Postad i: Goldfinger, Stallet/Träning/Tävling, Vardag, Ridsport

Hallåååå!! Hoppas allt är bra med er för med mig är det väldigt bra, förutom att jag är svintrött och förmodligen behöver jag sova snart om jag ska orka upp imorgon. Men det stoppar mig inte från att skriva ett snabbt inlägg innan jag sprintar upp för trappan och för att byta om.

Tidigare ikväll drog jag, Goodie och mamma upp till klubben för en sista koll innan imorgon och emellanåt var han riktigt fin, men det är den där dumma yttersidan som är så himla jobbig och svår att få med sig. I början var det nästan omöjligt, men efter mycket petande och flyttningar så lyckades vi till slut och hela arbetet blev jättebra. Det vi ska tänka på imorgon är att framridningen sitter så kommer själva hoppningen sitta som en smäck!

Efter passet på klubben fixade jag så att all utrustning från skor till hjälm och sadel till träns är iordninggjord, och det enda som är kvar är Goodie som kommer få en mer noggrann fixning imorgon på morgonen innan vi åker. Då ska först han borstas av, hovarna ska rengöras och en fläta där hans rosett ska sitta från och med att han är utlastad. Det kommer nog gå relativt fort på morgonen, för jag är lite snabbare innan tävling än vad jag är innan skolan, och vi måste vara lastade och klara runt kvart över sju för att hinna med tanke på att det har snöat nu ikväll. Dock kommer det regna i natt så det löser sig nog!

På tal om att göra i ordning, innan när jag stod och gjorde i ordning sadeln så skulle jag springa och hämta sadel-överdraget, men ute i stallet fanns det inget överdrag. Det fanns inte där jag senast hängde det, inte i sadelkammaren och inte inne i huset. Det fanns inte någonstans. Jag sprang som en tok mellan alla platser för att sedan tända lampan i stalldelen ordentligt och hitta den hängandes under Goodies täcke. I den stunden var jag ganska trött på mig själv, hahah! Men jag letade litigt, eller hur?! ;))

När ska ni tävla nästa gång? Ska ni till Tingsryd? Hur ser dina vanliga check-pass ut? Tell me!

//Tjatigt med samma bilder? Men de är ju så fina!! Foto: Jennie Börs//

Likes

Comments

Postad i: Goldfinger, Stallet/Träning/Tävling, Vardag, Ridsport

Godmorgon. Eller det kanske snarare är god middag nu när detta släpps? Klockan är i alla fall lite över 13 just nu och jag har tillbringat hela morgonen/förmiddagen åt att göra i ordning stallet så att jag slipper det sen när jag har lite "bråttom" iväg när vi ska in till Växjö. Den största delen av tiden gick åt till att försöka flytta de gamla hö-högarna vid "sjö-hagen" som hade frusit fast. Jag lyckades flytta det mesta utav den ena högen, men resten är fast i marken eller sitter som tunga och hårda klumpar, alltså blir det mer arbete för mig någon annan dag. Resten av tiden utnyttjade jag till att göra det extra fint i Goodies box med två kärror nytt och rent spån, lite extra middagshö och några bitar morötter i krubban. Lyxigt värre!

Goodie har sin vilodag idag och det passade ju väldigt bra med tanke på kvällens planer, men för att han inte ska leva helt hacon bacon på morgondagens check så ska jag be mamma gå ut och gå en runda med honom. Han dör i och för sig inte av att stå helt en dag, men för både min och hans säkerhet så tycker jag han ska få gå en bit i alla fall.

Vad är era kvällsplaner? Hur "firar" ni fredagen? Till häst, eller utan? Tell me!!

//Foto: Jennie Börs//

Likes

Comments

Postad i: Goldfinger, Stallet/Träning/Tävling, Vardag

Idag var det träning som stod på schemat, en hoppträning och en extracheck inför helgens tävling i Tingsryd. Dagens check kändes verkligen som att den behövdes, övningen som vi användes oss av var riktigt bra för att stärka oss och jag skulle nog behöva upprepa den flera gånger. Som ni ser på videon så var en del av övningen en linje utmed väggen, det var verkligen supersvårt att komma rätt de första gångerna och att sluta hänga på väggen. De första gångerna vek han sig och såg ut som en makaron i kroppen när han hängde på väggen. Det var bara att försöka vidare och ompröva, och tillslut kom vi rätt. Så det kommer jag verkligen ta med mig till helgen.

Har du tränat än denna veckan? Någon bra övning som du kan rekommendera? Tell me more, tell me more!

//Foto: Jennie Börs//

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Ridsport, Goldfinger

Satt igår-kväll och bläddrade igenom min kalender, och insåg därigenom att jag knappast har en lugn vecka på hela vårterminen. Dock tar planerade tävlingar upp en stor plats i kalendern också.
Det som gäller nu närmast är:

•Idag: träning ikväll, en check inför tävlingen till helgen i Tingsryd. Nu på förmiddagen dras jag med till Växjö för att få ut mitt penicillin.

•Torsdag: En massa plugg och skrivningar inför nästa vecka när skolan drar igång igen efter lovet. Goodie ska ut på en runda i skogen.

•Fredag: Goodie ska gå ett paddockpass, även detta som en förberedelse inför helgens tävling. På eftermiddagen ska jag och några kompisar in till Växjö på bio och middag, tror jag.

•Lördag: Sista förberedelserna och ännu mer plugg inför nästa vecka.

•Söndag: Tävling i Tingsryd, sedan ännu mer plugg.

•Nästa vecka: Plugg, plugg och ännu mera plugg till två prov. Träning på onsdagen, hoppas mest på markarbete då faktiskt.

•Veckan 10: Division 1 omgång 1 i Västervik, fortfarande oklart ifall vi drar dit. Sedan har vi även en träning inför tävlingen, en inlämning i religion på torsdagen.

•Vecka 11: NATIONELLA I SVENSKA BÖRJAR!

•Vecka 12: Studiedag, träning och Ljungbyhoppet fr.om. fredagen.

•Framöver: Fler omgångar i division 1, en LA-debut och ännu mer nationella prov.

Vi stannar där tycker jag :)

Likes

Comments

Postad i: Goldfinger, Stallet/Träning/Tävling, Tankar, Vardag, Ridsport

Igår drog jag, Goodie och kompani ut på en tripp hela vägen till Värnamo för årsdebuten, det var dessutom första tävlingen sedan oktober och hans hälta. Som start på det nya året så var planen att vi skulle hoppa en LD och LC, och planen gick i genom. Han skötte sig utmärkt för att inte ha hoppat höjder eller längre banor på fem månader. Stolt ägare till en dyrgrip, här är jag!

LD- Varken jag eller Goodie satsade när vi väl var på banan. Jag försökte knappast, han tog verkligen inte tag i hindrena och det märktes att han inte tyckte det var kul att hoppa på "låga höjder". Men vi båda gjorde vårt bästa och efter ett slarv upp på hinder nummer sex så red vi ut från banan med 4 fel. Det mesta som skedde under banans gång var mitt fel, men det är bara att släpp och inte älta utan fokusera om till nästa runda.

LC- Här hände det grejer kan jag säga. En hundraprocentig förbättring mot första rundan. Framridningen och framhoppningen var skitgrym, jag var fokuserad till tusen och han tog tag i alla hinder som vi red mot. Även om det fanns vissa störningsmoment *host* på framhoppningen -bara nära Lammhultsryttare vet vad jag pratar om- så lade vi fokuset på oss själva och körde järnet. Väl inne på banan gällde bara fokus, fokus, fokus och ännu mer fokus. Varje hinder vi tog oss ann hoppade han med väldigt fin spänst och galoppen var super, lite lång på någon sträcka men det rättade jag snabbt till. Snacka om att jag var glad när jag kom ut från banan, för gissa. Vi kom ut från banan med en dubbelnolla, felfritt, noll fel. Utanför placering, men han hoppade felfritt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Som sagt så är jag ju en stolt ägare till denna dyrgripen. ;)

Känns skönt att ha med oss denna rundan in på detta tävlingsåret, till helgen gäller LC/LB i Tingsryd som en check inför division 1 och även resten detta året.

När gör/gjorde ni eran årsdebut för 2017? Tell me!!

//Foton: Jennie Börs (New Forest SM 2016)//

Gjorde ett medvetet val förra veckan att inte skriva något eftersom jag var tillräckligt nervös inför den gångna helgen, och även andra saker som jag känner att jag ännu inte är riktigt redo är prata om öppet. Men nog om det, Goodie var felfri igår. Vi ska vara glada!! :)

Likes

Comments

Postad i: Goldfinger, Stallet/Träning/Tävling, Tankar, Ridsport

Jag får ofta många liknande frågor och om jag inte minns fel så har jag skrivit om detta ämnet för väääldigt längesedan, säkert minst två år sedan, så varför inte fräscha upp tankarna en aning och se vad jag tycker nu? Det tycker jag är en jättebra idé och eftersom jag inte hittar det gamla inlägget så blir det ännu bättre, och frågan som jag ofta får från många håll och kanter är "Vad jag skulle ge för tips till någon som precis börjat med sporten, med att tävla, skaffat en ny häst?".

Det största tipset jag skulle ge är nog, inte ens nog, det är att DU FÅR ALDRIG GE UPP! Bara för att hästen som du rider inte gör som du vill eller ens går åt den riktningen du vill, så får du aldrig ge upp. Om jag hade gett upp när Goodie hade sin period och stannade hela tiden, om inte jag hade gett upp och inte försökt se det bra i det hela så hade inte Goodie stått nere i vårat stall längre kan jag lova, utan hos någon annan. Hade han gjort det så hade han inte gått som hopphäst längre, han hade nog varit en dressyrolle. Jag gav inte upp förra året. Även om första halvåret var ett rent h*vete för oss och resultat- och utvecklingskurvan gick spikrätt neråt. Även om jag fick det "tryckt" rätt upp i ansiktet att vi inte skulle kunna ta oss till mina, våra höga mål. Även om verkligen allt låg mot oss i början utav 2016, så gav jag inte upp. Vi tränade upp oss och redan i juli förra året vände den och kurvan började sakta, men säkert gå uppåt.

Vet ni varför det tillslut vände för oss? För att jag, vi inte gav upp. Och det borde inte ni heller göra, aldrig, aldrig, aldrig.

Likes

Comments

Postad i: Annat, Vardag

Helt slut sittandes i en buss med vuxna som vägrar släcka taklamporna. Nu väntar 5 ytterligare timmar kvar i bussen med detta hemska ljus, men destinationen blir kul. Tycker bara synd om mina kära klasskamrater som tvingas dras med mitt morgonhumör nu när det inte finns en möjlig chans att jag ska kunna sova. Stackare.

Har bett mina bästa föräldrar att släppa ut hästarna då jag inte tyckte det var schysst för hästarna att behöva komma ut innan kl. 4. Tur att man har så snälla föräldrar.

Likes

Comments