Hej!

Under två veckor har vi under lektionstid förberett inför påskbutiken. Vi har gjort karameller, kolor, fudge, nougat, praliner, bräck, marsipanfigurer och chokladägg. Utöver det gjorde vi tårtan som heter Sans Reval och Oscar || tårta.

Imorgon är sista dagen innan påsklovet börjar. Det ska bli så skönt att få lite ledigt. Jag behöver göra både en utredande text och en engelsk text om USA. Dessutom måste jag skriva loggbok om vad vi gjort i kursen Choklad och konfektyr.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

Idag startade kursen "Tårtor och desserter". Det var jättekul att få testa på nya saker som ingen av oss gjort innan. Dessutom är det så roligt eftersom man får vara kreativ och tänka själv.

Margareta-tårta

Créme brulée med körsbärskompott och hackade pistagenötter

Mandelkorg fylld med vaniljglass, frukt och bär. Serveras med choklad-, hallon- och jordgubbssås.

Likes

Comments

Hej!

Nu har jag nyligen kommit hem från jobbet. Idag har jag gjort semlor, semlor och ännu fler semlor. När jag gick hem hade alla semlor blivit sålda. Otroligt!!! Förutom semlor har jag gjort mazariner, chokladbollar och lite olika fyllningar.

På vägen hem, när jag satt på bussen, somnade jag nästan. Vaknade som tur till en aning medan jag cyklade hem från stationen. Eftersom jag gick upp så tidigt och har jobbat konstant hela dagen tänkte jag sova lite för att orka med resten av dagen samt få ihop mina timmars sömn.

​Fortsatt trevlig dag på er <3

Likes

Comments

Hej på er!

Som ni ser så har jag gjort massor med släta bullar. Jag håller nämligen på att testa mig fram till ett bra grundrecept på vetedeg. Det här blev rätt så bra. Bullarna blev saftiga och fina. Måste dock prova några fler gånger för att veta om det verkligen fungerar. På övre bilden ser ni helt vanliga släta bullar medan bilden i mitten visar några olika sorters knutar. Nedre bilden visar de fyra olika sorterna som jag gjorde. Vilken sort/vilka sorter tycker ni ser bästa ut?

Hoppas ni haft en bra dag <3

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag varit i Konditoriet hela dagen. Vi gjorde flera nya bakverk som vi inte gjort tidigare. Bilderna blev inte jättebra men på bilden till vänster ser ni äppelmunkar. De blev faktiskt jättegoda och var inte alls särskilt svåra att göra. Pö övre bilden till höger ser ni vaniljskyttar och på nedre bilden äppelknyten. De är båda gjorda på svenska smördeg. De blev väldigt frasiga och spröda. Smakade dock inte särskilt mycket.

Trevlig kväll <3

Likes

Comments