Harvey Weinstein-skandalen är såklart vad jag talar om. Ett flertal har trätt fram och berättat om hur dem blivit sexuelt trackaserade och utsatt. Alla möjliga världs kända stjärnor har öppnat upp sig, det är hemskt. Det är hemskt att det ska behöva vara såhär. Men Alyssa Milano tweetade och spred en hashtag alltså #metoo vilket nu har exploderat världen över. Det är sjukt! Med denna hashtag går många kvinnor ut med deras erfarenheter kring ämnet och om man bara söker på hashtagen blir man mörkrädd. Det är så många som blivit utsatt för allt från ord till fysiska angrep, tusental bara sedan ett dygn tillbaka

Jag har själv varit med om detta flertalet gånger, detta är några få exempel. Bland annat har jag sagt upp mig ifrån 2 olika jobb pågrund av grova sexuella trakaserier. En av mina då chefer tog ställning men hon gick inte hela vägen och jag kunde inte stanna oavsett. Det va hemskt. En man på jobbet tog på mig och försökte flertalet gånger dra undan mig. Han var gift, hade 3 barn och bodde i fina delen av Nacka. Ändå lät han mig inte vara. Han fösökte få följa med mig hem och även sova kvar på jobbet när jag hade långa helgpass. Han fotade mig när jag jobbade och skickade till mig, han trakaserade mig även via telefon. Vag var rädd varje gång jag var ensam i ett rum, på lagret, i persnal stugan och vart jag än vände mig de dagar han jobbade.

Ute på klubbar, barer, vid tunnelbanan och i ICA kön bland annat kan folk ta friheten att viska saker i ens öra, ta tag i en och ta på en. Det är riktigt obehagligt. Ett annat exempel är en poolfest här i Malta med mina vänner, vi trodde iallafall att vi alla var vänner men så va inte fallet. Det hade kunnat gått illa och de va något jag tyckte va riktigt jobbigt. Jag hade gärna velat berätta vad som hände, hela grejen men ja känner mig smutsig och äcklad av det. Dess utom får jag genast orden i fingrarna att börja försvara mig. Vad jag hade på mig, om ja va nykter eller inte, hur ja gått klädd under dagen. Jag skrev det, ja skrev hela processen och alla detaljer i det här inlägget men jag suddade det. Jag ska inte behöva känna mig äcklad eller behöva försvara mig själv. Jag ska inte behöva försvara mig med att ja hade heltäckande kläder. Jag va inte med på det.

Det va hemskt, jag minns hur ja tog mig ut ur rummet och ringde hysteriskt ledsen till min mormor. Sedan ringde jag min bästa väns mamma och var lika ledsen, hon sa att ja skulle gå till polisen. men jag vågade inte. Tusentals tankar och scenarion flashade förbi i huvudet och ja fick svårt att andas. Jag gick omkring på en farmhouse gård klockan 7-8 på morgonen och grät. Gick i cirklar och visste inte vad ja skulle säga vad ja skulle göra var ja skulle gå. Jag var mitt ute i ingen stans i Malta med några av mina vänner kvar efter gårdagens fest, men alla sov och jag hade PANIK. Den känslan, den ovetskapen om vad som hände när ja sov innan ja han vakna upp, tankarna och ångesten som kväver en och tårarna bara sprutar. Det är något jag inte önskar ens min värsta fiende. Man tappar nästan självrespekten helt för en stund.

Våldtäckt, försök till våldtäckt, trakaserier, och alla former av sexualharasment är vidrigt och något vi tjejer får utstå nästintill på en daily basis. Därför delar jag #metoo, för allas skull. Inte bara tjejer, för ALLA.

Me too.

If all the women who have been sexually harassed or assaulted wrote “me too” as a status, we might give people a sense of the magnitude of the problem.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag längtar otroligt mycket efter att komma hem och ha mitt eget. Jag längtar till att få sätta mig med bokföring och marknadsföring etc, göra något som ja faktiskt tycker är kul. Men för att göra det måste jag ha nått att bokföra, marknadsföra och planera för. Jag kommer jobba med mina föräldrar första månaderna men målet är en helt egen verksamhet vilket jag siktar på redan nu. Men de jag kan göra är förebygga, det är inte bara.. Det är kunskap som ja redan kan men som kommer behövas skrivas ner på papper och få bevisning på att jag kan så det är lite skolbänken igen. Alkohollagar, hygienregler och hantering etc. Allt krävs kurser och prov.

Något jag prioriterar högst är körkortet, måste ta det! Så mina sista veckor i Malta är jobb och teori helt enkelt. Jag är en sån som behöver sitta in en öppen miljö med ett par hörlurar, alltså ett cafe eller liknande. Sitter jag hemma blir jag tokig. Man hittar andra saker att göra och man har inte samma fokus, iaf inte för mig. Nu satte jag mig på Palace Talk of Town by AX Hotels. Det ligger nära mig och har grymt kaffe, BRYGG kaffe typ? SÅ gott! Saknar Gevalia Indian Malabar med Hälsinglands vatten! Mia Madre nu vill ja till B och dricka kaffe i mamma och pappas koppar!

Likes

Comments

Har totalt glömt visa mina senaste successfully (behövliga) köpen! Jag är en shopaholic och har det från både mamma och pappas sida men jag köper oftast massa onödigt. Har dock gjort massor av nya bra köp senaste månaden (gått BANANNNANANANANASS) allt från skot klänningar väskor smycken smink toppar! Men något jag är riktigt nöjd med är dessa 2! Ett par (såjag) glittriga sneakers från GUESS. Det är deras Scarpe Guess Primavera - Estate kollektion och alltså... 2 die for! dom är super sköna och as enkla att pimpa upp en outfitt med, tror ja ska byta snörena till vita dock! Köpte även en GUESS väska, sjukt nöjd det är lixom en allt i allo och dessutom e den multi så den e både svart och turkos och en nesecsär (typ) till. Ångrade mig lite första dagen ang väskan men sen så!

Alltså kolla, HUR snygga?! Faller inte alla i smaken men de föll mig otroligt och ja vill typ ha ett par till sneakers fast i guld hur fräckt lixom? 😍

Likes

Comments

Jag visste det. Jag tamefan visste det! Jag kan förstå att folk blir chokade över mitt beslut att flytta, men det är MITT beslut. Jag kommer sakna Malta otroligt mycket, alla mina vänner här och den livsstil som man lever i här. Men jag är klar med Malta för nu och vem vet, ja kanske kommer tillbaka? Men det är inte Malta som är upprörd utan det är alla ni i Sverige som helt plötsligt tror att min värld kommer att gå under. Det tisslas och tasslas bara på ett dygn. Alltså jag delade inte ett livsbeslut för att bli kritiserad, för just nu är det ett jävla liv. De är allt från vänner till släktingar, kusiner och bästa vänner som är arga och upprörda. Känns som att Bollnäs inte välkomnar med öppen famn direkt..

Men detta är mitt val och det är mitt beslut. Att ta ett sådant här beslut är inte lätt, jag har tänkt och tänkt igen, och igen.. Detta är vad JAG kommit fram till, helt oberoende av andras åsikter i beslutet, inte ens mina föräldrar har spelat på detta med flytten utan det är jag! Att få hör saker som att det kommer bli som förr, du kommer ångra dig, du är dum, Malta är bra för dig, du tjänar bättre, jag kommer och hälsar på om du stannar osv osv. Alltså? ``jag kommer och hälsar på..´´tror du verkligen att de kommer få mig stanna på denna ön? Har du inte kommit innan och hälsat på, kom inte nu. Det kommer heller inte bli som förr, känns som att under det här snart ett helt år endast har förändrat mig. Andra står still med samma tankar samma värderingar. Jag är en bättre person, en annan person och en som kommer hem med betydligt mer bakom pannbenet. Jag är färdig med Malta nu.

Den här tiden har gett så mycket, så mycket bra saker och det är jag nöjd med. Men folk måste sluta göra kaos över inget, ja har inte ens åkt än, det är nästan 2 månader kvar! Har inte ens bokat biljett for gods sake! Jag har nästan 2 månader till att växa på och bli ännu klokare. Jag har mål framför mig, saker ja villl uppnå och en plan för hur, bara låt mig göra de jag vill. Stötta mig istället, peppa mig istället. Jag fick först jätte ont i hela kroppen över all respons, de fick mig må sjukt dåligt. Nu är det onda borta för det är MITT val MITT liv och bara MIG det handlar om. Sluta tissla tassla och göra en grej av det. Det är JAG som flyttar inte DU. Stötta mig, va vid min sida, peppa mig men framför allt RESPEKTERA mig och MITT beslut annars behöver du inte vara min vän, min släkting eller någon i mitt liv över huvud taget.

Likes

Comments

Det har varit många jobbiga dagar och nätter, dygn. Tankar över ett beslut jag tagit, är det rätt? Vad kan gå fel? Tänk om DET händer igen? Hur ska jag kontrollera mig själv? Kommer jag klara detta? Vad kommer folk säga, fråga, tycka undra? Ja dessa är bara några få tankar som snurrar. MEN när ja försöker utvärdera så känns det som att jag gör rätt, tänker rätt och tror på det här. Det kommer vara tufft, de kommer vara kämpigt och det kommer förmodligen vara ett rent helvete. Jag har inte berättat för många in person över mitt beslut och ni kommer förmodligen läsa detta och kanske hinner processa mitt beslut INNAN du/ni ringer eller skriver och är förbannade. Tänker du den tanken nu så snälla läs klart först.

Jag har hela mitt liv försökt nöja andra, göra så som andra tycker och inte kunnat ta beslut för att ja varit rädd att ta fel beslut. Nu är det slut på det, Jag är 20år och måste börja sätta mig själv i första rummet över beslut som har med mig och mitt liv att göra. Många har stöttat mig och tagit mig i försvar sedan ungefär ett år tillbaka när jag lämnade mina föräldrar under jobbiga omständigheter. Jag tackar alla otroligt mycket och det beslut jag kommer ta betyder inte att jag vänder någon ryggen till eller sviker någon utan det har med mig att göra, mitt mående. Jag trodde att ja skulle stanna på Malta minst 1 år till men så är inte fallet i dagsläget. Jag har fått en möjlighet jag inte kan tacka nej till. En möjlighet som ger mig en chans att vara med i familjen igen, en möjlighet som gör att jag kan prata, krama och tjafsa med mina småsyskon igen. Det kan ja inte tacka nej till.

Mina föräldrar var här och vi har löst en del problem och jag kommer att flytta HEM. Hem till Bollnäs och driva företagen med mina föräldrar, min tur att dra strået till stacken helt enkelt. Detta är något JAG har valt, inget någon av mina föräldrar eller någon annan valt åt mig utan det är helt och hållet mitt eget val och ingen kommer få mig tänka om. Jag har sagt upp mig och kommer åka hem i månadsskiftet nov-dec, jag har sagt upp mig och jag är nöjd med MITT beslut.

Att flytta hem är blandade känslor men det väger mer fördelar till att ja ska kunna pussla ihop mitt liv som det var tidigare, fast självklart kommer inte slutresultatet vara samma porträtt som innan, men stabilt. Jag kommer åka hem och lämna Malta, jag har en del saker ja ska göra och jag kommer påbörja en ny process i livet. Jag kommer ta upp körkortet, se en läkare och ta itu med mina humörsvängningar och gå igenom en utredning vilket kommer bli otroligt skönt (återkommer i annat inlägg). Jag kommer även öppna vinter kafét med mina föräldrar i Koldemoåsen som har säsongs öppet. Därefter är planen att öppna en egen business i Stockholm eller liknande, det är inte 100% är men jag har chansen och jag kommer att ta den. Malta kommer finnas kvar guppandes vid ekvatorn, inte dessa möjligheter. Att flytta hem till Bollnäs efter att ha bott ensam sedan 15års ålder i Stockholm kan ses som att gå bakåt istället för framåt, men jag känner inte alls så längre utan snarare fortfarande framåt men på ett annat stadie med ett annat mål. Kommer knappast bli kvar i ``B´´ för länge eller i mitt flickrum.

Jag hoppas verkligen att ingen kommer att ta detta fel eller bli besviken över mitt beslut, det är mitt beslut. Är man 20 så är det dax att sluta pleasa alla andra och pleasa sig själv. Huvudsaken egentligen är att jag ska må bra och att jag ska trivas med mitt beslut, vilket jag gör. Jag längtar till och med, men ja vet att jag har en stor utmaning som väntar. Men jag vet också att över ett år nästan på egen hand i Malta har gjort mig till en annan person, till det bättre. Känner mer eller mindre atm.... Bollnäs, be preppared cuz i´m coming home.

Likes

Comments

Känner verkligen inte att ja har tid eller ork ATM för ett inlägg om allt vi gjort när mina föräldrar va här på besök. Här får ni istället en bildbom! enjoy!

Okej,,, hade mer bilder än jag trodde! Blir en del 2

Likes

Comments

Mina Föräldrar kom till Malta samma dag som jag fast på kvällen. Tyvärr hade dom svårt med hotell och hittade ett som heter Park i Sliema, KATASTROF Rekommenderar ingen att boka Park i Sliema. Jag ringde och boka med dom och frågade specifikt efter pool och spa avdelningen 2 veckor innan de skulle komma. Enligt hotellet ingick spa och poolen på taket och de skulle ha dubbelrum med havsutsikt etc. När dom kom va de trötta men hade inte rummet klart till dem så de fick ett annat rum som inte va helt rent. Dagen efter skulle dom byta vilket va värre och dagsljuset visade sin sida. Spat va helt upprivet för renovering, poolen på taket skitigt och alla sunbeds va trasiga. Det va rått poop i hela lobbyn 6 polo fotbollslag incheckade och på köpet, vattenskada så taket höll på och rasa in och de va avspärrat, total katastrof. Det va ju fortfarande och än idag rätt bra tryck på turister så nästan allt va ju fullbokat. till slut hittade vi ett B&B som va helt underbart. Mina föräldrar fick flytta omkring så de va tur att mina syskon inte var med. Inte ens en ursäkt fick vi av hotell managern och de fick betala för den natt dem sov där fast de inte ens var rätt rum

Alba B&B i Sliema va helt sjukt fint. Litet och drevs av två svenskar, vad är oddsen att dom kommer från BOLLNÄS?! Dom visste mycket väl vilka vi var hahah. Alba ligger vid en stor trafikerad väg men alltså, när du kom in va det som att gå in i vakum, crazy! Allt va så tyst, en liten pool en söt trädgård och hur fräscht som helst. Så mysigt.

Vi va på Goo som ja tidigare inte varit på (en ö utanför Malta men som tillhör Malta) Det var såklart fullbokat så vi hamnade på ett mindre men till vår förvåning helt fantastiskt. Det va som i en gammal film En tant om bodde och drev ett B&B! Det va lixom en stor pool en 3 vånings villa med världens marmortrappa och farm house stil med katter springandes omkring. Den här tanten Maria var för go, hon tog hand om oss och alla gäster som hennes familj och vi är super nöjda. Hon fixa bil och allt direkt och var så hjälpsam,.

Dom fick även en natt på ett stort hotell som heter Preluna, super bra! Är det någon som ska ut och resa? Alla dessa 2 hotell finns nedan med länkar och ska du resa någon annan stans kan du använda denna länk nedan för att få 10% tillbaka via booking.com. Funkar enkelt med att du bokar via länken som vanligt och efter din vistelse vart i världen du vill bo på hotell får du tillbaka 10% av kostnaden.

https://www.booking.com/s/22_8/von0bo78

Alba B&B (adlink) Hr en facbooksida och det är ett svenskt par som äger det, fantastiskt.

Il Girna Residence Gozo (adlink) det var som i en fil från 50 åt tillbaka.

Likes

Comments

Äntligen blev det en egen dag med min saknade Eline, vi har flugit omkrig varandra hela tiden senaste två månaderna. vi Käkade lunch på Talk of Town som ligger på Palace Hotel vilket fantastiskt gott. Chicken Taco och efterätter. Snickers cake och Brushes lemon raspberry mousse, så gott!

Vi kollade lite butiker, ja köpte Eylure fransar Exhagarate n'140 (svan ögon). Va även in på GUESS och kikade på lite väskor... Tror ja ska köpa en men inte riktigt bestämt mig, svart eller puderrosa? hmm..

Efter det va det dags för mig att dra till jobbet och det va lugnt som vanligt! C ya!Likes

Comments

Jag åkte äntligen till mitt Sverige och fick träffa mina vänner och min familj, otrolig lättnad. Det har varit jobbigt tumult och jag har stor saknad att vara runt alla men sånt är livet, vet inte ännu om ja vill vara kvar på Malta, varför får vi veta senare. Jag hade såklart stora förväntningar på denna resa men alltså? jag blev SÅ SJUK. Feber och helt slut, firade inte ens min 20års dag eller något. Ska egentligen fira här i Malta men alltså... jag har fan inte tid? sjukt!

Jag upptäckte en hel del saker, bland annat att jag helt och hållet glömt tagit bilder? asså SICK. Men ja upptäckte något rätt tråkigt men det va bra, ja visste en sista gång vilka som faktiskt är mina vänner och inte. Vilka som bryr sig och vilka som värdesätter vår vänskap. Jag har tappat många vänner genom åren och det började redan i januari 2016 när ja blev tillsammans med mitt X och så har det fortsatt. Tråkigt men skönt ändå.

Jag hade en rasad olika saker att göra men fick knappt något gjort, varför är ja ens förvånad? Men de va fruktansvärt skön att vara på hemma plan men det gick sååå fort. Jag åkte till min familj med min bästa vän Petra, hennes syster Linnea och hennes pojkvänn Adrian så vi blev ett gäng haha men de va kul. Alla va dock helt slut och somnade tidigt. Att krama om mina syskon va det bästa som hänt mig på länge! En stor tyngd släppte. Tyvärr va jag så stressad dagen efter att de inte blev guld och gröna skogar utan de blev ett bråk som helt och hållet var mitt fel men ja tror det va för mycket tryck, känslor och stress. Molly Milio och Mamma, Förlåt för hur ja betedde mig. ❤


Den typ enda bildenär min och Petras Reunion bild efter 9måader ifrån varandra, varsågoda, här får ni ett skratt!

Likes

Comments

Hello Hello!

jo jag lever jag mår bra men jag har KATASTROFALT mycket att göra! Helt sjukt vilka veckor!

Jag va i Sverige som inte gick som planerat men sjukt lyckat! Sen kom ja hem, hade ett bra möte med jobbet och sen kom mina föräldrar hit. Helt fantastiskt men alldeles för lite sömn! Jag jobbar rätt mycket nu och har väldigt många bollar i luften och projekt på G. Tyvärr kan jag inte avslöja för mycket men stora förändringar kommer att ske. Ja kommer lägga upp om hur allt va men de kommer komma i olika delar!

Nu behöver ja sova för imorgon ska jag äntligen få umgås med min älskade saknade Eline, vi har rest om varandra i nästan 2 månader så innan kvällspasset blir det tjej catchup delux! Glöm inte följa min Instagram och Snapchat @ majavonborg. 🌸

STAY TUNED!

Likes

Comments