View tracker

Jag mötte en vän på bussen imorse. Hon frågade hur jag mådde, och jag tänkte först inte på vad hon menade. Kanske har jag inte riktigt fattat det än? Eller har det värsta redan gått över?

Jag mår faktiskt bra. Jag känner lättnad, lugn, att jag äntligen gjort något för mig. Men det är fortfarande svårt att prata om det i för mycket detalj. Jag började gråta i matsalen när jag återberättade. Men jag ångrar ingenting. Jag var ärlig, jag sa det jag ville få sagt.

Det var väl så fint det skulle kunna vara att göra slut. Fastän jag har gråtit, jag har avskytt, jag har tänkt, så vet jag 100% att det är såhär det skulle bli. Vi var inte bra för varandra. Vi är bra, men inte bra tillsammans.

Likes

Comments

View tracker

Och det jobbigaste är att jag inte vet om du ens tänker på mig så mycket som jag tänker på dig. Jag försöker undvika men inte fan fungerar det.

Vill bara ha någon form av bekräftelse. Att du tänker på mig. Att jag på något sätt gjort ett avtryck i ditt liv. Att du aldrig kommer glömma mig. Att jag på något sätt alltid kommer leva med dig. För inte fan tänker jag vara hon du glömmer bort. 

Likes

Comments

View tracker

​Tidigare idag såg jag att Connor Franta gjort en video om 23 saker han lärt sig vid 23 års ålder. Jag tänkte jag skulle göra samma sak, fast i skrift, och helt improviserat. Ska försöka komma till 17, men vi kanske får lov att låtsas att jag är 12.

1. Ingenting är permanent. Inte ens den där hårfärgen där det faktiskt står permanent. Dom ljuger.

2. Du är din viktigaste prioritering. Gör livsval som i slutändan kommer gynna dig själv.

3. Syrsor är fucking läskiga.

4. Det är okej att säga nej. Till mat, till sex, till mobbning, till allt. Men säger du nej till att klia mig på ryggen kommer jag bli arg. Så det är inte okej. 

5. Alla har inte goda avsikter. Var inte så naiv. 

6. Inget kommer förändras om inte du själv ändrar dina livsvanor och ditt levnadssätt. Ger du samma får du samma.

7. Att skada dig själv kommer ge dig mer ångest än du hade innan. Hitta något annat att göra när du får ångest. Gör det inte till en vana. 

8. Du är inte dryg. Dom människorna som finns i ditt liv finns där av en anledning, så sluta nedvärdera dina egna känslor. Dom spelar visst roll!

9. Speak your mind, annars kommer inget förändras. Har du problem med att din partner tar stryptag på dig under sex, tell him to stop.

10. Du bär ansvaret för hur ditt liv kommer se ut i framtiden. Imorgon, till och med. Vill du inte ha blodskorpor på armarna? Då ska du genast lägga ner det där vassa du håller i handen.

11. Det är bättre att spendera någon timme att läsa på om ett ämne innan man uttalar sig. Tro mig, det är fruktansvärt pinsamt att ge sig in i en debatt och inse att den andre har rätt. 

12. Du kommer få dåligt samvete om du ljuger över dina åsikter och värderingar. Om du måste säga att du inte är feminist för att du är rädd att hen inte kommer tycka om dig, då är det verkligen inte rätt person du är med.

13. Drick. Inte. Smuggelsprit. Slutar aldrig bra.

14. Det är fan roligt att vara en slampa ibland. Varför krångla när man kan hångla?

15. Hur fin han än må vara, får han dig att må piss och panikgråta 3 gånger i veckan är han inte rätt för dig.

16. Det kommer inte regna dagen efter bara för att du dödar den där spindeln. Spindlar är fett äckliga, slå sönder fanskapet.

17. Du är viktig. Du är till och med det viktigaste du har. Är du inte tillfreds med dig själv finns det ingen som kan göra dig 100% lycklig. 

Hoj.

Likes

Comments

Något av det sista du sa var "snälla sluta göra dig själv illa. Sluta bara. Du är för fin för det.". Just där och då kunde jag inte tro dig. Men jag vill inte svika dig. Jag vill att du ska vara stolt över att jag var din första kärlek. Jag är glad över att du var (är) min. 

Jag ångrar ingenting. Ge ingen tid till ånger, som Håkan säger.

"Jag önskar jag hade nått riktigt fint att säga till dig, men jag kan inte. Du är bäst" 

"Jag älskar dig"

Självklart visste jag att detta skulle komma. Jag är en så pass realist att jag vet om att inget är evigt. Därför tycker jag att detta kan få gå över väldigt, VÄLDIGT fort. Snälla. Låt det gå över fort. 

Jag lovar att vara snäll mot mig själv om du är det. 

Likes

Comments