Header

Postad i: Vardag, Stallet/Träning/Tävling, Ridsport, Tankar

För en halvtimme sedan slogs portarna upp för anmälningen till året Karl-Oskar Cup. Jag satte mig redo och klar för att snabbt anmäla mig till meetinget redan för en timme sedan, därefter uppdaterades sidan gång på gång för att vi skulle vara anmälda och klara så fort som möjligt. Det var en väldig tur att jag var så snabbt anmäld för när jag skulle gå in för att kolla hur många som hade anmält sig osv, så hade hela 755 anmälningar skett under bara 3 minuter. GALET!

Nu väntar Goodie i stallet för en liten snabb checksväng i skogen, därefter blir det putsning av utrustning samt lite mental träning!

Likes

Comments

Postad i: Tankar, Vardag, Pepp/Motivation

Jag är ingen person som har varken jättebra självförtroende, men mitt självförtroende är inte heller dåligt dock skulle det helt klart kunna vara bättre. Dessutom vet jag att det finns många människor i min omgivning som sitter i ungefär samma situation, så därför tänkte jag att vi under juli månad tillsammans ska boosta upp vårt självförtroende. Även om du har bra självförtroende så kan du vara med och boosta upp det lite extra, alla vi tillsammans!

Här nedanför kommer även ett par tips på hur man skulle kunna göra.

Klä dig rätt

När du behöver känna dig extra säker, lägg lite omsorg på hur du är klädd. Om du känner att du ser så snygg ut som du bara kan är det mera troligt att du uppträder med självförtroende. Du kommer att känna att det går lättare att umgås med andra och du behöver inte distraheras av att oroa dig för hur du ser ut. Du behöver inte lägga ut stora pengar på en ny garderob. Det kan räcka med några små förändringar som får dig att se snyggare ut.

(Vill bara poängtera att utseende inte är det viktigaste, men det kan få en att känna sig tryggare i sig själv och skapar ofta därför ett större självförtroende)

Sätt lite fart

Ta en titt på hur folk rör sig. Rör de sig sakta, lunkande, med nerböjt huvud? Eller går de snabbt, med huvudet högt och ett angenämt leende på läpparna? Börja gå ungefär 25% snabbare än du brukar göra, med högburet huvud och energin flödande. Om du alltid går bestämt och målmedvetet börjar du snart känna dig mera betydelsefull och självsäker.

Tänk på hållningen

Hur du agerar med din kropp säger en hel del om vad du anser om dig själv. Ser du slapp ut, med hopsjunkna axlar och ger allmänt ett ganska slött intryck? Då skickar du ut signaler om att du inte har särskilt mycket självförtroende. Gör tvärtom! Sitt eller stå med rak rygg, huvudet lyft och axlarna tillbakadragna. Ta ögonkontakt med andra på ett vänligt sätt.

Personlig utrstrålning

Låt oss anta att du har haft en riktigt dålig dag och vill helst krypa in under en sten och gömma dig. Då skulle du verkligen ha nytta av att ha någon som kunde bygga upp dig med ett motivationsskapande samtal. Men eftersom du inte kan förlita dig på att någon annan kommer att säga det du behöver höra så kan du göra det själv.

Du borde ha en slags personlig ”reklampelare” som du själv har skrivit. Den ska bestå av en kort text som tar högst en minut att läsa och som pekar på dina starka sidor. Skriv en annons som marknadsför dig själv! Fokusera på dina styrkor, varför du är duktig i ditt arbete och vad du gillar hos dig själv. Varje gång du hamnar i en situation där ditt självförtroende sviktar kan du ta fram din personliga annons och läsa upp den – helst högt framför en spegel, men annars tyst för dig själv vid ditt skrivbord. Det hjälper dig att minnas att du är en bra och värdefull person med mycket att vara stolt över.

Visa tacksamhet

Det kanske bästa sättet att inte må bra över sig själv är att fokusera på det man inte har, det man inte har uppnått eller att jämföra sig själv med andra som man känner har uppnått mycket mera. Fokusera i stället på tacksamhet. Skriv varje dag en lista med minst fem saker som du är stolt över att ha uppnått eller sådant du kan vara tacksam för i livet. Det kan handla om relationer till människor du älskar, din hälsa, studieresultat du har uppnått eller sådant du uppnått i yrkeslivet. Om du övar dig på att fokusera på det du har att vara tacksam över kommer du att bli förvånad över hur mycket mera självsäker och tillfreds med livet du kommer att känna dig.

Ge komplimanger

Håll dig undan de skvallrande sällskapen. Alla har något positivt inom sig så försök i stället att fokusera på det. Vägra att skvallra om folk. Ge dem komplimanger i stället. Ju mera du ägnar dig åt att ge uppriktiga komplimanger åt andra i stället för att fokusera på deras sämre sidor, desto lättare blir det för dig att fokusera även på dina egna positiva egenskaper. Genom att söka det bästa i andra hittar du även det bästa inom dig själv.

Håll dig framme

Att undvika raden längst fram är mycket vanligt. Kanske sitter det i sedan skoltiden när man inte ville hamna i lärarens blickfång. Men att sätta sig långt bak i arbetet tyder antingen på ointresse eller brist på självförtroende. Sätt dig i stället långt fram i salen. Du kommer med tiden att känna dig tryggare i den positionen, och det skadar aldrig att låta betydelsefulla personer inom din organisation lägga märke till dig.

Prata ur skägget

Många människor är nervösa inför att ta till orda i gruppdiskussioner. De kanske är rädda för vad andra ska tycka om det de säger och de oroar sig för att göra bort sig eller känna sig dumma. Men vanligtvis förstorar vi sådana känslor i onödan. Folk är oftast mycket mera accepterande än vi tror.

Gör det till en tävling mot dig själv. Bestäm dig för att du ska tala minst en gång i varje gruppdiskussion du deltar i. Du kommer att förbättra din förmåga att tala inför andra och känna dig allt mera trygg med att dela dina åsikter och tankar med andra.

Träna

Känner du dig missnöjd med dig själv? Ta en cykeltur, eller kör ett träningspass i gymmet. Träning är inte bara ett utmärkt sätt att stressa av. Att sätta upp mål för sin kondition och styrka och uppnå dessa är ett utmärkt sätt att förbättra tron på sina egna möjligheter. Du kommer att känna dig stolt varje gång du har uppnått något av dina delmål. Du kommer också att känna dig mera fylld av energi och antagligen också mera attraktiv – två faktorer som hjälper dig till bättre självförtroende.

Fokusera på att bidra

Att tänka på allt du har att vara tacksam för är ett utmärkt sätt att undvika att fokusera på allt det negativa. Samma funktion fyller det att tänka på det du kan bidra med på arbetsplatsen och i andra sammanhang. När du flyttar fokus från att tänka på vad du kan få eller hur andra uppfattar dig till att i stället tänka på vad du kan bidra med slutar du oroa dig så väldigt mycket över dig själv, vilket också är välgörande för självförtroendet.

Kom igen nu! Vi gör detta tillsammans!

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Goldfinger, Ridsport

2017-06-30. 30 juni 2017. 21.50.

Innan detta inlägget börjar på riktigt måste jag bara tillägga att shit vad tiden har flugit iväg. Det känns som att det nyss var 1 juni och jag stod och taggade inför sommarlovet som endast var lite drygt två veckor bort. Nope. Juni är över, men vi sätter ändå igång med att tagga inför de kommande två dagarna! Imorgon väntar öppnandet utav anmälan till 5-års-jubileet av södra Sveriges största ponnyevenemang. KARL-OSKAR CUP. Planen är att sitta redo för att vara den första att anmäla. På söndag väntar... -glädjetjut-... New Forest SM. ÄNTLIGEN!!!

Tillbaka till ämnet.

Goodie har fått nya skor idag. Och som vanligt skötte han sig utmärkt. Han har förresten slitit extremt mycket på hans före detta skor, det var endast 5 veckor sedan han skoddes sist och då fick han dessutom lite tjockare skor för att avbelasta hans rygg som då var väldigt öm. Idag fick han dock lite "tunnare" skor, men det ska nog ordna sig. Efter skoningen fick hästarna komma ut i en mindre hage med väldigt mycket gräs, och ska jag vara ärlig så tror jag att de blev rätt nöjda med det valet. (:

Likes

Comments

Postad i: Stallet/Träning/Tävling, Vardag

Sitter atm vid köksbordet. Slängde precis i mig lite frukt och bär lite snabbt då jag planerade att springa ut till stallet och göra i ordning allt så att jag slipper göra det in i sista minut. Jag är grymt taggad inför eftermiddagens träning. Det är ju som sagt sista träningen inför helgen. Helst av allt skulle jag vilja ha ett bra markarbetes pass med kanske några få språng på slutet. Mest så att jag får känna igenom honom på alla plan.

Ha en bra dag förresten (:

Likes

Comments

Postad i: Stallet/Träning/Tävling, Tankar, Vardag, Goldfinger

Mhm.. Ni läste rätt. Idag var det en busig häst som försökte fuska sig ut ur arbetet, och så fort jag fick in honom i arbetet igen så hittade han på nya sätt att slingra sig ut det utan att jag skulle märka. Dock är han inte så bra på att smyga utan man märker det. Bra försök ändå!

Idag var det då backträning som stod på schemat. Planen med backträningen var att vi skulle stärka hans bakdel ytterligare för att få honom spänstigare på hinder. Jag fick till en början mest fokusera på att få honom att sluta fuska och istället fokusera på mig, så även idag blev det mycket avbrott och fattningar för att få honom att förstå att det faktiskt satt någon på ryggen som försökte kontakta honom. Vid de 4 sista galopperna, utav totalt 6, skedde en förändring. ÄNTLIGEN. Jag lyckades kontakta honom genom molnen ovanför hans egna lilla värld och tillslut fick vi till samlade och riktigt fina galopper. Tack och lov!

Som jag skrev igår är jag dock ganska glad över att han har sina dampryck lite då och då, annars tror jag inte att jag hade tyckt att det hade varit lika spännande att sitta upp på honom varje dag. Nu är det nästan som att man längtar efter att se vad han ska hitta på under nästa pass. Goodie har faktiskt riktigt spännande dampryck ibland.

Imorgon är det sista hoppträningen innan NF-SM som ligger bland planerna. Glöm inte checka morgondagens inlägg. God natt allihopa! (:

Likes

Comments

Postad i: Stallet/Träning/Tävling, Tankar, Vardag

Gooodmorgning everybody! Allt bra med er? För med mig är det SUPERBRA. Även idag vaknade jag upp med en härlig känsla i magen och just nu hoppas att denna dagen blir lika bra som gårdagen.

Mer om gårdagen.

Igår drog jag och Goodie upp till paddocken för ett dressyr/markarbetespass och jag som hade förberett mig på att behöva sitta av och plocka bort hinder samt bommar blev positivt överraskad när jag insåg att allt redan var undanplockat. Tack alla snälla människor som tänkte mina tankar! Tackar!!

Tillbaka till ämnet. Goodie var överlag jättefin igår, några småsaker som vi behöver öva på men det ska gå att lösa nu under veckan. Jag valde att lägga det största fokuset på trav och skritt för att till en början få honom så mjuk och rörlig där. På så sätt upplevde jag det som att hela galopparbetet senare blev så sjukt mycket lättare. Han har förresten blivit så mycket enklare och rörligare i sidorna om man jämför från i början av året. Han flyttar mycket enklare åt både höger och vänster. One mission completed! Nu gäller det bara att föra över flyttningarna i skritt och trav till galoppen. Så det blir vårt nästa mål.

I galopparbetet valde jag att göra mycket fattningar, temporegleringar och reaktionsövningar. Gud så duktig han var! Endast ett fåtal gånger under passet som han tog tag i bettet, sprang iväg med mig lite och bockade lite. Men helt ärligt. Lite ponnybus får man väl stå ut med när han annars var så himla fin.

Gårdagens pass: NÖJD!

Likes

Comments

Postad i: Tankar, Vardag

Måndag. Första dagen på en ny spännande vecka och för tillfället sitter jag här och taggar igång ordentligt. Jag har bestämt mig för det här ska bli en bra vecka. Så är det bara!

Jag vaknade typ "precis" och det var så skönt att bara få sova ut i natt. För nu har jag redan en vecka efter att sommarlovet började så har jag lyckats vända på dygnet totalt. Även om jag vet att även mitt humör vänds när jag vänder på dygnet så lyckas jag alltid med det när det är lov. Det ska ändras på nu.

Idag tänkte jag att Goodie ska få gå i paddocken med lite dressyrarbete, och så ska vi eventuellt lägga till lite bommar. Dock lär jag behöva plocka undan alla hinder som står på den relativt lilla paddock vi har tillgång till eftersom de flesta som rider där aldrig plockar undan efter sig. Jag brukar egentligen aldrig plocka fram något utan använda det som redan är framme. Så jag skyller inte på mig själv denna gången. (:

Ni får i alla fall ha en bra dag, så hörs vi i ett bättre inlägg senare!

Likes

Comments

Postad i: Ridsport, Tankar

Som ni vet så har jag ju häst och det är säkert många där ute som vill ha häst, men så inte får. I vissa fall beror det på att föräldrarna inte ser det fantastiska i att ha häst och därför tänkte jag lista de fördelar jag ser med att ha häst. Fortsätt läs!

1. Familjen sätts samman mycket mer då man kan ha den som en familjehäst. Ta hand om den tillsammans och få en fin stämning i familjen.


2. Man blir mycket positivare och gladare när man har en häst. Även om skoldagen har varit seg eller jobbig så har du alltid din bästa vän (hästen) där. Tro det eller ej så förstår faktiskt hästen vårt humör.


3. Man får massor av frisk luft. Du har ingen tid att sitta inne, du måste vara ute i stallet MINST en gång om dagen annars är risken att din häst inte får det den behöver.

4. Man får motion och blir stark i kroppen av att rida och ta hand om sin häst. Så nästa gång någon frågar varför du aldrig går till gymmet, så vet du vad du ska svara!

5. Man får ro och frid i kroppen bara av att se sin häst.

Likes

Comments