Header

En tjärn, en solnedgång och lilla familjen Jonsson.

Myrlandskap, och en hel del sommarglada och hungriga knott.

En onsdagskväll i juni.

Dab :))

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vi tog bilen ut i skogen efter middagen, till Faluns högsta punkt; Spjärshälla.

Kameran fick i sista sekund hänga med och det är jag väldigt glad för, vi sitter ju ihop för det mesta nu för tiden.

Rullade längs grusvägen och gick sedan sista biten rakt genom skogen, upp mot utsiktstornet. Vi knatade upp för de rangliga stegarna och sedan bredde denna vy ut sig. Guld och gröna skogar, typ!

Hur fina är inte dessa skogsstjärnor??

Malte försöker kasta sin älskade keps och pricka toppen på granen. Filuren själv. Han var initiativtagaren till denna utflykt dessutom.

Härligt knakande och något svajande.

Påväg tillbaka såg vi en älg på ett hygge. Den tittade på oss en liten stund, och vi på den. Sen gick den iväg, sådär smidigt trots sin storlek. Så himla häftigt att se.

Sedan stannade vi vid en tjärn, och lyckades timea in solnedgången precis. De bilderna får vänta tills imorgon, för nu vill ögonen sova.

Tack för att ni kikar in här då och då, det gör mig glad att ha någonstans att dela mina bilder. Även om det ibland inte blir så väldigt kontinuerligt, inspirerar det mig. Kram och godnatt. <3

Likes

Comments

Jag gillar spontanitet. Eller ja, en del av mig är en planeringsmänniska av rang men dagar som lördagen förgyller verkligen livet.

Dagen började med att jag fick träffa en helt fantastisk familj som gav mig så mycket kärlek och värme - trots att vi aldrig tidigare setts. Det var genom organisationen "Kompis Falun", som jag fick möjligheten att hälsa på och ge mina gamla pennor till nya små kreativa händer. Jag cyklade hemåt som på moln efter det, upplyft av människomöten och en övervälmande gästvänlighet.

Senare på kvällen skrev jag till min kära vän Linn och sa att om hon var sugen på lite te och babbel, står dörren öppen. Hon var på direkt och snart satt vi på verandan med en varsin tekopp och pratade tills halsen var trött. Då plingade telefonen till av ett sms från mamma som berättar att de befinner sig på en mysig liten festival på en gård i Tomnäs, och att alla var välkomna. Linn och jag hoppade in i bilen hasta pronto och gav oss av i sommarkvällen. Väl på plats blev hjärtat ännu en gång uppfyllt av människor i alla åldrar, god mat och fika från Gott & Reco och världsmusik strömmande från ladan. Pengarna som samlades in gick till en förening för gatubarn i Nepal.

Slog oss ned på en filt hos hos nyfunna vänner.

Linns nya & så fina tatuering!!

Gott & Reco är ett café i Falun som säljer bra fika och mat! Mycket rawfood och goda soppor. De stod i ett tält under kvällen och jag hade mycket väl kunna tänkt mig att testa precis allt. Det fick till slut bli en Brasiliansk bönsoppa och den fick en stark 10 på en 10gradig skala.

Jag och Limpan! Mys.

Tittade och lyssnade på dessa två länge. Musikkärleken bara sprudlade!

Och plötsligt hade klockan slagit tio och vi rullade hemåt samtidigt som det mörknade ute. Så mycket kärlek på en och samma dag, jag var helt snurrig när jag kröp till kojs!

Kram

Likes

Comments

Tystnad

spräcks av fågelkvitter.

Av svalor som smidigt flyger så nära marken,

som bara svalor kan.

Är det då det ska bli regn, som det sägs?

Myggsurr och fötter som blir våta efter bara ett par steg i gräset, av sommarregnet som tidigare låg som spön mot åkern.

Det sticker här och var,

myggorna hugger in och har storfest.

Hela alltet så ångestdämpande

en dag när det behövs.

Likes

Comments

Åh, det är något speciellt med studenten. Så mycket känslor, adrenalin och lycka. Men också en ovisshet, som liksom bara sprudlar. Fick vara med på två stycken fina studentfiranden i Stockholm i helgen, Agnes och Lovisas. Kameran hängde runt halsen och jag fick gåshud av tanken och minnena från förra året.

Här är två svartvita bilder som jag gillar. Agnes coola skor och Lovisas tatuering. Tack för att jag fick vara med och dela dagarna med er!

Kram och kärlek.

Förresten, min kära vän Jennie har skrivit en så himla magisk text om studenten och förväntningarna. LÄS DEN! Hon kan sätta ord på saker och ting, den där Jennie.  

Likes

Comments

Hola!

För några veckor sedan fick jag en kommentar från en tjej som frågade om inte jag kunde göra ett inlägg med lite tips kring backpacking, i synnerhet för Sydamerika. Superkul idé tycker jag, och jag har funderat på hur jag ska göra det på bästa sätt. Började skriva men insåg att det är rätt svårt att få med det jag vill. För någon vecka sedan kom jag på tanken att en video kanske är en bra idé! Eller snarare kanske ett par stycken, en med planeringstips och en med själva resandet och allmänna lärdomar som jag tog med mig från vår resa.

Så nu undrar jag, har Ni några frågor kring backpacking i Sydamerika? Planering, rutt, packning eller andra roliga grejer; det vore kul att få in lite frågor och svar i denna eller dessa videos. Gå lös vettja!

Kram!

Likes

Comments

Grå morgon. Knatade ner till sjön och drack en färgglad smoothie på bryggan. En himlans bra start liksom, hur klyschigt det än låter. (Mysigt var det, tills jag fick en ivrig liten pissmyra innanför jackan som bet mig på magen så jag frös över hela kroppen, haha.) 

I vilket fall, en supermysig och enkel grej det där med att börja dagen utomhus! Det blir fler gånger.

Kramar!

Kramar!

Likes

Comments

Idag gjorde vi en liten skogsutflykt, Eila och jag. Vi ville ses och var båda sugna på naturhäng så vi tog bilen upp till en parkering och gick en liten vända på fina stigar därifrån. Först lyckades vi gå i en cirkel utan att inse det förens vi kom tillbaka till bilen sisådär 6 minuter senare, men vi fick oss ett gott skratt och sedan gick vi till ett vindskydd där vi fikade och pratade om allt möjligt väldigt länge.

Skogen är bra. Eila också.

​Kramar!

​(Yes, jag håller på att stuva om lite i designen. In progress just nu, men det kan nog bli bra!) 

Likes

Comments

Snubblade över tre filmsnuttar igår när jag började kika på bilder från San Blas-öarna, mellan Panama och Colombia. Detta var i starten av vår resa och vi åkte på en båtresa där vi spenderade dagarna på de fantastiska öarna som fortfarande ägs av Kuna-befolkningen. Inga hotell och det enda sättet att ta sig dit är med båt. Vissa öar var endast vit sand och palmer, på andra fanns samhällen. När jag hittade dessa bilder och filmer spred sig ett leende på mina läppar. Timmarna på bakgården med barnen, fulla med så mycket kärlek och glädje. Regnet strilade och ansiktena strålade, på oss och på barnen. Nästan alla bilder är suddiga, det liksom beskriver hela alltet ganska bra (kan inte garantera vilka som är tagna av mig och vilka som är tagna av barnen, de gillade kameran lika mycket som mig hehe...). Dessutom fick dom mig att börja våga använda den lilla spanskan jag kan. Kärlek!

// Stumbled over a couple of videos when I was looking at pictures from the San Blas Islands, between Panama and Colombia. We did a boat trip there in the start of our South America Journey, spending the days on these islands that are still owned by the Kuna - people. No hotels and the only way to get there is whit boat. Some islands are just white sand and palm trees, in others there is societies. When I found this I realized I had a big smile on my face. The hours on the back yard with all the kids, full with love and happiness! Almost every picture is blurry, that describes the whole thing pretty well. (Can´t guarantee which pictures are taken by me and which are taken by the kids, they also loved the camera hehe... ) They also made me try to use the little bit of spanish that I know. LOVE!

Mer hittas HÄR!

Krama på någon idag.

Likes

Comments

Vi åt en himla massa gott i Brighton. Hade egentligen kunnat ha det som huvudsyssla, att testa varendaste liten resturang och café. Så många ställen med vegetarisk och vegansk mat - på ett sådant sätt som är svårt att hitta här i Sverige! Färgsprakande och smakfullt. Tänkte tipsa om några höjdpunkter.

// We had a lot of good food in Brighton. That could have been the main project for the trip, to just try as many restaurants and cafés as possible. So many places with proper vegetarian and vegan food that is hard to find here in Sweden. Here is a few of the highlights!


The Set Café, Hotell Artist Residence. 33 Regency Square. Mindre tapasrätter och även frukostservering. Skrev mer om hotellet i detta inlägg! De serverar också brunch på söndagar, men den provade inte vi denna gång.

// Smaller tapas dishes and breakfast. Read more about the hotel in this post! They also serve sunday brunch, that´s for next visit...


Purezza - Plant Pioneers, 12 St James's St. Vegansk pizzaresturang! Här åt mamma och pappa en kväll och hade med sig pizzarester hem som vi åt dagen efter. Goda pizzarester är ett gott tecken på en bra resturang känns det som.

// Vegan pizza restaurant! Mum and dad ate here one night and brought the left overs back to the hotel. We ate them the day after and it was delicious! If that was only the left overs it´s a sign of a good restaurant.


Wai Kika Moo Kau, 11A Kensington Garden (North Laine). Här var vi två gånger! Den första gången slukade jag falafel och iskaffe (med mandelmjölk och glass!) och den andra gången drack vi smoothie. Den var fantastisk. Tror att den kallades "the big five", en riktig boost i värmen. Bra priser, bra lunchalternativ och mysigt område!

// We ended up in this place two times! The first time I had falafel and ice latte (with almond milk and ice cream!!) and the second we just stopped for a smoothie. It was fantastic. I think it was called "the big five", a proper boost for a hot day! Good prices, good lunch alternatives and cozy area!


We Love Falafel, 37 Sydney St. (North Laine). Falafel i alla dess former. Under helgen var det helt fullproppat med folk, helt omöjligt att få bord just under lunchtid. Men vi gick tillbaka på måndagen och alltså, HALLELUJAH vilken falafel. Jag åt den som hette "melt". Med smält ost och en röd lite taco-aktig sås. SÅ. GOTT. Där snackar vi.

// Falafel in all different shapes. During the weekend it was packed with people, almost impossible to get a table at lunchtime. But, we went back on the monday and, HALLELUJAH what a falafel. I picked the "Falafel Melt" with melted cheese and some sort of taco sauce. AMAZING. We do Love Falafel.


Sist men inte minst... Picknick! Köp någon god takeaway från en foodtruck, eller lite gott från en vanlig mataffär och ät på stranden eller i en park. Supermysigt!

// Get some take away from a foodtruck, or snacks from a normal shop and head down to the beach or a park! Picknick is never wrong! (at least not when the weather is like this...)

(Falafel from the Dr. Falafel-foodtruck)

Avslutar med denna, så charmig! Testade ingenting här, men den var värd att hamna i detta inlägg ändå.

// Finishing with this one, such a charming little thing. I never had anything from here but it was still worth being in this post.

(PS. Ett till tips, som jag tyvärr inte har en endaste bild ifrån, är Foodilic, 60 North St. Prisvärd buffé med så mycket gott, både vegetariskt och ickevegetariskt. Hett tips om man är hungrig! // Unfortunately I have no pictures from this place. A delicious and priceworthy buffet, perfect choice if you´re very hungry! DS.)

Om någon har varit i Brighton och har tips på ställen som borde vara i denna lista? Lämna en kommentar vettja.
Kram och kärlek!

Likes

Comments