Superbra dag idag verkligen!!! Red Zeran på rakan och han var arbetsvillig, lite åt det piggare hållet men väntade på mina förhållningar och var allmänt bäst(som vanligt). Så kul!!!

Ska tävla Zinderella på klubbdressyren på söndag, så red henne idag för Lovisa. Gick jättebra!! Hon var samarbetsvillig hon med, lyssnade på förhållningar och halvhalter. Vi red övergångar och serpentiner och allt flöt på! (Vi rider en vanlig LC2)

Sen så hade Equestrian Stockholm kundkväll på Lyckås ridsport, så jag och papi åkte dit efter att sista stallet var klart. Provade en kingsland-tävlingstopp som var jättefin och satt bra, men 600, alltså nej😩😩 Är inte beredd att betala så mycket även om det är kingsland.

Hade som sagt tänkt köpa strumpr, och det gjorde jag också. De paren jag har nu har blivit använda flitigt under 3 år... Fler hål i än jag har fingrar att räkna på🤣

Sen hade de utlottning på schabrak så jag och papps fyllde i varsin svarslapp. Tror ni inte då när jag är påväg hem att jag får ett sms där det står att jag vunnit, haha? Så kul! Färgen golden brass, hoppmodell i strl full.Jääättekort inlägg idag, hade nämligen tänkt sova tidigt för en gångs skull. (21:01 atm) Är lika trött som inlägget är kort.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Cissi tar examen nere i Alnarp så jag och Nicole är högsta hönsen på gården.

Fredagen var ytterst intressant. Vi red i skogen eftersom att Monika och Carin skulle till station på eftermiddagen. Där, i skogen fick vi sällskap av en älgfamilj så vi for ut på stubben istället. Där fick vi sällskap av 7 rådjur som var upprörda över att vi uppenbarligen ”störde dem”.

Vi åt pizza på kvällen (inkl godis och chips) men la oss ganska tidigt.

Lördagen bestod av att djuren skulle ut vid 7, fodra, mocka. Frulle på det och sen ut i tråkigt väder för att fota. Heidi hade såklart glömt att lämna kameran hos Nicole så vi fick ta Nicoles egna kamera. Jag tränade på att samla och han var så galet fin😭 Lite stark åt samma håll som hem och ”loj” på vägen bortåt. Annars så satt allt!💛

Nicole var wifey och lagade pasta carbonara med asmycket bacon. Supergott!!!

Vi släppte in bagglammen först och kollar ju alltid hagen med ficklampa för att se så ingen är kvarlämnad, men mycket riktigt så låg Dagmar ensam under ett träd med hängande öron. Han visade sig dock ha hög feber, men vi avvaktade under natten. Alla djuren stängdes in och blev utfodrade. Vi köpte kebab och bara softade på kvällen.

Nu idag så var det samma rutin. Alla djuren släpptes ut, vi fodrade och tempade Dagmar som hade 40.5 i dag:( Rosita for förbi och tittade men han visade ingen symptom. Ibland kan de få skit mellan klövarna och få en inflammation där men när vi bokstavligen släpade honom till stallet visade han ingenting. Han, som egentligen brukar vara hemsk! Ta 10m sats, stångas, bitas och hålla på stod mest där när vi släppte ut de andra skitungarna. Inte alls likt honom.

Nu har vi precis käkat frukost och ska ner till stallet och fortsätta mocka för att sedan fota. Hitten ska ut och promenixa.


Alltså man tänker ju att man ska hinna blogga varje dag men det är verkligen fullspäckat schema. Hinner knappt äta😂

Likes

Comments

Igår, torsdag vankades dressyrträning för Lovisa på Atlas...... Som såklart hade slagit av sig skon och trampat in (minns ej specifikt) nåt i hoven. De vågade inte ha honom på lektion, vilket jag kan förstå. Han är känslig den killen.

Istället fick jag rida en riktig trotjänare. Chivas Regal, fuxvalack (bläs och strumpor <3) född 1995. Varit med om det mesta i livet och är väl skolad. Han är jämförbar med en tickande bomb. Väldigt het, känslig och nästan lite springig. Vi red självständigt arbete igår och jag fokuserade främst på framdelsvändningar, lite öppna och övergångar. Han blev riktigt fin i slutet och hade bakbenen under sig.

Idag skulle jag och Nicole fotat, men såklart hade bagglammet 17041 dött under natten till torsdagen. Troligtvis ihjälstångad och hade ett hål stort som en handflata på bogen så troligtvis har en fågel ätit på den. :( Nicole for iväg nu på morgonen till obduktion i Uppsala för att dumpa av den, så de kunde forska och se vad som orsakat dödsfallet. Jag hade följt med, om jag inte behövt vara hemma till 11. Får se om jag hinner rida idag, annars så blir det imorgon och eventuellt på söndag, om inte Olivia vill ta honom då.

Helst ville man skicka slaktdjuren på slakt i oktober, för nu börjar de bli stora och framförallt otrevliga. Flera av bagglammen har blodiga hål i pannan för att de stångas just. Kan ju lika väl få smalbenet ur led om man inte är på sin vakt.

Hittade jättegamla bilder på Dagmar (obs är en bagge). Han var så liten!!! Nu har han mest en stirrig blick och är jämförbar med en galen vetenskapsman som precis kommit på ett sätt att erövra världen.

Likes

Comments

Igår red jag, för min del, en ny häst. Zinderella, liten häst. Fuxsto med bläs och strumpor, 16 år. Utbildad LA och gått på Lövsta. Hoppar trevligt.

Vi red förvänd galopp på spåret, och det gick bra. Men det gick fort. Hon blev jätte exalterad, glad och positiv vilket är kul förstås, men det gick på tok för fort.

Hon får lätt en krok på nacken men tappar stödet. Bra utmaning för mig! Behövde driva samtidigt som jag behövde be henne vänta på mig och ha ett stöd. Fick tillbaka henne på jorden sedan och det var en rätt så lyckad lektion.

Idag klippte jag mig hos Emily, (salong Ricketts) klippt mig där de senaste 7 åren men fick tid för Karin idag. Klippte upp och toppade. Lite lockar på det och voila! Lockarna blev "studsiga" så att håret såg kort ut nästan haha! Jättenöjd. Hon är så noga!

Likes

Comments

MÅSTE berätta om en utav de mer obehagliga händelserna jag varit med om. Var alltså ute och red Nilsson på rakan. Tanken var att jag skulle rida övergångar, galopp-skritt, skritt-galopp, trav-halt, you name it. Han var framåt och nästan lite springig. Sedan ner vid skogen och själva slingan blev han väldigt tittig, så jag rider fram och väljer sedan att vända tillbaka. Då får han en jävla fart som jag sedan lyckas tygla men det är väldigt obehagligt när han springer och det är ett jävla påskjut bakifrån. Tar bettet och drar. Rider några övergångar och fortsätter som vanligt. Hör ett skott och blir såklart lite förvånad men tänkte inte mer på det. Fortsätter framåt och ser nåt komma från åkern, och då är det alltså en vildsvins-familj. Först en kraftig galt som kommer i en jävla fart. Strax efter är suggan med deras två ungar i en nästan lika hög hastighet och Zeran blåser ju upp sig som fan.

Då var det alltså klart att vildsvinen varit på slingan i skogen, och att det var det han kände av. Han trippar nästan hela vägen hem, och fram till dungen innan vägen och där ser jag en ljus skepnad som liknar vargen, som faktiskt varit i detta precisa området. Då blir ju jag givetvis skiträdd så det gäller att ha en glaciär i magen och säga att allt kommer bli ok till hästen.

(Skepnaden var en vit labrador bekräftar sedan mamma, som jag träffar på vägen hem.)

Alltså, älg, rådjur osv är ju en sak men vildsvin var fanimej obehagligt.


JUST NU sitter jag i baren på Tallink Silja, och har precis lämnat Estlands kust. Internet här är något att hänga i granen men tillräckligt för att uppdatera bloggis.

Lammisarna är nu uppdelade i 3 grupper. Slaktdjur, avelgrupp 1 och 2. Vitsippa är alldeles för liten för att kunna producera åt lamm till våren så hon får gå med slaktdjuren. (Inte fått slakttid än😾)

Bäärtil och Hasse är nu på g och så väntar vi på lammisar i april!

Har redan Zeran- och lammabstinens :( Vi beräknar att vara i hamn 10:15 lokal tid imorgon.

Ni får en bild på Zeranis tills vidare💛

Likes

Comments

Söndagen bestod av bortamatch i Ponnycupen hoppning. Vi åkte till Karlslund ridskola och 6 tjejer ur vårt lag red. Maja P tog hem guldmedaljen för att hon var närmast ideal-tiden! Däremot förlorade vi matchen eftersom att vi fick med oss lite för många bommar ner på marken. Kul dag!

Måndagens lektion var lite halvgalen. Inomhussäsongen har börjat så styrketräning för hästarna vankas under terminen. Vi gymnastiskhoppade och jag red Doris. Ett trött tinkersto f 2008. Red med sporrar och spö och retade upp henne lite grand i början. Galopp-skritt (flytta ut bakdelen i övergången) skritt-galopp. Och så höll vi på. Vi hoppade fram på en åttvolt med sockerbitar och jäääääävlar i min lilla låda var galen hon blev. Först hade hon skuttat och kastat sig lite när vi galopperade fram men hon blev verkligen galen. Som en liten ponny sög hon mot 20cm sockerbitar, bytte rent varje gång också. Höll på att få tugga grus några gånger x) Såååå kul att få se den trötta ponnyn köra all in. Hon var sååå lycklig!

De andra hoppade en 5,5, markbom, kryss och oxer på 50 cm kanske. Doris körde all in och hoppade fantastiskt dock, Denice lade sedan upp oxern på andra långsidan, så först 2 sockerbitar studs, räcke 70cm och en oxer på 90. Att Doreen tog sig över det är ännu ett mysterium????? Fantastisk känsla!!!

Markarbete vankas nästa vecka, spännande att se vad hon har i kikaren då.

Nu ska jag plugga engelska
blä

Likes

Comments

Torsdag är lika med dressyrträning för Lovisa, kl 5 på blåkulla. Tanken var att jag skulle rida Atlas men de fick inte ihop hästarna, så jag red en väldigt trevlig, VÄLRIDEN! Casper som bara är 8 år. Fantastisk individ som vill göra rätt för sig och är oerhört känslig. Vi red på 2 volter (6 ekipage), flyttade ut bakdelen på den öppna delen och trav och flytta in bakdelen på den slutna delen som det så fint heter.

Han var lite stark å hade lite svårt att hitta en jämn kontakt så vi hade lite kommunikations-problem till och från. Jag tror man behöver rida honom ganska mycket, ofta för att hitta knapparna och förstå varandra. Lite svårt att hålla ut i galoppen eftersom att han trängde inåt samtidigt som bakdelen flöt ut och körde upp huvudet, tog bettet och drog x) Man får dock inte luras av att han så lätt har en krok på nacken och tappar allt där bak!

Däremot lyckades vi på något mirakulöst sätt dock hitta varandra i slutet när vi travade av.

Zeran vilade igår men var väldigt nöjd över att solen sken och fick leka rövare i hagen hela dagen.

Likes

Comments

Söndagen bestod av att vara hästskötare åt Nicole som tävlade i Bromma! Två klasser. En inviduell 95 samt en 105, omg 3 av allsvenskan. Berga, som hon tävlar för slutade på en femte plats.

Någonting som Hitten däremot redan bestämt sig för var att vägra kliva in i transporten. Han har aldrig varit såhär, alltid klivit på utan problem. Så jääääkla irriterande, det var nämligen drygt 4 timmar mellan klasserna. En vänlig tjej som stod med sin transport bredvid erbjöd sig att hjälpa till, och hon var duktig men det sket hitt i. Spö fungerade inte, han kickade bara (långt och hårt som fan, man fick hålla sig undan😂🙄) Efter 1,5h var vi tvungna att ringa Janne, han kom dock inte förens en timme senare och försökte han med. Inte ens då, med den egentliga enda människan han har fullständig respekt för gick det.

Det mest komiska var att han inte ens var rädd för transporten. Vi hade öppnat fram och dragit sidväggen åt sidan och det såg trevligt och inbjudande ut. 🙄 En rimlig anledning kan vara att Nicole hyrt en annan transport som var olik den andra. Men men.....


Måndagen var på sätt och vis lite dåligt startat. Jag var seg och trött efter dagen innan och ganska nere. Det kompletterades dock med en toppen lektion för Denice på kvällen 😇 Blackan, som jag red var oerhört fin! Mjuk och samarbetsvillig. Vi hoppade studs på en volt och red på 3 och 4 galoppsprång mellan 3 sockerbitar, 12 meter.

Är lite sugen på att starta en LC:2 eller LB med ’na.

Ida, tisdag klipptes de livdjur vi ska behålla till avel i november. Vitsippa ska vara kvar och blev därmed klippt inkl. hennes panna!!! Rip fluff:( Jag har aldrig sett henne så förolämpad, upprörd ELLER förnedrad!!! Hjärtat.

De blev så fula 😂😂😂 (se bild nedan)

utöver det red jag ut med 2 tjejer från lägret på åby i somras. Vi red till stav och galopperade i skogen, fantastiska ridvägar med branta backar, perfekt för lite mjölksyra 😉

På väg hem galopperade vi sista biten och Tyra, som ena tjejen heter galopperade i en vattenpöl, och Ollie, som hon red blev rädd. Zeran reagerade men fortsatte. Känner hur det smattrar i marken och tittar bak, där Ollies öron är spikade framåt, benen högt upp som tusan i en jäkla fart. Zeran vägrar gå sist och sätter igång en satans fart, jag ser även hur Tyra tappat båda stigbyglarna och ber till alla gudar att inte trilla av. Försöker få stopp och strax innan svängen får jag stopp på honom.

Då är vi alltså en bra bit ifrån den andra tjejen, Katinka och hennes galna häst Sascha som lätt reser sig upp ofta. Det gjorde hon också .... De var påväg mot oss men ser hur hon försvinner upp i skogsdungen... Ser reflextäcket upp i skogen och tillbaka ut kommer en skrattande Katinka, som förvånansvärt nog inte sitter på hästen - utan går bredvid. Då har hon alltså fastnat i en gren med stöveln när hästen stegrat och trillat av😂

De båda klarade sig dock fint, var hela och (nästan) rena.


Likes

Comments

Idag red jag, Nicole å Carro ut på kvällskvisten. Nicole var och hämtade transporten så vi kom inte ut förens 19 och då var det kolsvart. Vi red till rakan... Eller ja, halvvägs för på ditvägen träffade vi på (vad vi kunde se) 1 älg.

Antagligen har vargen fällt 2 älgkalvar eftersom att man sett en ko med 2 kalvar, sedan 1 och till sist endast kon. Förutom det har den tagit 2 får från tyresta😢

Vi bestämde oss (såklart) för att vända och som alltid, när Bosse vänder tar hans flykt-instinkt över och han skenar vilket resulterar i att de andra också gör det. Vi fick inte stopp på dem förens sträckan tog slut, haha. Zeran blev väldigt tittig och spänd och trippade på samma ställe ända tills vi kommit ut på asfalten. Lillen! Var helt klart lite ”fasen, jag skulle tagit på mig västen”-upplevelse när Bosse drog.

Vi tog oss iaf hem oskadda, hela och rena.På videon ser ni Bosse dunka hårdrock. Han är så rar!

Likes

Comments

igår for jag iväg vid lunch till stallet för att sätta upp sargen till fårhuset med Nicole och Monika. Dreamteam ✌🏼Tog längre tid än planerat + vi behövde utöka med 2 väggar på varje sida. Tog längre tid än förväntat så jag var tvungen att rida eftersom att solen var påväg ner.

Hade tänkt rida till rakan och på slingan men mötte än vänlig yngre tjej som var ute och gick med hund och häst. Det var 3 älgar som sprang runt och härjade krig ön så jag valde att bege mig hem. Känns onödigt att trotsa ödet eftersom att Zeran faktiskt är oförutsägbar. Det roligaste vi gjorde igår var nog en halt. 🙄 Hans skritt kändes inte helt ren så jag travade lite på asfalten men där märkte jag inte av något. Han är ju så känslig att det kan vara nåt jättelitet som att en sko börjar bli lite lös ...

Idag for jag istället ut till rakan och var endast där. Tycker egentligen att det är skitläskigt att rida runt ön. Finns både vildsvin och älgar 😂😂 Övergångar stod på schemat idag och han kändes relativt fin! Galopperade lite i slutet och det sög i honom och kliade i mina fingrar på att bara dra på så han får arbeta igenom med hela kroppen men jag var faktiskt duktig nog att för en gångs skull ha allting under kontroll.

Målet är ju att kunna göra en övergång från galopp till halt men det är en bit dit.

JUST NU: Monika skickade på messenger att Houdini och lilltackebebisen har åkt in på arrest i Darres box (😂😂😂😂😂😂😂😂) efter att ha varit långt ut åt fanders på åkern bakom stallet för att sedan ta sig in till tackorna och lekt rövare... Tar de sig ut igenom plankor med 0,5 cm mellanrum ger jag officiellt upp hoppet.

Mer än en månad kvar tills de andra åker på slakt men vi kan inte ha 2 odjur springa runt på gården medans baggarna går i varsin hage med varsin grupp tackor så Janne och Benke får nog lösa det här hemma.


Idag vankas träning för Lovisa på Atlas för första gången sen i söndags. Wish me luck 🦄

Bäärtil Falken och Nilsson hälsar på varandra

Likes

Comments

Instagram: majalnd