Jag är så irriterad just nu. För mig och Mirran går det ju upp och ner hela tiden, ibland är hon jätte duktig och jätte fin och snäll men ibland när hon är på sina värsta dagar så kommer hornen fram. Och hornen kom fram idag , såklart när jag ska hoppträna också.

Det började med att vi inte kunde åka transport ner eftersom vi just nu har en låne bil och den kan inte dra någonting och därför skulle jag gå ner till ridskolan... Det började bra och gick lugnt och snällt tills hon bara fick ett ryck och började sparka och stegra lite smått och nästan gick på oss och som tur var så skadade jag mig inte men pappa Fuck väldigt ont i ryggen osv eftersom han fick ta i väldigt mycket.

Och sedan när vi hade gått en bit så började hon helt plötsligt stanna och vägra gå fram och då blev ju jag fly förbannad och började piska henne med grimskaftet men det hjälpe inte så mycket för hon rörde sig inte ur fläcken. Och hon vägra ju gå så vi blev stående där vaken halv timma och till sist så orkade vi inte mer så vi vände. Men hon vägrade gå hem oxå och jag blir ju lätt arg och ledsen så jag orkade inte så jag gick hem och mamma och pappa fick ta henne för att jag inte kan hantera henne eftersom jag är rätt liten och inte så stark. Men till sist kom mamma , pappa och Mirran hem men pappa fick göra i ordning henne och allt för att jag var så sur så jag ville knappt titta på henne.

Om man sammanfattar dagen så har den vart hemsk, både jag och Mirran har nog haft en dålig dag. Det har ju inte vart så mycket uppdatering men nu kanske det kommer lite mer iallafall. Och det blev ju ingen hoppträning eftersom vi inte kom så långt men aja.

Hoppas ni iallafall har haft en bra dag!:)

Lite bilder från igår när jag red ut.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Som ni vet så har det inte blivit någon uppdatering... jag vet faktiskt inte varför det inte har blivit något men jag har inte orkat , eller vet inte vad jag ska skriva om.

Jag blir ju lätt ledsen och just nu är jag lite deppig men jag vill inte säga varför.

Ska fersöka bli bättre men vi får se , och jag hoppas ni förstår varför jag inte uppdaterar. Hoppas ni har det bra jällafall!

Ha en bra dag!

Likes

Comments

2017 tror jag kommer bli ett intressant och hoppas på ett bra år. 2016 är snart slut och är inte helt säker på vad mina mål är 2017 men har bara några tankar om hur jag ska göra osv , men hoppas att det blir så som jag har tänkt.

Först och främst skulle det vara kul att bli placerad i en L:C klass och har redan kommit trea en gång och det var väldigt kul men det var ett tag sen och jag har sån otur så jag brukar oftast bli några sekunder utanför placering! Men aja , detta hoppas jag kommer hända och är väldigt taggad också.

Sen skulle det vara lite kul att komma iväg på någon pay and ride någon gång , jag har ju inte värsta dressyr ponnyn men hon kan gå fint om hon vill och det är det jag tränar på och blir bättre på det. Men det skulle vara lite kul , har aldrig vart på en pay and ride eller en dressyr tävling faktiskt.

Och sist men inte minst, att starta en L:B klass (1m), behöver inte bli placerad eller någonting utan bara komma runt banan och det skulle vara roligt och känna den känslan , hade inte vart fel med placering för man vet ju aldrig! Och när jag kanske har hoppat en L:B några gånger eller ja väldigt många gånger eller vad man ska säga och om det går bra att hoppa en L:B och känner mig redo så skulle jag gärna vilja testa och starta en L:B + (1.05) men vi får la se hur detta går. Även fast hon har tävlat L:A (1.10) så är inte jag säker på den höjden men vi får se hur det blir , jag hoppas att hon sköter sig och är snäll mot mig.

Detta var lite mål om 2017 och såklart lite dröm också men vi får se vart det tar vägen! Ha det bra!

Likes

Comments

Ja vart ska vi börja?

Tävlingen gick helt okej , Mirran gjorde bra ifrån sig men jag var dock väldigt "slarvig" eller vad man ska säga.

På framhoppningen kände jag redan att hon var trög och sur men jag hoppade några språng på låg höjd först och sen på den höjden jag skulle hoppa sen. Det gick jätte bra även fast hon var väldigt sur och bitter. Men sen... när vi skulle komma på en oxer och hon tvär stannade och jag tog om det igen och igen men det gick inte... Så jag tog bara det andra hindret igen och gick ut och vänta på min tur.

På banan när vi kom in blev hon väldigt stirrig i början men hon lugnade ner sig fort. Det var min tur och det flöt på bra ända tills vi kom över 6:an, tappade stigbygeln och fick inte i den! Och fick hoppa utan en stigbygeln över 7:an och när vi skulle komma på 8:an så var jag tvungen att göra en volt för att jag ville vara säker. Så det blev 4 fel och det var ju absolut inte Mirrans fel utan det var ju mitt , jag behöver verkligen träna på att hoppa utan stigbyglar och att dom ska sitta kvar.

Så är jätte nöjd med det Mirran gjorde på banan men jag kunde ha gjort bättre. Med det menar jag att jag skulle ha fått i den där dumma stigbygeln och hoppat! Men aja det gick som det gick , det gick ju bra och var lite sur efter men det gick över senare.

Ha en bra söndag!

Likes

Comments

Hej alla!
Imorgon så ska jag då tävla och känner mig jätte taggad!
Ska hoppa en L:C (90cm) två faser (omhoppningen direkt om man är felfri i grunden) och kommer satsa på placering. Men också såklart att ha kul på banan och att hon är snäll och lyssnar på mig.

Det skulle ju vara jätte kul att bli placerad och känna en stor glädje.men vi får hoppas på det bästa och att det går bra för det är ju det viktigaste.

Idag var jag ute i stallet från ca 16:00-21:00 och red både en annan ponny som heter Bucky och hoppade lite små sockerbitar med han och det gick super bra , han är jätte rolig att rida! Och om ni undrar varför jag rider han så är det för att jag tycker att det är kul och "hjälper" till lite.

Mirran fick ett dressyr pass i en dressyr sadel halva passet , asså i början hade jag min sadel men sen fick jag pröva en dressyr sadel och hon gick jätte fint med den också! Och sen har jag bara putsat och gjort i ordning tills imorgon.

Återkommer hur det gick imorgon! Ha en bra lördag!

Likes

Comments

Tänkte skriva lite kort fakta om Mirran bara för att ni kanske vill veta lite fakta om henne så tänkte göra det nu!

• Hennes fullständiga namn är Ekhagens miracle of Love
• Hon är född 27 maj 2002.
• Har tävlat upp till 1.10 med sin förra ägare.
• Det högsta jag har hoppat med henne är 1.10 på enstaka hinder.
• Har tävlat henne som högst 95 cm (dock gick det inte så bra) men ändå.
• Mirran är en dam med mycket humör och är oftast väldigt sur men är också väldens snällaste ponny.
• Hon hatar att ha huva , att ha någon på huvudet/ansiktet Hahah.
• Gillar inte blåst och regn , älskar sommar och att rida på ängar ( blir dock väldigt pigg) blir extra pigg när det är snö.
• Är väldigt känslig och blir lätt sur på mig haha.
• Går i en stor hage med två ston, en ponny och en storhäst.
• ÄLSKAR MAT OCH MORÖTTER.
• Är snäll att ha med på tävling , men har dock väldigt bråttom ut från transporten.
• Har haft problem med transporten men det har vi tränat bort väldigt mycket!

Det här var lite fakta om Mirran! Ha en bra kväll!

Likes

Comments

Jag tänkte göra en grej om vad jag tycker om att klippa sin häst eller inte. Och detta är min åsikt om detta. Själv tycker jag både ja och nej , vissa hästar svettas jätte lätt (Mirran svettas jätte lätt) och då kan det ju vara bra att klippa för själv tycker jag synd om dem svettas så mycket och det känns typ jobbigt och varmt eller vad man ska säga. Men hästar som kan klippas då spelar det ju ingen roll , man får ju såklart bestämma själv och en del kanske vill att hösten ska ha pälsen kvar.

Men vissa hästar gillar att ha sin päls året om och det är ju bra på vintern så att dem får värme på kroppen. Vissa hästar går inte att klippa som tex Mirran får man "droga" och då är hon hur snäll som helst. Men vissa kan inte och då får dom ha pälsen kvar helt enkelt.

Det jag tycker är bra med att klippa hästen är att dem inte svettas lika lätt och en del hästar bli piggare (inte alla men vissa) osv . Men det blir ju också jobbigt för att man måste ha täcken på vintern och typ ha tjocka täcken på sig. Själv tycker jag att det ser mysigt ut och vet att dom inte kan frysa men också att dom får gå runt och bära på tjocka täcken i hagen osv.

Sen finns det ju olika klippningar man kan klippa och det är ju upp till var och en . Jag brukar klippa ibland benen men hon är väldigt kilsen där och då brukar jag oftast ta halva benen. Och sen lämnar jag en "ruta" eller vad det heter som sadeln sitter.

Det här var min åsikt om klippningen.

Hur klipper ni? Eller klipper ni inte alls era hästar?

Likes

Comments

Hej allihopa!
Idag så gick jag och lova ner till ridhuset och hoppade( vi brukar typ gå ner varje söndag) vi kan ju inte hoppa hemma så vi gick ner till ridhuset och jag är super nöjd!

Vi hoppade mycket studs och serier eller vad man kallar det. Och vi hoppade fram på en liten socker bit, sen på en tre studs och sen började vi hoppa lite smått på dom andra övningarna.

Jag vet inte exakt vad höjderna blev på slutet men kanske runt 1-1.05 cm kanske?
Hon kändes väldigt fin och tog sprången väldigt bra, och nästan bara flög över hindren!
Världens bästa ponniiiiii❤️

Ha en bra söndag!

Likes

Comments

Hej på er! Idag red jag på "Gärdet" eller vad man ska säga och det gick la helt okej. Hon var väldigt lugn och det är ju bra på ett sätt men det där med bockning osv är inte helt borta än. Det gick jätte bra tills jag hade skrittat , travat och galopperat lite så stannade jag och gjorde en halt...

Och då blev hon typ "sur" på mig och började bocka ( en rejäl bockning) och bockade typ 2 ggr och då sa jag till henne på skarpen och sen var det bra med det.
Är även nöjd men det vi behöver träna på fortfarande är att hon inte ska bli sur på mig så fort hon inte får som hon vill, utan att det är jag som bestämmer vilken gång art osv.

Ha en bra fredag!

Haha om ni undrar så stod jag på en snö hög och tog kortet!:)

Likes

Comments

Idag så tänkte jag att Mirran skulle få vila men sen bestämde jag och Lova att vi skulle släppa dom i paddocken tillsammans. Och det funkade hur bra som helst, dom fick springa av sig lite och sen gick vi in igen.

Sen så tog jag och Lova hand om Da Vinci och vi gjorde påsar o sånt åt han oxå.Sen provade vi rida på ängen/Gärdet för det hade vi aldrig gjort med honom förut ( vi har inte ens ridit ut med han än) men vi höll oss på en volt. Lova började rida en stund och han verkade ju hur snäll som helst ( ägaren har sagt att han kan vara lite stirrig när man rider ut) och sen hoppade jag upp och det gick oxå bra. Vi red inte så jätte länga utan skritta , trava och galopperade lite och sen gick vi in till stallet igen. Imorgon ska jag hoppträna och det ska bli kul och spännande!!

Ha en bra kväll!


Likes

Comments