Detta inlägg trodde jag inte att jag skulle skriva i januari, men nu är det så. Detta är inte bara ett avsked från min blogg, utan även från Tyskland i helhet - om två veckor flyttar jag hem till Sverige igen. När? Hur? Varför? Tillåt mig förklara.

I teorin borde jag ha det jättebra här och så har det säkert även verkat här på bloggen. Jag är helt säker på att min familj här är en av de bästa man kan hitta som au pair - föräldrarna är ungdomliga, skämtsamma, generösa, omtänksamma. Jag har en bil endast till mitt egna förfogande, jag får följa med på deras resor (Danmark, Österrike), de har inga invändningar om jag festar, kommer hem sent, sover länge (såvida jag inte lovat att vara barnvakt naturligtvis), listan på allt bra här kan göras lång. Men. Eftersom jag ska åka hem tidigare än planerat finns det såklart ett "men".

Det svåraste med att vara au pair är nog att lyckas ha ett eget liv utanför "jobbet", vilket jag tyvärr har misslyckats med. Om det endast beror på mig kan diskuteras, men just nu är det oväsentligt. Som ni säkert vet har jag en vän här, Koko, som jag tycker oerhört mycket om - men hon är även min enda vän här. Utan henne hade jag troligtvis inte ens stannat såhär länge. Att lära känna nya människor är svårt när man inte har något gemensamt. Det faktum att jag måste vara hemma som barnvakt 4-5 kvällar i veckan begränsar min möjlighet till att ha egna intressen här otroligt mycket, och utan någon sorts aktivitet är det omöjligt att träffa nya människor. Jag har alltså inget eget liv här. Missförstå mig inte, Eliane och barnen är fantastiska och jag umgås såklart mycket med dem, men det är ju inte samma sak. När inte ens en veckas semester i alperna kunde få mig att må psykiskt bättre insåg jag att detta inte håller längre. Efter att ha samlat mod till mig under 3 dagars tid gick jag till Eliane och sade att "vi måste prata om en sak". Förklarade helt enkelt hur jag känner, hon var väldigt förstående och sade direkt att jag måste vara ärlig mot henne men framförallt mot mig själv.

För att hon ska få lite tid till att hitta en ny au pair/lösa saker på ett annat sätt kom vi överens om att jag ska stanna här januari ut. Det kändes självklart för mig också, jag önskar ju inte familjen problem på något sätt men jag är helt medveten om att det naturligtvis kommer att uppstå i och med min "uppsägning". Men mitt eget välmående är ändå viktigare än min "plikt" mot dem; att stanna här sex månader till och må dåligt skulle jag inte klarat av. Tror inte heller att Eliane vill ha mig här när jag är olycklig. Därför, efter att ha checkat in två stora resväskor samt en skidväska, sätter jag mig den 27:e januari på ett flygplan som tar mig hem till Sverige igen. Ska tillägga att jag redan idag skickade iväg ett 16,4kg tungt paket med kläder och skor jag inte behöver för att vara säker på att jag får med mig allt hem. Ett tips till mamma kan ju vara att hämta upp det med bilen hehe. Vad jag ska göra när jag är tillbaka i Övik är ännu oklart, planen är såklart att jobba men med vad har inte orkat ägna en tanke åt än. Första tiden ska jag bara... vara.

Trots att det inte slutade på det sätt jag trodde (och hoppades på) är jag otroligt tacksam för att Eliane tog emot mig som sin au pair. Om omständigheterna inte hade varit... som de är är jag helt övertygad om att hon och jag hade kunnat vara nära vänner efter den här tiden. Hon är en helt fantastisk människa och otroligt cool för sin ålder (41). Jag menar absolut inte att vi på något sätt är ovänner, men, hon är fortfarande en trebarnsmamma boendes i Kiel och jag är inte ens 20 år än med hela livet framför mig. Chansen att våra vägar korsas än en gång i framtiden är tyvärr väldigt liten, det är vad jag försöker få sagt. Att vi kommer förbli goda vänner tvivlar jag däremot inte en sekund på. Carlotta har även lovat att bjuda mig på hennes fest när hon fyller 18, jag hoppas verkligen att hon inte glömmer det.

Slutligen är jag ändå väldigt stolt över mig själv; naturligtvis för att jag vågade ta steget och flytta hit men även för att jag stod upp för mig själv och berättade för Eliane att jag vantrivs. I varje jobbig situation som framöver uppstår i mitt liv kan jag alltid tänka "du flyttade själv till Tyskland Maja, det här är ingenting i jämförelse". Dessutom skulle jag nu, efter ca 5 månader här, blygsamt våga påstå att jag talar nästintill flytande tyska - och hur coolt är inte det? Nu gäller det bara att försöka behålla den... Melissa, du råkar inte vara i behov av en extra tyskalärare på dina lektioner?

Tack för denna tid till alla er som otroligt nog tagit er tid till att läsa min blogg! Jag hoppas att jag inte gör er allt för besvikna i och med att jag lägger ned den, men jag tror inte heller att någon är särskilt intresserad av vad jag har för mig hemma i Övik. Ett särskilt tack till min kära mormor som varit in på min blogg 10 gånger om dagen vilket har fått min besökarstatistik att se förvånansvärt bra ut, varje dag! Tänker avsluta med att säga en sak till alla som funderar på att göra något galet såsom att resa eller vara au pair - åk! Även om det i slutändan inte blir som man tänkt sig är det fortfarande en otrolig upplevelse för dig själv som person. Och det är trots allt därför livet ska levas - för en själv, och ingen annan. <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Se och häpna; nytt blogginlägg! Om någon ens fortfarande går in på min blogg vill säga... Och om någon gör det, så kommer jag göra denna någon besviken - jag tänker nämligen lägga bloggandet åt sidan. Varför återkommer jag om i ett senare inlägg, kanske i morgon eller övermorgon. Mer om det då!

Ska i alla fall berätta vad som hänt sedan jag återvände till Kiel den 29:e december. Nyår firade jag med Koko och hennes kompisar, vi var först hemma hos henne och åt mat, spelade spel, snackade osvosv. Det var trevligt! Sen efter tolvslaget skulle vi dra in till Kiel på klubb men tråkig som man är hängde jag inte med hehe. Jag åkte helt enkelt hem istället och sov, delvis för att jag var trött och sliten men framförallt för att vi (Eliane, barnen och jag) på kvällen den 1:a januari åkte till Österrike!

Precis som i Sverige hade barnen en veckas lov efter nyår, som vi utnyttjade för att åka skidor i alperna. Naturen, alltså bergen, var hur häftiga som helst! Skidåkningen var desto sämre... med tre barn som endast åkt skidor en gång tidigare i livet blev det inte så mycket åkning för mig tyvärr... Vet inte hur många gånger jag var tvungen att ta av mig skidorna och antingen
a) Gå en bit uppför backen för att hjälpa någon som ramlat
b) Gå ut i skogen på sidan om pisten för att bära tillbaka någon som råkat "glömma svänga tillbaka".

Bortsett från det var jag även tvungen att bära barnens skidor nerför en pist en gång - jag och Eliane läste fel på pistkartan och råkade hamna i en svart pist med barnen hehe... Det slutade med att de tog av sig skidorna och åkte ner på rumpan haha. Dessutom var det -20,5 grader kallt två av dagarna! Så mycket kläder som jag hade på mig då har jag nog aldrig haft på mig tidigare... och jag frös ändå. Menmen, lite får man lida för att åka skidor i alperna. Efter en vecka åkte vi i alla fall tillbaka till Kiel, det var i förrgår (söndags). Nu är vardagen tillbaka igen; skjutsa barn, hämta barn, laga mat osvosv. Skönt det också på sitt sätt antar jag. Ska nu visa lite bilder från nyår och alperna 😄.

Lärde mig att hädanefter INTE låna ut skidstavar till barn...

Likes

Comments

Vill börja med att be om ursäkt för kass uppdatering de senaste dagarna!! Har helt enkelt haft så himla mycket att göra, har verkligen inte hunnit blogga. Förlåt!

I alla fall. Helgen var lugn, behövde som sagt vara hemma båda dagarna. Men det var nog lika bra - annars hade jag aldrig hunnit bli klar med barnens julklappar tills idag. På söndagkväll träffade jag Koko; först kollade vi på när Dennis hade handbollsmatch, därefter åt vi på en mexikansk restaurang här i Kiel, som avslutning gick vi på bio. Vi såg den nya "Harry Potter"-filmen: "Phantastische Tierwesen und wo man sie finden kann". Naturligtvis med tyskt tal, alltså dubbat.... Att förstå och hänga med har jag inga problem med men stör mig otroligt mycket på att karaktärernas munrörelser inte matchar det man hör. Har påpekat detta för tyskarna men de märker inte alls av det, det är väl en vanesak. Filmen var i alla fall bra! En stabil 7,5/10. Har för övrigt inte kommit över än hur billigt allt är här - min mat plus dryck gick på 130kr och då var det ändå "riktig" mat, alltså inte typ snabbmat. Bion kostade 75kr, i Övik har de ju mage att kräva typ 150 spänn av en... Lite lustigt dock, bion hade inga bestämda platser. Alltså alla som köpt biljett stod i en kö och väntade, den som kom in först fick alltså välja plats först. Lustigt. Dessutom började filmen en timme efter utsatt tid?!? Trodde det här med punktlighet var tyskarnas grej...

Igår måndag var en vanlig dag med skola för barnen och tyska för mig på kvällen. Köpte dessutom ÄNTLIGEN ett par riktiga vinterkängor igår! Kom iväg sent så hade väldigt lite tid, sprang i princip bara in på första bästa skoaffär och haffade ett par kängor som såg varma (och snygga) ut. Som ni kan se är de svarta (tråkigt, jag vet) men hade inte tid att fundera så tänkte mest att svart funkar alltid. Samma sko fanns dock även i rosa, vinröd, beige, brun, mörkblå samt militärgrön. Funderade på militärgrön men svart är som sagt alltid ett säkert kort. Efter tyskan gick jag och Mauricio till julmarknaden - vi drack glögg och strosade, som ett slags mini-julfirande. Mysigt var det! Kom hem vid 22.30, behövde då sitta uppe till strax efter 00 för att göra klart det sista på Lennox julklapp haha. Snacka om att skjuta upp saker.... Barnen verkade i alla fall bli glada över sina teckningar (de fick dem imorse). Kan ni gissa vem som fick vilken?

Idaaaag är dessutom dagen då jag åker hem!! Klockan 13.15 tar jag bussen till Hamburgs flygplats, flyger till Arlanda, 20.25 tar jag nattbussen norrut. Kommer alltså hem till Övik ca 03.00 imorgon, räknar med att en välkomstkommitté aka mamma och pappa står på resecentrum och väntar 😉. Jag är sååå taggad!!! Sverige snart ses vi! ✈️

Världens längsta inlägg blev det här, inte meningen haha. Ska bara säga att under tiden jag är i Sverige kommer jag inte blogga något (tror inte det är så intressant heller), om inte något ytterst speciellt skulle hända. I alla fall. Ich wünsche euch alle schöne Weihnachten! 🎅🏼🎄🎁❤️

Likes

Comments

Igår (fredag) var en rolig dag, mycket "nytt" hände. När jag skjutsade barnen till skola/dagis på morgonen följde jag med Carlotta in till hennes klass - hennes lärare, Frau Reimer, hade dagen innan frågat mig om jag ville komma förbi och berätta lite om hur vi firar jul i Sverige. "Ja varför inte", tänkte jag. Det var ju inte som om jag skulle hålla världens mest professionella presentation, direkt. Men Frau Reimer hade mer för mig i åtanke än vad hon sagt, haha. Första lektionen hade de tyska vilket innebar att barnen turades om att läsa högt ur en bok - även jag blev tilldelad en sida att läsa, haha. Vill inte skryta men jag var helt klart bäst på läsa 😎. Att barnen bara är 7 år behöver vi dock inte prata om... Sedan övade de på några tyska julsånger som de nästa vecka ska sjunga inför föräldrar och syskon, även då fick jag ett papper med texterna haha. Först därefter blev jag ombedd att berätta om julafton i Sverige - alla, inklusive Frau Reimer, såg ut som gigantiska frågetecken när jag berättade att klockan 15 sitter alla svenskar bänkade framför tvn och kollar på Kalle Anka 😄. De hade svårt att se kopplingen mellan honom och julen... Förståeligt. Sedan fick barnen ställa frågor till mig, det var allt från "vad heter blabla på svenska?" till "kan du bygga drönare?". Hahaha hur konstig fråga? Jag tror att jag gjorde han som frågade besviken när jag sade att jag tyvärr inte har en aning om hur man bygger sådana. När lektionen var slut tog jag fram en påse svenska gifflar från Pågen (de finns att köpa här!!!) som barnen fick dela på, då blev jag populär kan jag säga. Kunde tyvärr inte stanna längre, har ju två hundar att ta hand om, men Frau Reimer sade att jag gärna får komma tillbaka "när jag vill och hjälpa henne". Hjälpa henne? Ska jag extraknäcka som lärare nu också haha?

På eftermiddagen gjorde jag också något jag aldrig gjort förut: jag "köpte ut" öl och cider åt en kompis. Som är 24. Låt mig förklara. Här i Kiel finns en gigantisk mataffär som precis som exempelvis COOP Forum även har mycket annat, bland annat en avdelning med öl och cider som endast går att köpa för privat export. Alltså, endast om man har ett skandinaviskt körkort eller pass får man handla från den avdelningen (man måste även fylla i sin adress på en lapp som man lämnar in i kassan). Som ni kan se på andra bilden påminner avdelningen om IKEA, med enorma hyllor - fast istället för möbler stod där alkohol. Dock "bara" öl och cider, färdigpackade 24st eller hur många det nu är i en karta. I alla fall, min kompis ska ha julfest hos sig och tänker då bjuda på öl och cider och frågade därför mig om jag kunde tänka mig att följa med, fylla i min svenska adress, visa mitt körkort och på så vis hjälpa honom att få det billigare. Exakt varför det är billigare vet jag inte, tror det har något med storpacken att göra samt att man slipper betala för panten. Ställde i alla fall upp och fick en flaska Sekt (låtsas-champagne) som tack, haha. Han var väldigt förvånad att ingen frågat mig om detta tidigare, svarade på det "har ju dock inga vänner här som skulle kunna fråga haha", vi skrattade åt det men det gjorde lite ont inombords haha.

På kvällen var jag hemma, Alexander är fortfarande inte hemma och Eliane skulle bort så hade inget annat val.... Även ikväll måste jag vara hemma, det är en hyfsat stor fest i Kiel ikväll som Alexander (såklart) ska på och även Eliane, faktiskt. Tyvärr, annars hade jag gärna gått hehe. Nåja. Nu tänkte jag gå ut och springa, får se sen vad jag gör ikväll (lär bli att måla lite och sen se serier). Eliane ska i alla fall göra lasagne till middag, det är ju alltid något.

Likes

Comments

Ibland har man tur, redan igår fick jag min julklapp av Lennox: en båt. Visst är den söt? Naturligtvis har han gjort den själv, med Tysklands flagga och allt. Jag sade dock att det ju borde vara Sveriges flagga, men "du bor ju i Tyskland nu Maja". I guess he has a point. Tycker det var gulligt av honom i alla fall, dessutom är båten riktigt fin med tanke på vad han oftast kommer hem med... Var liiite orolig att jag skulle få någon skitsak av barnen som man helst bara vill slänga bort, men den här båten har jag redan ställt på min fönsterbräda - och där tänker jag låta den stå. :)

Idag är det torsdag, inget speciellt kanske, men det är den 15:e - vilket är lika med lön för mig, woho 🎉💰. Pengar rullar in, det går bra nu. Okej jag ska inte överdriva, min "lön" är minimal haha. Men det är alltid något, och såhär i jultider är vi ju extra duktiga på att slösa jag menar spendera pengar. Så det är väl både på gott och ont jag antar jag. Vet dock inte när jag ska hinna komma iväg och kolla på julklappar, Alexander är ju borta hela veckan så Eliane och jag har fullt upp. Förhoppningsvis kan jag i morgon åka en sväng till ett shoppingcenter (typ Birsta) som inte ligger alltför långt bort. Då tänker jag i alla fall äntligen köpa ett par riktiga vinterkängor till mig själv!

På tal om ingenting, tyskar är bra märkliga ibland. Ska visa två bilder:

Nedersta raden: "parkera på egen risk". Skylten finns på bankens parkeringsplats, det låter ju som ett säkert ställe... Nej men jag förstår ju att de menar att om något skulle hända med ens bil medan den står där är det inte deras ansvar, men jag menar, vem som helst förstår väl att det inte är bankens fel om någon idiot repar/kör in i en annan bil? Eller?

"Okej det är egentligen trottoar här men jag tänker skita fullständigt i alla fotgängare och plantera häck här. Så det så."

Likes

Comments

Igår hade vi julmys med fika och glögg på tyskan! Väldigt trevligt var det, trots att de flesta verkligen inte talar bra tyska försöker de ändå och det går bra nio gånger av tio. Kakor i mängder fanns det också, det gjorde ju som inte stämningen sämre om jag säger så. Men nu är det verkligen inte länge kvar till julafton, och ännu kortare är det till nästa tisdag - då jag åker hem. Så mycket som jag skriver om det verkar det säkert som att jag vantrivs här - vill påpeka att det gör jag verkligen inte. Tror det är ganska förståeligt att jag är taggad på att komma hem och träffa familj och vänner, har ju faktiskt varit borta i 3 månader nu. Kanske inte är så länge enligt vissa, mer enligt andra, beror på vem man frågar. Men för mig, som innan denna resa som längst varit borta 1 vecka från mamma och pappa, är 3 månader hyfsat länge. Åh vad jag längtar...

Något som är typiskt mig (och typiskt nästan alla andra här i världen också) är att skjuta upp saker. Har hela tiden gått runt och tänkt "äsch det är ju länge till jul, jag har gott om tid" och nu börjar jag smått få panik över barnens julklappar. Jag har verkligen inte tid att måla, men jag måste ju... Vill dessutom inte måla när de är hemma, för vill ju inte riskera att de ser något. Måste prioritera målning över gymmet den här veckan, det känns inte bra med tanke på att det är jul nästa vecka... Men jag har i alla fall börjat på en teckning med Transformerstema, det är alltid något.

På tal om jul, kommer ni ihåg vårt hemska pepparkakshus? Nu förstår jag varför vi bombarderade det med godisar - barnen får gå och bryta bort godis och äta. Det är kala fläckar här och där, samt att någon har tagit en tugga av själva dörren. När jag och Eliane frågade vem det var svarade Liam att det måste ha varit en inbrottstjuv här som gjort det. Tänk om tjuvar bara bröt sig in i hus för att tjuväta pepparkakshus, det vore en bra värld...

Likes

Comments

Tro det eller ej men tog mig faktiskt ut på en långpromenad idag! Mötte två stycken som var ute och sprang i shorts, såg även en vindsurfare. I december. Tyskar.

Men nu till det viktiga: Eliane berättade nyss att en mamma till en av Lennoxs klasskompisar funderar på att skaffa au pair. Ett av barnen hade tydligen sagt "jag vill också ha en Maja", hur gulligt? Typ största komplimangen man kan få som au pair. Mamman bad alltså Eliane fråga mig om jag kan tänkas veta om någon som vill bli au pair. Såhär på rak arm, nej tyvärr. Dessutom är väl Tyskland inte direkt det mest populära landet att åka till, de flesta söker sig ju till USA.... Men i alla fall! Ifall någon av er som läser detta vet om någon, eller själv är sugen, på att vara au pair i norra Tyskland så hör gärna av er!! Jag har själv träffat både mamman och hennes barn flera gånger, och de är jättesnälla. Mamman är en av mina "favoritföräldrar" här, och det säger jag INTE bara för att lägga in ett gott ord åt henne - det stämmer verkligen. Dock så är hennes son riktigt irriterande... Nej jag skoja bara! Som sagt, tveka inte!! Personligen skulle jag själv ju dessutom tycka det vore helt fantastiskt om en svensk au pair flyttar in i samma förort som mig, så hjälp gärna till i jakten haha.

Likes

Comments

Söndag, tredje advent (redan!). Glömmer alltid bort hur otroligt skönt det är att kunna sova tills man vaknar av sig själv och inte av barn som börjar springa runt och skrika klockan halv 8 på morgnarna. Sov dock inte särskilt länge, betydligt kortare än jag trodde att jag skulle göra - klockan 9 klev jag upp. Eliane och barnen kommer hem först ikväll, är alltså ensam hemma nästan hela dagen, riktigt skönt känns det haha. Som sagt är det tredje advent idag??? Dagarna går så himla fort! Har man ingen julkänsla än är det väl ändå dags att börja tagga upp liite. Det är dock svårt för mig - det spöregnar här idag... Fast det är en bra anledning till att stanna inne hela dagen hehe.

Som ni kan se på bilderna spenderade jag igårkväll med att rita. Blev riktigt nöjd med bilden, om jag får säga det själv. Det är uppenbarligen Carlottas julklapp, den återstående frågan är vad jag ska rita åt pojkarna.... Det kommer troligtvis att bli något med Star Wars respektive Transformers-tema (trååååkigt), det går alltid hem hos dem. Nu ska jag i alla fall dricka kaffe och kolla på serier, förhoppningsvis slutar det att regna snart för jag ville egentligen gå en promenad idag. I värsta (bästa?) fall får jag helt enkelt stanna inne hela dagen haha.

Likes

Comments

Igår (fredag) hade Lennox "teateruppvisning" i skolan... Nä, man kan verkligen inte kalla det teater. Barnen gick en efter en upp på scenen, sade en mening, väntade tills alla var uppe, sade fem meningar tillsammans, sedan var det klart. Inte det bästa jag sett, om jag säger så. Men jag klagar verkligen inte på att det var så kort haha. I typisk tysk anda fikade vi sedan, alla barn, vuxna, syskon och lärare tillsammans. Det var desto trevligare! Sedan på kvällen skulle jag egentligen behöva stanna hemma med barnen, men klockan 20.30 kommer Eliane och säger att hon blir hemma ändå. "Så du är fri att göra vad du vill ikväll". Jaha men vad roligt, för jag har ju många vänner här som sitter hemma på fredagkvällar och bara väntar på att jag ska ringa. Halv nio är tyvärr liiite för sent att börja planera saker.... Så det blev en hemmakväll istället. Egentligen inte mig emot.

Idag lördag har vi pysslat hela dagen haha. Men jag gillar ju att rita så mig gick det ingen nöd på, tror Eliane led betydligt mer. Jag ritade en elefant (fråga mig inte varför) som jag blev löjligt nöjd med, MEN när jag gick en snabbis på toa fick Liam den briljanta idén att hjälpa mig med färgläggningen... Helt ärligt blev jag inombords riktigt ledsen haha, trots att det är en struntsak. Ska visa några bilder här under.

Lördag idag som sagt, vad händer då ikväll? Alexander är inte hemma och Eliane har precis åkt med barnen till sina föräldrar i Hamburg (jag fick såklart följa med om jag ville), är alltså helt ensam hemma. Egentligen skulle jag festa (hehe) med Koko men hon skrev för ett tag sedan och berättade att hennes farbror dog igårkväll.... Så hon var inte riktigt på festhumör, vilket är fullt förståeligt. Hon ska istället spendera kvällen med sin familj vilket alltså innebär att jag även ikväll inte har några som helst planer haha. Jag skulle naturligtvis kunna skriva till Mauri eller någon annan från tyskan, men helt ärligt känns det skönt att bara vara hemma. Eliane och barnen stannar över natten i Hamburg, tänker därför ta tillfället i akt och sova ut ordentligt imorgon. Genom att stanna hemma ikväll sparar jag även pengar... Jag tycker verkligen inte att jag köper så mycket men har alltid ont om pengar känns det som? Nåja, jag är ju inte här för att tjäna pengar och bli rik direkt.

Efter att ha pysslat hela dagen har jag blivit riktigt sugen på att måla lite, tänker passa på nu när inga marodörer eh jag menar barn är hemma. Efter att barnen såg bilden jag målade åt Eliane vill de också ha varsin bild, ska ta tag i det ikväll tänkte jag. Det kommer nog att bli en helt okej lördagskväll ändå!

Hade precis fyllt i konturerna och färglagt svansen när Liam tog över...

VACKERT

Likes

Comments

Berättade jag att Eliane beställt en "Foodbox", alltså typ exakt "Linas Matkasse" fast en tysk variant? I alla fall, idag invigde jag den och lagade ett av recepten - stekta grönsaker/rotsaker och "Schupfnudeln" (finns ingen svensk översättning men skulle beskriva det som en blandning av spaghetti och pommes frites). Det var riktigt gott - tyckte jag, men barnen avskydde det. 😂 Men jag klagar inte över det, mer god mat till mig hehe. Dock så lär inte Eliane beställa boxen igen... Det var tre "maträtter" med, varav en är en löksoppa som vi inte ens tänker försöka med på barnen. Synd säger jag, det var faktiskt riktigt roligt att följa receptet när allt jag behövde fanns framför mig. Trodde aldrig jag skulle säga att matlagning är roligt haha.

Från det ena till det andra, idag kom Alexanders föräldrar (alltså barnens farmor och farfar) och hälsade på - därav alla kakor. Vi fikade och ~konverserade~, jag lyssnade väl mest men det var trevligt. Ska dock tillägga att jag mest lyssnade för att de pratade huvudsakligen om saker som jag inte kan relatera till (exempelvis Alexanders mammas faster och vad hon har för sig), inte för att jag inte förstod. För det gjorde jag ju, uppenbarligen. De är i alla fall trevliga och snälla, men något som är lite lustigt är att jag måste säga "Ni" (Sie på tyska), inte "du", till farmorn.... Hon är en elegant dam, det är ett som är säkert. Till farfar, mormor & morfar säger jag alltid "du" haha. Men det är verkligen inget problem, bara lite lustigt tycker jag.

Ska dessutom berätta vad jag råkade göra idag... Detta är så. Sjukt. Pinsamt. Jag genomgår ett mentalt sammanbrott just nu haha. Okej:
Jag skulle hämta Carlotta från hennes ridning och var liiite sen så jag körde liiite för fort... Stallet där hon rider ligger långt ute i bushen men såklart möter jag en polisbil. I Tyskland har alla polisbilar inbyggda fartkameror som blinkar överdrivet tydligt om man kör för fort (och blir "tagen"!), så eh ja... Det värsta är att jag inte är säker på vilken hastighetsbegränsning det var på vägen. Berättade naturligtvis för Alexander och Eliane att jag blivit "geblitzt", men precis som vanligt var de helt chill - tack gode Gud! Alexander sade bara att bötern (säger man så?) skickas till den som bilen är skriven på vilket i mitt fall är hans firma, samt att hans firma "naturligtvis" betalar. Han sade dessutom att eftersom jag inte finns med i det tyska systemet behöver jag inte oroa mig "ifall jag körde aaalldeles för fort...". Alltså är det egentligen helt lugnt, men jag skäms såklart ändå... Gissa vem som från och med nu alltid kommer köra 10km/h under hastighetsbegränsningen haha.

Likes

Comments