View tracker

Såg en video på youtube om en som berättade om vad hon lärt sig av sin katt, så jag tänkte dra några saker som Bamse lärt mig!

1. Det går bara att tjåla när hon vill, och då måste man göra det
2. Hon biter alltid i min mobil när inte jag tjålar med henne
3. Hon kurrar oerhört högt
4. Hon har bitit sönder min och pappas laddsladd
5. Man får inte gå iväg med henne då blir hon sur
6. Hon kan inte som en normal katt lägga sig ned utan går fram och tillbaka och tjålar
7. Min säng ägs av henne
8. Mitt rum ägs av henne
9. Hon älskar mig
10. Hon hatar mig när jag slänger ut henne. (Hon blir verkligen jätte jätte sur)
11. Hon är inte den första man presenterar när man skaffar en ny kompis
12. Alla sladdar är råttor
13. Hon sover 20/24 timmar per dygn i min säng
14. I somras var hon ute typ 4ggr(låg alltså inne på mitt rum och sov resten av tiden
15. Hon gör mig så glad ibland och ibland blir man helt tokig på henne

Bonus hon sover rätt roligt

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Med Sunnea Jans såklart!
Denna firning gjorde vi i slutet av oktober! En riktigt rolig firning som tog tre timmar! Men Sunnea är riktigt duktig tycker jag och de tre timmarna gick fort även fast det var blåsigt och kallt!
Rekommenderar henne verkligen!

Här är ett litet utbud, för det blev väldigt många bilder👍🏼😂

Likes

Comments

View tracker

Denna skönhet står hemma hos mig! Ett projekt som jag hoppas i framtiden ska få starta i framförallt hoppning!
Mounty är en sjuårig valack som stått hos mig sen mitten av oktober. Vi jobbar mycket med uppfostrarn, vilket gör att jag jobbar mycket från marken i repgrimma. Jag har jobbat Mounty sen januari/februari men bestämde mig för att testa ha honom på foder nu för lite mer än en månad sen! Jag rider honom också, och allting går så mycket framåt! Han är som 4 i huvudet, men börjar mogna på bra nu!

Om allt går som det är tänk kommer ni få se mig mycket på Mountys rygg nästa år!
Han har bra hoppstam så det är nog bara att hålla i sig över hindren 🙈

Hoppas ni vill hänga med på vår resa!


E. Hip Hop UE. Turban Rose

Likes

Comments

Som några av er vet, så har jag haft som mål att starta LA hoppning med Lucky (110cm) och LA dressyr på både Kvick och Lucky. Och gissa vad?
-Jag har gjort båda, och dessutom dressyren två gånger på båda!! Med bra resultat på båda! Helt sjukt! Jag är så himla nöjd, och glatt överraskat!

Lucky debuterade jag i hoppningen i Augusti med en rivning och ett stopp! Men jag var så nervös! Vilket resulterade till felen! Men jag kom i mål! Det är helt sjuuuukt!!

Dressyren red jag första gången i höstas med fina resultat, tränade lite till och körde en till tävling med fina resultat för att ridit programmet två gånger totalt och gjort två träningar!

Det känns så himla skönt att avsluta detta år på topp! För jag vet inte riktigt hur nästa år kommer att se ut! Jag har en hopptävling kvar på Lucky ev, annars är jag klar med båda. Jag har ju gjort precis alla mina mål som jag haft under de alla åren jag haft Kvick och Lucky, så det känns kanon att vara på topp nu med båda👍🏼❤️

Foto: Sunnea Jans

Likes

Comments

November har smygit sig in och höstlovet drar sig mot sitt slut!
Vädret är grått och det är snö på backen, precis så som jag verkligen inte vill ha det! Men jag får försöka ta igenom mig denna vinter också!

Jag hoppas allting är bra med er, och att ni haft ett bra lov! Jag mår sådär, är himla trött och har ingen att vara med i helgen så har ångest över helgen bara...
Lovet har gått snabbt iaf, har mest varit ute i stallet och haft hand om en av mina vänner hästar och stall.

Detta inlägg tänkte jag ägna åt min barndomsvän Ida❤️ Vi träffades redan i förskolan, då vi började i "Fillipin" och hamnade i klassen 1 Gul. Så länge jag kan minnas har jag och Ida hängt i skolan! Vi umgicks så himla mycket, och speciellt på somrarna! Kommer ihåg i mellanstadiet när vi cyklade fram och tillbaka till sjön Matsbo här i Hedemora! Och sen såklart en sväng till Lappens för att köpa glass😉
Vi båda började spela fotboll i samma lag och spelade länge ihop!
Det är helt sjukt att vi känt varandra i 11år!

I högstadiet började vi på Vasaskolan i stan och jag hamnade i 7A och du i 7B. Vi umgicks mycket ändå men blev mindre och mindre. Vi hade något gräl där emellan också kommer jag ihåg, jag slutade även på fotboll. När det var dags att välja gymnasium valde jag att stanna kvar i stan pga hästarna, medan du tog chansen att dra ned till Stockholm och började där, vilket ledde till att vi inte såg varandra ofta, men vi höll ändå kontakten och hördes nån gång ibland som blev bättre i slutet av tvåan.

I augusti åkte du iväg på ett av dina livsupplevelser:utbytes år i USA! Och inte lite avundsjuk jag blev! Så himla glad för din skull och skulle jag inte haft hästarna hade jag följt med dig till Stockholm och USA!

Vill bara säga att jag älskar dig Ida, vi kommer alltid ha kontakt mer eller mindre, och jag hoppas jag kan följa med på ditt nästa äventyr, precis som vi alltid drömt om som små!
Jag tänker på dig ofta, och jag saknar dig! Men nästa år ses vi igen!

~Blondies will always be together~

Här är när vi sa hejdå😔😢❤️

Likes

Comments

Hej på er! Ett tag sen sist..
Det har hänt så himla mycket senaste månaden bara, och det är så mycket så jag vet inte i vilken ände jag ska börja i! Har super mycket att blogga om vilket känns bra, men jag har haft en sån ångest över bloggen. Just för att jag vet inte vart jag ska börja i "högen" och just det har satt en press på mig, vilket resulterat att jag låtit den vara. Det känns super tråkigt, för jag tycker det är så himla roligt att blogga!

Jag skulle vilja säga att jag börjar bli gladare i mig själv, än vad jag varit på senaste tiden (alltså en-två månader sen). Jag börjar få mer ork, men just nu känner jag mig inte så jäkla pigg. Väldigt ledsen. Men man kan inte vara på topp jämnt och livet är ju verkligen en berg och dalbana.. Det som tynger mig är för det första vädret! Jag blir så jäkla trött och seg! Och det andra är att jag håller på och jämför med hur mycket ork jag hade för några år sedan, hur pigg och allert jag var! Känns som jag inte får någonting gjort typ, börjar känna mig lat. Jag är bra på att lyssna på mig själv bättre än förr iaf med att ta det lugnt, men min hjärna tar över eller alltså typ latheten vilket jag blir förbannad på att jag lär tvinga mig till att få saker gjort, förut flöt det bara på.


Idag fick jag agera lite dressyrtränare vilket var himla kul! Det utvecklar mig så mycket att hjälpa ryttarna att hitta knappar och att jag lär mig fort hur hästarna funkar plus att jag som ryttare får en mer inblick vilket ger utveckling!
Hemmaklubben har tävling imorgon men jag har öppet hus! Så jag lär vara i skolan... Så jag har fixat ryttare till mina hästar som jag hjälpte idag och även två till ryttare i klubben! Riktigt roligt var det! Dessutom när man känner igen sig själv med ekipaget, då jag kan spegla hur jag hade det i början när jag började rida, och då hjälpa ekipage framåt! Super kul! Hoppas jag får chans igen att träna någon👍🏼😄

Likes

Comments

Denna tisdag har varit riktigt bra ändå när jag tänker efter.. Även fast jag somnade väldigt sent igår och har varit trött hela dagen!😜

Började dagen men intervallpass och sedan styrketräning på dansen! Riktigt skönt att bara vara ute då vi är i danssalen för det mesta! Och riktigt skönt att få kötta på!
Dock har ju jag ansträngningsastma, men jag försöker inte ta medicinen, utan har mina knep för att inte det ska bryta ut helt och att jag får astma anfall. Tog medicin efter intervallen dock, men jag klarade mig länge utan, och så jag får göra, veta hur mycket jag kan pressa mig då jag har väldigt dålig kondition, även fast det blir en blandning att astman står i vägen.

Gick en väldigt kort dag i skolan, ligger inte efter i något. Det enda som är jobbigt är engelskan, men jag kämpar på och försöker friska upp ordförrådet och även utöka det!

Efter skolan var tog jag en riktig mys tur på Lucky på hans favorit vända som han alltid väljer om jag låter honom bara gå åt vilket håll han vill. Haha han är bra rolig, vet precis när vi ska vända! Så jag red barbacka och hade hackamore, långa tyglar och bara skrittade och log medan jag ser öronen spikade rakt framåt! Jag blir så lycklig av sånt!
Efteråt fick både Kvick och Lucky mat. Kvick fick vila och pappa slog på tappsko på Kvick idag istället! Blev en väldigt hård träning igår, eller en explosiv träning kan man säga så båda fick ju ta det lugnt!
Pysslade lite med dom, smörjde och masserade lite osv..

Sedan åkte jag iväg och red en fyra åring och en sex åring, båda islandshästar! Och det är verkligen super kul, och så nyttigt för mig som ryttare!
Jag hade tidigare ridit islandshäst en gång innan.. Men även fast jag ridit dessa några gånger så går det riktigt bra!
Islandshästarna jag mött har ett sånt lugnt temperament, men eftersom att dom är bäbisar än så är det ju mycket tok och bus, men liksom inte alls på samma sätt som med "vanliga hästar", svårt att förklara och ska inte krångla till det😂 Riktigt roligt är det i alla fall!

Här är buspojkarna! Hjälpte att skrapa i taket för att få öronen framåt🙈 Inte som Lucky som inte bryr sig😂

Likes

Comments

Hej på er, har verkligen varit en berg och dalbana de senaste veckorna inombords, som jag inte velat skrivit om utan hållit dem för mig själv istället.
Det känns som att jag börjar komma tillbaka på banorna igen men känner att jag fortfarande har lite kvar att jobba med mig själv då jag känner mig lite skör fortfarande. Men jag kämpar på!
Skolan går bra och hästarna går verkligen verkligen bra! Jag har gjort mina första anmälningar på båda ponnysarna för att debutera LA i dressyr! Shit alltså, helt otroligt att jag sedan gjort alla mina mål med båda!

Var på dressyrträning idag och det känns så bra, körde igenom programmen som gick kanon bara jag som ska tänka på lite grejer!

Hur är det med er? Förlåt för dålig uppdatering, men jag måste tänka på mig själv lite mer än vad jag brukar göra😔

Likes

Comments

Tänkte tipsa om ett roligt ställe och ett ställe där man bli väldigt mätt i magen!
Första är kokpunkten! Jag och en av mina vänner åkte söndagen innan skolan började till Västerås för att bada på äventyrsbadet Kokpunkten! Det var riktigt roligt där! Häftiga rutschkanor som man fick en rejäl adrenalin kick av, olika pooler, typ diskolampor, lampor under vattnet, ute pool, vatten fall, klättra på vägg, bio, bubbelpooler, barnpool osv osv!
Det enda som jag tyckte var tråkigt att det inte var lika stort som jag förväntade mig! Men det var roligt ändå, god mat, fräscha omklädningsrum (man hade ett armband som man låste upp skåpet så inga nycklar, dock var det lätt att armbandet åkte upp och skulle man tappa det kostade det mycket pengar. Sen dessutom så betalde man maten genom armbandet var liksom som en blipp på, det var himla bra!).
Kokpunkten får 4/5 👻👻👻👻

Det andra jag pratar om är Blackstone i Falun! Förra tisdagen (inte den som var nu i veckan), åkte jag och två vänner upp för lite käk! Jag och ena kompisen tog en drink som var så himla god! Jag tog en med massa sommarbär, den tredje drack alkoholfri för hon körde👍🏼 Till mat tog jag oxfilé, bakad potatis, sallad, bea å aioli! Och det som är speciellt där är att man får en platta på 400 grader(?) och steker sitt kött själv!
Och mums så god maten är! Finns mycket att välja på, även veg! Dock är det inte super duper billigt men man får jätte mycket mat och det smakar jätte gott!
Blackstone får 5/5 👻👻👻👻👻

Har ni varit på några av ställerna?
Psst( på tisdagar är desserten gratis på blackstone)

Hade ingen bild från kokpunkten men min kompis filmade, kika in på filmen och hennes youtube kanal! https://m.youtube.com/watch?v=u-bebWmXLlw

Likes

Comments

Precis som rubriken lyder, var jag och min vän Alice till kupolen där jag köpte ljud! Så snart ska det kopplas! Hade sedan svenska och dans. När jag kom hem stack vi på dressyrträning och alltså Gud vad fin Lucky är! Hon blir bara finare och finare! Så himla coolt att vi tränar LA:4 och det går liksom hur bra som helst! Längtar tills jag kan börja träna med Kvick också! Längtar längtar!

Men såhär mycket roligare var inte min dag! Skulle börja kolla bakom original stereon å det tog lång tid då allting krånglade😂 Sen skulle jag kolla Paradise Hotel som börjar idag, men då funkar inte det att kolla varken på datorn eller tvn! Åååh!! Men får kolla imorgon! Suttit och kollat serie men dags att sova nu! Godnatt❤️

Likes

Comments