​Oj vad det har varit stillastående. Sen det senaste inlägget har jag endast gått och väntat på att höra från STS, vilket jag nu gjort för någon vecka sen. De ser ut som att min erfarenhet med barn under 2 år inte var tillräcklig därför förflyttas jag nu till en ny organisation som heter AuPairCare. I och med denna överflyttning har jag tekniskt sätt fått börja om från scratch. Skillnaden mellan organisationerna är att på AuPairCare fyller jag i hela min ansökan online istället för att fylla i massa dokument som jag gjorde tidigare. Ansökan är tyvärr inte helt komplett heller, en sak saknas och jag måste höra av mig till STS och fråga om det är nödvändigt eller om det går att hoppa över.

Känner mig lite, eller ganska, tidspressad. Det var tänkt att jag skulle åka i augusti men nu när jag är tillbaka till ruta 1 igen känns det som att denna resa kommer behövas skjutas upp rejält.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Au pair före avresa

Oj, nu har det varit tyst länge här, det har tyvärr inte funnits mycket att berätta men idag fick vi alla flickor ett mail så stay tuned for more!

Likes

Comments

Au pair före avresa

I måndags hände alltså en otroligt lustig sak. Fick ett samtal från STS precis efter att min sista lektion just hade slutat. Dem hade fått feedback från USA där medarbetaren önskade att min ansökan innehöll fler bilder på mig när jag interagerade med barnen jag tidigare passat. Problemet var då att oftast under lägerveckorna är det fotoförbud på lägergården för att vissa föräldrar vill inte att deras barn ska fotas.

I och med att medarbetarna i USA är väldigt strikt om hur dem vill att ens ansökan ska se ut var jag illa tvungen att fixa bilderna. Min utmaning blev alltså att gå och fråga närmaste barn och förälder om det var okej för mig att ta en bild, självklart förklarade jag situationen annars hade det nog blivit lite pedofilvarning och mer obekvämt än vad det redan var. Max 3 bilder var jag tvungen att fixa som jag sedan bifogade till STS, som vidarebefordrade det till medparten i USA.

Det bästa, kanske inte borde säga bästa men fördelen med den situationen var att jag befann mig på skolan, och i och med att gymnasiet jag går på delar samma byggnad som Umeås musikskola så fanns det många barn som hade sina instrumentlektioner just då och ens stor möjlighet för mig att fråga om bilder haha.

Stelt och superpinsamt var det och kommer aldrig upprepas!

Likes

Comments

Au pair, Vardag

Nu äntligen är alla papper och dokument klar och inskickade! Vad som händer nu är att jag får vänta och se om min ansökan blir godkänd av både STS och samarbetspartnern på destinationen. Vad som ingår i en ansökan ser ni nedanför.

Likes

Comments

Au pair

Amentjena! Nu är det ju så att jag, om allt går som planerat, möjligtvis i månadsskiftet av juli och augusti flyttar till USA för att påbörja mitt år som au pair. Bloggen är till större del för att mina nära och kära ska på ett sätt följa med mig på min resa men också för att jag själv ska kunna dokumentera alla upplevelser. Det kommer bli som en liten dagbok för mig dethär, en offentlig dagbok.

Likes

Comments