Maja Tedenkvist Nouw.com/majatedenkvist

Godmorgon darlings! (kanske mer god eftermiddag nu hahah)

Insåg igår när jag satte mig vid datorn och tillslut fick upp mitt inlägg om mina kära älskade sammetsväska, att jag inte har bloggat på 1 vecka. Vart har tiden tagit vägen?? Jag har verkligen haft och försökt ha full fokus på plugg. Det var ju nämligen matte nationella i torsdags för oss som läser Matte 2b. Den dagen var inte någon dag man riktigt längtade till, men vet ni vad? Nu är den över och avklarad (förhoppningsvis får jag godkänt också), får jag godkänt så var det mitt sista matteprov jag skrivit för resten av mitt liv, kan ni fatta känslan?!?! SÅ HIMLA UNDERBART!! Jag avskyr matte, den skapar riktig grov ångest inom mig och helt ärligt tycker jag den matte man lär sig i skolan är så himla galet onödig OM man inte vill bli typ forskare eller liknande. Vilket jag absolut inte tänkt bli.

Lever efter min pappas ord, då han själv gick ut med knappt godkänt i matte och gick ej klart gymnasiet, men idag är han egenföretagare och klarar sig hur bra som helst utan de där jäkla matte betyget. Han säger att "kan du multiplikationstabellen, så klarar du av hela livet", vilket är så sant? Det handlar om snabb huvudräkning för att inte bli lurad i livet, t.ex. är det rea på kläder i en butik med en viss procent, kan man multiplikationstabellen kan man snabbt räkna ut om priset stämmer! Man kommer aldrig om man varken jobbar i kassan i en butik, är egen företagare eller jobbar med försäljning på något sätt säga till sin kund: då ska du betala 455 x pi^32 + 7/92x - 6^x och ta sedan kvadratroten ur på det för att få fram vad du ska betala, alltså bara nej?? Jag kan verkligen inte förstå VARFÖR man egentligen ska lära sig sådana här saker som vi tvingas lära oss i mattekurserna man ska läsa?? Jag kan verkligen inte det. Jag vet att det handlar om att lära sig tänka logiskt, lära sig huvudräkning och jada jada. Men i dagenssamhälle finns det något som kallas miniräknare och maskiner som räknar ut saker åt oss.

Lite komiskt tyckte jag det var när jag stod nån dag innan nationella och pratade med min matte lärare och engelska lärare varav vi diskuterade varför vi ens behöver lära oss allt inom matten. Min engelska lärare säger då gällande detta att han inte minns nånting från matten han lärde sig i gymnasiet. Jag säger då att "Där ser du!! Vad är det för nytta att lära sig allt detta om man ändå inte kommer komma ihåg allt sen?" till min mattelärare. Hon säger då att "Fast ni har ju faktiskt läst hela kursen nu nyligen" gällande att min engelskalärare inte mindes kursen. Fast liksom bara nej, så skrattretande bara? Ja visst, vi har nyligen läst kursen, men det betyder ju inte att vi kommer komma ihåg den om 10-20 år? Om inte vår engelska lärare minns kursen, som är i 30-40 års åldern, vad är då grejen med att lära sig det från början? Fattar verkligen inte.

Liksom hur många av era föräldrar har kunnat hjälpa er med matten om ni pluggar hemifrån, eller överhuvudtaget förstått vad ni ens jobbar med? Min mamma som arbetar med ekonomi och sköter företagets ekonomi har inte en enda gång förstått eller lyckats minnas hur man gör kring det jag pluggat på inom matten, och hon jobbar då med ekonomi-siffror-matte DAGLIGEN. Skolverket, vad har ni att säga till ert försvar känner jag? Skulle verkligen vilja få chansen att ställa mig framför de som har tagit fram alla kriterier för betyg inom alla ämnen i skolan, ställa mig framför skolverkets alla personer och fråga hur fan dom tänker kring allt, och kräva en riiiktigt bra förklaring. För helt ärligt kan jag inte ens tänka mig något som kan låta vettigt, förutom bara massa dåliga små argument om att matte är viktigt.

Något som gör mig allra mest frustrerad är att vi på min skola använder matteboken "Matematik 5000 2b", är det fler av er som använder den? Då vill jag klargöra och presentera varför det förmodligen gått dåligt i kursen, jo det är nämligen så att den boken är baserad på det förra betygssystemet! :-) Så en e-uppgift i boken, är i dagens betygssystem ett F, alltså säger våra (mina) lärare åt oss att plugga på uppgifter på F-nivå, och blir förvånade sedan över allas dåliga resultat? Till skolans försvar, då vissa elever tagit upp detta och ifrågasatt detta så har det inte resurser för att byta ut alla matteböcker då de är väldigt dyra. BULLSHIT säger jag. Jag skulle även säga att jag tycker att det borde finnas en lag som säger att t.ex. använder en skola sig av en mattebok som är anpassat efter det förra betygssystemet, ska de böcker bytas ut, UTAN KOSTNAD, till böcker som håller kraven för det nya betygssystemet. Hur kan det inte ens finnas ett krav på sådant redan? Som ett krav från skolinspektionen att titta upp så att skolan har rätt saker för dagens samhälle. ALLTSÅ BARA VA, sluta klaga alla personer som undrar varför alla ungdomar idag blir sämre och sämre i matte, klart som 17 man tröttnar på att kämpa när man tror att man ska klara av provet då man klarat uppgifterna i boken bra, för att sedan få provet och det står på typ ryska? Att trots all energi man lagt ner, allt engagemang man lagt ner, all tid, burit runt på ångest och stress, fått panikångest attacker, trots allt detta så får man i slutändan ett F i resultat? Vad är grejen? Hur många personer finns det inte som skrivit galet bra texter om dagens katastrofala betygssystem, som delats bland tusentals personer på bl.a. Facebook och andra ställen, HUR KAN DET INTE HA NÅTT UT TILL DE PERSONER SOM ARBETAR I SKOLVERKET?! Om det har, hur kan inte en förändring skett? Jag har bara så mycket frågor, frågetecken och aggression kring detta ämne.

De som arbetar i skolverket, har det inga egna barn? För det märks verkligen inte, då de borde isåfall haft förståelse och agerat för en förändring med tanke på hur många ungdomar som nästan går in i väggen eller blir stort deprimerade. De väljer att göra andra saker istället för att prestera bra i skolan och lära sig, för att oavsett hårt arbete, så kan ett mm stegfel sänka ens betyg till det lägsta från högsta.

Nej kära ni, jag är så otroligt glad över att jag valde att läsa samhälle i skolan, för att jag nu inte har som obligatoriskt att läsa matte 3b! JAG ÄR SÅ HIMLA LYCKLIG över det och ser fram emot 3an galet mycket faktiskt. Jag kommer varken behöva läsa matte eller engelska, som är mina 2 hat ämnen, kommer heller inte behöva läsa spanska, visst att jag vill lära mig det, man det går typ inte att lära sig i skolan? Språk kan endast, enligt mig, läras in på bästa sätt genom att resa och vara i länder där det talar det språket man vill lära sig. För i verkliga livet kan du inte fuska dig fram för att få godkänt på ett prov typ tjuvkika på grannen. För i verkliga livet finns det inga prov, där handlar allt om att förstå den person du pratar med och själv kunna svara. Skolan och ert utlärningssätt, släng er i väggen haha.
Liksom kan ni fatta, att inte behöva läsa något språk eller matte? Jag skiter fullständigt i alla dessa meriter man kan få för att läsa matte 3b eller engelska 7, oavsätt om jag på något sätt skulle klara av kurserna, så känner jag att jag aldrig kommer ha något nytta från de. Vill jag läsa vidare och komma in på ett universitet där de kräver t.ex. matte 3b, då är det bara så att jag inte kommer söka dit, eller i värsta fall så finns högskoleprovet?

Detta med meriter och betyg tycker jag sitter för hårt inbankat i allas huvuden att det är något man måste sikta för. Tänk istället på vad du själv tycker är roligt att läsa, och om du kommer ha något nytta av kursen? Kommer du klara av kursen? Skit i merit, skit i att ditt universitet du vill komma in på kräver en viss läst kurs, för hatar du det ämnet för kursen, så ser iallafall inte jag någon mening med att tvina sig själv att lära sig, eller ja, i dagens samhälle handlar det mer om att ta sig igenom kursen utan att få F. Där av är betyg så himla dålig uppfinning, skapar bara stress och visar inte ett skit hur mycket kunskap man har kring saker. Här säger vissa emot, att det gör det ju till en viss del, fast det gör det inte. För alla låser sig för inlärning när man måste anpassa för de olika kraven, och trots att man kan allt utan och innan, så kan man kanske under ett prov blivit störd av sin omgivning, varit sjuk vid ett tillfälle eller råkat skriva en liten grej som är fel som då sänker betyget grovt. Ett slarvfel, för det står inte direkt i sina betyg att som motivering till dåligt betyg handlar om slarvfel osv. Utan du blir stämplad i pannan att du där, du kan allt skit bra för du fick A , men du där, du kan inte ett skit, så du får F. Man kan fuska sig til ett A om man så vill, inte kan man allt glasklart då direkt.

Även här har jag min pappa i åtanke då han jobbar med värmepumpar. För att få jobba med och sälja dom, så krävs ett intyg för att man har alla kunskaper kring allt, och de intyget ska förnyas typ var 5e år? Där min pappa säger att han liksom har jobbat med det i minst 10 år och har lärt sig allt från grunden. Men konkurrerar med de ny-certifierade personer som nyligen börja jobba med det. De kan stå att de fått högsta betyg på provet för att få sitt intyg, men det visar ju inte direkt hur mycket kunskap det har kring området? Det står bara på en papperslapp att man kan allt, men även här går det ju att fuska?

Har inte riktigt lyckats greppa om vad jag egentligen vill med betyg, mina betyg, om jag tycker det är värt att kämpa för att nå A i ämnen, om det ändå kanske inte lönar sig i slutändan. Det jag vet är iallafall att jag kommer aldrig till fri vilja läsa en kurs som jag är fullständigt ointresserad av, bara för merit osv. NEVER. Lika så tycker jag alla ska tänka.

Vad säger ni? Tycker ni att jag bara pratar gojja eller håller ni med mig? Kanske tycker tvärt emot mig? Vore lite kul att diskutera om vad ni har för åsikter!

Idag är jag iallafall ledig, eller ja "ledig", vår matte lektion är inställd då kursen är klarläst efter nationella och media lektionen så fick vi jobba hemifrån. Så plugg har jag ändå att jobba på hemifrån men SÅ otroligt skönt att få sova ut lite, även om jag typ vaknade vid 8 imorse hahah, min kropp är så van att vakna då.. Men hade iallafall sovit minst 8 h då så det var skönt ändå! Extra skönt då vi egentligen ska sluta kl. 17 idag, så att få jobba hemifrån idag tackar och bockar jag för. Finns förutom plugg, en del saker jag har att ta tag i, som jag hoppas på att börja bocka av iallafall. Hoppas att ni inte ser detta inlägg som ett klagoinlägg, för jag skulle personligen inte säga att jag klagar, utan ifrågasätter.

Gör det bästa av er måndag nu hörrni, de brukar för många vara en kämpig dag, men gör det bästa utifrån era egna förutsättningar. För måndag är ju egentligen vilken dag som helst, men har olyckligt blivit hat-dagen i veckan. Dagen blir bara det du själv gör den till, så kicka igång dagen på ditt sätt. Jag ska efter att ha suttit med detta inlägg ett tag, och som vanligt fått för mig att mitt i allt börja göra något annat innan jag avslutat det jag påbörjade, fortsätta äta min frukost-som jag också bara påbörjade hahah!

Ha det bäst älsklingar,

lots of hugs!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Contains affiliate links
If you can't stop thinking about it...
BUY IT.

ALLTSÅ TITTA PÅ DENNA SKÖNHETEN?! Har ni skådat något finare?? Jag blev heelt till mig när jag gick förbi denna inne på Gina Tricot när jag letade present till min lillasyster för ett tag sen. Först tänkte jag att kanske kan jag köpa den till henne och sen sno den hahah, men sen insåg jag att väskan är inte riktigt hennes stil. Enligt mig så är det en väska inte alla bär, iallafall så är det en riktigt Maja väska. Min stil är ju lite överdriven och jag föredrar att klä upp mig för mycket än att klä ner mig, och denna väskan är bara så jag på alla sätt och vis.

Det är liksom sammet OCH gulddetaljer, love it love it love it. Jag köpte den aldrig dock då vi det tillfället men jag kunde inte sluta tänka på den och när jag sen såg den i butiken igen så kunde jag inte hålla tassarna från den. Trots att jag egentligen verkligen inte har ekonomin till att lägga pengar på en väska. MEN det var den värd hihi. 299 kr på Gina Tricot, KAP. Den finns även i svart och blå!

Den rosa är slutsåld online men finns förmodligen kvar att köpa i butik, dock inte förvånad att den är slutsåld online med tanke på dens gudomliga utseende haha! Insåg dock sen när jag kom hem att jag har en nästan likadan fast i svart "skinn" haha, men man kan aldrig ha för många väskor! ;-)

Likes

Comments

Inlägget innehåller reklamlänkar.

NAKD

1. Celina Flounce Blouse, svart HÄR, 2. Victoria Tee HÄR, 3. Felicia tee, svart HÄR, 4. Matilda Denim Skirt HÄR, 5. Felicia Tee, grå HÄR, 6. Nicoline bomber jacket HÄR, 7. Elvira Cape Blazer HÄR, 8. Paulin Patent Skirt HÄR, 9. Jenny Velvet Top HÄR, 10. Julia tie sweater HÄR, 11. Ella Wrap Dress HÄR, 12. Linn frill top HÄR, 13. Celina Flounce Blouse, vit HÄR

Alltså hur snygg är inte Therese Lindgrens kläder hon har gjort i samarbete med NAKD som släpptes idag?? Har ni hunnit spana in dom? Om inte bör ni absolut göra det! Ovan har jag satt ihop ett collage med mina favoriter, så snyggt alltihop. Jag diggar verkligen idén "YOU GOT THIS", som står lite bakom kläderna. Tjejer vi äger och bör peppa varandra till toppen och inte slänga skit hit och dit.

Klicka på länkarna för att spana in plaggen! Vilken är er favorit? Puss!

Likes

Comments

Titta va gullig och oskyldig han ser ut hahah

Men nej nej, innerst inne en jobbig jävel som vill busa och bitas haha!

ALLTSÅ, titta på hanns tass(ar), så jäkla söta så man dör, han skulle inte vara densamma utan sin extra tå på varje tass <33

Denna underbara lilla krabaten har vi redan haft i 1 år nu, lite mer tillochmed! 3 april blev lillkillen stor, hela 1 år ju!! ;-) Minns när vi fick hem han och han var så liten så han fick plats i typ ens ena hand, så pluttig var han haha! Galet hur fort djur växer ändå??

Vi insåg även runt de datumet Frans fyllde 1 år, att Nisse dog dagen efter att Frans föddes. Tycker det är lite kusligt samtidigt som jag ändå tror att det måste funnits någon mening med det. Att det var menat att Frans skulle komma hem till just oss. Kommer dock aldrig sluta tänka på att vi aldrig fick veta hur Nisse dog, eftersom det inte syntes någonting på honom... Helt galet också hur mycket djur kan betyda för en, idag vet jag inte vad jag skulle göra utan Frans, han är ju en av oss, en i familjen? Något som de som inte har djur säkert har svårt att förstå, en för er som har djur, ni förstår, kärleken till dom är ju oändlig <3

Titta vad liten han var, denna bilden är tagen inte jätte långt efter att vi fick hem han, sååå pluttig haha!

Likes

Comments

TB London i somras!

Jag är verkligen lyckligt lottad. Lyckligt lottad att få ha den mamma jag har. Lyckligt lottad att jag har en så underbar, omtänksam och stark mamma. För det är hon verkligen, en riktig super power mamma.

Vilken "normal" människa orkar och klarar av ett liv där man ska vara försöka ta både mamma och pappa rollen åt 2 tonårsdöttrar som ensamstående, jobba hel tid på ett jobb där man alltid har fullt upp och är ensam på sina arbetsuppgifter så man hinner inte klart med sitt jobb så det blir överflöd av saker som skickas vidare till nästa dags arbetsuppgifter. Samtidigt ta hand och sköta all ekonomi inom den lilla bostadsförening man bor i, som är ekonomi arbete utöver ens jobbtid, som man tvingas göra när man kommer hem efter kl. 16.30 och är helt död och slut efter en dag på jobbet. Att behöva sitta uppe till sent, ibland ända till 23-00 tiden för att kunna komma en bit på vägen med arbetet, för att sen gå upp igen dagen efter, strax efter kl. 06.00. När man då vaknar, känner man då pressen som mor att vilja hjälpa sin dotter som har narkolepsi, som gör det svårare för henne att komma upp på morgonen, att då se till att hon kommer upp i tid, vilket hon ändå inte alltid gör. För att sedan då inse att dottern kommer missa sin buss, så man offrar sig att komma sent till jobbet bara för att se till att dottern inte missar sitt tåg.
Utöver allt detta så ska man orka laga mat varje dag, peppa sina döttrar med skolarbete och annat i livet, skjutsa och hämta som den omtänksamma moder man är, leda pass på Friskis&Svettis 2 dagar i veckan för skoj. För att inte missa att känna skulden att hjälpa till med t.ex. klassförsäljningar kring att samla ihop pengar till döttrarnas klasser, vara en stöttande förälder genom sporter, engagera sig som lagledare och att ställa in sina egna planer för helger är inget konstigt längre för att alltid kunna finnas till hands om något skulle hända och kanske akut skjuts behövs.

Allt detta klarar min mamma av. Jag skulle säga att det är väldigt väldigt få personer som gör de, nästan så hon är omänsklig haha, en super power mamma helt enkelt.. Som fortfarande håller huvudet högt och fortsätter kämpa. Fortsätter vara positiv och fortsätter lägga alla sina nära och kära före en själv. Jag är så tacksam att jag fått just min mamma till min mamma. Hon röker inte, dricker sällan, hon är stark och den omtänksammaste människan man kan träffa.
Tack mamma för att du alltid varit smart nog att aldrig börja röka och tvinga dina barn att stå ut vid sådan lukt som konstant blir när någon röker dagligen.

Idag tycker jag min mamma ska hyllas extra, alla mammor bör hyllas oftare än det sker, men just idag vill jag hylla min älskade mamma. Idag är det hennes dag, födelsedag, och jag vill säga stort grattis igen!! Du är värld allt och lite till.

Love youu, till månen och tillbakaa!

Likes

Comments

Inlägget innehåller reklamlänkar.

Solglasögon: HÄR // Klänning: Nelly (slutsåld) // Skor: River Island, liknande HÄR (rea) // Väska: Burberry // Skinnjacka: Chiquelle #nouwoutfit

En outfit från några dagar sedan, när det var såå soligt och varmt ute! Gick runt i klänning och frös inte alls, så himla underbart.! Undrar lite vart de vädret tog vägen??? Det har varit så galet kallt ute de senaste dagarna... De har tydligen tillochmed slagit rekord med hur kallt det är i år i maj jämfört med tidigare år?! Jag vill ha värme igen! Jag vill få njuta in sommaren med den underbara vårvärme det brukar vara.. Men sol är det ju lite till och från åtminstone!

Tycker om dessa bilder iallafall, dom blev så himla mysiga tycker jag! Även outfiten och klädseln gillar jag, klänningen är så himla skön att ha på sig verkligen. Skorna har även blivit en av mina favorit skor för tillfället då mina andra sneakers blivit sjukt fula och förstörda (vita gamla) så dom drar bara ner mina outfits hahah. Så använder dessa mest då dom ser fräscha ut fortfarande. Skulle verkligen vilja inför skaffa mig lite nya olika skor, men tyvärr är ju skor inte de billigaste... Så jag kommer verkligen få begränsa mig och välja ut typ ett par nya då jag verkligen behöver nya fina fräscha vita skor, vilken typ gar jag än inte lyckats bestämma mig för... Har ni några förslag på vita snygga skor så tipsa gärna!

(Mathildas favvo pose som hon tyckte jag skulle gör hahah.)

Likes

Comments

Valborg var ju i söndags för 1 vecka sen! Om jag ska vara helt ärlig så tycker jag det flesta högtider är väldigt överskattade.. Jag tycker alltid det är sådan hets om att man måste hitta någon fest, inte för att man vill festa utan man bara måste hitta någon för det är vad alla andra gör, typ så. Tycker det är synd iallafall, men hur som helst så provjobbade jag mitt första pass på ett Coop i Södertälje centrum då mellan kl. 11-15. Det gick super bra och personalen var super trevliga! Sen kom bästa mamsen och hämtade upp mig, för att sedan bara hem och börja fixa iordning mig för att möta upp Michelle. Min kära mor körde mig även till Michelle där jag skulle fixa mig, då hon vet med sig att jag är världens största tidsoptimist heheheh........

Vi fixade oss iallafall tillsammans och sedan kom en några killkompisar och plockade upp oss och drog hem till dom ett tag innan vi sedan fick skjuts till en lokalfest. Helt galet vad mycket människor jag träffade på där som jag inte träffat på sååååå länge!! Kul kul!

En sak som jag faktiskt tyckte var både pinsamt och förnedrande var att det fanns vakter inne i lokalen som höll koll så allt var lugnt. Jag satt och pratade med några i en säng/soffa som fanns där och min medicin hade börjat gå ur så jag blev lite trött, så jag lutade mig bakåt och la mig bara en kort stund. Då kommer en kvinnlig vakt fram till mig säger: Hej hej! Hur mår du?
Jag blev lite förvånad först då jag inte hade sett att hon kom, och svarade sen: Jag mår bra! (för det gjorde jag ju, var bara trött)
Vakten: Okej så du är inte jätte full då? (något i den stilen)
Jag: Nej jag har bara narkolepsi, så jag blir lite extra trött!!
Vakten blev lite snopen och visste inte riktigt vad hon skulle säga så hon gick. Men liksom ???! Det är inte första gången någon tror jag är jätte packad för att jag somnat på någon säng eller sätt jätte trött ut på fester.. Det är ganska rejält pinsamt och väldigt jobbigt... Jag har liksom narkolepsi, och kan inte göra ett skit åt det.. Då är det inte speciellt kul att kanske bli ihåg kommen som den som däckade på sängen, som många tror då är för att jag varit full, men nej, jag har bara jävla skit narkolepsi. DET ÄR PINSAMT, vem vill bli ihågkommen så liksom? Speciellt inte när dom tror att det hände av helt fel anledning.. Överhuvudtaget är det väldigt jobbigt att älska att festa men att ha narkolepsi, den kombon går inte 100 ihop... Att ständigt behöva tänka på att shit när tog jag min medicin eller fuck, nu blev jag trött för min medicin gått ur och ens mood dras ner.. Hörrni, var glada som 17 att ni inte har narkolepsi. Det är jobbigare än vad ni kan föreställa er.

Hur som helst så drog vi på lite efterfest hos några killar innan vi fick skjuts hem till Michelle. Sov ca 4 h innan jag fick panik och ville hem för att hinna plugga på allt mitt plugg haha! Strålande sol och sjukt varmt möttes vi ju med 1 Maj, underbart!!

Något jag är så galet sur över är att vi tog typ inte en enda bild på oss under kvällen, endast dessa spegelselfies.. Vi krigade liksom igenom hela kvällen med klackar och allt, och tog inte en enda jäkla bild haha. Sååå sur!!

Hade ni en bra Valborg? ;-)

Likes

Comments

Inlägget innehåller reklamlänkar.

Upplevelser är bland de bästa och roligaste presenter man kan ge bort tycker jag, men något iallafall jag alltid tänkt är så galet dyrt. Men så är det faktiskt inte! Greatdays är en hemsida där de erbjuder mängder av häftiga och roliga upplevelser, för en själv, för två eller hela familjen i många olika prisklasser!

Nu är det ju faktiskt snart dags för studenten för många, eller kanske fyller någon år? Då finns det ju inget som passar bättre än att ge bort en upplevelse! Nedan har jag samlat lite olika upplevelser som jag tyckte verkade roliga och alla kostar under 1200 kr! Hur grymt??

SKÖNHET & RELAX

Ansiktsbehandling 60 min HÄR // Ansiktsbehandling för män HÄR

Hotellövernattning för två HÄR // Fiskpeddikyr HÄR

Chokladmassage HÄR // Manikyr med handmassage HÄR

AKTIVITETER

Make Up kurs HÄR // Fotomodell för en dag HÄR

Kör Ferrari eller Lamborghini HÄR // Prova på glasblåsning HÄR

Kör vattenskoter HÄR (denna vill jag få haha!) // Pole Dance för två HÄR

Fotokurs, lär dig mer om din kamera HÄR (Denna skulle jag också vilja gå!) // Gå till en sångpedagog & lär känna din röst HÄR

MAT & DRYCK

Brunch med bubbel för två HÄR // Chokladprovning för två HÄR

Cocktailkurs HÄR (Hur nice att få lära sig blanda goda drinkar? Finns inget krav på att det måste innehålla alkohol) // Hotellfrukost för två (sjukt billigt!) HÄR

Likes

Comments

Var hos frissan i onsdags, välbehövligt som alltid haha! Hade planer på att klippa av mer än jag gjorde, då om ni tittar på bilderna nedan att jag har en bit mitt i håret när jag tar bak de på ryggen som är mer slitet och gått av en bit längre upp... Så jag ville klippa av resten så allt skulle bli lika, men då skulle jag behövt klippa av ca 1 dm till .... Så vågade ej hahah. Jätte nöjd iallafall som vanligt när jag går till Matilda!

Kjolen diggar jag galet mycket också, helt knallröd och i skinn, utstickande och vågad. I really like it! Fyndade den på Mango i julas på julrean, riktigt kap enligt mig! Älskar att bära lite vågade och egna outfits som inte är så mainstream, att våga sticka ut och synas lite, thats my thing ;-)

Vad känner ni kring att bära lite vågade outfits? Känner ni er bekväma med de? Tycker att det inte ska vara något som skulle vara konstigt, tycker det är så synd att många mår så pass dåligt att de vill kränka folk pga någons kläder? För att den förmodligen har snyggare kläder än de som mobbar. Nä stå på er och upp med hakan och bär era outfits med självförtroende och stolthet!! Kramisar

KOLLA SKILLNADEN

Likes

Comments

@ Café Kladdkaka

Heej på er lovies! Galet vad Maj bjuder på bra väder?! Snacka om bra start på månaden, märks verkligen av att det är vår nu! Hoppas verkligen på att vädret kommer hålla i sig, denna värme är såå saknad. Längtar så himla mycket efter sommaren, speciellt när vi gick runt vid gamla stan och slussen och såg folk gå helt utan jackor eller alla uteserveringar i solen. Om mindre än 1 månad tar min kusin studenten, studenten!!!! Heeelt galet, och om ca 1,5 månad får jag sommarlov, som är sååå efterlängtat och välbehövligt. Sen fyller jag 18 ca 1 vecka efter skolavslutningen. DAGS ATT BÖRJA RÄKNA NER DAGAR FÖR 17!!!!

Anyway så strosade jag och Mathilda runt på stan igår efter skolan och letade efter ett mysigt cafe med uteservering. Mitt krav var att det skulle finnas en uteservering MED SOL. Men alltså hur svårt ska det egentligen vara att hitta dessa mysiga uteserveringar som inte bara är barer?? Tydligen väldigt svårt. Förstår ej vart alla hittar dessa "guldkorn"?? Skulle så gärna vilja hitta den ultimata uteserveringen som man kan bli stammis hos och ha som backup att alltid kunna gå dit om man inte vet vart man ska gå. Vilket är er/era favorit uteservering/ar i Stockholm? Med normala priser haha, bomba med förslag, vill hitta dessa guldkorn som inte alla går till och som kanske finns lite undangömt?

Iallafall så satte vi oss på Café Kladdkaka i Gamla stan som hade en uteservering i solen, men den försvann och gick bakom husen... Men mysigt ändå!

Hahah titta vad gullig lilltjejen i den gula pikachu mössan är!! (solen gick i moln, så blev kallt haha)

Likes

Comments

OUTFITS