View tracker

Mat/godis/kakor

Heeej! Idag är det äntligen fredag, det känns som att denna veckan gick hur fort som helst!

Igår hade jag som sagt nationella prov i svenska, det gick väl helt okej antar jag, dock satt jag där i typ 4 timmar för att jag först inte kom på något att skriva om...
Efter det gick jag hem med en kompis och käkade bullar och spelade lite gitarr.

Idag har jag inte gjort så mycket förutom att vara i skolan, men jag fick i alla fall köpt ett par nya svarta byxor (det går seriöst hål i mina varannan minut typ).

Till frukost åt jag bananpannkakor med hallon och blåbär, jag har fan underskattat bananpannkakor haha, det är svingott ju! Till middag åt vi massa grönsaker med stekt halloumi, och snart ska vi äta räkmackooor (typ nu).

Ha en underbar fredag!! :D

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Mat/godis/kakor

Imon har alla nior nationella prov i svenska. Det är bra på ett sätt, för jag slipper ju vanliga lektioner och jag kan sitta och äta godis under tiden. Dock håller det på i ca 3,5 timmar och vi får en paus under hela den tiden vilket är lite jobbigt, men med mitt godis överlever jag nog!

Nu ska jag snart gå och lägga mig så, godnatt!

Likes

Comments

View tracker

Mat/godis/kakor

Detta åt jag till frukost imorse, havregrynsgröt med banan, äpple och kanel. Boken jag läser heter Divergent och den är såå bra! Det är verkligen svårt att lägga ifrån sig boken när man väl har börjat läsa, så det är ett boktips!

Likes

Comments

Mat/godis/kakor

Igår bakade jag, mamma och min lillebror bullar och chocolate chip cookies. Jag vet att kakorna inte ser överdrivet goda ut haha men dem blev faktiskt svingoda och mjuka. Jag hade i både vit choklad och mjölkchoklad. Bullarna blev också jättegoda, nybakta kanelbullar är verkligen livet, speciellt med ett glas mjölk till!

Här är receptet på kakorna:

170g smör, rumstempererat
1 3/4 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
1 ägg, rumstempererat
2 tsk vaniljsocker
4 3/4 dl vetemjöl
2 tsk majsstärkelse
2 tsk bakpulver
150-250g choklad av valfri sort

Gör så här:
1. Ta smöret och ägget ur kylskåpet i god tid så att de blir rumsvarma. Hacka chokladen. Blanda vetemjöl, bakpulver och majsstärkelse i en bunke.

2. Vispa rumsvarmt smör, strösocker och farinsocker poröst och fluffigt, ca 5 minuter med elvisp.

3. Tillsätt ägg och vaniljsocker, vispa på låg hastighet till en jämn smet.

4. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa snabbt ihop till en deg, tillsätt även den hackade chokladen. Ställ degen i kylskåpet i 30 minuter.

5. Klä två plåtar med bakplåtspapper, värm ugnen till 175 C. Rulla bollar av degen, ett tips är att rulla ut degen till en korv och sedan dela den i ca 24 delar. Rulla varje del till en boll och fördela dem på plåtarna. Platta inte till dem, de flyter ut av sig själva i ugnen.

6. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 8-10 minuter, tills kakorna inte är glansiga längre. Grädda inte kakorna för länge! De kommer att kännas jättemjuka när man tar ut dem, men de "stelnar" efter ett tag. Grädda resten av kakorna. Servera genast!

Ha en fin dag!

Likes

Comments