View tracker

Postad i: Goldfinger, Stallet/Träning/Tävling, Tankar, Vardag

Ibland är det verkligen inte lätt att sitta där på hästryggen när man är några hundra kilo lättare än det muskulösa djuret man sitter på. Att vi ens kan få det att göra som vi säger är egentligen ett under när vi väl tänker efter och det är väldigt sjukt att vi ens kan kontrollera det. Ridningen är egentligen som en stor känslomässig berg- och dalbana som vi varje dag åker för första gången och aldrig vet vad som väntar här näst. Så skulle jag även beskriva dagens ridpass som jag och Goodie genomförde idag, alltså kom jag tillbaka med en väldigt stor känsloblandning på ett ridpass som ändå slutade relativt bra.

Idag fortsatte vi med det som vi gjorde igår på träningen, och ja, som jag skrev innan så gick väl relativt bra och det är ju positivt. Måste bara säga ibland är han väldigt svår att få ihop, utan han blir väldigt lätt väldigt, väldigt spretig och då är det väldigt svårt att samla och få ihop honom igen. Just så var han emellanåt idag och då kände jag bara för att rida hem och sadla av om jag ska vara ärlig. Men istället stannade jag honom, tog tre djupa andetag och började istället om från början. Då gick det väldigt mycket bättre, han blev därigenom väldigt mycket lättare att få ihop och jag tror att det är det jag måste tänka på när det gäller min ridning. Just det där med att andas tänker jag på, för då kanske ridningen blir lite mer rak i genomförandet. Men ridningen kommer för de flesta ryttare och hästfolk fortfarande att vara en berg- och dalbana, dock är det kanske det som gör ridsporten till den sporten som den är, att man aldrig vet vad som kommer att hända vilket för den väldigt spännande. Eller vad säger ni?

Dagens fråga: Vilken är din favorit klubb att besöka under tävlingsåret?

Jag skulle nog säga Vetlandas utetävlingar på plats nr 1, helt klart! Det är en så mysig klubb och alla människor är så himla otroligt trevliga. Sedan kommer såklart Karl-Oskar cup i Växjö som bland annat min klubb Lammhults ridklubb är med och anordnar, även där är alla funktionärer och andra människor från olika delar av landet (?). Sådana tävlingar gillar jag!!

Vad hade ni själva svarat? Vilken är er favoritklubb?

Likes

Comments

Postad i: Frågor/Svar, Goldfinger, Stallet/Träning/Tävling, Tankar, Vardag

Ojdå, här försvann jag ytterligare en dag och helt plötsligt är det söndag 22 januari. Det är min äldsta lillebrors födelsedag, och även dagen när jag och Goodie började träna på allvar inför tränare. Om bara några timmar så är denna dagen slut och jag tänker avsluta dagen med att starta om bloggandet och allt på nytt. Jag tänker inte radera några inlägg just eftersom jag ofta gör så att jag går tillbaka och läser att "jag gjorde så vid ett visst tillfälle och då gick det så, kanske att jag skulle ha gjort såhär istället". Ni fattar!

Goodie var verkligen så fin idag! För att förklara ännu tydligare, så alla andra gånger som jag har sagt att han var fin så var han 30 gånger finare idag än alla andra gånger. Nu är vi verkligen på väg någonstans och det är åt rätt håll, det känns verkligen jätteskönt! Ni ska se sedan på klippet under att jag verkligen kommer åt honom och att min sits har förbättrats något otroligt, men än är det långt kvar innan vi är framme vid vårat slutmål. Men det är ju därför vi tränar eller hur? :))

Sedan vill jag ju dessutom passa på att gratulera min kära bror som fyller hela 12 år idag, så grattis på dig och hoppas att din dag har varit underbar!

Dagens fråga: När ska du göra din första start 2017?

Jag har aldrig riktigt tänkt att just det där datumet så ska jag hoppa och tävla, utan det beror helt på hur framtida träningar går såklart. Och detta är ju framförallt för att han inte har hoppat sedan den 19 oktober och senaste tävlingen var den 15 oktober. En planerad tävling är dock i Tingsryd v.8 och då blir det sista tävlingen innan division 1, känns det inte bra då så tänker jag inte åka med första omgången utan att vi jobbar på till omgång två istället! Bra svar?

Likes

Comments

Postad i: Annat, Goldfinger, Tankar, Vardag

En torsdag i januari som bjudit på allt från tillsägelser från läkare till världens godaste FRAPPPEEE!! Goodie har nog smittat mig med sitt överhajpade humör från igår för idag har jag då banne mig inte kunnat sitta stilla en sekund, och hela dagen har jag tjatat om min frappe som jag senare fick efter mitt "läkarbesök". Men om någon vill bli lika glad och hajpad som jag har varit idag så är det bara att ringa så kan ni få hajp-smittan ni med, hahah. För det är bara hajpade och glada ponnies som kan ge detta, det är väldigt sällsynt annars. Nu känner jag att jag flöt iväg i mina tankar igen, denna smittan gör mig konstig alltså, hahah!

Eftersom min läkar-/tandläkartid i Växjö tog så pass lång tid idag, och jag så gärna ville ha en FRAPPEE så fick Goodie vila idag igen. Det är verkligen tråkigt att allt ska ta en så pass lång tid så att jag inte hinner ut för att rida, just med tanke på skolan osv. Jag var förresten hos läkare/tandläkare eftersom jag under en lägre tid har känt "knäckningar" i min käke, och har nu konstaterat att jag inte får tugga tuggummi något mer. Sorgligt, väldigt sorgligt! Vem kan leva utan tuggummi liksom? INTE JAG I ALLA FALL!

Imorgon ska jag försöka få Goodie klippt så att han slipper bli så svettig och så kommer han ju framförallt orka så himla mycket mer om han slipper vinterjackan när han tränar, sedan efter det så ska vi även fixa en hoppträning så att vi faktiskt börjar komma igång med hoppningen igen efter hältan och vintervilan. Men jag håller er uppdaterade, och ifall det blir hoppning så blir det nog även en film på några utav sprången!

Har ni varit såhär hajpade någon gång? Vad tycker ni om frappe? När ska ni klippa era hästar? Eller har ni det? Tell me more, tell me more! ^^

//FRAPPEEE// Bästa Goodie//Träning ger färdighet// Bästa Goodie igen//

Likes

Comments

Postad i: Goldfinger, Stallet/Träning/Tävling, Tankar, Vardag

Idag drog jag och Goodie till åkern nere vid sjön för ett pass som delvis gick bra på den hala marken, men en liten fågel viskade i mitt öra att Goodie ville berätta för er om sina egna tankar i passet och för omväxlings skull så tänker jag låta honom skriva exakt alla hans känslor om hur det gick idag. Häng på!

Hej alla Majas vänner som jag inte kan se, jag är hennes bästa vän förstått!!

Idag är det jag som tar över för som jag hoppas att ni vet så är jag störst, bäst och vackrast, och alltså mycket bättre än min konstiga matte, jag ska använda mig utav mina supersnabba superhovar på tangentbordet för att skriva det bästa inlägget EVER!! Men min matte är snäll ibland, i alla fall när hon hjälper mig in från hagen så att jag inte halkar. Det är faktiskt väldigt svårt att hålla koll på alla fyra benen på en gång, men jag brukar busa med henne och rusa lite sista biten in i stallet så inte Thuva kommer in och får sin mat först. DET SKA JAG HA!!!

JUSTE, matte ville att jag skulle berätta om ridpasset. Matte vågade inte sitta upp utanför stallet för att hon tycker att jag är så klantig med mina fina superhovar så hon gick till hennes slaskiga trädgård och satte upp där istället, och så gick vi till åkern med min superhovar som aldrig halkar. Men matte litade inte på mig ändå och höll tillbaka mig jättemycket så att vi knappast kom framåt, dumma matte. Hon måste börja lita på mig alltså, usch, hemsk är hon!

På åkern så fick jag lufsa runt lite och matte lät mig både skritta och trava på en längre tygel, och det tyckte jag var jättekonstigt och matte placerade mina ben fel så jag började halka. Sedan blev hon arg på mig och började prata med sig själv om hur hon skulle göra för att få mig att göra rätt. Grannarna skrattade nog för hon var högljudd, vääldigt högljudd.

Matte blev till slut jättejobbig och tvingade mig att jobba. Hon tryckte till mig och kom åt mig jättebra, bra för henne och dåligt för mig för jag vill inte jobba. Jag blev sur och lyckades bita tag i bettet eftersom jag är så bäst, och så sprang jag lite med henne. Dumma matte vann igen eftersom hon kittlade mig på magen och jag är jättekittlig, hon är dum ibland alltså. Sedan tvingade hon mig galoppera och sätta under mina bakben, och hon kallade det tydligen att jag var "framme". Konstiga ord hon använder, eller hur? Men egentligen nu när jag tänker efter var det rätt skönt att galoppera "framme" för det blev inte så tungt för mina framben och jag stärkte mina vältränade magmuskler som matte säger inte är så vältränade längre. Men då ska jag få tillbaka dem igen, så det så!

Resten utav passet flöt på och tyvärr vann ju matte över mig idag, men hon ska få igen. Ni får inte säga detta, men imorgon ska jag kasta henne i en vattenpöl eller en slaskpöl. Schhhhhhhhh!!! SÄG INTE DETTA TILL HENNE!!

När vi kom tillbaka drog matte ur några metallsaker ut ur mina fina skor som på sitter på min superfina superhovar, och så satte hon i några konstiga svarta skummiga saker i skohålen. Varför vet jag inte, men som vi alla vet så är hon konstig. Ingen nyhet! Och så borstade hon av mig och satte på mig mitt supermysiga supertäcke, som är supermysigt. Sa jag att det är supermysigt? Och vet ni vad som hände? Min dumma matte blev plötsligt supersnäll och gav mig världens godaste godisbit, hon sa att det var för att jag var duktig. Men det är jag alltid så det är ju ingen nyhet, visst?

Men nu ska jag äta min SUPER DUPER GODA kvällsmat, så jag säger hejdå nu! För jag är bäst! HEJDÅÅÅÅÅ! Visst är jag förresten fin på dessa bilderna, JAG ÄR BÄÄÄÄÄÄST!!

Såå, hahah, nu fick ni träffa den "super duper bästaste"-Goodie, lite överhajpad idag eller vad säger ni? Hörde att han hade berättat en hemlighet för er, vill ni säga till mig vad den handlar om eller? Inte? Okej!

Gillar ni formatet? Vill ni ha fler inlägg ur Goodies perspektiv? Tell me more, tell me more?

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Goldfinger, Tankar, Vardag

Usch, vilken dag! Alltså denna tisdag, har aldrig varit med om dess like! Och jag tror definitivt inte att jag har varit medveten hela dagen utan jag har bara följt strömmen och gjort det som alla andra har gjort, undrar om det egentligen kan vara riktigt normalt? Det bör ju vara det för det händer mig ganska ofta att jag bara försvinner in i mina egna tankar och inte är medveten om omvärlden, eller är det kanske bara jag och så är jag den enda personen som gör så. Kul.

SEDAN så har det ju även varit ett stort drama kring jerringpriset, vilket jag tror att ni inte har missat och tyvärr så har jag och mina tankar blivit delaktiga i det framförallt stora facebook-bråket. För under nästan vart enda bild så finns det ett flertal dumma och tröga kommentarer som jag bara inte kan låta bli att motbevisa. Ni vet de där kommentarerna som säger att någon inte är värdig ett pris, att allt bara var en röstkupp och framförallt att ridning inte är en sport. Vid den sist nämnda så kan jag verkligen inte kontrollera mig själv, jag kan verkligen inte det. Bara av att skriva den meningen här i inlägget gör att jag blir lite smått irriterad, för jag vet inte hur jag uttrycka mig eftersom jag har så mycket som jag vill säga, men jag får inte ut det på ett vettigt sätt. Det går verkligen inte!

På tal om något helt annat så fick Goodie vila idag, mest eftersom jag kände att han behövde en vilodag och jag somnade direkt efter att hästarna kommit in. Vi båda behövde en vilodag idag, så vi tog oss en och det behövdes.

Hur har din dag varit? Hur har du reagerat på allt som hänt kring jerringpriset? Har du varit med i några diskussioner? Har du ridit idag? Hur gick det? Tell me!!

Likes

Comments

Postad i: Tankar, Annat

Igår bevisade vi dem hörni! Igår visade vi vi att när det väl gäller går vi "All in", och då ska han ha Peder Fredricson på ryggen och ingen annan. Och det är just därför jag blir så besviken när jag läser att Expressen ilskar över att priset inte var ärligt, att det bara kändes som ett skämt och att vi hästfolk bara ringer och ringer.

Vad är det som är ett skämt? Att vi hästfolk är ett folk som verkligen brinner för våran svårt? Att vi är så mentalt starka så att om vi vill att någon hästmänniska ska vinna så ska vi banne mig vinna också. Att vi nu då bara ska ha ringt och ringt är bara ett bevis på detta, och ett starkare bevis på hur stark ridsporten verkligen är! För det är ju inte vårt fel att ingen annan brinner så hårt för sin sport så att de inte röstar mycket för att ens försöka vinna. Det är verkligen inte vårt fel!!

Så nästa gång en ryttare, ridsportsmänniska eller ett hästfolk är nominerat till ett liknande eller samma pris, så kan alla känna sig rökta. För då kommer vi gå lika mycket "All in" den gången också"! Just sayin' it!

Likes

Comments

Postad i: Frågor/Svar, Tankar

Hej!!

Jag har en liten snabbisfråga och behöver verkligen hjälp med det här. Som ni vet så är jag ju blondie, och mitt hår gulnar rätt lätt utav vårar vatten och med tiden med ioförsig. Så jag undrar om ni "blondiner" som går in här skulle kunna tipsa om ett bra silverschampo.

Jag har använder mig utav de som är här under, någon som har testat dessa som vet om de fungerar? Eller har ni något annat bra? Något som jag kanske kan använda till Goodie också?

Tack för att jag fick sno er tid!!

Likes

Comments

Postad i: Frågor/Svar, Tankar

Och så kör vi den än så länge sista delen utav 2017s först Q/A från min del, frågorna börjar ta slut men det stoppar inte mig från att svara på de som är kvar och så kan ju ni kanske ställa fler frågor som jag kan svara på i kommande inlägg. Istället för ett rent Q/A-inlägg så skulle vi ju dessutom kunna köra en dagens fråga baserat på de frågorna som ni skriver? Men nu ska vi inte dra ut på inlägget mer utan vi kör igång! Nu kör vi!!

-Vad har du för mål med din ridning?

Ett utav målen som jag har med min ridning är att jag ska utvecklas och komma så långt som möjligt under den korta ponnytid som jag har kvar, annars är ett års-mål att jag och Goodie ska debutera och få grymma rundor i LA och även nuvarande klasser.

-Hur många schabrak har du?

Jag har kanske runt 5 vardagsschabrak och 3-4 tävlingsschabrak till Goodie, till Misan hade vi betydligt mer.

-Favoritras?

New Forest, of course!!

-Vad är din häst för ras?

Goodie är NEW FOREEEEST!!

-Vem tränar du för?

Jag tränar för Åsa Svensson

-Har du eget stall?

Ja, eller ja typ

-Ditt drömland?

Sverige, just med tanke på allt som händer här i världen. Eller kanske Norge, då får jag ju nytta för mina nya norska-kunskaper som jag har lärt mig de senaste månader.

-Vilket är det mest småländska uttalade ordet du vet?

Hahah, gillar frågan. Just med tanke på att jag är smålänning och ibland talar grövre småländska än mina föräldrar, så var detta en väldigt rolig fråga. Eftersom jag dessutom är ryttare och har deltagit i Växjöklubbarnas underbara Karl-Oskar-cup så säger jag inte Karl-Oskar-cup, det blir mer Kalåsska-cupp. Det låter mer logiskt liksom!

-Chip eller godis? Inget av det, mango och hallonsoda är livet! :))

-Terräng/Hoppning? Har aldrig testat på terräng, men hade gärna gjort det.

-Vår/Höst? Jag fyller ju ioförsig år på hösten, men när det är vår så är det ju inte länge kvar tills det är sommar. Vi säger vår!

-Fux/Skäck? Goodie är ju fux :))

-Sadel/Barbacka? Sist jag red barbacka så stukade jag ju armen, men annars är det väldigt mysigt att rida barbacka. Föredrar dock sadel!

-Kaffe/Te? TEEEE!!!!!!!

-Tävla/Träna? Det är ju ioförsig viktigt att träna, men det blir ju större gemenskap mellan alla ryttare på en tävling. Ett stort plus är ju att man kan få en massa härliga vänner ifrån andra delar av Småland, städer och även andra delar av landet

-Lugna ponniesar/Busiga ponniesar? Alltså jag vill ju helst ha en blandning av båda, men om jag måste välja, såå lugna!

Och sista frågan kommer jag nog göra ett eget inlägg om, I think!

Likes

Comments

Postad i: Goldfinger, Stallet/Träning/Tävling, Tankar, Vardag

Men shit, herregud, vad hände? Jag fattar själv ingenting, vad var det egentligen som hände här? Jag måste vara väldigt taggad och generös idag för här kommer ett fjärde inlägg, vi tror på det första förslaget, att jag är väldigt taggad. Eller vad tror ni? ;)

Goodie kändes hyfsat bra idag och om jag skulle bedöma passet från 1 till 100 så skulle jag nog sätta 60. Han var ioförsig flitig och fin, men det kändes inte riktigt som jag ville. Idag körde jag i alla fall bara grovarbetet. Till en början skrittade och travade vi på lite längre och lösare tyglar för att han själv skulle hitta sin egen balans, och så att dessutom inte skulle gå och hänga i min hand hela passet. När jag väl kände att han hade balanserat upp sig själv en aning bröt jag av och började om från scratch med att flytta och mjuka upp honom ännu mer. Lite protester i början, men till slut så vann jag, wheeey!! Galoppen och bomarbetet flöt in i passet, till en början kändes det som att han var i vartenda bom som vi styrde emot men det löste sig som tur väl var mot slutet och sista linjen tog han superbra. Han svettades dessutom grovt mycket och just därför så är det ett måste att klippmaskinen åker fram nästa vecka innan första hoppträningen, annars känns det ganska hopplöst att åka på en träning och veta att hästen inte kommer orka pga att den har vinterjackan på. Jag hade i alla fall inte klarat av att springa i en tjock vinterjacka, eller hade du?

Vad hade du satt för betyg på din ridning idag från 1 till 100? Varför satte du det? Vill ni ha ett inlägg från Goodies perspektiv, efter en träning tillexempel? Vad vill ni ha för ämne som jag ska skriva om imorgon? Tell me, tell me!!

Likes

Comments