Header

Det var en vacker sommardag när jag befann mig på mitt mysiga landställe i Finland. Jag hade precis rott ut med båten för att fiska gädda när det ringde på min mobiltelefon. Jag svarade och möttes av min vän, Olivias röst, hon hade hittat en övergiven kattunge mellan två containers hemma i Sverige och hon ville kolla med mig ifall jag och min familj kunde ta hand om henne. Det var ett akutläge eftersom att hon var smutsig, mager och eftersom man inte visste om hon var sjuk eller skadad. Jag rodde fort som tusan in till land och sprang upp till stugan till min mamma och vi bestämde oss direkt för att ta hand om henne.

Jag kom hem till Sverige några dagar senare, utan min familj (de kom hem en vecka senare). När jag kom hem till mitt hus så mötte jag Olivia på förstukvisten och i ena handen bar hon på den minsta katten jag någonsin har sett. Hon var så liten, nästan lika liten som en tennisboll. Bara några få veckor gammal och hon hade små, grumliga, blåa ögon.

Vi åkte till veterinären och fick bra svar, hon var frisk men mager. Vi döpte henne till Toulouse efter "Aristocats" och matade henne med ersättningsmjölk i sprutor, flera gånger om dagen. Vi sov alla tre, jag, Olivia och Toulouse i mammas och pappas säng och hon tyckte om att sova på mitt bröst eller under min haka. Precis som en liten bebis.

Nu är hon runt 3 månader gammal, frisk, glad och galen. Det var kämpigt i början att få i henne mat, vara med henne 24/7, lära henne att kissa och bajsa på katttoan och att ta hand om henne i stort sett. Men det har gått bra och hon är världens mysigaste lilla kisse. Jag är så tacksam över att jag fick chansen att få vara med om detta, att få ta hand om en liten kattbebis och se henne växa och få ge henne kärlek och uppfostra henne. Det är nog många barns dröm.

Toulouse Då:

Toulouse Nu:

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

"But the most beautiful things in life are not just things. They're people, and places, memories and pictures. They're feelings and moments and smiles and laughter"

Likes

Comments

New in, Smink och Skönhet, Tävlingar

För cirka en månad sedan så vann jag JFRs instagramtävling, vilket är heeelt sjukt! Alltså det var över 3000 personer som tävlade och jag + 2 andra vann. Jag blev såå otroligt glad och är det fortfarande.

Jag vann nämligen tre suuuper fina och grymma sminkprodukter från Thebalm som ni ser nedanför.


Alltså WOW. Är så kär i denna ögonskuggspalett, den är så pigmenterad och har sjukt fina och jordnära färger. Använder den vardagligen. Jag tycker specifikt om den röda skuggan i mitten, den lyser upp mina gröna ögon och är en väldigt mjuk färg. Primern är även super skön att applicera innan man sätter sminket och blushen är såå fin. Om du är ute efter en bra ögonskuggspalett så tipsar jag verkligen om denna.

Likes

Comments

Likes

Comments

Outfits, Smink och Skönhet

​Såhär såg jag ut under förra Halloween! Jag gick på två Halloween fester förra året, på första festen hade jag ansiktsmålning av ett skelett på halva ansiktet och andra halvan var en vanlig sminkning. Andra festen skulle jag vara "djävulen" så jag hade djävulshorn, en svart basicklänning, "djävulsstav" och en svart mantel. Två väldigt enkla utklädnader men som funkade bra. Det enda som gick snett var att jag inte tänkte på att ansiktsmålningen kunde gå bort när den kom i kontakt med vatten så tyvärr råkade den förstöras lite under kvällen.. Men annars funkade dessa utklädnader! Jag får dock lite stress över vad jag ska klä ut mig till i år.. I år vill jag typ satsa mer på utklädnaden och sminket, för jag tycker att det är såå kul.

Någon som har tips på vad man kan klä ut sig till?

Likes

Comments

Igår gick jag och Moa på Nacka Gymnasiums inspark. Det var sjukt kul faktiskt och super spontant!

Jag och Moa hade gått hela dagen och pratat om att vi ville köpa biljetter i sista sekund men det slutade med att vi inte gjorde det för att jag behövde plugga osv. Men sedan när jag kom hem så fick jag något ryck och ringde Moa och sa "Vi MÅSTE gå!" och då fixade vi oss och mötte upp varandra på gullmarsplan. Men fortfarande utan biljetter. Men det löste sig, som tur var så sålde dom biljetter på plats så vi kom in, annars hade det varit segt af haha. Vi lärde känna mycket nytt folk och vi har även kommit närmare 00orna i klassen under oss på senare tid, så vi hängde ihop med dom för det mesta, vilket var super kul!

Jag går som sagt i 2an på Nacka, och gick även på förra årest inspark. Men jag tycker nog att årets var bättre! Det var bättre musik, inte lika lökigt pga att de byggt om och gjort takterass, och sedan var det bara skönare stämning. Alltså jag diggar för sjutton 00or! Ni är grymma!

Jag och Moa åkte hem runt 02.00 och tog taxi hem till Moa på söder. När vi kom hem till Moa satt vi på hennes golv med tända ljus och åt nattmunch. Björnbärspaj & smörgås<33

Likes

Comments

Tjeenare!

Som rubriken lyder så tänkte jag som sagt börja blogga igen! Men denna gång så testar jag på ny bloggportal och det ska bli spännande. För er som inte vet så kan jag få seperationsångest ibland och jag har hållt ihop med blogg.se sedan år 2009, när jag var 9år och då jag startade min första blogg.. Så detta är ett stort steg i mitt liv haha och skillnaden med nouw.com är att allt är så enkelt och hightech. Jämfört med på blogg.se då man gjorde hela sin blogg själv, genom kodmallar där man skrev in långa, komplicerade koder för att ändra rubriker osv. Egentligen mycket svårare men det är det som jag har "växt upp med" och lärt mig, så denna "nya" version känns fortfarande konstig och sjukt ovan. Men jag får se om jag trivs med detta, annars flyttar jag tillbaka. Men nu tänker jag hålla mig kvar här ett tag iallafall och om jag trivs så stannar jag såklart.

Det ska bli ruskigt kul att börja blogga igen! Jag har gått hela sommaren och undrat när jag skulle ta tag i detta. Men nu så har jag äntligen gjort det och jag hoppas att ni kommer tycka om det som jag kommer dela med mig av, och att ni vill stanna!

Nu säger vi hejdå till majakapanen.blogg.se och hej till min nya bok om mitt liv, nouw.com/majakapanen.

Tycker att denna bild speglar mitt humör just nu (!)

Likes

Comments

_______________