Tanken var att det skulle vara bedömning a:inverkan men Kicki hittade ingen domare så det blev en vanlig clearround. Jag skulle rida Atlas och var som vanligt lite tidigare på plats för att kolla läget och hästen. Borstade och upptäckte att båda bakbenen var svullna. Bad Lovisa att kolla och mycket riktigt var det så illa att jag fick byta häst i sista sekund till Doris (Doreen). Väldigt tung att rida och saknar egen motor så jag valde att hoppa 60 eftersom att hon skulle gå 70 med tjejen som tävlar henne. Tinkersto f 2008 som ändå lyckades knipa en felfri runda och en blågul rosett (clearround)

Så himla synd att Atlas inte kunde gå. Skulle hoppat honom imorgon på träningen för Denice och sedan är det bara 1 träning på hoppspecialen kvar vilket är markarbete och inte hoppning förutom dressyren på Torsdagar. Ska ju ha honom på Skogslotten 😩

Zarah var ute och gick med Atlas innan och Lovisa efter tävlingen så förhoppningsvis blir han väl ändå bättre inom en snar framtid.

Tog en nap på eftermiddagen innan jag begav mig till stall 2.

Satt hos tackorna en stund och Vilma (16914) vägrade att lämna eller låta mig vara. Ville bara mysa och det fanns inget annat val för min del. Sån himla rar och genuin tacka!

Red fram Darre i skogen och gjorde volter och skänkelvikningar på stubben. Han var lite okoncentrerad och ofokuserad, sprang mest iväg vid övergångar och halter. Så himla synd för han kan vara riktigt fin när det väl kommer till kritan. Han åker ju om 2 veckor:(

Nils och jag red hem till pappa och käkade grannens äpplen. Marianne hade besök så hon och barnbarnen hälsade på herr guld och han älskade all uppmärksamhet. Han var väldigt skeptisk mot de rätt gamla men nya för honom övergångsställena men vi tog oss över och hem och jag slapp tugga grus.

Nu ska jag åtminstone försöka sova 😉
Wish me luck my dudes så ses och höres vi.

fullblodskärlek 💕

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Var å hämtade hjälmen i centrum idag. Den var ännu snyggare i verkligheten och fy sjutton vad skönt den sitter på skallen! Jag upplevde att Miss Shield inte var lika bekväm och satt på toppen av huvudet medan KEP sitter mer på och runtom huvudet.

Kommer rida med klass hädan efter😎 Tänkte ha hjälmen, svart schabrak med svart, vit och röd passpoal och freejumpsen på söndagens klubbtävling. Atlas har ju i vanliga fall en dressyrsadel men hoppar/markarbetar i Zetras gamla sadel. Behöver få tag på en kortare sadelgjord bara, sen är vi good to go. Är lite sugen på att prova ett annat bett på honom men vill inte mixtra och experimentera med hans utrustning för mycket

Fredag innebär fredagsmys !!!!
Trevlig helgLikes

Comments

Red som sagt var Atlas idag för Lovisa och holy chickennuggets vad fin han var? Jag hade en helt annan och framförallt positiv inställning vilket resulterade sig på honom redan i början av passet. Han slänger med huvudet när det blir lite jobbigt men det gäller att stötta honom med mycket ben. Höger galopp och att samla sig i galoppen är inte hans starka sida heller. Vi tränade på galoppfattningar som var väl behövligt för min del. Måste lära mig att sitta djupare och rakare i sadeln. Böjer mig väldigt lätt fram för att "vara följsam" vilket jag inte är utan sitter mer som en ostbåge.

Vi skall starta en LC:2 den 1 oktober och hoppas att vi inte skämmer ut oss alldeles för mycket...

Anna Staaf som hjälp mig mycket med hjälmen berättade även att de kommit till butiken nu, jätteskoj! Förhoppningsvis kommer hjälmen om några dagar.

Ni får en bild på Atlas och hans skeva tecken i ansiktet vilket gör att han ser helt sne ut. (Han är lite sne också)

Likes

Comments

Jag hade tänkt rida med Nicole å Darrzor vid 18 men icke. Vaknade från min dagliga 2h-nap vid 19:06 och flög upp ur sängen eftersom att jag vet hur fort solen går ner och som ni säkert förstått hade det redan blivit mörkt när jag red :-) :-) 


Som tur var har Hitten börjat sättas igång igen och Caro skulle precis ut med Bosse å Nicole på Hitt när jag anlände till stallet så de väntade tålmodigt på mig och slängde på Nisse reflexer och övrig utrustning. Vi red fram i skogen och jag arbetade mest i skritt på stubben.

Sån himla skillnad på Atlas och Zeran?? Nisse är 156 och har steg som 163. Atlas är 163 och har steg som 180 🤓 Inte sådär överdrivet kul ...

Fick skjuts av Nicole hem och mamma gjorde världens bästa maträtt- (trumvirvel...) nämligen makaronipudding !!!! Alltså jaaa 😇

Ska ta ut linserna och förbereda mig mentalt inför dressyrträningen för Lovisa imorgon på Atlas och sova.

Godnatt ni orimliga omänskliga varelser som fortfarande läser den här tragiska bloggen.

Likes

Comments

Tanken var att jag skulle hinna rida Nisse innan det blev kolsvart men icke. Fick ett mess från Julia igår om jag ville rida med henne som jag tydligen svarat ja på dagen innan. Hade precis hunnit mocka klart alla boxar i stallet innan jag for iväg till hennes stall.

Fick äran att bli ponnyryttare för en dag. Emil, 28-årig (!!!) valack som fortfarande hade lite krut i sig blev min kompanjon under kvällen. Vi red ut och jag märkte vilken begränsning till skog de hade till skillnad från naturen i vårt område. Jag avslutade på banan i 10 min och han var förvånansvärt fin när han kommit igång!

Åkte hem och slängde i mig lite käk innan det var dags för nästa häst. Det är ändå bara september och det var mörkt redan vid 20 så jag valde att bara promenera med honom. Hade världens reflexjacka som är omöjlig att missa och Nisse klädde fint i reflex-boots från Biltema x)Har beställt min KEP-hjälm nu !!! Materiell lycka x1000. Den var desvärre slut eftersom att de hade 10% på hjälmarna i helgen som varit. Hon som jobbar idag skulle kika om den fanns kvar i lagret hos deras leverantör. Men förhoppningsvis kommer den annars in om några dagar eftersom att det är standardmodellen och därför inte behöver tillverkas.

SKA rida innan det blir mörkt idag, lovar jag mig själv. Imorgon vankas dressyrträning för Lovisa och Söndag en enkel klubbtävling på 70 cm.

att få den där att stå still för ett foto (och ha öronen framåt) är lika omöjligt som en fisk att överleva på mark.

Likes

Comments

måste dela med mig lite snabbt av fantastiska boggy 💛så vänlig individ som sällan behagar sig att bråka med de andra skitungarna

han springer alltid fram i hagen!!

Likes

Comments

Zeran vilade igår och var ytterst missnöjd med vädret. Det var verkligen ett mörkt moln över gården, för hemma vid mig sken solen. Det kom i omgångar, spöregn > dugg > spöregn > slutat regna > spöregn.

Lammen for i en himla fart längre bort i hagen för att ta skydd från höst-vädret.
Köpte även tomater eftersom Monika hade försäljning mellan 14-18, närproducerat, ekologiskt och odlat med kärlek. Kan inte bli bättre.

Käkade tacos med pappa på kvällen och mer än det jag skrivit inkl. en nap så var inte dagen så mycket mer händelserik än det.
Likes

Comments

Zeran (SWB) e Jasper ue Martini

fuxvalack född 1995 som hoppat 120 och gått nån LB så vitt jag vet. äldre trevlig herre, 157/mkh med hjärtat på rätt ställe, kissing spines och så många historier bakom sig. Kom som en oinriden 6årig vildhäst 2001. är dock så glad att han gjorde det, han är den bästa (och enda) kuren mot nedstämdhet.

får han välja själv är det att galoppera snabbare än bilarna på stubben och hoppa det absolut bästa han vet. strax därefter kommer klättra i skogen, uteritter och mat. han kan flema på kommando och är för det mesta hemsk att fånga i hagen, dsvdv. 😉

världens finaste, mest personliga och snällaste häst jag någonsin lärt känna. Han är så ärlig och genuin med vad han vill och det han känner. han har lärt mig så mycket både mentalt och fysiskt.

jag kommer nog aldrig älska en varelse lika mycket som jag älskar den här.

Likes

Comments

det gick jättefort att mocka boxarna igår! houdini hade givetvis rymt ur hagen efter att ha blivit tvångsförflyttad till baggarnas hage (där han ska vara men sällan är) fårskit utanför darres box och den lilla grisen hade sovit i stallet inatt. såklart hade han dragit dit halm (& hö) å gottat ner sig, inte synd om den grisen någonstans!

trimmade nilsson på stubben i skritt igår. red fram i skogen och regnet verkligen smattrade ner, hade som tur var en stor regnjacka och skritttäcke till zeran. han var lite spänd väl ute på stubben, ochville gärna titta på bilvägen utanför men utöver det väldigt fin! det är den känslan som jag strävat efter de senaste 3 åren, haha.

kollade även till bagglammen när jag väl var där, och boggy (17002) söt som han är springer alltid fram till mig i världens fart, inga undantag! han är inte i behov av att bråka med de andra lammen eller rangordna sig. morötter och att bli kliad på bogen och mellan frambenen är det bästa han vet. bortsett från vitsippa (17034) är det helt klart min favorit. kommer svida i hjärtat när han åker på slakt

janne håller även på att bygga regnskydd / flyttbara fårhus eftersom det är lag på att de små liven ska ha tillgång till tak över huvudet efter 1 oktober.

sällskapsdamen hade antagligen under natten fastnat i elnätet (tillfälligt utökad hage) när det varit mörkt och inte sett. hon hade inte gjort sig illa som tur var, utan mest förolämpad för att hon satt fast.

tackorna utanför allén låg tätt under granen och hade funnit torrt underlag där. som vanligt springer sällskapsdamen (som inte alls verkade påverkad av morgonens incident) och vilma fram för att gosa och käka godis 😉,

senare på kvällen red jag på blåkulla, en mörkbrun valack som heter atlas. han är himla tråkig dock, gäller att ge honom lite action och få bjudningen innan man kan börja plocka. skall tävla den filuren 7-8 oktober när vi har utbytestävlingar och framtida klubbtävlingar innan dess. kommer en d-ponny idag vid 12, i samband med att tage åker tillbaka som jag förhoppningsvis kan rida istället för atlas. vi får givetvis se hur det blir, jag är trots allt 167.

nu ska jag åtminstone försöka skriva en presentation om herr guld.

until next time!

Likes

Comments

jag och nicole har äntligen (!!!) anlagt bäddar idag och använde oss av stalosan f,

"som sänker smittrycket genom att minska tillväxten av bakterier, svamp, svamp, virus, coccidier och eliminerar antalet spolmaskägg och fluglarver. binder även skadlig ammoniak- och svavelgas samt torkar upp fuktiga stall- och boxgolv."

jättefiffigt tycker jag! behöver endast mocka skit i ett halvår framåt om vi får önskad effekt.

klockan hann bli 19:50 innan vi satt upp. nicole tog darrzor eftersom att hittens ben svullnade upp och fick feber på 39,5 för en vecka sedan och går på antibiotika just nu. zeran har inte gått på ett par dagar eftersom att jag varit sjuk så han hade en hel del överskottsenergi men var väldigt fin trots omständigheterna! han trängde inåt i början men red några byten på stubben och han släppte efter ganska fort, väldigt skönt när han inte springer ifrån mig utan faktiskt lyssnar.

darre var hur som helst jättefin, nicole travade och han lyssnade jättebra på de små hjälperna, sprang inte alls ifrån eller var tittig vid övergångar och halter som han har en tendens att göra.

det spöregnar och jag ska lägga mig nu, somna till det härliga ljudet av regn och be till alla gudar att jag frisknar till inom en snar framtid.

Likes

Comments

Instagram: majalnd