Tänka skriva lite fakta och tankar om den nya helt jävla fantastiska nätkampanjen #metoo. Denna nätkampanjen tog fart på söndagskvällen när skådespelaren Alyssa Milano skrev inlägget, och har sedan dess delats av miljontals kvinnor. Efter att filmproducenten Harvey Weinstein anklagats för en rad fall av sexuella trakasserier och våldtäkt, valde Alyssa att upplysa problemet. Denna kampanjen handlar om att uppmärksamma de sexuella trakasserierna kvinnor utsätts för, och genom att alla kvinnor delar upplevelse, kan folk få en sann uppfattning om hur många vi faktiskt är. Det har aldrig någonsin varit mer tydligt om hur stort problemet är med sexuella trakasserier. Under det senaste dagarna har mitt flöde fyllts av hashtags, fantastiska och viktiga texter, och inlägg. På ett sett blir jag ledsen att så många blivit utsatt för detta, men också för att det nästan är bara kvinnor som tar ansvar för det. Men samtidigt känner jag sådan kärlek och power från alla. Hur vi kvinnor gemensamt går ihop för att visa allas gemensamma upplevelse och för att människor får en bild av vår verklighet. Tillsammans kan vi och kommer göra skillnad.

Nedan har jag skrivit en text om mina tankar just nu. Men innan ni läser det vill jag först ge er tips på sätt jag lärt mig otroligt mycket kring detta som jag starkt rekomenderar!

Första tipset är denna sjukt lärorika podcast-serien. Gråtit så mycket när jag lyssnat på detta, och framförallt av sista avsnittet.

Linnea Claesson är en otroligt inspirerande och duktig tjej. Följ hennes instagram @assholesonline där hon gör narr av män som trakasserar henne.

Det sista jag vill uppmana alla att följa är instagrammen @historierom. Det är en person som går på en skola nära min som skapat denna instagram just för att låta folk skicka in deras historier, som sedan läggs upp anonymt. Helt fantastiskt intuitiv.

Jag är så jävla trött på att aldrig kunna gå hem från en fest, att aldrig sitta ensam på en buss, att varje gång man står i ett publikhav, att inte kunna lita helt och hållet på någon av ens killkompisar, och att aldrig ens kunna åka hem från skolan, utan att vara rädd. Trots allt detta ska behöva bli debatter kring sexuella övergrepp och trakasserier. Hur män seriöst kan försvara andra män i dessa sammanhang. Vart femte kvinna har blivit sexuellt trakasserad. Men var fan är gärningsmannen. Alla vet ett offer, men ingen känner gärningsmannen. Vem är dem?? Vem är det som tar på så fulla tjejer när dom inte är medvetna, vem är det som drar in tjejen i bilen, vem är det som inte kan ta en nej och ändå vill ha sex fast än att han vet att hon inte vill, vem är det som skickar kukbilder utan att man bett om dem, vem är det som tar rätten till att tafsa och köra ner handen för trosorna i publiken, och vem är det som våldtog tjejen du är bekant med? Är det din bästavän? Din lärare? Din pappa? Din granne? Din klasskompis? Din bror? Din busschaufför? Din kusin? Är det du? Varför är det nästan bara vi tjejer/icke-män som tar ansvar. Som läser på om ämnen och lyssnar på den där podcasten. När ska fler killar börja säga till. För jag undrar verkligen hur såhär många kan ha blivit sexuellt trakasserad utan att en enda kille sett på. Vad är det som hindrar er? Om ni själv inte utsätter folk för detta, försvara inte männen då. För detta händer, detta är sanning, detta är vårt samhälle, och det händer folk runt om dig hela tiden. Du som kille, vill du att dina tjejer och kvinnor runt om kring dig så ha det såhär? Det hade kunnat vara din mamma, din syster eller din framtida dotter. Vi skapar framtiden nu. Så skapa en framtid där du som pappa inte ska behöva vara rädd för att din dotter ska bli utsätt för dessa handlingar. Jag vill inte känna såhär längre och jag orkar seriöst inte känna mig rädd. Så jag ber dig snälla, för min skull och för alla min systrars där ute. Så som sagt, ta ansvar för helvete.

Likes

Comments

Har haft en jättebra och händelserik helg. Fredagen började med att jag och Klas drog hem till mig för att han ville träffa mina mopsar. Vi tog ett glas oboy och snacka skit. Senare träffade jag Samuel på Malmborgs där vi köpte mat inför kvällens middag. Samuel fyllde år söndagen, så därför firade vi honom i fredags. Min present var att jag hade köpt 2 biljetter till oss till tjuvjakt som spelade på mejeriet här i Lund samma kväll. Han har endast sett dom på malmöfestivalen vilket han inte var jätteimponerad av, så därför var detta en perfekt present för honom! Han trodde ju verkligen att han skulle få något klädesplagg, så därför hade jag packat in en handduk i en skokartong för att lura honom. Eftersom att vi började med maten ganska sent så blev det väldigt stressigt eftersom att vi skulle hinna ta oss i till Lund. Jag har ju sett tjuvjakt innan på Emmaboda vilket var skiiitbra. Hela stämningen att det var sommar och att vi var på festival gjorde ju allt, sen stod vi ju också längst fram. Men tyckte ändå att de var nice att titta på, speciellt att det var med Samuel plus mina kompisar. Sov samma kväll hos Samuel.

Dagen efter kom jag hem ganska tidigt vilket var så skönt. Kl 17 samma dag skulle jag med min revygrupp och andra grupper åka in till Malmö för att spela laserdom. Har bara gjort det en gång i mitt liv innan och då grät jag så rädd jag var. Men denna gången var det så riktigt roligt. Kom faktiskt trea första rundan!! Men sista rundan blev jag för varm och hungrig så då ville jag bara att det skulle sluta så jag kunde få äta. Men det var verkligen super roligt! Åkte sen tillbaks till Lund där jag träffade Lisa för att käka lite sushi hemma hos henne innan resten av vårt tjejgäng kom. Vi chillade resten av kvällen där tills vi åkte till en fest. Festen var as nice och jag dansade mycket. Sov hos Samuel den kvällen också.


Söndagen vaknade jag upp av att Samuels familj var påväg in till hans rum för att väcka Samuel. Jag hoppade ut ur sängen helt nyvaken för att börja sjunga. Vi åt frukost hela hans familj + jag, och sen chillade vi verkligen hela dagen. Det mest ansträngande vi gjorde var att städa på hans rum. Vi kollade också på en skräckfilm som heter "Get out". Det är en skräckfilm som handlar om rasism, jätte intressant! Samuel vet hur mycket jag verkligen hatar skräckfilmer. Meeen det var ju hans födelsedag samt att det var ljust ute, så jag gick med på. Det var inte en äcklig skräckfilm med pop-ups, blod och sådant. Detta var en psykiskt påfrestande film. Fyfaan vad dåligt jag mådde efter den, jag blir verkligen för påverkad av filmer. Aldrig mer. Åkte hem efter filmen och tidigare hade jag bett mamma köpa hem mat så vi kunde göra grekiskt. Jag gjorde as god tzatziki och grekiskt sallad, sen hade vi potatisklyftor, vitlöksbrös, halloumi och entrecote till. Perfekt avslut på helgen!!

Likes

Comments

Jag har ju alltid älskat bloggar, youtube och sådant ända sedan jag varit ganska liten. Så nu har jag och en kompis till mig (som känner detsamma) fått idén att skaffa vars en blogg. Kommer säkert sluta med att jag inte ens kommer blogga, men men lika bra att testa på. Min tanke är mest att ha denna bloggen för att själv kunna blicka tillbaka på allt jag gjort, typ som en dagbok. Så från och med nu ska jag verkligen försöka skriva inlägg och uppdatera. För jag hade tyckt det varit jättekul som sagt att se tillbaka på allt. Tänker inte beskriva mig och vem jag är för ingen läser ändå. Men välkommen I guess. :D :):) 

Likes

Comments