Vardagen

Wow vilken väder vi har fått idag. Imorse när jag vaknade var det väldigt dimmig, men nu är det blå himmel och strålande sol. Det är kanske inte shortsväder, men man behöver absolut inte jacka. Hur är det där ni bor? Den här dagen har varit väldigt lugn än så länge och kommer nog att fortsätta i den andan tills den är slut. Senare idag ska jag iväg på ett möte, annars har jag inte så mycket mer planerat inför denna dagen. Jag ska i alla fall läsa igenom min inlämning i skolan och skicka den till mamma som ska få läsa igenom den.

Det går faktiskt bra (eller faktiskt och faktiskt) i skolan och jag börjar trivas mer och mer. Det är svårt och mycket som är nytt och oklart, men det landar mer och mer. Jag börjar inse att det inte är lika allvarligt som man har målat upp det och man behöver inte stressa upp sig så mycket som man gör. Sen är det mycket runt omkring skolan som är lite utmanande och jobbigt, men det kommer nog lösa sig ju mer tiden går också.

Det händer inte så mycket mer i just nu faktiskt. Eller jo det gör det, men det är saker som jag inte vill dela med mig av faktiskt. I alla fall inte än när jag inte vet hur det blir. Det jag i alla fall känner är att jag börjar bli hemma här. Hemma i lägenheten och i Lund. Innan har det känts som att jag bara bor hos Markus, men nu börjar det kännas mer och mer som vårt hem och som att det faktiskt är mitt hem också. Sen är det ju så att jag har flyttat in hos honom, men det känns ändå som att det är min lägenhet också. Detta är väldigt skönt då det har varit jobbigt för mig innan, men det tar sin lilla tid. Så om någon är i samma situation som jag är i, låt det ta tid att bo in sig och försök skapa en miljö som ni båda trivs i.

Tänk att ha en lägenhet här. I en liten italiensk by och bara njuta av utsikten. Där skulle jag kunna känna mig som hemma, med de rätta människorna runt omkring mig.

Gillar

Kommentarer

När jag var hemma i Borensberg första helgen i september så åt jag en jättegod linsgryta som jag har tipsat om här på bloggen innan. Nu kanske det är lite tråkigt att tipsa om samma igen, men den är så god att den förtjänar att bli skriven om en gång till. HÄR kan ni hitta det inlägget där jag tipsar om denna underbara vegetariska daal. Ganska många ingredienser, men så värt och gott att äta!

Gillar

Kommentarer

Vardagen

God morgon! Vet ni vad det är för dag idag? Jo det är "Hela Sverige plockar skräp" dagen idag! Självklart kan man plocka skräp från naturen vilken dag som helst, men jag har sett mycket reklam om att man ska göra det just idag. Jag tog med mig en påse nu på förmiddagen och plockade lite häromkring lägenheten faktiskt. Jag var kanske ute i en halvtimme och hittade faktiskt nästan en hel påse. Det är helt sjukt hur mycket skräp och grejer som inte ska vara i naturen som faktiskt ligger på marken och bara skräpar.

Så min uppmaning till er alla idag är Atta ta en er stund och gå ut med en påse och börja plocka. Svårare än så är det inte och alla kan hjälpa till. Har du bara tiominuter, gå då ut i tio minuter. Allt är bättre än inget!

Gillar

Kommentarer