Jag gillar färg, det vet ni som följer min blogg. Men just nu så är jag ute efter harmoni. Kan det vara jag som känner mig lugnare i kropp och knopp för stunden, eller är det tvärtom? ;)
Här kommer några underbara harmoniska bilder!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag lämande jag in del 1 av mitt examensarbete och det känns så bra. I denna fick vi göra belysningsplaner igen. Jag tycker det är toppen med allt detta vi lärt oss. Se så överskådligt och bra det är för kunderna. Man ser hela rummet, var lamporna placeras, hur de ser ut och vad för ljuskälla jag tänkt mig ✨ Stämplar den med en pussmun 💋 och nu ska jag ge mig på del 2 som handlar om ritning och elevationer.

Ha en fortsatt bra dag! Hör gärna av er om ni har några frågor.

Likes

Comments

Här är tre olika moodboards jag lekt fram. Det är till ett ungt par, som köpt en 20-tals villa, de gillar gustaviansk stil och mönster av Hummingbird och jag har valt accentfärg grön.

Ser ni hur olika det kan bli på moodboards. På det största som jag kommer skicka till kund har jag fått till den "gyllene triangeln" som bäst tycker jag. Där har jag placerat de tre bilder med grön färg i en tiangel. Det gör att moodbaordet upplevs balanserat och snyggt.

Vad tycker ni? Vore jättekul om ni vill kommentera och berätta vilket ni tycker är snyggast :)

Likes

Comments


Har fått i uppdrag att hitta nya matstolar. Bordet är ett långt massivt bord i svart med plats för 8 stolar. Det finns så många fina stolar. Min favorit bland dessa (som jag tagit fram efter kundens önskemål) är den ljusrosa i tyg.

Vilken tror ni att kunden kommer att välja?

Likes

Comments

Gårdagens efterrätt var succé. De syrliga lingonen till den söta pepparkaksbotten var verkligen jättegott. Enkel var den också att göra. 


  • 100 g pepparkakor
  • 50 g smör


  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 1½ dl rårörda lingon


Likes

Comments

Hej,

Vilken härlig dag. Dan före dan före dopparedan. Skönt med julafton på en söndag, och en helt ledig dag dan före dan. I morgon är hela familjen lediga och jag har sett till att köpa alla julklappar och all mat, så vi kommer få tid till mys, klä gran och slå in julklappar.

Vill tipsa om att det nu är för sent att handla julklappar på nätet och många sidor har redan börjat rea ut mycket fint. Jag tänkte passa på att köpa nya julstjärnor. De vi har sjunger på sista versen, så varför inte passa på att köpa nya till nästa år, när det är 50%!?

Sov gott och en riktigt GOD JUL 🎄

Likes

Comments

Är det något jag tycker om så är det färg. Anlitar du mig så kommer vi att prata färg. Jag älskar att leka med färger, tapeter och accenter. Paletten ni ser ovan har jag gjort för en familj som har ljusa möbler och gillar gustaviansk stil. Då går det inte att dra på för mycket med starka färger. De önskar tapeten Hummingbird från Cole&Son som ni ser ovan. Där plockade jag ut det gröna. Grönt är skönt och med en lite starkare grön accentfärg så fick jag till FÄRG i deras hus ✌️
Möbler och väggar får vara ljusa så lägger jag till färg i växter, kuddar och andra detaljer.

Tror ni att de kommer att bli nöjda?

Likes

Comments

Idag sitter jag och leker med ritprogram för planritning och 2D och 3D ritningar. Innan jag testat första gången trodde jag att det skulle vara jättesvårt men det är det inte.
Jag tycker det är fantastiskt kul att sitta och leka med. Att testa olika golv, färger, möbler och att kunna flytta dörrar och fönster efter vad som passar.
Jag tycker att www.floorplanner.com är lättast att jobba med men det finns flera.

RoomSketcher - enkelt att använda, snygga bilder, många olika typer av planritningar - http:// www.roomsketcher.se
Sweet Home 3d - som ovan, fast lite krångligare att använda = fler funktioner - http:// www.sweethome3d.com/sv/
SketchUp - ett program där man kan bygga modeller, inte bara husmodeller & rum, utan även specifika möbler, alltså också svårare att använda - http://www.sketchup.comLikes

Comments