Hej alla igen!
Andra hemstudiedagen idag, det går framåt, men trögt efter lovet. Till mellanmål så hittade jag på en egen smoothie som jag bara tänkte dela med mig av till er!

Du behöver:
1 litet äpple, uppskuret i små bitar, skalet kan sitta kvar
1 stor banan
2 dl fryst tärnad mango
2 dl fil/yoghurt
1 dl apelsinjuice

Sen är det bara att mixa ihop det i en mixer eller i en bunke med stavmixer! Enkelt och gott! Tänk bara på att ta en tillräckligt stor bunke eftersom det är lätt att det stänker utanför. Om man vill kan göra halva receptet, för det blev 2 fulla glas.
Tips också att toppa med lite mango!

Hoppas att ni har en bra tisdag!!

//Maja <3

Likes

Comments

Hej efter ytterligare en paus!! Hoppas att ni har haft en bra jul och nyår och att starten på det nya året har varit bra.

Själv hade jag min första skoldag idag, tjoho... Eller för min del är inte skolan världens värsta grej eller så, men det är klart det är skönare att vara ledig. Men idag hade vi bara skola i en timme iallafall för upprop och sånt och sen fick vi lite plugg som ska vara färdigt till på torsdag eftersom att vi har hemstudiedag måndag, tisdag & onsdag, jag klagar inte haha. Uppgifterna är en kort grej om demokrati, en text i teknik/fysik och lite Hkk. Det är ju inte jättemycket jobb egentligen, men ni vet ju hur det är. När man precis har varit ledig ett tag går allt lite extra trögt.

Asså jag fattar inte, vad hände med jullovet?! Det bara försvann iväg någonstans utan att man hann göra särskilt mycket över huvud taget. Nu är det bara att invänta nästa lov... Men vad gjorde ni på lovet? Kanske hann med något jämfört med mig? hahah

//Maja <3

Likes

Comments

Halli Hallå!
Jag var inne på min syrras blogg, kolla in den förresten länk längst ner, och läste ett inlägg som jag tyckte väldigt mycket om. Det handlade om att man skulle skriva en lista på 50 saker som man älskar. Så jag skriver precis som hon, jag nominerar alla som läser det här att göra en egen lista!

1. Hästar
2. Hundar
3. Ridning
4. Bönis (min medryttarhäst)
5. Vår grannkatt COFFEE!!!
6. Solnedgångar
7. Mina bästa vänner
8. Min familj
9. Bada
10. Öknehult
11. Fiona
12. Glass
13. Lakrits
14. Cykla
15. Galoppera fort i skogen
16. Göra framsteg i min ridning
17. När det känns som att den jag gillar, gillar mig tillbaka
18. Maaaaat
19. Bara göra ingenting med min allra allra bästa vän Elise
20. Köpa nya ridgrejer
21. Stjärnor
22. VATTENMELON!!!
23. ANANAS!!!!
24. Helix på Liseberg, kunglig arkitekt
25. Choklad

26. När man har tråkigt och en kompis hör av sig
27. Blommor
28. Att jag älskar mig själv för den jag är
29. Snö
30. Fota
31. Stockholms skärgård
32. Åka båt
33. Hööks
34. Internet, kanske låter tråkigt, men tänk på hur mycket du använder det varje dag
35. Ännu mera maaaaat
36. Få lyckorus
37. Berätta tankar som snurrar runt i mitt huvud för någon jag litar på
38. Ordvitsar
39. Romantiska komedier
40. Stand up komikern Johan Glans skämt
41. Tips från coachen i parlamentet
42. Träna, när jag väl har bestämt mig
43. Hoppa med häst
44. Dressyr
45. Bli inspirerad av riktigt duktiga ryttare
46. Sweden Internationall Horse Show
47. Satisfying videos
48. Sitta själv på en fin plats och bara tänka
49. Kossor
50. Får!!!

Min systers blogg: Klicka här!

//Maja <3

Likes

Comments

Hej igen!!
Nu har de varit rätt dött här på ett tag, dels för att jag inte kom på nåt bra att skriva och dels för att jag precis har varit på landet i knappt en vecka!! Det var verkligen sjukt mysigt där, det låg i Finland i Tenala. Jag och min syrra Hanna följde med våra grannar/kompisar eller va man nu ska säga.

1: Min efterrätt från båten, supergott!! 👌
2: Utsikten från stugan

Det fanns sjukt mycket kantareller där, en dag plockade vi 4 1/2 liter! 😱 Jättemycket blåbär också!! Finlands rekordår hittills!

Den sista bilden är på deras mosters hund Elmeri som va där en dag, världens härligaste hund!! ❤☀

//Maja <3

Likes

Comments

Hej hej!
Nu har det gått drygt 2 veckor av sommarlovet. Det är super skönt att vara ledig, men vad ska man göra? Jag menar många dagar bara rinner iväg utan att man har gjort något. Det kan ju inte bara vara så för mig, eller?

För mig är det typ så att sommarlovet bara går och sen när det är en vecka kvar till skolstarten så får jag typ nån sorts ångest över att jag har haft jättemycket tid utan att göra något av den.

Lite har jag iallafall gjort! Jag har badat, varit på världens bästa ridläger Öknehult och en del mer. En till liten grej är att jag har planterat några frön som blir fina blommor, vad det är för blommor får ni veta i ett annat inlägg när blommorna har kommit upp. Då ska jag berätta mer och skriva hur man gör om någon annan också vill göra det!

Vidare till frågan i rubriken! Vad gör ni på sommarlovet? Har ni några tips på saker man kan göra får ni gärna skriva nere i kommentarerna! Behöver verkligen idéer och inspiration!

//Maja <3

Likes

Comments

Hej alla!
Idag satt jag och kollade igenom alla bilder och videos från ridlägret för kanske tusende gången. Kan ju inte få nog av att kolla på videon när jag och Fiona kommer i galopp mot hindret och flyger över i en båge!

På mitt diplom har min ridlärare skrivit om vår utveckling och jag blir så stolt över min lilla tjej, eller ja, hon är ju ganska stor, men från början till slut hände det så mycket!! En viktig grej var att jag började hitta min balans och att hon började lita på mig. För balansens skull var det barbackaridningen som hjälpte mig mest. Varje dag red vi ut och betade barbacka på långa tyglar, det gav så himla mycket! Även fast det inte är så svårt att sitta på hästryggen i skritt och bara gunga med så gav det ändå det viktigaste för oss, balans och tillit!

Saknar min stjärna Fiona så himla mycket, varje gång jag ser en bild på henne vill jag bara gråta. Hoppas den på nästa läger älskar henne lika mycket som jag gör, annars kan jag gärna komma och ta henne! Saknar alla underbara människor också!!

Soffan (underst) och jag (överst) sista kvällen vid lägerelden.

//Maja <3

Likes

Comments

Igår kom jag hem från en veckas ridläger på kursgården Öknehult! Det var den hittills bästa veckan i mitt liv med fina hästar, bra mat, grymma ridlärare och snälla kompisar! Det fanns även världens sötaste kaninungar där som alla ville klappa!!

Jag hade den fina hästen Fiona som är en unghäst på bara 6 år och till en början gick det inte alls bra, hon stegrade, sköt bakut och jag ville byta bort henne mot en annan häst. Jag kämpade med henne och vägrade ge upp henne och hade hela tiden hoppet om att det skulle bli bra, och visst hade jag rätt! I fredags hoppade vi bana på 70 cm utan täthäst hon och jag! så himla stolt över mina lilla tjej och jag kan inte tacka min underbara ridlärare Linnea nog som hjälpte oss och stöttade oss hela vägen.

Sista dagen efter uppvisningen var det dags att släppa ut mitt hjärta i hagen för sista gången. Det var plågsamt att trä nackstycket över hennes fina bruna öron, ge henne en sista puss på mulen och den låta henne gå iväg med resten av flocken. När vi senare skulle säga hejdå till gruppen grät alla. På Öknehult är det verkligen som en tjej sa, "det spelar ingen roll vilken häst du får, på Öknehult är livet underbart!" Så är det verkligen, nästa år måste jag dit och träffa alla underbara och rida på min stjärna!
//Maja <3

Likes

Comments