Header

Grattis på din dag. Tack för att du tror på mig, ser mig och hör mig Tack för att du står ut med mitt humör och mitt inte allt för glada driv. Tack för alla dagar du trotsat dina smärtor för att ta med mig till stallet och låta mig förverkliga mina drömmar. Tack för att du hör på mitt gnäll om skolan och mitt gnäll om kompisar. Tack för att du visar mig att det är okej att må dåligt. Tack mamma för att visar mig att man är perfekt på sitt eget vis. Tack mamma, tack för allt du gjort för mig och allt du kommer få stå ut med. Tack mamma för att du är just min mamma. Jag älskar dig

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Aldrig har det varit så många självmord bland ungdomar som det är idag. Är det verkligen den verklighet du vill leva i?

Jag var 12 år när jag skadade mig själv för första gången, det var även första gången jag ljög om mitt psykiska mående. Att ljuga var ett aktivt val av mig. Jag ville inte bli sedd som tjejen som alltid är ledsen. Men varför var det ett självklart val att gömma mitt mående? Jag tror jag gjorde det för det var inte riktigt ett ämne man pratade om. Om det inte finns någon anledning ska man inte vara ledsen. Då ska du se allt bra som du har i ditt liv och rycka upp dig. Att den psykiska hälsan “glöms bort” under biologin, att man inte fick höra vad psykisk ohälsa är, bidrar till ett samhälle fullt med ungdomar som inte vill leva men är för rädda för att tala om det, eftersom man fått höra att det är bara de med en anledning som får må dåligt. Det är samhällets tystnad som är boven.

Varför blundar ni för den verklighet många ungdomar lever? Är det ett sätt för oss att inte behöva oroa oss för den främmande människan? Eller är det ett sätt för oss att inte själva bli påminda om att ingen är perfekt?


Oavsett vad din orsak är leder det till samma slutresultat. Ett samhälle med en snabbt stigande siffra bland självmorden. För känslan att inte vara förstådd och ensam med sina demoner är något ingen vill.

"Jag skulle inte ens önska min värsta fiende detta"

Vad ska ni göra för att minska på tabun? Vad ska ni göra för att få ungdomar att känna sig hörda? För psykisk ohälsa är något jag inte ens skulle önska min värsta fiende. Ni måste visa ungdomar att det är okej att på dåligt och att du inte är ensam i din kamp. Men hur ska ni göra det?

Ni måste börja prata om psykisk ohälsa som att det är en helt vanlig sak, inte att det är något hemskt. I skolan, på biologin måste det uppmärksammas. Ni måste även visa oss att vi bryr oss om dem och ni måste sluta glömma bort dem som inte kan stå på egna ben. Det är dags att visa omvärlden att ni faktiskt finns för varandra.


Det är dags Sverige. Det är dags att vakna upp ur dvalan som funnits sen 1800-talet. Ni måste visa dem som behöver er att ni förstår hur det är att leva i mörker. Ni måste be om ursäkt för alla år ni glömt av oss i skuggan och ni måste visa oss att ni faktiskt bryr er. Att ni inte leker “duktiga för att det ser bra ut” leken.

Sverige, det är dags att vakna nu!

Maja Westberg

Likes

Comments

Godmorgon världen! Sovit gott? Det har iaf jag. Somnade dock lite för sent men märker inte av det haha. Vad händer idag? Jo skola och sen är alla mina träningar inställda denna vecka eftersom dem byter underlag -_- Typsikt mig att glömma bort det. Så istället för dressyr har jag teori :)

Juste! Det kommer ett ganska viktigt inlägg klockan 11 idag ;) Glöm inte det nu

Likes

Comments

Super Guy, Kays Spirit

Här kommer lite snabb genomgång på kommande vecka! Ser inte mycket ut för världen men detta är ett upplägg jag diggar ;)

Måndag: Dressyrträning! Dessutom drar skolan igång då :(

Tisdag: Skola. Trimma styrketräning + tips på bra övningar!

Onsdag: NP i tyska heeela dagen, usch. Longera Svante och eventuellt rida Spirit.

Torsdag: Hoppträning! Då följer Svante med.

Fredag: Väldigt lugn dag. Longera båda hästarna över bommar.

Lördag: Eventuellt in till Västerås för att träffa vännerna. Styrkeövningar på Svante.

Söndag: Promenad med båda hästarna.

Likes

Comments

  • Vi kan ansvar. Vi vet hur mycket ansvar en häst kräver. Vi kan inte bara låta bli att åka till stallet med samvetet att hästen kommer då stå på en omockad box, inge vatten och inge mat. Vi har därför svårt att tacka ja till många sociala event på grund av hästen.


  • Vi är inte rädda för att skita ner oss. Smuts under naglarna är vardag och det är nästan alltid att de nya ridbyxorna är smutsiga efter en dag i stallet. Vi är inte heller rädda för att ta i, vi rullar 300 kg höbalar och bär över 10 kg varje dag detta eftersom det är en helt vanlig dag i stallet.


  • Vi är kontroll. Mycket av kontrollen ligger i samspelet med hästen. Men även i att hantera en orolig eller rädd 600 kg individ i farliga situationer.


  • Vi är otroligt modiga. Vi vågar lita på ett djur med ett helt eget sinne och som hur enkelt som helst kan skada dig eller ta ditt liv. Vi lägger vårt liv i en tillit till ett djur som är 3 gånger så stor som än själv. Vi vågar rida den obehagliga hästen och hoppa den där höjden ingen annan vågar.


  • Vi är envisa som fan. Vi släpper inte en kamp så lätt. Detta oavsett om det är på hästryggen eller stallbacken.


  • Vi vet vad kärlek är. Och då menar jag inte kärlek som mellan två människor. Utan en kärlek som är svår att beskriva. Vi vet hur känslan är när man bara vill gråta för att kunna åka till stallet, pussa på den goa mulen för att veta att hästen bryr sig. Vi talar ett tyst språk, ett språk av handlingar. Så om du ser en tjej/kille gråta eller skratta för hennes annars inte gosiga häst myser med henne/honom förstår man att deras "jag älskar dig, ge aldrig upp" utbyts.

Likes

Comments

Super Guy

Är min nya stjärna! Väldigt dålig kvalité på dessa bilder men ha överseende med att den översta är klippt ur en video och den längst ned är tagen klockan 7 på morgonen;) Men visst är han vacker!? Han är född 2001 och är irländsk import. Han är verkligen en super ponny. Han anpassar sig rejält efter ryttaren och vilka krav som ställs på honom. Anpassningen är såpass stor att när Agnes rider han är han världens snällaste och med mig blir han en pigg tävlingsponny. Visst låter det fantastiskt! Han är mina drömmars ponny.

Vi köpte av redan under hösten 2016 men på grund av privata skäl har jag velat hålla det hemligt. Redan efter 2 veckor hos oss åkte vi på våran första tävling, och ja jag vet ett ganska konstigt drag av oss men mycket låg i att vi skulle veta vad vi behöver träna på. Men nu tycker att vi kommit varandra extremt nära och att vi kan ta oss an vad som helst!

Jag själv är positivt inställd på 2017, året som skriker framgångar, motgångar och bra minnen. Jag kommer utvecklas mycket och så kommer även båda hästarna. Jag är laddad inför 2017 med Super Guy1

Likes

Comments