studenten

Likes

Comments

Min julafton firades med familjen, dvs med min moder, min fader, min yngre syster och min yngre bror. Anledningen att det blev endast oss det här året vart för att vår tradition tillåter det att bli så. Förra året firade vi med min moders släkt och detta året med min faders. Min far har dock inga syskon och vår farmor är för svag att ta sig någonstans. Därför hade vi vår årliga julfika hemma hos henne och resten av julen hemma hos oss (utan farmor). Jag känner att eftersom hon är snart 90 så har hon fått gammlemans rätt, och om hon då vill fira jul i sin lägenhet och inte hos oss så är det okej. Men fikat vi hade hos henne vart roligt och gott.

Väll hemma började vi att laga middagen för kvällen. Olikt de tidigare åren hade vi ingen julskinka. Detta för att familjen har sätt på Henrik schyfferts tv program på svt och där med börjat äta mindre kött och när väll kött ska konsumeras är det vilt kött. Därför åt vi i år ren istället för jul skinkan. Detta med annat gott så som sill, sötpotatismos, brysselkål, köttbullar och mycket mycket mer.

Vi öppnade därefter paketen från "tomten" och vi hade tydligen varit snälla i år. Vi fick allt vi önskat oss plus lite till. Personligen vet jag inte riktigt vad jag tycker om julen. Självklart är det trevligt att få presenter, det stimulerar det själviska som vi alla har inom oss. Men personligen tycker jag att det är roligare att ge bort saker, framför allt om man har lagt energi och omtanke i presenten. I är vart inte ett av mina bästa, men utifrån reaktionerna jag fick verkade det som att familjen gillade vad de fick.

Efter middagen såg vi på love actually och åt julgodis. Ett perfekt avslut på en bra kväll

Vårt fina smörgårdsbord

Julgranen som snart kommer att bli utslängd

Likes

Comments

Dagen innan julafton spenderades i Köpenhamn med päronen. Vi hade kvällen innan planerat att hela familjen åka tillsammans, men på dagen valde syskonen att inte följa med. Personligen ville jag först inte heller med, men efter att ha piggnat till valde en sig för att inte slösa bort dagen och spendera den med modern och fadern.

Vi anlände i Danmarks huvudstad kl 11 (ungefär). Det första vi gjorde vart att hitta en resturang med lunch servering. Min pappa är dock gluten och laktos intolerant så blev detta ett utmaning.. Som tur var har vi i vår moderna värld en fiffig grej vid namn google. Så något som för 15 år sedan hade tagit timmar tog för oss 30 min, och det tog endast så lång tid pga vi vart tvungna att gå till restaurangen. Väll där fick vi en fantastisk måltid bestående av olika frukost delikatesser.

Efter den utsökta brunchen gick vi och utforskade i Köpenhamns saluhall. Där fann vi fantastiskt finna färger som de här orangea apelsinerna. Färger som i en vanlig butik inte hade blivit given någon uppmärksamhet, men som här, i Köpenhamns saluhall, stod i centrum.

vi hann den här dagen även att gå i en kyrka (observera att en inte är kristen). Kyrkan vart väldigt vacker och modern, men så fort jag satte mig ner i en bänk rad kunde jag känna sömnen krypa up på mig. Därför kändes det mer än rätt att stänga ögonen för en stund och ta en liten paus. Det här varade inte länge, men vi vart redo att vandra vidare bland Köpenhamns folk fyllda gator. för att finna..."god knows what, honestly"

Men trots antalet människor i Danmarks Huvudstad han vi med mycket, själv gjorde jag inte så mycket shopping. Detta för att jag är pank. Men min moder och fader verkade nöjda med vad de införskaffat. Så när vi väll avklarat det som skulles och kvällen började bli mörkare, bestämde vi oss för att dra oss mot stationen för att åka hem. Detta först efter att ha kollat priset in till tivolit och bestämt oss för att 120 danska kronor vart alldeles för dyrt.

Men nu är man hemma igen och väntar in julafton.

Likes

Comments

Julafton närmar sig med enorm hastighet. Det känns som december började igår. Antar att tiden går fort när man inte är uppmärksam. Men nu har man fått lov och kan ta det lugnt. Förhoppningsvis tar jag mig ur min vana att ligga i sängen och slösa bort mitt lov. Det är dock svårt att ta sig ur en vana. Men det här året får jag försöka lite extra.


Likes

CommentsDet bästa som vi äga,
det kan man inte giva,
det kan man inte säga och inte heller skriva.


Det bästa i ditt sinne kan intet förorena.
Det lyser djupt där inne för dig och Gud allena


. Det är vår rikedoms råga att ingen ann kan nå det.
Det är vårt armods plåga att ingen ann kan få det

- Karin Boye

Likes

Comments