TANKAR/DRÖMMAR

Hon andades in den svala luften och kände den varma solen mot sin hy, såg hur de mörka molnen bredde sig ut över himlen. Tio djupa andetag. Hon förstod sig inte på världen. Hur kunde något så vackert bära på något så hemskt?

´En dag kommer människorna utplåna oss alla´, tänkte hon tyst för sig själv medan hon sakta lyfte handen för att skruva av korken på en läskflaska. Den nedgående solen fick den genomskinliga vätskan att blixtra till i det starka ljuset. Hon tog en klunk, men blev förvånad över det starka innehåll som mött hennes läppar.

Aldrig någonsin hade hon känt sig så ensam. Så hjälplös. Den enda levande varelse hennes ögon kunde urskilja var en gyllenbrun ekorre, högt uppsatt i det närmsta trädet. Hon ställde sig upp för att sträcka på de trasiga benen. Men smärtan slog till för hårt. Den lilla flickan ramlade återigen till marken. Ingen, förutom den stora, mörka skogen, skulle få höra ekot av hennes skrik. Hjälp.

----

Hej! 

Det var ett tag sedan. Och nu har jag bestämt mig. Jag ska inte säga hejdå till denna bloggen för gott, utan bara skriva då jag har tid och känner för det. Jag vill även ägna mig mer åt att skriva texter, korta historier och dikter. Ibland blir det bara så tråkigt när folk endast skriver om vad de gör på dagarna. Då man oftast får läsa samma sak, och jag är absolut ingen person som har ett intressant liv på något sätt. Och därför tycker jag det är en bra ide att skriva mina historier och dikter här, så att andra också får ta del av dem. Lite som en öppen "idébok" eller öppen dagbok. Hoppas ni vill ta del av det, och kikar in då och då för att se om jag lagt upp något nytt. Men som sagt, här kommer jag uppdatera då jag har tid eller känner för det, bloggen kommer inte vara min första eller största prioritering. Speciellt inte nu heller, då jag börjar nian i slutet av augusti. Men när jag väl skriver  någonting, så ska jag försöka skriva det på bästa möjliga sätt! 

/Maja.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

FAVORITER

​Bilder tagna och redigerade av mig på sommarkursen.

Likes

Comments

TANKAR/DRÖMMAR

Jag orkar inte med bloggen längre. Helst så vill jag sluta med bloggen, instagram, radera mitt youtube och snapkonto. Det tar så mycket av ens tid egentligen, onödig tid framför telefonen. Orkar inte spendera tid med min telefon hela tiden. Och jag måste fokusera mer på skolan. Det går inte alls bra för mig nu.

Så detta är ett hejdå. Men det gör väll inte så mycket, när man inte har så många som läser ens blogg. Tror inte vi ses här igen, iallafall inte på ett tag. Kanske aldrig.

Likes

Comments

TANKAR/DRÖMMAR

Jag är född med 'det kvinnliga könet' och har alltid känt mig som en kvinna. Jag är kvinna. Men jag har aldrig känt mig tillräckligt feminin.

Näsan är gigantisk och krokig, läpparna är tunna och små, låren är tjocka och benen korta, brösten finns knappt där och min kropp är inte tränad. Det gör så ont att veta att ens utseende inte räcker till. Och även om jag är en person som bryr mig mer om folks personlighet än utseende, så gör det ont att vet att man aldrig är 'den snygga tjejen'.

Mina vänner är snygga, det får jag alltid höra från andra. Och de har så rätt, mina vänner är skitsnygga. Jag känner mig som en potatis bredvid dem. På alla sätt. Ansiktet, kroppen, smarthet.

Jag känner mig inte tillräckligt feminin för att min kropp och mitt ansikte inte anses vara snyggt. Och fattar ni hur sjukt det är?!? Jag känner mig inte tillräckligt feminin, och har aldrig gjort det, för att jag inte ser ut 'som alla andra'. Mitt utseende har fått mig att inte vilja leva, jag har kommit så långt i mitt självhat att jag knappt kan kolla på andra människor utan att må dåligt. Varför kan inte jag få se ut som dem? Varför kunde inte jag ha fått normalstora bröst, fylliga läppar och en liten knappnäsa?

Jag är så trött på detta. Hetsen om vad som är kvinnligt och inte. Jag är så jävla trött.

Likes

Comments

TANKAR/DRÖMMAR, VARDAGSLIV

Bilder från igår.

Dagen går segt och jag är fortfarande förkyld. Ont i huvudet. Stressad. Ledsen. På fredag har jag matteprov och ska sedan medverka på en konsert på kvällen. Ska sjunga solo vilket jag inte vill längre. Framför en fullsatt stadsteater. Livrädd.

Lördagen består av tre händelser. Teaterrepetition, födelsedagsfirande för min syster och valborgsfirande med vänner på kvällen. Det ska bli härligt, och på fredag vill jag bara ta det lugnt och plugga manus. Jag önskar verkligen att allt går ihop denna vecka, jag orkar inga mer tårar och stress.

Likes

Comments

MUSIK, RESOR/ÄVENTYR, VARDAGSLIV

Tjena på er!

Jag har haft en helt fantastisk kväll med min storasyster idag. Runt 19.08 så knallade vi ut för att gå mot konserthuset, för att gå på Markus Krunegårds konsert, som egentligen skulle ha ägt rum den 13 februari. Men det hände idag. 24 April. Kvällen var fantastisk och Markus är helt otrolig live, har lyssnat på honom mer och mer de senaste månaderna och i julas fick jag en biljett till hans konsert från syrran. Så detta är en kväll som jag sent kommer glömma.

För att avrunda denna kvällen så hade jag helst borstat tänderna, tvättat av sminket och bäddat ner mig i sängen. Men jag har ett prov imorgon som jag inte har pluggat till, som den idiot jag är, och måste därför sitta uppe hela kvällen för att lära mig något. Så, önska mig lycka till. Hehe.

Likes

Comments

VARDAGSLIV, TANKAR/DRÖMMAR

Fredag. Jag är sjuk & mår piss psykiskt. Mamma ska boka tid på UMO. Förbannad på Lisa, som är en oseriös säljare. Ledsen. Vi kommer nu inte få gå Rihannas konsert. Trött. Även om jag sovit konstant i typ 3 dagar.

Hej på er! Nu var det ett tag sen. Livet rullar på men är så jävla arg. Jag och min vän skulle köpa biljetter till Rihannas konsert av en tjej som faktiskt har blogg här på Nouw. Hon skrev först till kvarn i inlägget, vi hade bestämt tid, plats, dag, allt för när vi skulle köpa biljetterna. Så skrev hon igår att hon har en annan köpare. Oerhört taskigt och oseriöst tycker jag. Har man redan någon som ska köpa ens biljetter (jag och Frida) så säger man inte till någon annan att de finns kvar. Så henne ska jag aldrig köpa något av igen. Aldrig.

Men aja, livet rullar på. Imorgon har vi helgrep på teatern. 11-17. Vet inte hur jag ska klara det, plus så ska våran ledare försvinna efter typ 2 timmar. Vilket jag också tycker är oansvarigt. Varför bokar hon in ett rep för oss när hon vet att hon inte kommer kunna vara där? Är irriterad på så mycket grejer just nu. Orkar inte ens.

Bild från instagram, följ mig gärna där @maja.ramberg

Likes

Comments

VARDAGSLIV

Hemma från möte. Håret är duschat. Täcket är mjukt.

Hej på er! Klockan är just nu 22.45, och jag ska avsluta dagen med ett avsnitt av AHS. Tycker det är väldigt bra, dock är det lite rysligt att kolla såhär sent på kvällen. Men man klarar sig nog.

Godnatt och sov gott! <3

Likes

Comments

VARDAGSLIV

Sov ca 1 timme inatt. Inte en så bra start på den nya skolveckan. Hade smutsigt hår och gjorde allt i min väg för att fixa det. Vilket självklart inte gick bra. Tog lite selfies och såg ut som rockstjärnorna. Det var nog håret alltså. Efter skolan idag ska jag städa rummet, spela in ett engelska tal om klimatet, skriva färdigt en historia/svenska uppsats och gå på möte om stadsvandringen. Stressigt värre alltså, och allt under 2 timmar.

Kikar in senare, vi hörs!

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw