Header

Postad i: Goldfinger, Ridsport, Stallet/Träning/Tävling, Vardag

Godmorgon. Dagen som är dagen är äntligen här och vi sitter i bilen, taggade och frusna med ett extra lager kläder, på väg till Tranås och sista omgången av division 1.

När jag och Goodie klev in i stallet tidigare, så började han konstant stå och skaka när täcket var av på grund av att kylan har slagit till i stallet igen. Den stackars hästen står just i transporten med ett väldigt tjockt termotäcke och fönstren stängda för att minska kylan. Så vi håller tummarna på att det hjälper!

//Från gårdagens checkpass//

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Postad i: Goldfinger, Ridsport, Stallet/Träning/Tävling, Tankar, Vardag

Är precis tillbakakommen ifrån en vild skogsrunda med Goodie. Eftersom han till mesta del har fått gå inomhus denna veckan på grund av vädret, så förstår jag varför han tyckte att det var superkul att få komma ut i skogen på en lite längre runda där han fick chansen att släppa loss lite extra. Det var dock lite svårt att sätta sig att tillbaka upp honom när vinden tog tag i hans ben och öronen fokuserade på allt runtomkring istället för på mig, men när tröttheten drog över honom så blev det mycket lättare. Hoppas att det INTE blåser lika mycket imorgon i alla fall!

Slutligen. Varför skriver jag inte vilken sadel det blev? Vilken sadel som blev Goodies nya. Lite kommentarer och meddelanden som jag har fått lite överallt som innehåller denna frågan. Det finns en ganska logisk tanke bakom mina val till detta.

Först och främst tycker inte jag att märket på sadeln spelar en sådan stor roll när det gäller vilken sadel man köper. Visst att en del märken har högre kvalité på sina produkter, men för mig är det sadeln som ska funka för hästen och självklart ska den ha en bra hållbarhet.

Sedan är det det där med status och märken. Allt ska vara så dyrt som möjligt för att ett köp ska räknas och för att man ska få status. Precis som med kläder. Visst den nya sadeln är utav ett lite bättre och dyrare märke, men om en sadel utav ett lägre ställt märke hade legat och känts bättre så hade vi slagit till på den. Varför jag inte riktigt säger märket osv, är för att det har blivit en sådan stor hets på att alltid ha det dyraste och bästa hela tiden istället för att bara köra på det som funkar.

Men någon gång i framtiden kan det hända att alla hemligheter flyger fram, så håll utkik!

Likes

Comments

Postad i: Goldfinger, Ridsport, Stallet/Träning/Tävling, Tankar, Vardag

Äntligen är vi tillbaka hemma efter dagens äventyr för att hitta en ny hoppsadel till Goodie. Det hela tog ca 6 timmar inklusive dit- och hemresan. Kortfattat så är jag helt slut just nu och jag kommer helt klart däcka i vilken sekund som helst.

Eftersom det tar ungefär 2 timmar till Kalmar härifrån så fick jag ta ledigt från sista lektionen i skolan, och istället åka hem samt göra iordning allt. När allt var klart och Goodie stod i släpet med sitt hö, började bilen rulla mot Kalmar/Nybro och sadelprovnigen.

När vi väl var framme så kände "hon" igenom Goodie och kollade ut vad han skulle behöva för typ av sadel, och därefter hämtade "hon" sadlar som han skulle prova. Sedan fick jag sitta upp i de olika sadlarna som passade bäst samt rida kort och intensivt tills jag själv visste vilken sadel som passade mig bäst, men även vilken sadel sadelprovaren själv tyckte låg bra.

Nu sitter jag här med en ny sadel till Goodie, och jag är stormförtjust.

När kollade ni eran sadel senast? Föredrar ni nya eller begagnade sadlar? Vad har ni för sadel? Tell me!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Godmorgon. Idag har sovit igenom tre olika larm som skulle påminna mig om att stiga upp, ta tag i mitt liv och skriva ett tidigt morgon inlägg osv. Men det hände ju inte så varför inte skriva ett inlägg nu?

Igår blev det aldrig någon galoppträning då jag insåg tidigt på eftermiddagen att jag inte hann det då jag har en läxa till på torsdag som jag inte kände att jag kunde. Nu kan jag det.

Idag har jag en längre dag mot vad jag hade igår. Dock har jag inga överdrivet jobbiga lektioner, utan på den fronten är det lugnt.

Hur har ni det med schemat idag? Har ni påsklov forfarande? Berätta!!

Likes

Comments

Instagram@majaastraand