Det jag egentligen är mest besviken över är att jag trodde på det. När vi sa att det var vi för alltid. När vi föll i varandras armar. Du lovade mig värden, hur enkelt som helst. Som om du hade den i fickan och bara kunde fiska upp den med två fingrar åt mig. Hem på svaga knän med dig i mina tankar, ditt ansikte på näthinnan och din doft på mina kläder. Ett brett leende åt alla, för just ikväll är världen min. Tårar av svartsjuka, typiskt mig som någon sa. Men det blir så när man är överdriven i sina känslor som jag är.
Jag ville ha dig.
Kärleken gjorde mig blind.
Tillbaka på 0 igen.
Känner mig sviken, du lovade mig världen. Din idiot.
Kyssa dig? Slå dig?
Jag vet inte.
Men jag visste ändå någonstans, långt innanför leendet som jag glänste med, att allt du sa inte kommer hända. Världen kommer inte bli min, hur du än gör, säger, tänker. Speciellt inte någon som du. För jag vet hur du och alla funkar. Fan att jag var så dum och så lycklig.
Efter ett tag släppte det. Det skulle inte bli vi. Det fanns så mycket som talade emot det. Men jag klarar mig, det har jag gjort förut. Något man egentligen kanske inte skryter om, eller sätter upp en lapp på Ica "hej fuckboys dras till mig men jag fixar det".
Du lovade mig världen.
Och jag trodde det var sant.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tack för stjärnorna som vi enkelt kan gå ut och se varje kväll när det är stjärnklart. Tack för stilla mornar i soluppgångens lugn. Tack för skratt som förlänger ögonblicket och gör det bättre. Tack för leendet med ögonen. Tacksam för låg musik en tisdagskväll när allt känns skit, liksom hög musik en lördagkväll, för att vi älskar livet och varandra. Tack för bekräftelsen att någon ser oss, för det bra vi gör. Vi kan tycka och tänka vad vi vill, skriva vad vi vill, ha en egen åsikt. Tack för empati, lojalitet och förståelse. Klirrande glas i lördagkvällens bästa stunder. Tårarna på kinden i samband med dem trötta tonerna på tisdagskvällen. Tack för kärlek. Kärlek till homosexuella, bisexuella, transsexuella, heterosexuella. För att all kärlek är bra kärlek.
Tackar för blyga läppar, tindrande ögon och varma kroppar.
Tack för smärtan i löparspåret, tack för styrkan dagen efter.
Tack för nya fina kläder, tack för höstens trender.
Tack för röd-orangea löv på våt asfalt i oktober.
Tack för ljudet av ditt hjärta.
Tack för regndroppar mot vindrutan.
Tack för viselpipans signal på fotbollsplanen en söndagsmorgon.
Tack för att jag får vara jag.

Tack för att jag fick det här livet, och slipper växa upp i det helvete som en hel del barn får uppleva vardag. Där stjärnorna inte syns utan det de ser när dem tittar upp är flygplan, flygplan med bomber som ska döda. Där deras familjer försvinner bland rester av förstörda hus. Ingen skola. Inga vänner i livet. Kanske inte ens två armar.
Vi kan kanske inte göra något som avslutar krigen på direkten. Men vi kan vara tacksamma. Tacksamma för att vi får vara barn i rika i-länder.
Inga krig.
Inga mammor, pappor eller syskon som riskerar livet varje sekund utanför dörren.
Tacksamma för stjärnorna på himlen och tårarna på kinden.

Likes

Comments

Huvudet sänktes.
Läppen började darra.
Hon kämpade mot gråten och ögonen som hotade att svämma över med tårar.
Men hon ville vara stark. Stark inför alla andra. För hon var inte den personen som berättade för någon om hennes innersta tankar. Kanske för att hon inte hade någon i hennes mörkaste stunder. Hon var ensam med tankarna.
Hon höll ihop sig själv.
För det var ingen annan som egentligen visste.
Ibland var det extra svårt. Men hon ville inte förlora kontrollen.
"Hur mår du?"
Samma svar hela tiden.
"Det är bra"
Det var enklast så.
Inga följdfrågor.
Det var henne man pratade med, för hon hade svaren. Hon sa det rätta, vid rätt tillfälle.
Hon lyssnade. Men hon lyssnade inte på sig själv. På sina egna problem.
Det gjorde ingen. För hon var duktig på att dölja sånt.
Om någon skrattade åt henne, hade hon lyckats. För hon hatade verkligen om någon tyckte synd om henne.
Men nästa gång jag ser hennes läpp darra, eller om hon verkar nedstämd, ska jag fråga henne hur hon mår.
"Det är bra"
Fast jag vet att det inte är bra. Jag ska fråga hur hon egentligen mår.
Och om hon berättar, misslyckas hon inte.
För jag vet att det blir bättre, ska jag säga. Släpp ut det. Jag dömer dig inte.
Hon kommer inte gråta för att hon är svag, hon gråter för att hon har varit stark för länge.
För man ska beundra folk som henne, som sätter andras behov framför sina egna.
Jag tycker det är fint.

Likes

Comments

Naken.

Jag kände bara nakenhet, tomhet. Minuten efter att tårarna hade torkat. Snoret slutat rinna. Kroppen slutat skaka. Med nakenhet menar jag inte att jag hade tagit av mig några kläder. Jag hade haft vartenda klädesplagg på mig, men ändå var det, det första som slog mig. Jag hade visat mig naken.

Jag berättade för dig hur jag kände. Inte ett enkelt svar på "hur mår du?" där jag för det mesta alltid ljög. Mina innersta tankar, känslor. Tankar som man inte ska tänka. Känslor som kanske förknippas med sorg. Att jag var trasig. Du verkade förstå, eller så var det bara ett spel. Ett slags spel där du kunde samla fördelar. Fördelar som du senare kom att använda för att knäcka mig. Det visade jag inte, för jag är van att gömma saker. Bygga upp murar. Ett fake skratt, självironi och självsäkerhet.

Jag berättade allt för den enda jag kunde lita på, den som jag skulle kunna amputera armen för, utan tvekan, utan bedövning. Här! Ta andra handen när du ändå håller på!

Jag öppnade mig helt. Men du använde det mot mig. Min klippa jag lutade mig emot när livets motgångar försökte rubba mig. Mitt ljus i tunneln. Min räddning.

Salt kan se ut som socker.

Skenet kan bedra.

"Det gör inget"

Fast det gjorde ju det.

En gång trasig, alltid trasig.


Likes

Comments