Header
View tracker



Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

lite dåliga bilder från mobilen.
dessert jag gjorde ikväll på jobbet


Likes

Comments

View tracker

​En moussetårta jag och min kompis gjorde för ett par månader sen. 
Mandelbottnar med vanilj och jordgubbsmousse. 

Likes

Comments

En krämig vanilj och choklad pannacotta med hallongelé

recept till 4-6 glas:
2 gelatinblad
5 dl grädde
1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker eller 1 vaniljstång

2-3 msk kakao

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min eller tills de mjuknar. koka upp grädde och socker i en kastrull. Om du använder vaniljstång koka med den också. När det kokat upp ta bort kastrullen från spisen och lyft gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i grädden. låt de svalna lite. Om du använder vaniljsocker rör ner det nu.
Ta halva satsen och häll över i en annan kastrull och tillsätt kakaon.
Du har nu två olika smaker på din pannacotta. Ta en av blandningarna och häll upp lagom mängd i glasen. Ställ i kylen låt dem stelna lite innan du häller på nästa lager. Häll på lager 2 och låt stelna.

Överst ska ligga en bärgele:
200 g valfria bär (jag använde hallon)
1dl vatten
6msk gelésocker
koka upp hallon och vatten i några minuter. Passera hallonen sedan genom en sil. Blanda sedan 'hallonsaften' med sockret och låt koka i 1 min. Låt den svala någon minut sedan häll den över pannacotta.
Låt stelna i kylen ca 2 timmar..


Likes

Comments

lite smått som jag lagat på jobbet!

Laxsallad & kalvrostbiff

Likes

Comments