Header

Postad i: Goldfinger

Godmorgon. Sista dagen innan höstlovet och jag vet ännu inte om jag på riktigt har något att se fram emot. Jag hade ju självklart det, men tyvärr vet jag inte riktigt om det fungerar om inte det på något mirakulöst sätt vänder.

Goodie haltade lite smått igår när jag skulle ta in honom. Det var mycket bättre, men han haltade ju fortfarande och om han inte är fräsch idag så avanmäler jag oss från nästa veckas tävling i Jönköping. Tråkigt, men bara han blir okej så är jag nöjd. Märker dock hur rastlös jag blir när jag inte får rida och hade kunnat rida Thuva, men vi klickar på riktigt inte. Så vi får se hur det blir.

Hoppas iaf att ni får en superlag så hörs vi senare!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Goldfinger

Nu är vi iväg. Agnes, jag +2. Med cirka 1 timmes bilresa kvar upp till Jönköping och Elmia Scandinavian Horse Show, till 6- och 7-års-championatet och en clinque med kungen själv i egen hög person. Ingen mindre än Rolf Göran Bengtsson. Det ska bli så otroligt kul faktiskt, och självklart kommer det att regna in bilder här därifrån.

Ber förresten om ursäkt för att, trots att jag sa att det skulle komma inlägg, inte har gjort det de två senaste dagarna. Har faktiskt en förklaring!

Tyvärr så haltade Goodie lite smått i måndags, förmodligen har han bara sträckt sig. Han har aldrig varit "halt" i hela sitt liv innan så jag tyckte att det var lite småjobbigt. Hoppas ni förstår! :)

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Stallet; Träning/Tävling

Hej alla. Hoppas att alla har det bra, för det har jag! Det var ett tag sedan jag skrev sist och helt ärligt har jag ingen jätte-logisk anledning till varför jag inte har skrivit på sisådär en vecka. Det ända jag kan komma på är att jag har planerat min tid för prov, ridning och annat plugg väldigt dåligt. But now, I'm back.

Är precis tillbaka från två intensiva dagar i Tingsryd. Har varit på moppe-kurs tillsammans med 17 andra människor från olika delar av södra Sverige och jag måste bara säga att jag tyckte att det rent ut sagt har varit skitkul! Vi har fått köra mopeder och fyrhjulingar, fått gratis mat. Allt var allmänt härligt helt enkelt, och nu längtar jag efter uppskrivningen och köpet av en egen. Så se upp på vägen, här kommer jaag!

Förutom moppe-kursen så har det hänt andra saker på bara de tre senaste dagarna. Typ som att jag har fått en rejäl stukning på min vänstra tumme. Jag ger er ett råd på tal om min tumme, spela ALDRIG spökboll tillsammans med min klass, och om du mot förmodan skulle göra det så är det hockeyskydd som gäller och inget annat. Promiz! ;)

Hade tänkt bege mig ut i stallet nu och sköta alla viktiga ting, så vi hörs!

Likes

Comments

Postad i: Stallet; Träning/Tävling

Igår var vi ju som sagt i Tingsryd och tävlade och det gick väldigt bra från hästens sida. Han presterade på topp i båda klasserna medan min insats kanske inte var den bästa.

I LCn hade ett han ett väldigt gått stamp och han rullade på i ett ordentligt tempo. Sprången var väldigt fina och jag bestämde mig att jag skulle skära av vägarna samt försöka ta mig till en placering och det höll hela vägen. Med en hundradels sekund slog jag ekipaget som, tråkigt nog för denne, hamnade precis utanför placering, men lika glad är jag för det eftersom jag fick med mig en rosett och plakett med mig hem. Äntligen!

Däremot i LBn så vet jag inte vad som hände. På framridningen var han superfin och likaså på framhoppningen. Men när vi väl kom in på banan så måste min hjärna lagt av för han hade inget stamp i galoppen, jag missade nästan vart ända avstånd och inget från min sida blev bra helt enkelt. Hans prestation var dock helt fantastisk. Är så himla stolt över att han har byggt upp ett så bra självförtroende och verkligen gör allt för att komma över vartenda hinder, trots att det kanske inte håller hela vägen. Denna gången kom vi ut med 4fel, ett pet på 6e hindret i grunden.

Överlag så är jag väldigt stolt över honom, om detta hade varit för ett år sedan och jag hade ridit som jag gjorde i LBn så skulle det inte stå 4fel i resultatet, det skulle stå utesluten. Med öronen framåt försökte han verkligen hela tiden ta sig över, hur dåligt avståndet än blev till hindret. Hans självförtroende är på topp och nu är det bara jag som ska se till att göra rätt vid rätt tillfälle!

Är i alla fall väldigt tacksam för honom!

Likes

Comments

Postad i: Stallet; Träning/Tävling, Vardag

Imorgon bär det äntligen av till ännu en tävling och om allt går enligt planerna så åker vi runt 7.20. Så det blir ingen sovmorgon imorgon inte, får väl i värsta falla sova i bilen om jag är oövervinneligt trött. Hästarna står för tillfället i stallet och tuggar både hö och kraftfoder. All utrustning är avputsad och packad så jag behöver endast göra iordning Goodie och sedan åka, vilket är chill!

Ska faktiskt gå och lägga mig så att jag orkar upp imorgon. Godnatt alla fina!

Likes

Comments

Postad i: Stallet; Träning/Tävling

Till helgen är det äntligen tävlingsdags igen och stoppet denna gången blir Carlqvist cup, i Tingsryd på lördag. Vi ska denna gången hoppa en reg. LC, en reg. LB och målet för denna gången är att komma runt banan med en bra känsla och helst felfritt så får vi se hur framtidsplanerna blir sedan. ;)

I båda klasserna startar jag i slutet så det kommer att bli vääldigt mycket väntan, men jag ska bara tänka på att han ska vara bra framme precis som igår på träningen så kommer allt gå super!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Yepp, dagen har gått fort. Just denna dagen som började som ett rent h*vete pågrund av att jag endast har sovit 5 timmar under hela natten, så vi ska säga som så att jag är vääääldigt trött just nu. Men som är livet, så när jag har skrivit klart detta inlägget ska jag direkt hoppa i sängs och sova.

Dagen har avslutats hyfsat bra i alla fall. Goodie var jättefin på träningen idag och jag fick hemlagad pizza till kvällsmat. Annars har den största delen av kvällen gått till att finlira min fysik-uppsats och en massa plugg inför ett kemiprov som jag kan sådär. Som tur väl är så ligger kemilektionen sist i schemat imorgon, så lite tur ska man ju ha! Eller hur? ;)

Över lag har dagen i vilket fall varit väldigt bra och jag hoppas att ni har haft en lika bra dag!
Kraam!

// Taggar tävling i Tingsryd på lördag som jag ska skrivs mer om imorgon//

Likes

Comments