Hej!!

Förra veckan var det dags för mig att ta mig till ambassaden, närmare bestämt den 20:e juli. Jag och mamma åkte upp till Stockholm den 19:e, direkt efter jag hade slutat jobba. När vi kom fram gick vi o la oss nästan direkt och morgonen efter ringde klockan på 07:00. Då åt vi frukost för att sedan gå in till Djurgården där alla ambassader ligger. När vi kom fram såg vi kön direkt, det var bara att ställa sig sist och börja köa. Jag stod utomhus i cirka 1 o en halv timme innan jag fick gå igenom en slags säkerhetsspärr. Först fick jag visa mitt pass, sen visa vad jag hade i väskan och sist lyfta på fötterna så att dem kunde se om jag hade något under fötterna (?) Efter det gick jag igenom en metalldetektor och min väska fick åka på ett rullband så att dem kunde se vad jag hade i den. Den liknande en sån som finns på flygplatser. Sedan var jag tvungen att lämna ifrån mig min mobil och mina hörlurar för dem fick jag inte ha med mig in. När jag var klar där gick jag en liten väg utomhus för att komma in till själva väntrummet och där jag skulle ha intervjun.

Väl inne gick jag fram till en liten lucka och där skulle jag lämna in alla mina papper jag hade med mig och mitt pass. Sedan var det bara att vänta. Jag väntade in 1 timme innan de ropade upp mitt namn, som tur var hade jag med mig en bok som jag kunde läsa.

När de ropade upp mitt namn gick man fram till en liten lucka, där satt det en ung kille som frågade mig fyra frågor. Han frågade vart jag skulle, vem jag skulle bo med, vad min skola hette och vilka det var som betalade. That´s it, själva intervjun tog 1 minut hahaha. Vid 12 var jag klar och då mötte jag upp mamma på TGIF för en lunch och sedan strosade vi runt på stan en stund innan vi åkte hem till Huskvarna igen! Nu är i princip allt klart så nu är det bara att vänta tills dagen jag åker!!!! TAGGA!!!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej hej!

Det var ett tag sedan jag skrev något här. Det som har hänt sen sist som har med Usa och göra är att jag och Ella har haft vår avskedsfest. Den 18:e juli kom det hem ungefär 20 tjejer till mig för att säga hejdå till mig och Ella. Vi hade fixat hamburgare, tårta med amerikanska flaggan och s´mores som vi grillade sen på kvällen. När alla kom fick dem bål ur röda muggar (som finns i typ ALLA high school-filmer) ;) Sedan åt vi och snackade lite, jag och Ella fick jättefina presenter, så himla fint!! Här är lite bilder.Sedan var det dags för fotografering med flaggan, det blev så fina bilder.Efter det åt vi marängtårta som jag och Ella hade dekorerat med blåbär och jordgubbar, det blev så bra!På kvällen grillade vi s´mores och satte oss inne på vårt uterum med filtar och dynor. Myyyys.

Vill verkligen tacka alla för en jättebra kväll, kärlek till er!!! <3


Likes

Comments

Hallihallå!

Idag är det lördag och för 6 dagar sedan var det en VÄLDIGT händelserik dag. Dagen började med att jag, mamma och pappa åkte till Göteborg för att vara med på Explorius avresemöte! Vi var framme vid 12 ungefär och då åt vi lite lunch och sen vid 13 drog mötet igång. De pratade om allt från amerikanska organisationer, prom, förväntningar, regler osv. Det var ett väldigt bra och intressant möte och det gjorde mig bara ännu mer taggad och glad för att åka!

Mötet var klart vid 17 ungefär och då åkte vi hem direkt för på kvällen hade jag och min värdfamilj bestämt att vi skulle skypea!! Jag var helt sinnessjukt nervös, taggad och exalterad. Mina händer skakade och jag kunde inte sitta still, jag tror att jag gick ungefär 14 varv runt i köket. Så ringde de upp och nervositeten försvann direkt, jag pratade med Julie och min värdsyster samt deras utbytesstudent som de har nu som kommer från Italien. Rocky och Troy var inte hemma tyvärr så de får jag prata med någon annan gång. Vi pratade på och innan vi visste ordet av hade vi pratat i 1 timme och en kvart hahah. Hon berättade mycket om skolan, de resorna vi ska göra innan skolan börjar och om deras familj och deras och mina förväntningar. Julie var supertrevlig och hon fick mig att känna mig väldigt trygg och välkommen.


Kram

Maja


Likes

Comments

Hallå!!

IIHHHH JAG HAR FÅTT MIN PLACERING!!!

Jag är så himla glad, jag vet inte vad jag ska ta vägen. idag vid halv fem ungefär fick jag ett samtal av Alexandra på Explorius. Ungefär såhär lät konversationen;

Alexandra: "Hej Maja, vet du vad jag har framför mig?"

Jag: "Nä, vad är det för nåt?"

Alexandra: "Jag har din placering här framför mig på skärmen"

Jag: " Nä, du skojar med mig, herregud vad glad jag blir!!"

Jag kan inte fatta att jag vet vart jag ska, att jag nu har en familj, ett hem och en skola jag ska gå på. jag trodde hela tiden att jag skulle bli en av dem som skulle få placering i augusti. Men så får jag den nu, en vecka efter jag har blivit accepterad av min amerikanska organisation!

Jag har då blivit placerad i Oregon, i en liten stad som heter North Bend. Staden har ungefär 10 000 invånare och den ligger vid kusten. den närmsta lite större staden heter Eugene och den har 150 000 invånare. Eugene ligger cirka 2 timmar bort. Skolan jag kommer gå i heter North Bend High School och den har 800 elever. Jag tycker storleken verkar perfekt! Den är lite mindre än den skolan jag går på nu. Skolfärgerna är brunt och guld (vilket jag tycker låter sådär om jag ska vara ärlig haha) och maskoten dem har är en bulldogg.

Okej, lite om familjen. den består av en mamma, en pappa, tre värdsyskon varav två bor hemma samt tre hundar och tre katter. Mamman heter Julie och är lärare. Hon gillar att sy och att campa. Pappan heter Rocky och gillar motorcyklar, campa och att jaga. Amanda heter storasystern, hon är 22 år gammal och bor inte hemma. De har en son som heter Troy och han är 16 år. Troy gillar fotboll och basket. Sen har dem en till dotter som är 13 år, hon heter Victoria. Victoria gillar gymnastik, dans och att rita.


Kram

Maja

Likes

Comments

Hallå igen!

I måndags var det ÄNTLIGEN dags, jag skickade in alla mina ansökningspapper till Explorius. Nu händer det, nu är det på riktigt. Jag tror inte att jag har fattat detta själv, det har gått så snabbt, det känns som om jag sitter och fyller i alla dem här papprens åt någon annan. Att jag hjälper en kompis eller något men det är verkligen jag som ska flytta. Jag? Flytta? Till ANDRA SIDAN ATLANTEN??? Nä det här är för sjukt för att vara sant.
Så idag fick jag då ett mejl av min kontaktperson på Explorius, Alexandra att ansökningarna var godkända av dem och nu var skickade till USA. Förresten big up till bästa Alexandra som alltid har hjälpt mig på bästa sätt under ansökningsprocessen, hon har alltid svarat snabbt på mejl och varit hur trevlig som helst <3
Hon skrev iallafall att allt såg bra ut och att dem nu börjar leta värdfamilj och skola till mig!! AAAAHH vad coolt, kan ej fatta.


Puss och godnatt

Maja

Likes

Comments

Hej! Mitt första inlägg på den här bloggen blir en utbytestag! Känns som att det här blir en bra start, inom kort kommer en liten presentation av mig och lite mer tankar osv. Enjoyyy <3

Vilket land ska du till? Jag kommer att åka till USA.

Vilken organisation åker du med? Jag åker med Explorius och min amerikanska organisation som jag hat fått heter ICES.

Hur/var skulle du helst vilja bli placerad? Jag vet faktiskt inte jag kan tänka mig vart som helst, är öppen för allt. Om jag fick välja skulle jag nog vilja hamna någonstans i södra delen. Dels för väderskillnaden gentemot Sverige men också sättet dem lever på. Jag tror att det är lite större skillnad i södra USA än i norra om man jämför med Sverige.

Har du fått familj eller gjort stat- eller regionsval? Nej, det har jag inte varken fått familj eller gjort något val. Jag har inte skickat in mina ansökningshandlingar än men så fort dem är inskickade går det nog ganska snabbt. Delstatsval ville jag inte göra eftersom att det gör att chanserna att få en bra värdfamilj som verkligen passar mig blir mindre.

Kommer du åka på något förberedelseläger? Ja, jag kommer att åka till New York i början av året i fem dagar. Det är jag väldigt taggad på eftersom att jag aldrig har varit i New York!

Vad fruktar du mest? Det jag är mest rädd för är helt klart att inte trivas i min värdfamilj, att vi inte klickar helt enkelt. Jag är också rädd och nervös inför första dagen i high school.

Vill du prova på någon ny sport? Jag vill JÄTTEgärna prova en ny sport! Kan tänka mig att volleyboll, cheer leading, cross country eller lacrosse kan vara väldigt roligt.

Vad kommer du sakna mest? Förutom det självklara som familj, vänner och släkt så kommer jag sakna maten tror jag. Finns inget som slår svenska julbordet tex <33. Arla mjölk kommer jag sakna också, alltid en speciell plats i hjärtat hahah.

I USA, kommer du åka på någon resa arrangerad av organisationen? Det vet jag faktiskt inte, vi får se helt enkelt. Skulle vilja det så klart!

Namnge tre platser som du vill besöka i ditt värdland. New York såklart (det kommer jag ju att göra precis i början av året), något lake house vid en fin sjö och kanske huvudstaden Washington D.C? Nä jag vet inte säkert.

Tror du att det kommer bli ett bra år? ABSOLUT!!! Är så taggad, det blir ju vad man gör det till!


Kram

Maja

Likes

Comments