Allmänt, Bakning , Jul, Matlagning

Hej på er!
Denna gången kommer ett recept på supergoda Polkabollar! En julig twist på vanliga chokladbollar - supergott!

Ingredienser

150 g Smör, rumsvarmt

1 ½ dl strösocker

3 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

2 msk vatten eller kallt kaffe

4 dl havregryn

1 dl polkagrisar

Gör så här:

1.
Blanda ihop smör och socker.

2. Rör i kakao, vaniljsocker, vatten/kaffe och havregryn.

3. Forma runda bollar och rulla dem i krossade polkagrisar.

4. Förvara i frysen eller kylen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Bakning , Mat, Recept

Idag testade jag att baka något jag faktist varken har ätit eller bakat, en mannagrynskaka! Jag blev verkligen förvånad över hur otroooligt gott det var, rekommenderar verkligen detta receptet!

Ingredienser:

2 ägg

1 dl socker

1 dl vetemjöl

1 dl mannagryn

1 dl turkisk yoghurt

½ dl rapsolja

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1/2 msk smör till formen

2 msk mandelspån

Sirap:
3 dl socker

3 ½ dl vatten

1 tsk pressad citron

Garnera med: halverade mandlar eller pistaschnötter

Servera med: färska jordgubbar och grädde.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Vispa ägg och socker tills sockret smält. Rör ner mjöl, mannagryn, yoghurt, olja, bakpulver och vaniljsocker.

3. Smörj en liten fyrkantig form med smör och strö mandelspån i botten. Häll över smeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.

4. Koka under tiden ihop socker och vatten till en sirap, ca 10 minuter. Tillsätt pressad citron och koka ca 5 minuter till.

5. Häll lagen över den färdiga kakan och låt svalna. Skär i bitar och garnera.

Säger det igen, otroligt gott!!

Ha en fortsatt bra lördagskväll!
🍓

Likes

Comments

Allmänt, Vardag

Inlägget innehåller annonslänkar

Hej på er!

Idag tänkte jag tipsa om en app som heter Tiptapp!

Tiptapp underlättar för två parter: de som vill bli av med saker och de som vill tjäna pengar eller har tid och möjligheten att sälja sakerna vidare eller behålla något man hittar.

Den ena personen har saker de vill sälja, ge bort.

Och den andra får behålla sakerna eller sälja det vidare!

Supersmart app som verkligen borde komma till användning hos de flesta!

Länk till appen!
​https://advrl.com/585/64714/8​

Likes

Comments

Bakning , Recept

Idag har det varit Chokladens Dag, och då passade det perfekt att baka dessa underbart goda muffins toppade med Center!

Ingredienser:

150 gram smör, mjukt
1,5 dl socker
2 st ägg
3 dl mjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 st rullar center

Gör så här:

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget.

2. Rör ner mjöl, kakao och bakpulver i smeten. Rör tills allt har blandas.

3. Lägg en klick smet i muffinsformar.

4. Bryt ner centern i bitar och lägg 1-2 bitar i varje form.

5. Fördela resten av smeten över och grädda sedan i ugn i 10-15 minuter.

Likes

Comments

Mat, Vardag

Hej på er!

Igår var det min födelsedag och jag hade verkligen en sååå bra dag!

Dagen började som alla andra födelsedagar att min familj kom in och sjöng för mig, en av mina presenter som jag fick var ett nytt Kameraobjektiv!
Jag blev sååå glad över att jag äntligen kommer kunna få bättre kvalité på bilderna, nu kommer det bli ännu roligare att fota haha ;)

Självklart blev det sushi till middag, finns ju inget godare! Annars hände inte speciellt mycket under dagen, det var skola som vanligt.

På söndag kommer däremot släkten för att fira mig. Ska bli så mysigt!

Och idag är det äntligeeeen FREDAG! Ska bli så skönt med lite helg.

Ha en fortsatt bra fredag!
Kramisar

💋

Likes

Comments

Allmänt, Kompisar, Mat, Vardag

Hej på er! Nu var det ett tag sedan jag skrev men jag har hittat på en hel del saker! Häromdan tog vi bilen med farmor och farfar ner till Helsingborg. I Helsingborg gick vi ombord på båtarna som går mellan Helsingborg - Helsingör, här firade vi farfar <3 Där hade vi bord på båtens skaldjursbuffé (!!) om det är något jag älskar så är det skaldjur, så detta var perfekt för mig haha!

Till efterrätt blev det en daimpannacotta - även det otroooligt gott!

I fredags var vi på halloweenfest, kvällen var superbra och jag hade så kul med mina tjejer <3

I söndags kom tjejerna till mig för lite tidigt födelsedagsfirande för mig <3 (fyller på torsdag wiihoo). Det blev en tidig uppstigning för min den, skulle fixa allt inför brunchen! Men ser ni! Allt var verkligen såå gott! <3

Likes

Comments

Mat, Recept , Vardag, Matlagning

Pasta carbonara - klassiskt, enkelt men inte minst otroligt gott!

Ingredienser:

300 g spaghetti


150 g bacon

1 st gul lök
ev. 1 klyfta vitlök

2 st ägg

0.5 dl grädde

100 g riven parmesanost

0.5 tsk salt
svartpeppar

Gör så här:

1. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar.

2. Skär bacon i små bitar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha vitlök, hacka vitlöksklyftan fint.

3. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek baconet tills det blir knaperstekt. Lägg sedan över på ett fat.

4. Stek löken så den blir genomstekt.

5. Vispa under tiden ihop ägg och grädde. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen.

Riv sedan pamesanosten eller om du köpt färdigriven. Rör ner den rivna parmesanosten och salt.

6. Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök.

7. Blanda sedan ihop alltid i en gryta, smaka av med salt och peppar.



Likes

Comments

Allmänt, Mat, Vardag, Kompisar

Se på min lunch igår! Det blev en pasta med massa mozzarella och prosciutto, så galet gott!!

Hej godingar!

Min söndag var supermysig. Började dagen med att karva pumpa med pojkvännen. Att karva pumpa är något vi i familjen har gjort de senaste åren vid Halloween. Det enda negativa är absolut lukten av pumpa, jag klarar nästan inte av den haha. Men fint blir det när man tänder den på kvällen!

Senare på kvällen åkte jag hem till Ebba för att fira henne, eftersom hon fyller år idaaag! Vi åt tacopaj med tacochips och massa annat gott, och till efterrätt kladdkaka och polkaglass! Mums!


Förresten! Jag har en rabattkod till er ifall ni vill börja prenumerera på Glossybox! Koden är "Palmgren20" och ger er 20% rabatt!! Hur bra?


Ni får ha en fortsatt bra måndag, kram <3

Likes

Comments

Allmänt, Höst, Vardag

Hej på er!
Äntligen har jag höstlov, och gissa om det var välbehövligt haha. Efter de senaste veckornas prov och inlämningar så ska det bli skönt att äntligen få ta det lite lugnt. Och efter höstlovet är det ju faktist inte så långt kvar till jul! ^^

Några planer för lovet har jag inte speciellt mycket av, men det är också skönt att ta dagarna som de kommer. Resten av dagen spenderas nog i sängen framför någon film och ikväll kommer tjejerna hem till mig <3

Ha en fortsatt härlig lördag ^^

Likes

Comments

Bakning , Höst, Recept

Tvekar på om det finns något godare än saffransbullar nu i höst och vinter! Ifall ni också vill testa på att baka dessa så kommer receptet nedan :)

Kramis

Ingredienser:

50 g färsk jäst
150 g smör eller margarin
2 påsar saffran (ca 1/2 g)
1 1/2 dl strösocker
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 ägg
17 dl vetemjöl


Fyllning:

200 g smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker

Till pensling:

ägg
pärlsocker


Gör så här:

1. Smula ner jästen i en bunke. Smält sedan smöret. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel. Rör ner saffranet i det smälta smöret. Tillsätt mjölken och ljumma degspadet till ca 37°C.

2. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, kvarg, salt och ägg. Arbeta i nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk 30-45 minuter


3. Fyllning: Rör matfett, socker och vaniljsocker till en smidig konsistens.

4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda ev. i resten av mjölet och dela degen i 2 delar.

5. Kavla ut varje del på mjölad arbetsbänk till en kaka ca 25x60 cm. Bred på fyllningen. Vik kakan dubbel på längden, tryck till den lätt med handen. Skär 2-3 cm breda remsor, dela dem på mitten men låt de sitta ihop i övre kanten (som ett byxben). Sno ihop till en knut. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Täck dem med en bakduk och låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C.

6. Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

7. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem kallna på galler övertäckta med bakduk

Lycka till!
<3

Likes

Comments