Header
View tracker

Postad i: Goldfinger, Vardag

Godmorgon?
Det är lite sent för det nu kanske och speciellt nu när klockan närmar sig tolv, hahah!😉

Igår åkte vi upp med Goodie till klubben vilket jag berättade innan, därefter lade jag bara upp klippet från det underbara passet då jag var helt slut efteråt och för att ni inte ska missa mina känslor och tankar efter passet så tänkte jag "diskutera" lite kring detta nu. För er som inte sett klippet ännu så lägger jag in det här så fortsätter inlägget under klippet!

Visst är han fin, mitt lilla lurvo!!😍

Om vi börjar från och med att vi kom fram efter att ha fått köra i 60 på väg 30 på grund av halkan och såklart blir han otålig där bak i transporten när det går så långsamt., helt och hållet förståeligt. Eftersom han är en så lyhörd och lyssnar så bra på mig så var det inga problem att lasta ur honom och smyga över planen och in i ridhuset, han är riktigt bra på att smyga faktiskt.😉

Till att börja med så skrittade jag väldigt länge för att jag skulle få igång benmusklerna och för att se till att han verkligen blev mjuk i sidorna, dock blev inte det med på film då mamma inte hittade mobilen som jag hade lagt i min jackficka, heheh! Sedan började jag trava, och eftersom jag ska försöka hålla mig på rakt spår så mycket som möjligt så försökte jag jobba med att få ner honom i en så djup form som möjligt och jag tycker att jag lyckades riktigt bra. Har dock ett problem med mina händer, håller hårdare i innerhanden när jag rider i höger varv vilket jag försökte jobba bort igår. Svårt, men det är bara att fortsätta jobba vidare.

Vi tog även våran tredje galopp sedan han för en månad sedan fick börja sättas igång igen. Han är fantastisk, helt ärligt. Jag lät honom bara rulla på och fy vad han kan leverera på så kort tid. Första gången jag galopperade var i måndags och jag ska inte ljuga, utan det var väldigt kämpigt då. Men nu, alltså! Han är bra han!😍

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Postad i: Goldfinger, Vardag

Heej!

Snart bär det av till ridklubben för ett litet pass på en mjuk yta nu när snön har lagt sig på marken och det är snorhalt på vägen. Det hade nog varit svårt för Goodie att hålla styr på benen nu när jag inte får sätta broddar på honom och det är väl inte fel att få rida inomhus heller? Han ska bara få gå ett lätt pass idag på fyrkantspåret, precis så som jag skulle göra. Ska även försöka få mamma att filma lite så att ni kan få se hur han går nu, det var ju ett tag sedan sist.

Skulle ni vilja det?

//Smackfotografering//

Likes

Comments

Postad i: Frågor/Svar

Hej alla!

Eftersom jag för lite dryg en månad sedan fick en massa frågor till min Q/A och jag kunde inte då ta med alla frågor i ett och samma inlägg så hade jag tänkt att svara på de resterande frågorna nu! Frågorna är alltså upp till en månad gamla, och vad jag vet så är en lite höstrelaterad ifall ni undrar varför. Nu kör vi!😊

Vad är dina mål med Goodie under 2017?

Svar- Mina mål är nog att vi ska komma igång så bra som möjligt igen nu efter hältan, och därefter är självklart div1 och LA ett framtida mål när vi har kommit igång. Sedan är även att få till bra rundor på tävlingsbanan och framförallt att ha så kul som möjligt trots att det inte alltid kan gå som man vill. Det hade också vart kul att starta någon dressyr!

Vi säger att du är och kollar på en ny häst, vad är det främsta du skulle kolla på?

Svar- Jag skulle nog framförallt kollat på hur hästen är på marken, hur lätt- eller svårhanterad den är, jag skulle nog även be den nuvarande ägaren att sitta upp och rida den så att jag får se hur gångarterna ser ut och självklart skulle jag ju testa att sitta upp och känna igenom gångarterna själv. Tror jag?

Vad är det bästa med hösten enligt dig?

Svar- Det bästa med hösten enligt mig är nog alla härliga färger både ute och framförallt på klädkollektionerna lagom släpps lagom till när löven byter färg. Sedan fyller jag ju år på hösten med vilket ger ett extra litet plus i kanten.😉

Om du hade obegränsat med pengar, vad skulle du gjort för dem?

Svar- Det beror ju på om jag ska svara som alla andra eller om jag ska göra lite både och? Jag vill ju säga att jag skulle skänka hälften till detta och detta. Kanske inte hälften, men jag skulle nog skänka en x-antal stor del till välgörenhet och till dem som har det svårt. Och jag som en typisk ryttare skulle kanske köpa en gård och några fina hästar kanske? Eftersom jag vet att jag har väldigt svårt att "handskas med pengar" så kommer jag inte göra något av det först utan sätta in allt på ett sparkonto och be mamma ta ut pengar när jag känner att det är nödvändigt. DÅ kommer jag skänka en del av det. Bra svar?😝

Har du skadat dig ordentligt genom ridsporten någon gång?

Svar- Inte skadat och skadat har jag väl inte gjort, det är inte så att jag har brutit något eller så. Jag har gått omkull två gånger, den ena på grund av en katt på asfalt och den andre på grund av att varken jag eller min häst hade koll på benen då vi föll åt varsitt håll (kan ha berättat om detta i våras). Annars är väl det värsta jag har gjort kanske att jag knäckt näsbenet. Vilket skedde för bara någon vecka sedan (om ni vill att jag ska berätta om detta tryck på GILLA!)

Nu när han (Goodie) har varit halt, ska du "börja om" eller ska du fortsätta hoppa/träna på samma höjd som innan?

Svar- Jag ska nog till att börja med se till att ha kommer i form och blir lika stark mentalt som han var nu på slutet, så om vi börjar tävla i slutet av Januari - början av Februari kanske jag börjar med att hoppa någon enkel (för honom) klass så att vi bara hoppar igenom honom. Därefter är tanken att vi ska vara med i DIV1, intresseanmälan är i alla fall inskickad.

Nu var ju hans hälta inte så allvarlig och jag har ju kunnat rida honom under tiden när han "piggnat till" och alltså är hans träning i princip redan igång inför nästa års utmaningar. Men vi får se!

Hur tänker du när andra som har halta hästar går in på sin gamla höjd på kanske MSV eller så?

Svar- Det är ju helt upp till ryttaren själv att säga om han eller hon tycker att hästen klarar att gå tillbaka direkt, om det är en mycket allvarlig hälta (eller liknande) så hade jag ju själv kanske hoppat lite lägre några tävlingar och sedan med tiden gått upp igen. Så jag kan egentligen inte svara på denna frågan, då det är upp till var och en att se till att ens häst är redo.

Vad är det läskigaste du har vart med om när du vart och ridit?

Svar- Det läskigaste jag har varit med om när jag har ridit är nog när jag var 9-10 och endast hade Mon Ami, jag och min kusin var ute och red (på hennes dåvarande "foderhäst"). Vi kommer och rider på en liten skogsväg och denna skogsvägen går förbi ett litet hygge. Mitt inne på detta hygget står det en älg som får i princip panik när den ser oss och dundrar iväg över grenar som knäcks och stenar som smäller. Våra hästar, som ännu inte hade märkt älgen, blir livrädda när ljudet av grenarna "ekar" över skogen, tvärvänder och skenar i full galopp tillbaka över skogsvägen där vi tillslut möter mamma och min morbror som försöker stoppa oss. Allt gick som tur väl bra med både oss och hästarna, idag hade jag kanske inte blivit lika rädd eftersom jag vet att hästar är flyktdjur, men 10 år på en skenande b-ponny. Usch , hahah!


De var de frågorna som jag hade tänkt att svarar på i detta inlägget. Hoppas att ni som ställt frågorna fått svaren ni ville ha och jag hoppas nu att ni får en jättebra lördag, så ses vi!

Kommentera vad det läskigaste du har varit med om när du har ridit? I wanna know! KRAAAM💗

//Felicia Lennartzon// Detta fina fotot tog jag igårkväll, snacka om fint😍//

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Godmorgon!

"Igår, precis när jag skulle somna, tittade jag ut genom fönstret och utanför fönstret kom det ett stort "snöras". Nu är december här hörni!"

Fredag, 2 december 2016, vilket innebär en hyfsat lugn dag med tanke på schemat. Det innebär också att det är Agnes födelsedag så skriv grattis till henne i kommentarerna, och så ska jag framföra alla era grattis till henne sedan under dagen.

Jag ska försöka få ut Goodie på en skritt- och travrunda idag, men om det hinner bli alldeles för mörkt och halt kör jag samma plan i paddocken istället.

Glöm inte skriva grattis nu, och så hoppas jag att ni får en superbra dag!

//Selmina Hedstig// //Felicia Lennartzon//

Likes

Comments

Postad i: Bilder/Videos, Goldfinger

Tänk hur mycket som har ändrats på dessa 3 år tillsammans med bästa hästen!

Nu ser jag fram emot ett 4, med ny kunskap, nya utmaningar och framförallt så ska vi ha det så kul som möjligt. Bästa hästen!

(Till er som inte förstod: så är första bildraden från 2014, andra 2015 och tredje 2016 (som varit det bästa året enligt mig))

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Goldfinger

Godmorgon. Halva veckan har gått och redan nu är jag helt slut.

Igår fick Goodie bara skrittas en kort runda då det redan nu börjat bli halt och hårt på vägarna. Eller, redan nu? Det är ju i o.f.s 1 december imorgon och det är väl nu som jag verkligen vill att kyla och snö ska börja komma.

Till helgen ska Goodie, som jag skrev igår, få komma till ett ridhus så att jag kan rida honom lite mer ordentligt. Hans ska inte gå lektion eller så, absolut inte, för jag ska bara låta honom flyta på nu ett tag. Det blir nog bra i alla fall!

Hoppas i vilket fall att er dag blir SUPER, så hörs vi!

Likes

Comments

Postad i: Frågor/Svar

Fick frågan om jag inte kunde göra en get to know me tag för alla som är nya här och självklart kan jag det!! HERE IT IS!!!


Vad heter du? Maja

Smeknamn? Majsan kanske? Händer dock inte så ofta att jag kallas för det längre

Födelsedag? 12 oktober

Stjärntecken? Vågen

Yrke? Går i skolan, men annars bloggen kanske

Längd? Typ 1,64-66

Hårfärg? Är grundblond egentligen, men har färgat mig i så många olika "naturliga" färger så att mig hår har börjat mörkna. Just nu är jag ljusblond i alla fall

Ögonfärg? Liten blandning av brun, grön och blå

Piercing? Typ hål i öronen

Tatueringar? Nej, men vill gärna ha en liten text på handleden kanske

Höger/vänsterhänt? Höger 

Bästa vän? Gillar inte att peka ut folk men har många bra vänner :)

Favorit film? Svårt att välja då jag mer är en "serietyp", på rak arm kanske Maleficent eller något

Favorit serie? PLL, helt klart

Favorit låt? Mercy, Shawn Mendes!!!!! 

Favorit färg? Vit, grå, ljusrosa. "Nudefärger" är ju också rätt fint ;)

Favorit restaurang? Vet faktiskt inte, svårt att ta sig till restauranger när man bor såhär på landet

Favorit affär? Gina Tricot, HÖÖKS, Charlies och kanske HM?

Favorit bok? Hmm... Vet inte

Favorit tidning? Är inte den som helt plötsligt öppnar en tidning och börjar läsa, isf är jag mer ute efter enstaka nyheter så kanske SMP, Hahah. Nä, vet inte

Favorit skor? Sneakers kanske

Favorit plats? På hästryggen helt klart!!

Vart befinner du dig om 10 år? Då är jag 25, och jag har ju förmodligen pluggat klart och skaffat mig en eller kanske två storhästar.

Stationär eller bärbar? Bärbar!!!

Känsla just nu? Glad men ganska trött 

Idol? Rolf-Göran B och Malin B-J

Vad tänker du på just nu? På vad jag ska svara, heheh

Vad kollar du på? Mobilen

Vad vill du jobba som när du blir stor? Fotograf, bloggare och elitryttare ofc

Hund eller katt? Båda, men mest hund

Vad köpte du senast? En ICAs pastasallad

Språk? Svenska, engelska och pluggar franska, sen kan jag ytte pytte lite norska med

Smsa eller ringa? Smsa :)

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Godmorgon. Tisdag idag och jag är till ovanlighetens skull väldigt pigg.

Hästarna är ute och tuggar på sin frukost, och om sisådär 1 minut så ska jag börja göra mig iordning för att sedan dra till veckans andra skoldag. Det är rätt sjukt förresten, känns som att det inte var alls länge sedan som jag satt där den 21 augusti i spänn inför första skoldagen i 9an och nu är det bara 2 1/2 vecka kvar till julavslutning och allt. Tiden går fort hörni!

När jag kommer hem sen så ska jag ut till stallet och släppa in hästarna inför middagsfodringen, och därefter ska jag även rida. Eftersom det är tisdag idag så slutar vi vid 14, alltså är jag nog hemma runt halv 15 och därför kan ju Goodie få komma ut i skogen medan det ljust idag. Så det blir nog planen!

Vad är DINA planer för idag?

Hoppas i alla fall att ni får en superbra dag idag!

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Goldfinger

Heeej!

Länge sedan jag skrev ett sådant här "vanligt" inlägg, nu det senaste har ju nämligen de flesta utav inläggen varit planerade sedan tidigare. Hoppas att vi kan komma tillbaka på banan nu i alla fall.

Tog med Goodie upp till paddocken idag för att egentligen bara skritta, men när jag sedan insåg att underlaget var bra så fick det även bli lite trav och till sist första galoppen i lätt sits. Jag kan ju inte säga att jag hårdjobbade honom i traven och galoppen utan jag lät honom mest rulla på i ett tempo som han själv kände fungerade, och han skötte sig finfint.

Till helgen ska jag se ifall jag kan få åka till antingen klubben eller min tränare för att låna ridhuset så att han kan få gå på ett ordentligt underlag som inte är det minsta hårt. Så det kommer bli super!

Likes

Comments