Hej!!


Dags att berätta om veckan som gått!

Den började med att jag pratade med min counselor i skolan om att byta schema. Eftersom jag skulle byta teater grupp så tänkte jag att jag lika gärna kan byta dans till något annat för jag ville hellre ha Cross Country än dans. Så det gjorde jag. Min teater lektion är fourth period, där min lunch va förut så lunchen flyttades till sixth period. Vilket jag ville för jag känner flera som har lunch då. Dansen va på sixth period så jag tog bort den och istället för min gamla teater grupp som va first period la jag till cross country där istället.


Så Cross country är en sport där man springer långdistans. Vi är en grupp blandat med killar och tjejer där vi springer varje dag. Varje skoldag måste vi mötas 6:30 i skolan och springa osv. Eftersom jag är ny börjar jag på level 1 som är 1 mile=1,6 km. Inte så farligt, sen ju bättre tid man får ju högre level går man upp i. De flesta i min grupp har varit i cross country länge och springer väldigt långt, flera kilometer. Sen har vi tävlingar varje lördag, tidigt på morgonen där vi springer vår level och tävlar med andra skolor. Söndag är vi lediga men vi måste springa vår level på egen hand! Så ja, man springer varje dag 😅


Cross country perioden fortsätter typ bara 50 dagar till och sen ska vi ha track, vilket är annorlunda, man kan göra annan friidrott där om man vill. Jag vet inte riktig hur det fungerar men det får jag lära mig sen. Jag gillar det! Det är jobbigt att gå upp tidigt men jag gillar människorna i teamet jätte mycket! Så det känns bra.


Sen var jag på min första fotbollsmatch ( amerikansk fotboll ) i fredags. Det var vi, ( Byron Nelson, Bobcats ) mot Northwest som är våra rivaler. Vårt lag är dock inte alls lika bra som deras så vi förlorade ganska stort.. men jag hade super kul ändå! Det är så kul att se alla cheerleaders och dazzlers dansa och bandet som spelar. De är verkligen så extra, det är som en helt show men alla grejer de har och gör. Det var precis som man ser på tv! Sen har min skola en grej att när vårt lag gör touchdowns så har alla vattenflaskor och sprutar vatten runt om sig så man blir helt genomdränkt! Det var sååå kul!!


Sen hade jag mitt första cross country race i lördags vilket var jätte jobbigt att springa för det var såå varmt ute. Vi sprang senare än vad vi brukar på morgonen så det hade hunnit bli super varmt. Sen va vi på gräs och det var ojämn mark så det var inte heller så najs haha. Varje torsdag har vi även team dinner! I torsdag var vi hemma och en tjej i mitt lag. Vi är 50 st i laget ( killar och tjejer ) men med hennes stora hus och stora tomt var det inget problem att få plats! Jag hade jätte kul!! Och det fanns massa mat och efterrätt snacks :))


Snart är vår homecoming dans så det ska bli kul!! I oktober börjar audition för musikalen, längtar sååå!!!


Xo


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!


Glömde nämna att jag gjorde en mini audition i fredags för två teater lärare! Det gick bra och jag ska då byta till en annan teater grupp som består av människor med mer erfarenhet av teater än de jag är med nu. Det är typ bara freshmen där. Detta kommer göra ändringar i mitt schema eftersom den här klassen och den gamla är olika periods. Aja jag återkommer mer om det när jag fått det nya schemat.


Igår var vi på födelsedags partaj hos Corynne som fyllde 18! Vi åt nachos, pizza och tårta. Sen sov vi över och till frukost åt vi munkar Hahah det va väldigt sött men väldigt gott. Det var jätte mysigt, jag hade jätte kul! Sen idag så gick jag, Corynne, Dannielle och Madison på bio. Vi såg den nya IT filmen, den var bra! Jag skulle säga att den är lite äckligare än läskig, men jag gillade den. Plus att bio salongen var jätte sköna, stolarna var fåtöljer och man kunde fälla upp stöd för benen så man typ låg ner och så var de breda så man hade mycket utrymme. Riktigt najs.


Sen hann jag och Dannielle bara va hemma en liten stund innan vi åkte till Sheila och sen åkte vi och kollade lite i affärer. Dannielle går ju sitt sista år i High School, det betyder att det kommer vara en stor bal i maj men även två till danser/ mindre balar under året. Den första är nu i slutet av september så det ska vi gå på! Det ska bli kul!! I oktober ska jag även göra audition för skolans musikal, det är jag sjukt taggad för!


På fredag ska jag även gå på min första amerikans fotbollsmatch, det är hemmaplan hos oss på Byron. Go Bobcats! 💙💙


Xo

Likes

Comments

Howdy! ( yes I'm saying howdy bc I'm a real Texan now )


I'm taking this post in English since it's gonna be short.


These pictures are from Friday night since it's already Saturday hehe. Dannielle and I went to Sunshine Glaze right after school (but of course did we squeeze in a little chocolate croissant break between that) together with Chiara and her host sister Kolambi. Sunshine Glaze is a pottery studio where you can paint and design your own pottery. We had a blast. The ocean blue tray is mine. The sunset colored coaster is Chiaras and the vase is Kolambis. I forgot to take a picture of Dannielles because she was still doing hers at that moment.


Next thing we did was drive to the Cheesecake Factory. A restaurant where we treated ourselves with food, cheesecake and a cute waitress. His name was Cob? ( I think ) but we renamed him, he looked like a Rafael to us. Then Dannielle and I took our cheesecakes to go, because the barn closes at 10 pm, so we had a rush to make it to Sheila before that, but we made it with 10 minutes left, so all good.


Tomorrow is Corynnes birthday so that is what we're doing from 6 to whenever.

The day started with a soar throat but ended good, with a full belly and luckily a piece of leftover-cheesecake.


Xo

Likes

Comments

Hej allihopa!


Nu är det strax fredag igen och jag ligger i sängs! Jag har varit och storhandlat med Dannielle och Carol, vi har handlat massa kul. Amerikanska mataffärer har verkligen 100 exemplar av allting. Jag gillar det samtidigt som mycket saker är färdigt och du kan hitta mycket fabrikat mat. Allt som man kan laga kan du typ hitta i en tub eller förpackning som pulver eller något och kan lagad på 2 min. De flesta kakor och chips känns väldigt mycket kemiskt, det är därför vi ofta åker till mer organiska affärer. Trader Joe's är min absoluta favorit! Så mysigt och temat är Kalifornien , hipster, Coachella aktigt, precis som Carol och Dannielle är! Speciellt Carol! Jag har verkligen lärt mig mer om hur stora skillnaderna på folket är mellan staterna. Carol berättar att inget går att jämföra med hur hennes liv var i Kalifornien, bland miljön och folket där är där hon passar in som bäst. Det är som olika länder, haha! De har ju även bott i Washington state, i Seattle och där är också det stor skillnad på människorna.


Allt går bra i skolan. Något som jag hörde tusen gånger när jag var blivande utbytesstudent var att skolan i USA är så lätt. Ja det kan jag hålla med om, det ända är väl språket som kan va nytt och svårt ibland i vissa ämnen. Men det är så man lär sig, men Aja, det chockerande är att vi får mycket läxor?? Något jag verkligen inte uppskattar ✋🏼. Jag känner att jag fått bättre kontakt med några av Dannielles vänner och även med några jag äter lunch med och en till utbytesstudent från Italien i min teater grupp. Men det är svårt att få nära kontakt med människor när du har en klass med personer i 45 min. Sen går du och har nya människor i nästa klass. De i min ålder är även äldst och har ju då sina grupper och känner folk från mellanstadiet och lågstadiet. De känner även folk via aktiviter. Så det kan jag känna är lite svårt. Men man måste ha tålamod, jag har bara gått 2 veckor i skolan! Vilket känns sjukt, hur snabbt det gått.


I början av oktober ska jag göra audition för skolans musikal. Där hoppas jag få vänner eftersom vi kommer spendera mycket tid tillsammans och även åka på ett dans camp under jullovet!


Imorgon ( fredag ) ska jag även göra en liten mini audition för en teater lärare. Bara läsa 1 minuts lång monolog, så hon kan se i vilken teater klass hon ska lägga mig i. Eftersom jag hamnade nämligen i teater klassen för nybörjare med massa freshman och jag har ändå gjort teater ett tag så vill gärna va i de klasser med högre grad av teater. Så vi får se hur det går!


Och i slutet av skolåret, i maj kommer seniors ha en stor bal. Alla seniors får ta med en person och Dannielle ska ta med mig så det ska bli kul! Men det är långt framåt haha. Imorgon ska jag och Dannielle träffa Chiara ( italienska utbytesstudenten ) och hennes värdsyster som är 16. Vi ska designa egna pottery pots ( krukor eller något ) och sen fika på Chesse Cake factory. Så det ska bli mysigt. På lördag ska vi även till Dannielles kompis Corynne som fyller år, ska bli kul! Jag kommer lägga ett inlägg om helgen på söndag förmodligen. 

Innan jag sätter punkt vill jag bara berätta om något en amerikansk tjej frågade mig igår som va lite kul. Vi pratade om Sverige och hon frågade, hur är svenska ungdomar? Är de som oss? Liksom kan de vara knäppa och random? Hon hade föreställt sig att européer va väldigt organiserade och strikta. Haha så skumt, jag sa de är precis som alla andra ungdomar😂


Aja puss


Likes

Comments

Halloj!

Idag är det måndag och klockan är strax 12! Jag har inte någon skola idag eftersom det är Labor Day. Det betyder att alla som jobbar får en betald ledig dag. Det har varit riktigt skönt med lång helg, fast jag bara har gått i skolan 1 vecka haha.

I fredags myste vi hemma och beställde mat från en italiensk resturang,Joe's. Igår följde jag med Carol till en butik som är typ som Bauhaus, där såg jag alla sjuka Halloween prydnader. Det firar Halloween väldigt hardcore här. Sen senare på kvällen så sov Lauren och Sterling över och vi kollade på The conjuring. Det var super mysigt och sen nu på morgonen åkte vi till en frukost resturang som heter Ihop där vi mötte Kylie och Corynne. Vi kom nyss hem och nu är jag sjukt trött för vi la oss sent men vaknade tidigt för att äta frukost...

Imorgon är det tillbaka till skolan!

Xo

Likes

Comments

Hej alla fina! Först vill jag bara säga förlåt för jag inte lägger upp bilder i detta inlägg men har inte tagit några bra :(

Aja..


I måndags började jag skolan, det har varit mycket nytt och osv. Men nu tänkte jag äntligen blogga lite och berätta om skolan!

Så jag går på Byron Nelson High School. Det är en väldigt stor skola, det går mer än 2000 elever där. I USA så är High School systemet så att det finns olika grades. Om du är en Freshman är du ny och runt 13,14 år. Sen är nästa årskurs Sophomore ( 15 ). Nästa år blir du en Junior ( 16 ). Och sen har vi seniors (17-18 ) som tar graduation det skolåret. Jag är i ålder av en senior men de placerade mig som en junior ( de gör de nästan alltid med utbytesstudenter ). Sen har man 7 olika klasser och lunch. Men här kallas det periods. Jag har alltså 8 periods inkluderar lunchen. Man har även samma schema varje dag.


My first period: theatre 🎭

My second period: forensic science 🔎

My third period: horticulture science ☘️

My fourth period: lunch

My fifth period: government/economics📓

My sixth period: dance 💃

My seventh period: English 3 📝

My eight period: AQR 📐


Forensic science är att man gör detektivarbete och löser brott och sånt.

Horticulture är att hålla på i växthuset och plantera och så. Jag tog den klassen för Dannielle är i den och hennes vänner som jag känner. Älskar läraren där också.

English och government måste jag sa som utbytesstudent. Det är ett krav! AQR står för Advanced Quantitative Reasoning. Det är matte. Det är inte så jätte mycket räkna matte mer ord och prata matte. Det är enkel matte för mig så jag funderade på att byta men tror jag stannar för det är bra för att lära sig språket, det är en väldigt wordy matteklass.


Varje lektion är 45 min och då ringer klockan när lektionen är slut. Då reser sig alla upp, även om läraren är mitt i en grej så går alla. För man har bara 5 min på sig att ta sig till nästa klass och skolan är stor! Lunchen är dock 50 min. Skolan börjar 8:40 och slutar 16 varje dag. Det är nya personer i varje klass, så det är inte som i Sverige där vi är en klass och har alla ämnen tillsammans. Det är även blandat i med freshmans, sophomores, juniors och seniors i alla mina klasser nästan. Alla går med alla i high School men oftast så tar seniors de högre klasserna och freshman måste ju börja från scratch med vissa ämnen.


Lunch serveras inte i skolan, bara om man har det tufft med pengar hemma så kan man få gratis. Annars är det restauranger i skolans cafeteria som du köper ifrån eller ta hemifrån. Jag har tagit hemifrån den här veckan, det är så dyrt på restaurangerna. Men de har Pizza hut, Subway osv.


Jag har pratat med många i mina klasser och träffat flera snälla personer. Men vi har oftast bara en klass tillsammans, det gör att man inte ses så ofta. Och de som är i min ålder är ju äldre och har deras grupp av vänner så det kommer nog ta ett tag innan jag får vänner på egna ben. Nu har jag i alla fall Dannielle och hennes vänner, de är hur bra som helst! Detta får bli allt för denna gång!


Xo

Likes

Comments

​Hej!


Idag gick jag och Dannielle och fick pedikyr och manikyr! Kändes super lyxigt, har aldrig varit på en sån stor klassisk salong förut. Jag fick min pedikyr i doft av lavandel och mint. Dannielle valde Milk and Honey. Fötterna var otroligt mjuka och luktade såå gott efteråt! På manikyren gjorde vi doppa i pulver naglar? Venne vad det kallas men de la lack och sen pulver och gjorde flera lagar. Det ska tydligen hålla längre och är bättre för naglarna än gelé eller akryl naglar.

Sen åt vi chipotle ( så jävla gott ), drog till Target och köpte lite skolgrejer, tankade hennes bil. På kvällen åkte vi ut till the barn och då tvättade hon även Sheila ( hennes lamm ).


Imorgon börjar skolan, jag är exalterad samtidigt som jag känner lite ugh skola, vakna tidigt... oh well!


Xoxo


Likes

Comments

Hello y'all!

Nu trodde ni allt att jag skulle börja prata engelska huh? Nä inte riktigt än, kommer förmodligen börja blogga på engelska senare så alla som jag lärt känna hittills under resan kan läsa om de vill.

Aja nu ligger jag i säng,myser med katten och har haft en riktig bra dag! Jag träffade några av Dannielles vänner runt lunch tid och sen åkte jag och Carol till Walmart samtidigt som Dannielle jobbade på ett projekt hon håller på med inför sin FFA class ( vi behöver inte gå in på det mer nu ). Walmart är som typ Ullared fast mer mat grejer. Sen åkte vi ganska strax inpå till min Local coordinator ( kontaktperson ), Ellen som höll ett event för hennes och några fler utbytesstudenter. Där träffade jag en svensk och några italienare från mitt welcome camp men även flera nya studenter! Två norska tjejer som var gulliga och lätta att prata med på svenska/norska. Värdfamiljerna fick komma efter ett tag när vi fått lite information och lärt känna varandra. Då bjöd Ellen på kakor, pizza och dricka. Dannielle började såklart prata med norskorna ( hon älskar Norge, hela Norden i Europa egentligen ). Sen drog jag och min lilla värdfamilj till en butik som jag just nu har glömt namnet på men som säljer massa kläder, allt från random kläder till design grejer som Calvin Klein eller Ralph Lauren. Jag köpte massa snygga grejer för bara 88 dollar ( vilket är typ 700 kr, hur billigt som helst med tanke på hur mycket jag köpte ). Och som ni ser på bilden handlade Carol och Dannielle för nästan 400 dollar vilket motsvarar ungefär 3200 kr ( Mhmm okej vi skulle bara kolla lite i butiken, det gick ju bra! ) Dumma jag glömde att ta bilder hemma hos Ellen så det får bli några på Danielle och Carol istället. 

Imorgon är sista lediga dagen innan skolan börjar och då har jag och Dannielle planerat att åka och fixa våra naglar, antingen gelé eller akryl. Vidare ska vi till ett frozen yogurt ställe och försöka köpa lite skolsaker också. Jag längtar faktiskt till skolan... vet, hur sjukt egentligen? Men allt är nytt och jag har bara roliga ämnen detta skolår wihooooo! Det va allt för nu,


Xoxo

Likes

Comments

Halloj!

Nu är klockan strax 12 och jag ligger fortfarande i sängen. Jag börjar skolan nu på måndag så har varit ledig hela veckan vilket har varit rätt så skönt. Jag har varit trött pågrund av jetlaggen men nu börjar det rätta till sig. Jag tog inga bilder på skolan ( dumma jag ) så tog 2 från google bara satt ni får se lite, men jag kommer ta fler sen. Jag kan berätta lite om min vecka.

DAG 1, söndags:

När jag hade landat med mitt flyg från New York i Dallas ( vilket tog runt 4 timmar ) och träffat alla ( familj och local coordinator ) åkte vi direkt och handlade mat. Sen när vi kom hem började jag packa upp allting direkt och tog sedan en dusch vilket var skönt efter flygresan. Sen tände vi ljus och satt och myste bland hundarna samtidigt som de fick öppna sina presenter från Sverige och som vi åt ost och bröd!! Sen hoppade vi i säng ( vilket va underbart eftersom de har de skönast kuddarna och det är kallt i huset pågrund av luftkonditionering så jag har ett tjockt mysigt täcke ).

DAG 2, måndag:

Idag vaknade jag pigg kl 8 pågrund av jetlaggen. Dannielle jobbar som barnvakt hos ett hus några meter bort så det va bara Carol och jag i början av dagen. Carol jobbar hemma vissa dagar som den här dagen. Jag och Carol åkte och kollade på solförmörkelsen, sen åkte jag och Dannielle till skolan för de hade som ett öppet info hus för alla freshmans och nya elever. Skolan är sjukt stor, kommer så tappa bort mig. Senare på kvällen åkte vi till verkstaden med Dannielles bil som läckte olja och vägen dit var ganska lång men jag och Dannielle skruvade upp musiken och satt och jammade i bilen så det va kul. På vägen hem åt vi på ett waffle house, som såg ut som ett diner man ser i amerikanska filmer. Typ Riverdale you know. Sen drog vi hem och kollade lite Netflix sen la oss.

DAG 3, tisdag:

Denna dag sov jag äntligen ut! Jag och Carol åkte och lämnade av några katter som hon har varit fosterhem för ett tag, vilket för skönt för de var ganska galna katter. Sedan följde jag med Dannielle till henne lamm som hon tar hand om. Det är en klass hon tar i skolan som har fixat att de får ta hand om ett djur,för de som vill. Varje dag åker hon och hälsar på Sheila ( hennes lamm ) och tar hand om henne. Jag träffade då några av Dannielles vänner som också tar hand om antingen en ko, ett lam eller en get. Sen lagade vi mat hemma och bara tog den lugnt!

DAG 4, onsdag:

Denna dag åkte jag och Carol till en mobilbutik som heter AT&T vilket är abonnemanget jag har här i USA. Vi fixade ett nytt simkort till mig så jag fick ett amerikanskt nummer som jag kan ringa och smsa med. Även surf så jag kan ha internet utanför huset. Det var skönt att få det fixat. Sen åkte vi till skolan där de berättade att jag behövde ta en till spruta, så då gjorde jag det och sen valde jag mina klasser vilket var sjukt svårt för det har över 100 klasser. Men jag tog:

Matte, Dans, teater, forensic science ( du utreder och försöker lösa brott och mord ), english ( alla utbytesstudenter är tvungna att läsa engelska ), world history ( var också tvungen att ta nån historia klass ) och som sista tog jag Literary genres, vilket är mycket läsa böcker och skriva lite och det är bra för att lära sig flytande engelska.

DAG 4, torsdag:

Jag gick upp tidigt och åkte in till skolan för att lämna mitt sista papper med sista sprutan. Nu är allt klart och jag är officiellt en Junior på Byron Nelson High School! Mitt schema får jag förhoppningsvis strax.Sen kom jag hem och somnade om. Sedan åkte jag och Dannielle till hennes lamm, sen vidare till en resturang där vi åt en sjukt god vegansk burgare. Sen gick vi till HeySugar vilket är en godisbutik med typ allt amerikanskt godis genom tiderna. Sen drog vi hem, Carol jobbade tills sent på kvällen så vi chillade, lyssnade på musik och åt godis i Dannielles rum.

Så det var min vecka! Jag är hur glad som helst för min familj, skola och bara allt egentligen. Allt är så bra och precis som jag drömt om. Än så länge i alla fall! Det kommer bli ett spännande år. Innan jag sätter punkt ska jag bara nämna att imorgon ska jag och min värdfamilj på en barbecue hos min local coordinator, där vi kommer få mat och träffa flera andra studenter, 3 som jag redan känner från welcome campet i new york. Hon har även en pool vilket är najs. Så jag kommer posta ett inlägg om det så fort jag kan.

Xo


Likes

Comments

Hej!

Här är bilder på huset fram ifrån och även mitt rum som de har renoverat och dekorerat till mig, så gulligt!

Min värdfamilj består av en mamma, Carol och hennes 18 åriga dotter Dannielle. Ingen pappa finns med i bilden. Jag ska gå på samma skola som Dannielle där hon nu är senior och ska gå sitt sista år. Jag kunde verkligen inte fått en bättre familj, de är såå gulliga och sociala ( precis som man amerikaner oftast är ) de är vegetarianer och blivande veganer precis som jag, de har flera hundar och några katter och de är väldigt woke så det känns super skönt ( de hatar Trump , puh ). De brukade bo i Californa, LA ( jag vet!😩 ) och mamma är uppvuxen där. De flyttade ett tag till Seattle och sedan till Dallas pågrund av mammans jobb. De hoppas på att ta mig dit på en road trip och hälsa på och visa mig västkusten.

Ingen hemlängtan har jag känt än så länge, det är så mycket som händer just nu så hinner inte tänka så mycket. Nu ska vi strax åka och fixa mig ett amerikanskt simkort och lite annat. Jag börjar skolan 29 augusti, men har varit där och hälsat på. Den är sjukt stor och fin, 2000 elever går där och deras maskot är Bobcats!


Xo

Likes

Comments