Jag bytte ut en av mina bilder så att man får tre olika perspektiv av honom.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den här terminen har jag jobbat med arbeten med rubrikerna min favoritplats, symbolisk bild, mitt husdjur, min omvärld och konsthistoria. I mina arbeten har jag fokuserat lika mycket på tekniken som med budskapet. Teknikerna jag har jobbat med är blyerts och akvarell, jag skulle även ha jobbat med digitalt foto under rubriken mitt husdjur men hann inte med det. Det jag vill uttrycka med mina bilderna tror jag man måste förklara det är mer invecklat än bilden, jag ville med den symboliska bilden uttrycka ett av mina få minnen av min farfar som dog när jag var fyra. Med rubriken min favoritplats har jag målat stranden på Gotland för på Gotland bor en stor del av min familj och det är alltid kul att hälsa på dom och att Gotland är väldigt fint. Under rubriken husdjur skulle jag ha fotat min katt, han är åtta år och vi vet inte om han kommer leva så mycket längre. Under min omvärld skrev jag om dödandet och tjuvjakten av elefanter och noshörningar. Problem jag har stött på är att tiden inte hinner till jag har känt mig väldigt stressad under terminen pågrund utav att vi skulle hinna med så mycket under så lite tid, jag har ju missat två lektioner när vi ska har arbetat med bilderna. Jag är väldigt nöjd med min symboliska bild den blev till och med bättre än jag förväntat mig. Några råd till någon annan som ska göra detta är att inte missa några lektioner och att jobba på lektionerna för annars kommer man inte hinna.

Likes

Comments

Dessa tre bilder ska jag skriva ut och bli som ett collage och det ska var uppgiften mitt husdjur

Likes

Comments

Jag tycker det är hemskt att noshörningar och elefanter blir jagade och dödade och på gränsen till utrotade pågrund av tjuvjakt och konflikter.

De asiatiska elefanterna blir dödade utav lokala bönder som vill skydda sina grödor.

I Afrika är det annorlunda. Där dödas elefanter av kriminella nätverk som tjänar stora pengar på elfenben. Elfenbenet används för prydnadsföremål och vackra snidade elfenbensfigurer som har blivit populärt bland rika kineser.

Det är främst marknader i Asien som är drivkraften. En tjuvjägare i Selous får cirka 500 kr per kilo elfenben och i Dar es Salaams hamn som är en av Afrikas största utförselportar av elfenben har värdet ökat till 3000 kr kg och när en bete sedan når Sydostasien har den ett värde på runt 9 000 kr kg. Det genomsnittliga kilopriset för afrikanskt elfenben på den asiatiska marknaden är så högt som cirka 15 000 kr.

Det är verkligen hemskt att detta händer i världen att vi människor nästan har utrotat arter pågrund av prydnader och pengar.

Likes

Comments

Henry Matisse föddes den 31 december 1869 i Le Cateau- cambrésis men växte upp i Bohain-en-Vermandois.
Han flyttade 1887 till paris för att studera juridik. Han blev sjuk under en tid och då började han att måla och 1891 inledde han studier i måleri på Academie julian i Paris, där han bland annat studerade för Odilon Redon och Gustave Moreau.

Matisse målade under slutet av 1800-talet till mitten av 1900-talet. Matisse målade i konststilen fauvism. Det som kännetecknar fauvism är ”vilda” färger, förenklade scenarier, platt yta, intensitet och icke-naturalism.

I Europa under denna tiden var det första och andra världskriget. Jag tycker att man kan se i bilderna att han börjar använda mörkare färger i de flesta målningarna och när han målar personer så ser dom ledsna och sorgsna ut.

Priset på någon utav Matisse verk brukar ligga mellan
100 000-100 0000 kr.

Jag gillar stilen jag har skrivit om, jag gillar när det är mycket färg men det jag inte gillar lika mycket är att det är platt yta för att jag gillar former och skuggor det får bilden att få ett djup och det blir mer verkligt.

Likes

Comments

Marockanskt landskap av Henri Matisse, bildanalys.


Jag valde denna bilden för den fick mig att känna som om att man var på en annan planet, det ser inte ut som ett landskap som skulle finnas på jorden.
Bilden föreställer en skog men det är inte de färger som är naturligt för en skog tex är marken mörkblå och himlen och trädet lila.
Det viktigaste detaljerna i bilden är de ”vilda färgerna” som är ett kännetecken för fauvismen och de platta ytorna.
Jag tror att syftet/budskapet med bilden är framhäva det fina landskapet genom att göra det annorlunda så att man lägger märke till det.Likes

Comments

Jag skulle först gör min katt i grafitti men eftersom att han är randig blev det för mycket detaljer och svårt att göra i graffiti så istället ska jag göra honom i lera, jag håller på att skissa hur han ska se ut i leran.

Likes

Comments

Jag blev färdig med min andra uppgift idag och jag tycker den blev jättebra, precis som jag hade tänkt mig. Det enda som var svårt var att veta hur mycket jag skulle skugga för att få det att se så verklighets troligt ut som möjligt.

Likes

Comments

Jag är halvfärdig med min andra uppgift, jag ska skugga den nästa lektion och efter det ska jag börja med min tredje uppgift.

Likes

Comments

Jag har gjort färdig min framsida till boken och börjat med min andra uppgift

Likes

Comments