Header

Den här lilla tjejen har vuxit upp, blivit stor och fyller idag hela 4 år. Hon har gett mig så otroligt mycket glädje, tröstat mig och varit en klippa när jag har mått som sämst. Alla ni som har Grand Danois vet hur underbar rasen är, hur mycket glädje de sprider omkring sig. Och det har hon gjort!

I många år hade vi bestämt oss för att vi någon dag skulle ha en Grandis. Min mamma hade arbetstränat/praktiserat hos en kvinna som drev ett Hundpensionat och hon födde även upp Dvärgpudlar och Grand Danois, så det var hos henne som vi fick lära känna denna underbara ras. Vi fick höra från henne, Susanne, att rasen var lugn. När vi några år senare skaffade Turid så fick vårat tålamod utså många prövningar, hon var allt annat än lugn. Hon var GALEN. Hon var inte elak på något sätt men vi fick jobba arslet av oss för att få henne att gå bra i koppel, att inte dra, att inte bli helt rabiat när vi träffade andra hundar.

Vi har aldrig fått jobba så mycket med någon av våra andra hundar, men tillslut så blev promenaderna felfria. Allt jobb vi la ned, hon var värd varenda sekund! ❤


FYRA år idag min flicka

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

"Jag måste bara fråga" sa hon med ett sådant flin som om hon kommer med en originell fråga, "vem är mannen i ert förhållande?" Fortsatte hon med. Personligen tyckte jag att det var en rätt korkad fråga. Sanna, som har varit med och fått den frågan ett antal gånger, svarade "Det finns ingen man i förhållandet, vi är båda kvinnor. Det är det som är grejen." Tjejen, våran kompis, som hade ställt frågan suckade och svartnade till i ögonen i ett par sekunder, hon kände sig kanske idiotförklarad.

Detta hände i början av mitt och Sannas förhållande, omkring september skulle jag tro. Och jag förstår fortfarande inte varför E kände att det var nödvändigt att fråga eller varför hon ens trodde att det skulle behövas en av oss som är mer dominant, manlig, bättre på fysiska jobb eller vad det nu är som får folk att tro att det måste vara någon, i ett samkönat förhållande, som är mer eller mindre av sitt eget kön. Varför måste han identifiera sig som ett specifikt kön överhuvudtaget?

Just nu håller jag på att läsa boken "HÄRSKARTEKNIK - den fula vägen till makt" skriven av Elaine Eksvärd. Det är så klockrena exempel på scenarion som hennes läsare har fått skicka in, som hon tar upp i boken. Bland annat "vem är mannen i ert förhållande?" Det finns många olika härskartekniksmetoder och denna heter Stereotypmetoden, där du förenklar personer till deras kön, hudfärg, sexuella läggning eller något så litet som deras hårfärg. Fördomar helt enkelt.


Något som jag tror förekommer ofta är att folk har många och olika stora fördomar om muslimer. Vissa kanske till och med säger att de hatar muslimer, och detta grundar de kanske på att de har träffat enbart en bråkdel av alla muslimer. Det finns omkring 1,6 miljarder muslimer i världen så det är en stor skala att hata. Eller det kan vara ryssar, personer som är blonda, araber, chefer, svenskar. Något som Elaine tog upp i kapitlet om Stereotypmetoden är hur du kan bemöta personer som har fördomar om, till exempel ryssar.

_____________________________________________________________________________

"Hur många ryssar känner du?" Och svaret kanske hade varit:
"Jag har träffat många och de är så hemska." Då är det bara att ställa frågan igen:
"Jag förstår, men hur många Känner du?"
Svaret hade sannolikt blivit "inga" och efter det behövs det inget annat än en enda lång pinsam tystnad, skön för den modige mannen och pinsam för arbetsgivaren.
-
Taget ur boken.


Likes

Comments

I fredags tog jag med mig Rugas och begav mig till Skinnskatteberg, då det var Lerkulans Hundcenter's dag, där det fanns uppvisning av vallning av får och även agilityuppvisning, sen var det rasparad (?). Dock inte så mycket till parad; En kvinna läste upp olika raser, därefter fick man gå fram med sin ras, medan kvinnan läste upp lite fakta om just den hundrasen. I gassande sol så sökte vi oss till lite skugga under en gigantisk ek. Rugas ville bestämt hälsa på ALLA vovvarna som befanns sig på ängen, och självklart så ville han även leka med dem.

Efter Skinnsberg, så stannade vi till vid Lövåsen i Lindesberg, där han fick bada för första gången. Alltså Första gången, förra året så var han ju så liten så då hann vi inte med bad på stranden innan det blev för kallt. Men det var något som han älskade! Han var så himla lycklig. Och vi var helt själva så då fick han vara lös och det gjorde ju allt så mycket roligare!

Han slängde sig efter pinnar, hoppade som ett rådjur i det svala vattnet, stannade upp några gånger och drack lite. Och sen for han iväg igen. La sig i sanden flera gånger och rullade runt och jag såg hur sandkornen klamrade sig fast i hans päls. Och DETTA är anledningen till min mamma har klippt ned honom. Schapendoes har ju annars väldigt lång päls, tänk dig en Bearded Collie. (Jag kan lägga in en bild nedanför på hur han har sett ut förut)

En långhårig Rugge Bugge från i vintras

Likes

Comments

Jobbdag! Tre timmar även denna gång och det gick väldigt bra. Det enda som jag ser som negativt, om man får lov att säga så, är att det är såå himla dålig luft i butiken. Luften står still, man blir svettig av det minsta lilla. Men man är väl viking!

Efter jobbet så tog jag bilen och drog till Arboga, till syrran och nu sitter vi på hennes ny-inredda balkong. Hon har gjort det riktigt fint! Bilder på det kommer senare. Syrran hon dricker öl medan jag sitter med mitt glas rosé. Samtalet flyter som vanligt på, roliga och jobbiga saker, pratar om personer som vi inte gillar så värst mycket och personer som vi gillar extra mycket.

Jag blir även bjuden på SJUKT GOD mat; honungsglaserad kyckling och klyftpotatis med ugnsstekta grönsaker och svamp. Det är nog en av mina favoriträtter, framför allt den där kycklingen som verkligen smälter i munnen.

Likes

Comments

​Idag tog jag med mig kameran ut på gården och försökte fota den här vovven lite, en kille vid namn Rugas på drygt 10 månader. Det gick sådär men jag fick i alla fall de här två fotona som jag blev rätt så nöjd med om jag får säga det själv :)

Igår hade vi avslutning på Agility kursen i Skinnskatteberg och den här killen var så JÄKLA duktig, om man får skryta lite så tycker jag att vi var bäst men det säger jag inte högt. Och ikväll vankas det Agility men en av de andra hundarna, en Grand Danois vid namn Turid, 4 år. Det är nog inte så vanligt att en grandis kör agility, jag vet nog bara om två andra.

Det känns som att det är mycket planer den här veckan. Agility ikväll, utgång på lördag, Mors dag och födelsedagsfirande på söndag. Och så ska jag jobba idag, första gången sen mitt ångest attack men det känns helt OK, jag tror att det kommer gå bra idag.

Och som sagt: födelsedagsfirande på söndag för min flickvän. Hon fyller egentligen på onsdag nästa vecka men hon har fullt upp på vardagarna nu och några veckor framåt med en utbildning; väktarutbildning. Hon är utbildad ordningsvakt men har fått ett jobb som väktare hos Securitas! :D

Så hennes födelsedagspresent är kirrade! Hon gillar att baka så hon får lite redskap som kommer göra det lättare och framförallt roligare! Sen får hon även lite godricka ;) En flaska rosé vin

Likes

Comments

Arbetsträning stod på schemat idag, tre timmar från klockan 15-18 och allt började bra, jag var på bra humör och det var varmt ute, en aning kvavt dock men skönt. Men vid 16.15 fick jag en sån jäkla stor ångest-attack och bara grät. Och jag mådde illa, fick svettningar och hjärtklappning, blev yr och andfådd. Så JÄVLA jobbigt, men det var skönt att prata av sig med Sara (chefen på Lindesbergs Hundcenter) och hon är så förstående och lätt att prata med. Så vid fem så gick jag hem för att jag var så himla slut efter attacken.

Hemma väntade flickvännen som hade sovit hos mig från onsdag, efter att vi var på Home partyt med produkter från Forever Living. Jag beställde en tub Aloe Vera Gelly och två Aloe Lips. Efter partyt så åkte vi bara runt på skogsvägar, lyssnade på musik och pratade om allt möjligt. Jag är så oerhört tacksam att jag har henne i mitt liv, hon en av de bästa jag har. <3


Likes

Comments

Det där ordet, det ordet som jag vet precis vad det betyder och jag vet vad det är. Jag kan beskriva det; Drivkraft, Inspiration, Morot. Något som driver en att stäva mot ett mål. Jag vet vad det är...

Men jag kan inte hitta det, det går inte... Eller det är klart att det går, men fan så svårt det är!! Så "lätta" saker som att städa rummet. Det är så skönt när det väl är gjort, men att komma dit och verkligen göra't, det är en pärs.

Hur gör ni för att hitta motivationen till vardagssysslor? Drar ni på nån skön musik? Bestämmer ni att bjuda hem några personer så att ni vet att ni bör snygga till det lite? Vad har ni för tips? För mig så hjälper PINTEREST. Det finns så sjukt snygga och roliga och fräna idéer och tips för allt och då menar jag ALLT! Kan verkligen rekommenderas!

Snart ska jag slänga mig i sängen och hoppas på att jag får en bra natts sömn. Imorgon vankas det VIP kväll, då jag och ett gäng kommer att få titta, känna och dofta på produkter från Forever Living. Kvällen kommer även ha fina erbjudanden för oss. Ser Verkligen fram emot detta!

Likes

Comments

Den 28 maj är det dags, dagen då man ska uppvakta alla mammor. I min familj har vi nog aldrig gjort något extra speciellt, vi brukar gå ut och äta bara och sen får mamma någon liten present av oss alla. Men jag har alltid haft svårt att komma på vad jag ska ge henne. MEN i år så vet jag! TUGGUMMI!


Tuggummi är något som hon säger att hon alltid måste ha tillgång till. Så detta år blev det lätt att komma på vad jag ska ge henne och det är något som jag vet att hon kommer uppskatta! Kan kännas "litet" och möjligtvis löjligt att ge sin mamma tuggummi men jag tycker inte att det egentligen spelar nån roll vad det är, bara hon blir glad över det.
Min mamma är inte så jättemycket för blommor så det är något som jag inte kommer köpa, utan det blir helt enkelt Extras tuggummi, helst med lakrits-smak!Uppskatta alla mammor! Även de små djurens mödrar.

Likes

Comments