GUD va kul det är med statistiken! Jag la inte ut länken förren någon dag sedan på Facebook och Instagram. Shit vilken respons jag fått?! Mail, Meddelanden här, på Facebok på Instagram, de trodde ja inte! Jag har ju inget mål med bloggen i kändis syfte eller så, ja gör detta för mig för att de käns bra. Jag hade ju funderat länge och många tyckte det va en bra ide. Jag har haft blogg innan som faktiskt blev rätt stor men ja stängde ner den, detta va typ 2012-2013 eller så.

Either way, Det är ju super kul med all denna respons för jag blir såå glad! Flertalet gamla lärare, folk man tappat kontakten med, gamla chefer.. Vänner man inte har samma kontakt med, riktigt kul! Men framförallt något som majoriteten har sagt är att de känns rätt skönt att veta att ja är OK efter allt som hänt i mitt liv och framförallt senaste 2 åren. En skrev bland annat att de kändes tryggt och att hon blev välldigt lättad, ja många har faktiskt varit rätt oroliga för mitt mående senaste åren. Något annat som många pekat ut är " ja visste du skulle klara dig oavsett" eller "alltid trott på dig" sånt känns bra att höra och man blir varm!

Ska ja va ärlig e ja inte så high på dedär med Följare, (tack Johanna för dittt supportive stöd som ken följare hahah)

Men ja, FOLLOW pepps!!

- Bilderna är ifrån Maltas högsta pungt, dingli cliffs -

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Stockholm? Ja varför flyttade jag till stockholm? Jag ville se något nytt och upptäcka saker, jag trivdes heller inte med småstadslivet riktigt.. Jag blev nästintill tokig. Jag ville gå ett gymnasieprogram med stadig grund, ekonomi juridik men även entrepenörskap mixat i ett blev det. Mina föräldrar satsade stora pengar och investerade i en lägenhet. Gamla tyresövägen i Enskededalen. En 2a på 64kvm, där skulle jag bo.. Sagt o gjort! Sårare, värre och dramatiskare än så va det inte! Jag förlorade många vänner i Bollnäs men idag klarar jag mig ganska så bra utan dom.. välldig bra faktiskt.

Ekj13B, en blandad klass med kaotiska lektioner men mycket lärdom. Sällan skulle någon rekomendera den skolan säger dom, jag däremot skulle det. Den skolan har kanske haft många brister men för MIG va de ett nytt liv som startades på den skolan. Jag kom inte överens med alla, absolut inte alla lärare.. Men de är ändå tack vare dessa lärare jag har mina betyg min examen och allt innanför mitt pannben som ja faktiskt har. Jag önskar jag tog mer vara på tiden.. Men tänk er själva, ha egen lägenhet spred sig som en löpeld och fester började bli roligare. ( mamma och pappa om ni någonsin läser detta, förlåt men inget allvarligt hände ju faktiskt.. ) Var o varannan helg va de fester och oftast gick något snett haha.. rätt kaotiskt..

Stockholm gav mig perspektiv ja fick växa och lära på ett annat sätt. Jag var en i mängden, inte den alla visste vem de var och inte kunde gå på Lindex utan att någon skulle snacka med en.. om mina föräldrar eller med mina föräldrar.. Idag är Stockholm det jag vill säga att ja kommer ifrån för det va DÄR jag fick livets viktiga lärdommar inför framtiden. Älskade Stockholm vad jag saknar dig.

- Dessa 2 bilder är (obvious) från min examen på Jensen Education Södra i Stockholm. En toppendag men en dag jag förväntade mig mer av, en dag att minnas men en dag fylld av besvikelse från min släkt. Jag var rätt ledsen egentligen, besviken på djupet. Men idag har ja lärt mig uppskatta saker mer och ja hade faktiskt en helt fantastisk dag! Hade min familj, min bästa vänn Petra och min dåvarande pojkvänn. Min och Petras mamma hade fixat en super mottagning. -

- Enklare bilder från gymnasiet -

Hittade en bild från student skivan hahah.. detta va min "klassens.." Inte helt fel att vara klassens over the top hehe..

Likes

Comments

Ett av några favoritställen på Malta är st. Peters Pool uppe i bergen. Så sjukt häftigt där och galet roligt. Vi har varit där rätt många gånger och de är ett sånt ställe man lixom inte kan tröttna på! De är typ en inbuktning / hål som du hoppar ner i och de är en sjuk KICK! Första gången va jag lite rädd sen tänkte jag på så mycket annat att ja bara hoppade i till slut.

Jag är inte vattenrädd eller höjdrädd riktigt men något ja är rädd för är vad som finns i vattnet. De stället ja är lugnast på är nog här i "hålet" förmodligen för vi varit där så många gånger och att de är så klart, känner sig tryggare på något vis. Ja kan hoppa, klättra och simma ut i timmtal där.. så härligt och ja blir alltid så glad och lycklig där ute!

Ett måste om man ska till Malta! De är lite jobbigt att ta sig dit om man inte har bil dock samt att de inte är ett ställe för småbarn! För överigt hett tips från mig!

Likes

Comments

Även då jag har ett lyckorus innom mig har jag galet många tankar. Jag saknar min familj otroligt mycket. Det slog mig nämligen att nu är det över ett år sedan jag träffade mina syskon och mina föräldrar. Ett år sedan helvettet bröt ut, ett år sedan ja förlovade mig, ett år sedan hela min värld rasade, ett år sedan jag trodde allt skulle gå åt helvette.

Jag trodde aldrig jag skulle ta mig vidare i livet eller helt enkelt kunna ha ett normalt liv. Men nu är jag här, tusen gånger starkare, vettigare och gladare faktiskt. De är en annan sorts glädje. Jag har det bra men jag har otrolig saknad. Men även saknar jag mina vänner och mina saker.. Jag saknar allt, till och med Stockholms tunnelbanestress, Hälsinglands lugn och mina ilandsproblem som ja trodde var viktiga livsbeslut då.

Snart kommer jag få komma till det jag saknar ett tag. Jag ser fram emot det enormt mycket och nu har ja varit non stop sedan januari i Malta och de är en lång tid.. för lång tid. Nedräkningen är fortfarande lång men de hjälper mig hålla hoppet uppe. Jag behöver bara få en liten kick av alla jag saknar, en kram hade hjälpt men det går ju lixom inte. Även fast jag har fantastiska vänner på Malta så är de lixom speciellt med saknad av sin bästa vän i Sverige.

Det ger många sömnlösa nätter och nattliga promenader. Lugnet vid strandpromenaden och vattnet mot klipporna runt 3-5 tiden om natten ger mig faktiskt tid att tänka ännu mer. Men de blir mer som en bubbla än när man ligger och stirrar i taket hemma och de är skönt. Nej nu får tiden ta och gå snabbare..

Likes

Comments

Vi hade en middag med jobbet igår då en ifrån kontoret i Sverige är här på besök. Välldigt mysigt hade vi det och åt fantastisk god mat. De är sjuukt varmt här på kvällarna med nu.. vi har vissa dagar nästan 50 grader varmt men för ca 2 veckor sen va det ändå behagligt på kvällarna men nu är det lika hemskt oavsett vad klockan är. Det är så fuktigt! Allt klibbar o kletar hahah.. Men Malta är så mysigt! Love it!

Likes

Comments

Några helt fantastiskt galna dagar har jag haft för mig. Helt galet, helt spontant men välldigt välbehövligt. Vi gör oftast mycket roliga saker hela tiden men dessa har varit helt makalösa. Detalj blir svårt men.. jag min vän Tilda (hennes sista helg) har bland annat hängt med 2 killar från Malmö vilket va långt över förväntan.. En helg med skratt, tårar, god mat och alldeles för mycket drinkar. Jag har mer eller mindre varit överallt. Bland annat takterasser med vin och soluppgång, strip club, skogsdrinkar, bad och mycket nya människor. Jag är helt slut men jag har sådant sjukt lyckorus just nu! Allt känns så bra! Allt är som om de håller på att lägga sig riktigt ordentligt runt mig! Hänger med nya roliga människor hela tiden, allt från unga till äldre, maltesiska b-kändisar och piloter. Livet har en bra period nu och ja hoppas de håller i ett bra tag till! Det som känns jobbigt är att folk kommer till Malta och sen drar, så långt ifrån varandra. Jag är så otroligt glad över mina vänner här nere och de dämpar saknaden av alla i Sverige en del. Egentligen vill jag bara "hem" och få ny energi för att vara kvar på Malta.

jaa.. 07.23 i ett fnitteranfall (fortfarande packade) i en taxi ser ja ännu en gång solen och bokstavligt talat vrålar STOP THE CAR.. stackars taxi chafför..... och får denna bild, inte så tokig egentligen! Jag och Tilda i combo är galet!

Ja.. här började ju det hela med skogsdrinkar på the thirsty barbrer i St Julian's. Vi drack någon helg sedan nått sjukt gott, de va svart, serverades i kannor, fanns inte på drinklistan och va Norskt. Ja hade självklart försökt ta reda på va de va i och skulle beställa igen, gick inte så bra som ja ville. De funka men alltså påriktigt? tyvärrr fick ja de inte på bild på det för ja inte förstod riktigt själv vad som hände.. allt dedär "jokset" aka skogen tände nämligen bartendern eld på? Mynta, kanelstång, timjan och torkad citron? 😂 Jag har även  lite svårt för SHOTS ( för många tävlingar med tequila inblandat) men eftersom de gick grymt bra att suga i sig en drink med en skog i, varför inte pynta en shot och ha sugrör? det tyckte iallafall de andra va en sjukt bra ide. Ni kan nog gissa vilken som är min. Dessa shot brickor kommer ta knäcken på mig i det här landet hahah..

Likes

Comments

Inspiration är något som är viktigt för mg i livet och ja behöver oftast inspiration för att ens kliva upp ur sängen om morgonen..

Min absolut största inspirationskälla är faktiskt Isabella Löwengrip aka (tidigare) Blondinbella. Jag har genom åren sett henne lite överallt och ibland kikat in hennes blogg men inte alls ofta, fram tills ja flyttade till Stockholm. Jag minns det så väl, de va när hon kom ut med graviditeten med Gillis som jag fick upp ögonen riktigt. Sen är jag en periodare på allt, precis ALLT. Böcker, bloggar, kläder, maträtter U NAME IT! Allt går i perioder för mig hela tiden. Blondinbella fanns alltid i min bakrund, en fantastisk människa.

Idag driver hon en av Sveriges största bloggar, lever lyx, 2 fantastiska barn, flertal företag och huuur många bollar i luften som hellst samtidigt. de som fick mig att fastna var nog hennes krut i att hadde hon ett mål så såg hon till att nå de, och de gick alltid fort. Ja följer henne och hennes vardag, men inte bara förhon blivit en kändis utan för att hon har ett enormt entrepenörskap. Ja kommer ifrån entrepenörskaps familj även om det är en annan bransch så är ja inspirerad av entrepenörskap. Hon har ofta kloka ord att dela med sig av. Jag skulle kunna prata om henne i timmar, men de ska ja inte göra ja lovar haha. Hon är dess utom sjukt vacker och hon går igenom något som inte kan vara så lätt, skilsmässan med Odd. För mig är hon en fantastisk drivkraft i min egen vardag!

Eloge deux till denna kvinna tycker jag! Wow! kolla bara vilken utstrålning av energi och kärlek hon ger! Hon visar upp så många delar av livet som folk tror är en dans på rosor.. Hon är nog inte bara inspiration utan även en idol.


- Bilderna tillhör Isabella Löwengrip -

Likes

Comments

Malta, ja en ö mindre än Öland men ungeför lika befolkad som Stockholm.. Aldrig hade ja ens tänkt en tanke om en utomlands flytt då, kanske någonstans i bakhvudet har de surrat.. långt långt bak.. Men efter ett jobbigt, kaotiskt, hektiskt och förjävligt år dök erbjudandet upp otroligt lägligt.

Jag hade inte bara tagit studenten och flyttat hem under sommaren för jobb, med mig hade ja även en blivande festman. Som kurd blir de en stor fest och ett himla stohej.. Hundratals bjudna och de skulle vara klänningar, mat, hår, smink, band, filmare och fotografer, bilar, färger och glitter.. Bara en början på allt som hade med förlovningen att göra. Jag var HEMSK alltså bridezilla delux och ja hade det rätt tufft innombords.. Efter förlovningen var allt bra tills ett uppbrott mellan mig och mina föräldrar, även med mig själv. Tog vårt pick och pack till Stockholm och bode på lika platser tills förhålladet inte höll. Men jag va inte ledsen, jo jag grät i ca 5 minuter sen skarattade jag. Så va den sagan slut, ett tryck som släpptes från mina axlar med mitt x hängandes runt halsen. Kort och gott på den historien. Kanske återkopplar i ett annat inläg om hur just allt gick till.. vi får se hur mycket mer ja kommer öppna mig ang det.. Kom nämligen på mig själv att ja egentligen inte har någon att förklara mig för.. hmm.. konstig känsla att dehär endast är mitt och ingen kan styra över vad ja ska berätta och inte..Iallafall.. En anons på facebook lockade mig till att flytta och bli au pair till en esamstårnde mamma och 5 barn.. sagt o gjort, 6 januari tog vi flyget, jag, mamman, 5 barn, 2 hundar, 6 stora resväskor, 12 handbagage och barnvagn.. Ja som de låter... kaos..


Efter 3 månader började jag leta nytt jobb och började i iIgaming branschen.

Jag trivs, jag har de bra och de är en stor utmaning som ger mig nya saker varje dag. Men det är en stor saknad, en hemsk saknad, de är fan inte lätt alltså.. Sakna min familj( som ja knappt haft kontakt med) mina nära vänner och mina lixom standard pelare i livet. Ja kände INGEN absolut ingen men tack och lov har ja fått fantastiska vänner.. Tyvärr är de lite speciellt på Malta och sånna här situationer med just vänner.. folk flyttar hit sen tillbaka till Sverige eller vidare.. Lite tråkigt men självklart märks de när de är tillfällig vänskap eller fortgående.. Tyvärr har ja 2 fantastiska vänner som flyttar om 2 v och om 1 månad, känns jätte tråkigt att inte ha dom innom räckhåll.. Men vi får se vad Malta har att ge i fortsättningen, jag har ingen aning hur länge ja stannar här eller när min nästa resa till Sverige blir, de ja vet är att ja har enorm Sverige saknad just nu.

Likes

Comments

Tänkte presentera mig själv i 3 kanske 4 delar. Jag gör det dels för att de inte ska bli för långdraget men även för att jag själv inte ska tappa intresset. Hur ja kommer lägga upp de hela vet ja inte.. Men tänkte mig mera snabb frågor sedan i efterföljande inlägg referera ex, varför jag flyttade till Stockholm eller Malta.

Fullständiga namn: Maja Ann Fehmia Vonborg
Födelsedag: 1997-09-10
Etnicitet: Halv kurd från Syrien och Svensk.
Bor: Malta, tidigare Bollnäs och Stockholm.
Största inspiration: Isabella Lövengrip / Blondinbella.
Favorit stad i Sverige: Göteborg & Stockholm
Tidigare resemål: Norge, Finnland x5?, Estland x4, Kiev, Polen, Turkiet x2, Egypten x4, Gran Canaria, Thailand x3, Malta, Italien.
Nuvarande jobb: Igaming
Dröm Jobb: Vet inte? Finns mycket ja vill göra.
Utbildning: Ekonomi Juridik linjen Jensen Södra Stockholm
Största saknad: Mina syskon och min familj.
Saker ja vill bli bättre på: Hantera känslor.
Svag för: Choklad icing, Shopping och sällskap
 Saker jag uppskattar: mina vänner, stöttningen ja fått senaste åren och mitt nuvarande boende.
Saker jag älskar att göra: shoppa och vara spontan
Tre saker jag inte kan vara utan: Smink, telefon m tillbehör och bankkort.
Dröm jag hoppas blir verkliga: Flera resor, vill resa till väldigt många platser men ekonomin och framför allt tiden finns inte till just nu.
Vad har skadat dig mest i livet: Skadat har det men det har även gett mig mycket i livet, perspektiv och fler sätt att hantera saker på. Mitt tillfälliga uppbrott med min familj.
Känslig eller känslosam: Jag är en väldigt känslig person, många (nästan alla) tror oftast jag är känslolös och stenhård, så är det verkligen inte tyvärr.. Jag tar lätt åt mig och på senare tid extremt mycket. Har dock flertal faktorer som trissat upp detta.
Hur ofta gråter du: Väldigt ofta.. för ofta nästan. Gråta är bra men inte för ofta, de ger fel effekt.
Blir du lätt irriterad: Alltså mig ska man inte jävlas me i onödan, tålamod har i hela mitt liv varit på 0 men nu har ja lärt mig handskas med de bättre. But still.. gör de inte i onödan.

Likes

Comments

Tja Hola Salut Hello Bună مرحبا

Ett första blogginlägg, hur gör man det egentligen? Vad är rätt vad är fel och vad villl en läsare ha? Men finns de egentligen restriktioner att följa? Nej inte enligt mig. Mitt första steg med den här bloggen är att STRUNTA i vad andra tycker och tänker, jag gör dehär för mig ingen annan. Jag kommer nog inte heller ta hänsyn till vad DU vill att ja ska prata om hela tiden. Det här kommer bli helt och hållet ett eget race.


Min blogg kommer handla om ALLT egentligen. Men framförallt min resa genom livet. Hur de gick till att ja hamnade på en ö i Medelhavet kallad Malta. Hur de är att vara halv kurd och halv svensk enligt mig. Vad jag går igenom och hur mina tankar går kring det. Hur mycket jag kommer att öppna mig öppet återstår att se men ja har en välldigt possitiv inställning till de hela. Du kommer att kunna följa mig genom min vardag och ja ska försöka satsa på minst 4 inlägg i veckan!

Deh här kommer abolut inte vara en pinky tjatja bloggen - Blogg. so hold ya horses pepz!

Det kommer bli ett blogginlägg om MIG, vem jag är och hur ja tänker osv. Kände att de va rätt tråkigt att börja med...

Likes

Comments