Dessa kramar saknar jag något enormt. Älskade Untie. Kan inte fatta att det redan gått 23 dagar sedan jag lämnade detta. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag och igår har varit sådana där riktigt perfekta sommardagar. Badat en hel del och solat - igår med sällskap av Mattias och idag Ida. Igårkväll åkte jag och M även spontant och körde gokart vilket var såå kul! Sedan avslutade vi kvällen i Södra hamn med mjukglass från Kioskpiraten. Idag var jag som sagt med Ida och blev även inkallad att jobba middag vilket jag inte klagar på. Hon hämtade mig när jag slutat och då for vi förbi Ica och köpte massa gott som vi åt i poolen kombinerat med bad. Sommarkvällar när dom är som bäst.

Likes

Comments

Bortsett från jobbpasset 15.30-20 har min dag sett ut såhär. Och det allra bästa är att jag nu är ledig imorgon och måndag - första på 13 dagar, så nu hoppas jag att vädret håller i sig så jag kan spendera tiden här med att läsa, lyssna på poddar och bättra på brännan. Liveeeet. Nu ska jag duscha och sedan krypa upp i soffan med Mattias.

Likes

Comments

​Sen sist har jag endast jobbat så därav har uppdateringen varit obefintlig. Igår mellan jobben hann jag dock med att träffa Ida en stund. Vi åt maxmat till middag vilket var riktigt gott och sedan skjutsade hon mig till jobbet. Bäst! När jag slutade klockan 20 åkte jag och Mattias hem till Jävre, har bott hos honom hela veckan och även fast det är väldigt mysigt så var skönt att komma hem. Tog mig även första doppet i poolen som äntligen är klar!! Där lär jag nog även tillbringa denna dag då det verkar bli fint väder. Sen jobbar jag 15.30-20 och efter det får vi se vad jag hittar på.

Likes

Comments

Hade en väldigt chill dag på jobbet, satt mest ute i solen, åt glass och spelade maffia haha. När jag slutade typ 19 åkte jag till Mattias och vi åt middag på Thai, tog ett stopp på Hemmakväll och la oss i soffan. Nu har vi gjort oss klara för natten och ska se lite serie innan sovdags. Morgondagen lär inte bli lika lugn då jag först jobbar 7-13.30 och sedan 15.30-20.00. Men jag klagar inte!

Likes

Comments

Nu har det ändå gått en tid sedan jag kom hem och jag kan börja se saker lite mer övergripande. Bloggade ju ändå nästan varje dag när jag var i Ghana men tänkte ändå att det kan vara intressant att se tillbaka på mer övergripande saker.  Först ut är iallafall hur den allra första processen ser ut!

Det är nog många som gärna vill åka på en volontärresa men det är relativt få som faktiskt gör det. Det finns faktiskt bara en sak som skiljer dessa två typer åt, och det är att faktiskt ta tag i det hela. Och om ni verkligen vill åka, gör det!! Trots hinder eller vad som helst så löser det sig om ni verkligen vill. Det är det absolut bästa jag gjort och har växt enormt som människa.

Krav? Det som gör att de allra flesta faktiskt kan åka på en volontärresa är att det oftast inte finns några krav på tidigare erfarenheter, kvalifikationer osv. Det enda, som även försvårade det hela för mig, är att 98% av projekten har 18 års gräns (jag fyller 18 i september). Nu i efterhand kan jag däremot verkligen förstå detta - jag tror inte att jag hade klarat en sådan här resa för 1 år sedan. Detta är ju också en väldigt individuell fråga, enligt Susanna klarar vissa 18åringar det mycket bättre än 25åringar - men om ni verkligen vill fara tycker jag att ni ska sätta er ner och ärligt tänka igenom om ni är tillräckligt mogna/starka, för det kommer inträffa saker som tär en hel del på psyket.

Research! Jag har länge velat åka på en volontärresa men har inte haft åldern inne. I december någon gång började jag och mina föräldrar dock ta upp ämnet igen och jag gjorde en ordentlig research. Jag skrev upp olika länder och projekt, mailade organisationer, inklusive Together as one, och läste i princip allt som kom upp när man googlade olika varianter av "volontärresa". Det jag kom fram till var att jag ville åka till Afrika och vara på ett barnhem. Land i Afrika spelade mindre roll eftersom de allra flesta länder är ganska lika varandra.

Boka. Nu kommer den läskiga biten - att faktiskt boka. Jag trodde att jag inte skulle kunna åka eftersom alla organisationer hade just kravet 18 år och det var väldigt svårt att komma runt det och allt kändes väldigt hopplöst. Det fanns några djurprojekt som funkade men det var jag inte alls intresserad av. Så jag la det helt enkelt på is. Men, den 31 januari trillade ett mail in av Susanna där det stod att dom gärna ville ta emot mig som volontär under 1 månad. Känner fortfarande den oerhörda lyckan, jag hade smått gett upp tanken om volontärresa och helt plötsligt var det bara att säga ja eller nej. Jag pratade med mina föräldrar som varit så himla stöttande och 2 dagar senare, 2 februari bokade vi resan och flyget och helt plötsligt var allt på riktigt! Med detta vill jag bara säga att om man vill nog mycket så går det allra mesta, ge inte upp.

Bästa mailen jag fått<3 Tänk att där började allt och nu sitter jag här ett halvår senare med allt bakom mig?

  • Filed under: Ghana

Likes

Comments

Denna helg har bestått av jobb, jobb, jobb så därmed har uppdateringen varit som den varit. I fredags jobbade jag till 19 och efter det umgicks jag och Mattias med Ida och Jocke. Vi åt middag oh spelade spel, mys! Klockan 00 spelade Silvana på LK så 23.30 åkte jag och Mattias dit och hann precis haha. Lördag hade jag första dagen på jobb nr 2 vilket känns jättebra, jobbade där även söndag och idag är jag tillbaka på Marinan.

Nu ska jag äta frukost och läsa lite, alltså denna bok är SÅ bra. Ska tipsa om böckerna senare i veckan!

Likes

Comments

Det är läskigt det där hur fort man kommer in i sin vardag. Jag har bara varit hemma i en dryg vecka men ändå känns allt.. som vanligt. Jag tror att det känns lättare att bara skjuta bort allt jag upplevt, för när jag väl sitter i min ensamhet och tänker på det - då gör det ont. Jag saknar dom, varenda ett av de 42 barnen saknar jag. Jag saknar Esthers bestämdhet, Sarahs leende, Clements kloka ögon, Patience snoriga näsa, Nanakwames skratt, Adwas bus och Tinas knackning med det lilla "Maja" när jag gått och lagt mig och hon behövde gå på toa. Jag saknar att diska 50 skålar för hand, gnugga tvålen på rätt sätt när man tvättar de små uniformerna, pumpa vatten och bära hinkar tidigt på morgonen, bränna sönder händerna när jag häller upp morgongröten, bli anfallen av fjärilar på toan och ständigt känna mig ofräsch. Jag saknar det för att det gav mig så himla mycket tillbaka. Varje gång ett litet barn satt i min famn och bara satt där i en evighet så var allt värt det 100 gånger om. Känslan av att faktiskt vara någons enda trygga punkt och faktiskt nästan bokstavligt känna hur min närhet, värme och kärlek förs över till detta lilla barn är verkligen obeskrivligt. Ja, jag saknar dom. Jag saknar dom så det gör ont. 

  • Filed under: Ghana

Likes

Comments

Alltså man blir ju så lycklig av detta väder!! Idag jobbade jag 7-13.30 och då jag slutat for jag till Mattias och chillade på hans balkong. Sedan mötte jag upp Beata & Linnéa för en reunion. Vi har inte setts på över 1 månad så hade en del att ta igen. Vi köpte med oss icasallad och satte oss på en brygga och babblade. Mycket trevligt! Kommer bli så tomt när Beata lämnar om drygt 1 månad. Efter några timmar körde jag hem till Jävre där jag typ direkt fick sällskap av Ida när jag skulle ner till Ica. Satte oss vid vattnet med en dricka och pratade om livet. Nu ska jag snart bege mig till sängs, har sovmorgon till 12.30 imorgon vilket jag inte klagar på. Hörs

Likes

Comments

I lördags for jag och Mattias till Luleå. Jag fick blusen på bilden av my love, var stöd när han shoppade till lägenheten på Lagerhaus och så blev det en fika på Waynes innan hemgång. I söndags invigde jag första delen av nya altanen i solstolen i bikini. Det var såå skönt. Sedan kom farmor, farfar och min farbror med familj på en riktigt god middag i kvällssolen. På kvällen körde jag till Mattias där vi avslutade helgen på balkongen med lite godsaker och kortspel. Alltså fina svenska sommardagar toppar ju det allra mesta. Perfekt helg!
Idag började jag jobba vilket väl ändå känns helt ok. Börjar 7 imorrn så ska försöka somna så fort som möjligt.

Likes

Comments