Header

I like learning, I really do and I've realized that on breaks and weekends where I have time to actually digest all the new things. I love it, i'm amazed by math and chemistry and biology and I love making the world inside my head bigger, I do.


I hate school tough, with all my heart. I hate it and all it does to me, because when I'm in school I don't like learning anymore. And I like to think of it as a favourite food, a hamburger or a delicious pizza. No matter how good it tastes you wont like it being shoved down your throat.


My goal isn't to lower my ambitions, I see that now. Surely I want to be able get bad results or scores and still feel happy and fine with my performance, but I think I already can. What I want is to be able to have these ambitions and be in a good place mentally at the same time. I want greatness in life, I have big dreams and goals and I want to fulfill them. I want to keep learning and I want to keep studying.


What I don't want is for it to kill me, though sadly that is what's happening right now. All of the learning and studying has been shoved down my throat for so long now I can no longer breathe. What kills me is that I have to do bad on some tests and I have to do less on some assignments otherwise I wont get sleep or keep my sanity.


I feel like I'm being set up to fail in a way. I want to do my very best at everything but they even told us in the beginning that it wont be possible. Why is it like that? Why aren't we encouraged to do our best and why aren't we given the space and the time to do so? It's like telling us to make a cake in 10 minutes, surely it can be done but it wont be very good. Give me an hour, give me two or three! Teach me how to make one, give me room to practise and learn and I'll make you the best damn cake you'll ever have.


I look myself in the mirror and I think "you could have been great". That's what school is doing to me. I love learning and I am ready to work hard for my results and as the matter of facts I indeed could have been great had I been given the time, the help and the space I needed in school. It kills me to know this. And instead of getting this time I'm told to lower my ambitions. It kills me to hear this because I like learning, I really do.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

För att vara helt ärlig tror jag inte det finns något, trots att jag liksom många andra gärna skulle vilja ha ett dessa tråkiga, slaskiga månader vi har framför oss. Jag börjar bli rejält skoltrött, inte nödvändigtvis för att jag inte orkar utan snarare för att skolan och allt med det är extremt hämmande och oinspirerande - trots allt detta tjat om utveckling och nyansering.

Jag vill sluta skriva dag in och dag ut på platta, gråa skolarbeten och göra något kul, kreativt - något jag inte är tvingad att göra för att hela min framtid hänger på ett betyg - något inspirerande. Men då hösten har varit lång och då A Dream of Spring (liksom The Winds of Winter) länge till endast kommer vara blott en dröm (seriöst GRRM...) har min ork varit låg och den tid jag inte spenderat i skolan har jag spenderat såsandes runt hemma eller ute på Ljusterö. Allt detta mörker är dränerande, man vaknar när det är mörkt, går till skolan när det är mörkt, går hem när det är mörkt och så vidare. Men jag är trött på att såsa runt hemma, och detta är ju trots allt något jag inte tvingas till att göra till skillnad från skolan, så i ett försök att finna lite inspiration i min vardag slängde jag ihop en mood board på Polyvore. En salig blandning av (mestadels) kläder, inredning, accessoarer och annat fint som får mig att vilja göra annat än såsa, hett tips till mina trötta vänner där ute som vill känna sig kreativa men som ogärna klipper och klistrar!

2017 är året då jag hoppas hitta min stil. Någon slag cohesive stil som jag känner mig bekväm i, ett mål man haft i många år men aldrig lyckats med, jag har en svag idé ändå - något av vilket är redovisat i min mood board!

Andra saker jag hoppas uppnå 2017 hade jag faktiskt tänkt skriva ett annat inlägg om, men en till sak som kan passa att nämna nu att ett mål för 2017 är att införskaffa en systemkamera. Detta är ett begär jag haft sedan mellanstadiet då min bästa kompis fick en och tog massa fina bilder på sin katt, och nu ett sekel senare tycker jag att det är dags att jag en gång för alla infriar denna önskan! Den kamera jag kollat på är Nikon D3300, den verkar lagom för mina tidigare erfarenheter, dvs inga alls.

Det jag vill få fram i allt mitt babblande är at inspiration är viktigt! Särskilt när man går i skolan, och kanske än mer efter skolan om man ska lyssna på min storasyster (som nu ska flytta till Nice och plugga franska, dröm!). Man ska inte bli modfälld för att man inte har orken, stor inspiration kan finnas med några små enkla klick, med klippande och klistrande, genom en kameralins, i en bok, i en tidning, på en blogg, var som helst. Det viktiga är bara att man försöker hitta den ibland, i synnerhet när det känns som att den inte finns var man än letar.


Vill du inte klippa och klistra men vill skapa något fysiskt? Kolla smartphoto.se!

Shoppingsugen? Använd koden "Newyear" på NA-KD för 20% fram tills den 22/1!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det är nytt år! För alla er som missat eller glömt bort det. 2017 har kommit över oss och i skrivande stund är det den fjärde dagen på det nya året. Jag sitter ute i stugan på landet och njuter till fullo av lugnet och tystnaden som bara är så härlig som den kan vara här. Tro mig när jag säger det, den här stugan är magisk. Trots att jag spenderat stor del av min höst hos min pojkvän som bor knappa fem hundra meter från vårt lilla hus här ute så är magin intakt. Så fort man vrider nyckeln i låset känner man hur varje muskel i kroppen slappnar av och alla måsten försvinner. Familjen har äntligen tagit sig ut till ön, vilket är varför jag sitter i The Rudin-Dousa castle (ett smeknamn man inte deltog i att mynta) istället för hemma hos Felix.

I panoramafönstren ner mot viken har vi idag skådat en havsörn på nära håll som flög förbi när vi intog frukost runt kl 12. Efter det pälsade vi på oss och tog en långpromenad på ön i snöfallet.

Sedan kom vi hem, tände en brasa, pälsade på oss lite till och fortsatte med dt enda vi ägnat oss åt sen vi kom hit - det oupphörliga chillandet.


Som man med det bara ögat kan se var min outfit mindre än optimal för minus fem grader celsius och snö, så jag har sen efter lunchen suttit precis framför brasan i ett försök att återuppliva det som en gång kallades för blodcirkulation i mina fötter, men också för att det, oavsett vilken kroppstemperatur man har, är bästa stället i hela stugan.

Rockar fullt underställ, sweatshirt, och mjukisar, som en gör på landet. Håret är ett projekt som ska tas tag i någon gång innan den tionde och koppen är fylld med te i vanlig ordning.

Hoppas allas nya år har börjat någorlunda fint, önskar alla som skaffat gymkort, slutat röka, äta nyttigt och allt sådant lycka till! Jag vet att alla pissar på nyårslöften men jag tycker om dem, även om man absolut inte ska vänta tills första januari med att sluta med en dåliga vana eller dylikt är det fint att det sporrar många att göra det, selon moi.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments