Vardagslivet

​Havregrynsgröt med kanel, chiafrön & banan. Stort glas vatten och kaffe. 🙌🏼

Likes

Comments

Vardagslivet

Har verkligen sökt som en idiot på huskurer som kan tänka hjälpa min stackars hals. Så jag hittade massa bra om äppelcidervinäger!! Det kan hjälpa mot mycket, inte bara mot halsont.

Jag har även hört att det kan hjälpa en att gå ner i vikt tillsammans med bra kost såklart så det var väl därför jag fastnade först. Så jag tog en matsked äppelcidervinäger i ett glas vatten innan frukost och märkte efter jag ätit att jag knappt kände av den onda halsen!!! Tog ett till glas för en stund sen nu innan lunchen och nu kan jag svälja utan att det gör ont. Så jävla bra. Så det tipset ger jag er om ni får ont i halsen! Testa! 😳

Klistrar in infon här nere från stegforhalsa.se där jag hittade tipsen om viktnedgången. 👇🏼

• Det är fantastiskt för att rensa tarmarna. Detta beror på att äppelcidervinäger innehåller ättiksyra, som bidrar till att förebygga förstoppning, förhindra att bakterier ansamlas i tarmväggarna samt lindra gasbildning.

Det är mycket användbart om du lider av långsam matsmältning eller uppblåsthet, särskilt mot slutet av dagen. Så äppelcidervinäger kan vara till stor hjälp för att eliminera ämnen som vi inte behöver i kroppen.

• Äppelcidervinäger är mycket mättande. Visste du det? Om inte så gör du det nu. Om du provar att dricka ett glas vatten med en eller två matskedar äppelcidervinäger innan dina måltider kommer du märka att du inte känner något behov av att äta för fort eller för mycket.

• Det är rikt på vitamin A. Vad är bra med vitamin A? Det tar hand om huden, ger den fukt och återställer dess elasticitet.

• Tack vare dess kaliumhalt är äppelcidervinäger ett bra diuretikum. Detta mineral bidrar till att göra blodet en aning mer alkaliskt, vilket bland annat hjälper till att bekämpa yrsel, förebygga vätskeretention och lindra kramper.

Eftersom det renar matsmältningssystemet känner vi oss lättare och mindre uppstoppade, och kroppen kan fungera effektivare.

• Det bästa sättet är att dricka lite äppelcidervinäger innan dina måltider.

Hur
? Tillsätt en matsked till ett glas vatten, blanda väl och drick det – som vi sa – innan du äter. Gör det innan frukost, lunch och middag. Vissa gillar att tillsätta lite honung för smakens skull, men generellt är det inte nödvändigt, och du kommer omedelbart börja se de positiva resultaten.

Likes

Comments

Vardagslivet

Dagens frukost bestod av havregrynsgröt med ett rivet äpple ovanpå, samt kanel, mjölk & linfrön. Sedan två kanelmackor med ost. Haha kommer inte på vad dom heter!

Vädret är ju helt fantastiskt ute!!!! Det blir helt klart en promenad efter jag ätit lunch och lilla liten vilat klart. Lunchen är en stark köttfärssoppa med potatis & morotstärningar. Svettas verkligen ur bacillerna.


Jag har iallafall dammsugat lägenheten nyss och diskat. Sen ska man väl göra sådant "jätte kul" som att vika tvätt. Hatar verkligen att vika tvätt, kan kanske vara därför min garderob ser ut som hej kom och hjälp mig jämt. 😜 trular mest i dom så får det blir som det blir. 😬

Likes

Comments

Vardagslivet

Och här kommer dagen spenderas. I sängen med Netflix. Kanske en kort promenad senare idag om vädret tillåter. Blir ju inte någon öppna förskola idag iallafall. ☹️

Har fortfarande sååå jävla ont i halsen när jag ska svälja, har också som ett litet sår bak i halsen(?). Alvedon hjälper inte, te hjälper inte, gurgla saltlösning hjälper inte. Vad fan hjälper? Har inte några vita prickar i halsen så det kan väl knappast vara halsfluss heller? Har inga andra förkylningssymtom förutom det. Känns verkligen som ett rakblad som sitter där.. fyfan! 😩 blir det inte bättre om någon dag ska jag ringa hälsocentralen.

Likes

Comments

Vardagslivet, Molly

Allt såg bra ut. Liten har gått upp 210 g sen sist och växt 1,5 cm så hon följer kurvan som hon ska. <3

På efterkontrollen såg allt bra ut också, tappen var lite kort nu med men det gick att sätta i spiralen ändå så nu hoppas jag att den funkar som den ska och att jag slipper långa blödningar. 👏🏼

Barnmorskan tipsade mig om öppna förskolan här i Lit så dit ska jag gå imorgon hade jag tänkt. Ska bli roligt att träffa lite nytt folk. ☺️

Likes

Comments

Molly, Vardagslivet

Ska strax traska iväg i snöyret till BVC och MVC. Undra hur mycket lillan växt och gått upp nudå, alltid lika spännande. Efter det ska jag på efterkontroll och sedan sätta i kopparspiral om det går denna gång. Håll tummarna! Det ska iallafall vara den som har minst hormoner och räcker i 5 år om allt funkar som det ska.

Likes

Comments

Vardagslivet

(Varning för långt inlägg)

Här är några bilder som inte var det lättaste att lägga ut kan jag tala om för jag är verkligen INTE bekväm med min kropp som den ser ut nu. 😜 men jag lägger upp dom för att kolla tillbaka och se förändringarna. Samt att jag kanske kan få lite peppning från er läsare för det skulle verkligen behövas då jag har lätt att ge upp om jag inte ser förändring snabbt. <3

Vikten har jag faktiskt ingen aning om vad den är eftersom vi inte har någon våg här, men jag ska hämta min hos mamma idag hade jag tänkt. ☺️ gick iallafall upp 20 kg under gravidideten och en vecka efter kejsarsnittet hade jag gått ner 7 kg sen vet jag inte nu, snart 2 månader efter vad jag kan väga haha.

Det är jääätte lätt att falla tillbaka till det onyttiga men har faktiskt varit duktig och åt inget onyttigt i veckan efter Marcus födelsedag förutom igår & i fredags. 2 dagar i veckan nu i början har jag bestämt att jag får unna mig något onyttigt om jag känner för det, det borde gå.

Har ni tips på maträtter, frukost och mellanmål kommentera GÄRNA för jag har så dålig fantasi och då kan det lätt bli att man tröttnar och faller tillbaka till det onyttiga.

Mått och vikt återkommer jag med senare idag, sedan framöver ska jag måtta, väga mig och ta bilder den 1:a varje månad för att hålla motivationen uppe.

Sen det här med träning när man gjort kejsarsnitt är inte heller det lättaste för man måste tänka på att inte använda vissa magmuskler, inte springa, cykla, lyfta tungt eller hoppa bland annat så det är svårare nu tycker jag att hitta övningar som passar. I juni tydligen får jag börja med lite hårdare träning.. Till dess ska jag gå många promenader, äta bättre och göra dom övningarna jag får! Bättre än inget iallafall. 💪🏼⭐️

Likes

Comments

1. Vad var ditt första intryck om din partner?
Svar: Inget speciellt mer än att jag verkligen fastnade för hans leende. 😉

2. Vad gillar du eller älskar du hos din partner?
Svar: Att han alltid ställer upp oavsett vad & hur jävla snäll han är.

3. Hur började er relationen?
Svar: På fäviken sommaren 2015 😉 efter fäviken la han ut en status på fb med sitt snapchat namn så då la jag till honom men skrev till han gjorde jag inte, utan det gjorde han först hehe... sen började vi träffas och sova ilag varje dag efter det. <3

4. Gillar du fortfarande det du älskade hos din partner och varför?
svar: Ja fast tusen gånger mer.

5. Är du nöjd med den intimitet som du delar?
svar: Ja <3

6. Känner du på samma sätt nu som du kände för din partner i början av relationen?
svar: Ännu ännu mer! Aldrig känt så starkt för en annan person förut.

7. Har ni en positiv påverkan på varandras liv?
svar: Ja verkligen.

8. Har du börjat göra något på grund av din partners inflytande?
svar: Ja han har fått mig modigare, snällare och gladare.

9. Hur ofta skrattar ni tillsammans?
Svar: Massvis. 😉

10. När var sista gången du drömde om din partner?
svar: Minns inte.

11. Tycker du om att tillbringa tid med din partners vänner och familj?
Svar: Ja verkligen, man lär ju känna han mer på så sätt.

12. Hur ofta pratar du i telefon med din partner?
svar; Varje dag flera gånger. 😂😍

13. Hur ofta tänker du på din partner?
svar: Så fort jag tittar på Molly.

14. Kan du le när du relaterar till något från det dagliga livet med din partner?
svar: Japp.

15. Kan du minnas det mest romantiska ögonblicket med denna partner?
svar: Ja när man tänker på att han och jag är mamma och pappa till vår finaste dotter. Sen gånger man kommit hem och han lagat mat, köpt presenter, tänt massa ljus, köpt blommor och lagt ut rosblad på sängen bara för att överraska.

16. Kan ni känna av varandras känslor för något utan att behöva säga något?
svar: Ja.

17. Vad är det bästa ögonblicket i din relation så här långt? (Ler du när du tänker på detta ögonblicket?)
svar: När molly kom till världen och få se han komma in och hålla i henne. ❤️❤️❤️

18. Hur visar ni er kärlek till varandra?
svar: Uppskattning, skoj, skratt bland annat. 

19. När var sista gången du sa ”jag älskar dig” till din partner?
svar: Innan marcus for på jobbet.

20. Har du någonsin ändrat på något för din partner?
svar: Nej.

21. Hur mycket tror du att du förstår din partner?
svar: Har en känsla av att jag förstår honom till fullo.

22. Litar ni på varandra?
svar: Oja <3 aldrig känt mig så trygg med någon innan.

23. Har du inte låtit din partner göra något bara för att du känner dig avundsjuk eller arg?
svar: Nej, skulle det vara något säger jag till.

24. Hur känner du dig när andra finner din partner attraktiv?
svar: Blir glad och tänker då att han faktiskt valt mig av alla?

25. Känner du dig avundsjuk om din partner umgås med en vän av det motsatta könet?
svar: Han brukar inte umgås med någon tjejkompis utanför jobbet, men nä det skulle jag inte bli. Hade du träffat mig för några år sedan innan jag träffade marcus så hade jag blivit det. (När man blev sviken såå många ggr för dom är ju bara "kompisar" tär det att lita på någon)

26. Hur allvarligt tar ni båda detta förhållande?
svar: Vi vill bli gamla och grå tillsammans så ja, allvarligt.

27. Argumenterar ni ofta och varför?
svar: Nä men någon gång ibland. Då båda hatar att ha fel och är jävligt envisa så kan det lätt bli lite tjafs. 😉

28. Brukar du göra uppoffringar för din relation?
svar: Skulle göra allt för honom.

29. Har du någonsin bett om ursäkt för något som du gjort fel mot din partner?
svar: Ja varje gång man gör fel ber man om ursäkt.

30. Förlåter du lätt din partners misstag?
svar: Ja för små skit saker så. Men sen beror det på vad det skulle vara också.

31. Blir du lätt arg för små misstag som din partner gör?
svar: Jupp.... kort stubin och tålamod här. 🤦🏼‍♀️(tack marcus för att du orkar stå ut med mig 😘😂)

32. Respekterar ni varandras tro?
Svar: Vi har inte så mycket tro någon av oss.

33. Är det verkligen nödvändigt att veta allt från din partners tidigare relationer?
svar: Nej, men kan ju vara kul och veta varför det tog slut så man vet om något är extra känsligt.

34. Tror du att du kommer vara tillsammans med denna partner under en mycket lång tid eller till och med för evigt?
svar: För evigt hoppas, tror och vill jag.

35. Hur känner du dig när din partner behöver lämna dig under en tid på grund av arbete eller liknande?
svar: Tråkigt men man behöver vara ifrån varandra ibland.

36. Kommer du att säga förlåt till din partner även om det inte är ditt fel?
svar: Njaaaaa, har väldigt svårt för att säga förlåt om jag inte har gjort något fel. 😜

37. När var sista gången du hade en djupgående samtal med din partner?
svar: I förrgår.

38. Håller du på några hemligheter som du är rädd för att låta din partner veta?
svar: Nej.

39. Tror du att din partners vänner och familj gillar dig?
svar: Det hoppas jag. 😊

40. Känner du att din partner accepterar dig för den du är?
svar: Tydligen 😉

41. Har ni sett varandras bästa och sämsta och sämsta sidor?
svar: Japp.

42. Har du någonsin funderat på att vara otrogen mot din partner? Varför?
svar: Men nä!

43. Har du någonsin funderat på att bryta upp med din partner och i så fall varför?
svar: Nej nej.

44. Kommer du att ljuga till förmån för din partners lycka och vart går gränsen?
svar: Nej.

45. Är du i en relation bara för att du njuter av spänningen eller en känsla av att bli älskad och att någon bryr sig om dig?
svar: Både och.

46. Får den här partnern dig att glömma den smärtsamma känslan av dina tidigare relationer?
svar: Ja verkligen!! Känns som vi varit tillsammans hela livet.

47. Ser du fram emot en framtid med den här partnern?
svar: Ja det gör jag verkligen.

48. Har du funderat på att gifta dig med din partner? (Om ni redan har gift er, minns du varför du ville gifta dig med din partner?)
svar: Ja i framtiden så.. <3

49. Är du villig att kompromissa med din lycka för en framgångsrik relation?
svar: Kärlek håller en vid liv.

50. När det gäller framtiden, har du och din partner samma relationsmål?
svar: Ja det har vi.

51. Finns det mer roliga stunder än sorgliga när ni är tillsammans?
svar: Ja gud ja.,

52. Om du kunde välja din partner igen, skulle du välja samma person.
svar: Ja, jag önskar att jag hade träffat han många många år tidigare. Han är verkligen världens bästa kille.

Likes

Comments

Vardagslivet

1 Dl hela linfrön
1 Dl mörk sirap
150 g Lindahls vanilj kvarg
4 Dl filmjölk
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk havssalt
3 Dl fiberberikade havregryn
3 Dl mjöl

Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
1. Rör ihop allt till en jämn smet. Häll smeten i en bakplåtsklädd sockerkaksform (eller annan form) och strö över valfria frön.
3. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.

Snabbt och enkelt, går att frysa in.

Likes

Comments