Header

Hej.
Jaha, om några timmar börjar skolan igen. Jag har inte riktigt fattat det än att klockan kommer ringa vid kvart över 5 för att göra sig iordning och åka till skolan. Det känns liksom ganska otroligt, eller jag menar vart tog den långa sommaren vägen? Något glädjande i det hela är väl ändå att det sista året i skolan börjar imorgon, vilket är något man förmodligen längtat efter från det att man började i skolan.

Den senaste veckan har varit lite upp och ner. I början för det mestadels ner men sen tycker jag ändå att det har gått upp rätt så bra.
Hampus och jag har tråkigt nog valt att inte vara tillsammans längre. Det är väldigt jobbigt såntdär och man funderar så mycket på allt som har varit och framförallt hur det kommer bli. Men nu efter några dagar så känns det ändå ganska så bra.

I helgen har det hänt massa roligt som har fått mig på betydligt bättre humör. Det har varit Karl-Oskar dagarna i Växjö så där har jag spenderat mina kvällar med trevligt folk. Hängde med endel vänner, även endel som jag inte träffat på väldigt länge vilket var väldigt kul. Vi träffade även lite annat folk så det blev väldigt lyckat. Jag hade grymt kul iallafall och behövde verkligen en helg som denna.

Nu ska jag gå och lägga mig för att kunna va lite utvilad till skolan imon. Vi hörs!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hejdär.
Idag har jag befunnit mig på Torkö tillsammans med Emilia och Thea.
Emilia hade hört om ett fint stenbrott där och tyckte att vi skulle dra dit, vilket var en väldigt bra plan. Det var otroligt fint där och vädret var på topp hela dagen.
Vi kom dit vid 11 ungefär och stannade tills kvällen. Det var lite lagom osmart att strunta i solkrämen, brännan känns rätt bra nu efteråt, hehe.
Vattnet var kanon fint, har brukar vara lite kräsen med vart jag badar men detta var alltså toppen. Hela stället var bara så härligt så snart är vi nog tillbaka där igen helt klart!

Likes

Comments

Hej där.
Det var ett tag sedan sist, faktiskt över en månad sedan vilket det verkligen inte känns som för min del.
Jaha, då är sommaren 2017 snart över. Jag kan nog inte säga att det varit bästa sommaren i mitt liv. Dåligt väder, eller inte dåligt men det har ju inte varit riktigt sommarväder iår vilket är lite tråkigt. Jag har jobbat från 9-18 i 6 veckor och man kan väl säga att man hinner inte njuta så mycket av vädret under de jobbdagarna. Jag menar att lägga sig ute i solen innan kl 9 är inget jag föredrar och kvällarna har gått åt till annat "måste göra" så under dessa veckor har det inte funnits så mycket tid att njuta av sommaren. Däremot ska jag inte klaga på de lediga dagarna jag har haft hittills och förmodligen inte på den kommande lediga veckan jag har framför mig heller.

Trotts att det inte varit bästa sommaren så har den över lag varit bra. Jag har jobbat och tjänat lite pengar så jag klarar mig nu under sista året i skolan, hehe. Jag har hunnit med att träffa lite kompisar, badat och solat vilket har varit väldigt härligt.
Hampus har jag också hunnit träffa lite under sommaren. Det är lite klurigt att få ihop tiden till att träffas då det dels är en bit att köra samtidigt som han håller på med det jobbet han gör. Det är rätt svårt att föreställa sig utifrån hur mycket en sån som han jobbar.
Jag kommer ihåg när vi träffades och han berättade hur många timmar han jobbar på en månad under sommaren, flera hundra sa han... Och det tänker man kanske är omöjligt, eller jag gjorde det, men det är väldigt överbevisat att det finns personer som kan jobba dubbelt så mycket som alla andra. Det är imponerande hur man kan ha en sån motivation till jobbet att man orkar göra alla dessa timmar. Under tiden som jag har hunnit jobba mina timmar på en dag samt fått mina timmars sömn finns det alltså någon annan som endast har jobbat alla dessa timmar. Det är ganska imponerande enligt mig, för jag vet att jag aldrig hade klarat det dag ut och dag in en hel sommar. Men som sagt, lite tid har vi fått tillsammans och det är jag glad över.

Vad mer har hänt under sommaren?
Jag har hunnit rida lite till och från. Det har blivit ett par dagar i veckan när det har funnits tid för det. Rabalder verkar vara väldigt nöjd med livet just nu när det är skönt väder, många rundor i skogen och framförallt gott gräs i hagen. Endel kvällar under sommaren har verkligen varit sådär härliga när jag har stått och pysslat med han länge på kvällen och bara tagit det lugnt. Jag uppskattar verkligen att få stå och bara pyssla med honom, borsta och mysa det är verkligen härligt.

Henrietta har varit lite skadad till och från under sommaren men är förhoppningvis påväg tillbaka nu. Vilma har börjat skritta henne lite igen så det är ju bra. Det tråkiga med att Henrietta har stått hela sommaren är väl alla ridturer som vi har gått miste om. Vilma och jag brukar alltid rida på lite långturer och rida ut sen på kvällarna för att bara lunka runt i skogen. Det är inte riktigt samma grej att rida ut så ensam, det är mycket roligare att vara två.

Hella har kommit långt i sin utveckling.
Hon har hunnit ridas på en gång vilket gick toppen. Vilma skrittade runt på henne i paddocken utan problem vilket är super roligt. Det är så roligt att hålla på med kloka hästar. Hella är verkligen den typen av häst som lär sig snabbt och vill lära sig mer.
Idag har vi även haft henne framför vagn. Det var inte heller några problem. Hon är ju bara 2 år så vi gör allt i väldigt långsam takt vilket verkar funka utmärkt för henne. Mer än halva jobbet är ju klart när man ska börja använda henne riktigt nästa år så det gynnar ju både oss och henne att testa på lite olika saker och vänja sig vid saker framför allt.

Jag ska försöka blogga lita med jämna mellanrum igen. Nu kan jag inte klaga på att tiden inte finns, iallafall inte den kommande veckan.
Vi hörs!

Likes

Comments

Hejsan.
Det är mer sällan som jag hinner lägga mig i soffan och kolla på någon film, så just nu är det faktiskt väldigt uppskattat att sitta här och inte göra någonting. Dagarna är förbi så himla fort, klockan ringer vid 20 i 8, jobbet börjar vid 9, hemma igen vid halv 7, går ut till Rabalder och sen är det helt plötsligt dags att göra sig iordning för sängen. Jag är liksom för trött för att inte gå upp till sängen...

Idag har det varit en väldigt lugn dag tycker jag. Det har inte varit så mycket folk i butiken och det har inte heller kommit så mycket varor att plocka så det var varit väldigt lugnt. Trots det så har dagen gått relativt fort.
Jag tycker att det går väldigt bra på jobbet nu, man lär sig mer och mer för varje dag och det blir såklart roligare desto mer man kan, dock så finns det ju endel saker som gör att jobbet som butikssäljare suger, speciellt om man är tjej i vissa fall.

Jag blir så otroligt trött. Det finns vissa människor som verkligen kan få en att bli så fruktansvärt arg men samtidigt ledsen på en och samma gång. Jag har insett att endel människor inte tycker om att se kvinnor jobba, speciellt inte utföra ett jobb som är mer mansdominerat eller som iallafall sågs som mer mansdominerat förr.
I mitt fall är det en äldre man som av någon anledning tycker väldigt illa om mig när jag jobbar. Jag stötte på denna mannen förra veckan och märkte redan då, första gången som jag träffade honom, att han har något emot mig. Jag fick även då reda på av en kollega att han hade muttrat endel dumma grejer om mig.
Igår stötte jag på han igen och jag kan ta det lite sammanfattat. Mannen kommer in i butiken och jag säger hej med ett leende på läpparna som jag gör till alla kunder. Alla, verkligen alla utom denna mannen är trevliga och säger hej med ett leende tillbaka.
Mannen i fråga blängde till på mig och går in en bit i butiken innan han säger "Jag ska ha ett nät". Med tanke på att det finns en rad olika nät att välja på som till exempel bärnät, fiskenät, hönsnät osv så frågat jag "Vad ska du ha det till, eller vilken typ av nät ska du använda". Svaret jag får då är det som börjar få mitt glada leende och trevliga humör att tryta. Han säger tillbaka "Hur jävla många olika nät finns det". Då vänder jag mig istället mot mannens fru som verkar vara mer pratsen och iallafall kunna föra en dialog utan att snäsa och fräsa. Hon säger att det är höns nät som ska inhandlas.
Nästa grej som får mannen irriterad är att jag (tyvärr) inte lärt mig alla (10) olika nätsorters pris i huvudet.
Elaka kommentarer, tyst muttrande ord och blickar som att jag vore dum i huvet medans han tror sig vara kung får mig så fruktansvärt irriterad.
Det hela avslutas med att hans fru kommer in i butiken utan honom och ber om ursäkt för hans beteende. Då börjar man ju inse hur illa han faktiskt betedde sig.

Mannen har varit inne i butiken idag också med tack o lov så förstod min chef att jag inte vill ödsla min energi på den mannen mer så jag fick gå iväg o göra annat medans han var där.
Om jag någon gång behöver möta denna mannen igen, då kommer han få föra hur fruktansvärd han är och att han kan masa sig ut från butiken om han nu inte vet hur man uppför sig bland folk.

Mina kollegor berättade att det finns endel män som av någon anledning tar illa upp när unga tjejer tar för sig och jobbar med kanske som jag skrev innan lite mer mansdominerade saker. Det är tråkigt att det är så men samtidigt kul för dom känner sig nog väldigt provocerade när man är tjej och verkligen kan det som en tjej "inte ska" kunna...
Aja, imorgon är det lördag och jag jobbar mellan 9-13. Hoppas jag bara träffar alla goa kunder imon som man kan skratta och ha trevligt med, då är jobbet som butikssäljare toppen.

Nu ska jag sova, vi hörs!

Likes

Comments

Hejsan.
Alldeles strax är det dags att sova. Dagarna blir ganska så långa när man har fullt upp så det gäller att få ihop sina timmars sömn.

Idag började jag jobba vid 9. Dagen har rullat på bra tycker jag. Det är lite små segt de dagar det inte kommer varor på men det har ändå gått bra idag. Jag och Thea håller på att byta etiketter på endel varor så vi har att göra.
Efter jobbet var det raka vägen hem för att hämta upp Vilma för att sedan bege oss till Roland på rungeboholms gård. Det är snart dags för sommarpremiering och vi ska ha med oss hela 9 hästar till samma premiering. Förmodligen är vi bland de få om inte enda som har med sig ett sånt stort gäng till premiering i år så det är lite kul faktiskt. Vi brukar få väldigt mycket blickar när vi kommer med gäng om 5-6 hästar, så i år lär det nog kollas på oss minsann..

Vi gick lite med alla hästarna (som var hemma) det saknades 2-3 stycken idag. Vi kände av läget lite, vilka som behöver tränas mycket och vilka som behöver tränas lite mindre. Vi har faktiskt ganska snälla och lyhörda hästar i år så det är skönt när dom är så många. Det var väl 2-3 som kommer behöva lite mer tid än andra med det ska nog bli bra. Det är ca 14 dagar tills premiering så vi ska nog få ordning på dom allihopa.

Om vi ska prata mer häst så har jag inte skrivit så mycket om Rabalder på ett tag.
Han har varit lite skadad (ett rivsår på ena benet) som har fått läka lite i lugn och ro och innan dess hade han lite ont i hovarna så han har vilat lite ett tag nu. Men vi börjar komma tillbaka i rätt spår igen. Han har ridits ett par gånger nu och känns väldigt bra så snart är vi nog igång helt igen.
Även om han har stått ett tag nu så är hans kroppsform riktigt bra. Han har lite hull men det är verkligen inte för mycket, han är riktigt fin i kroppen och ser ut att vara riktigt sund. Det är så härligt när man ser i både kropp, utstrålning och päls att han mår bra. Dock skulle en tvätt behövas för att få bort lite damm, sen är han på topp.

Vi hörs

Likes

Comments

Hejsan Hejsan.
Det är lite glest mellan inläggen tycker jag. Jag säger hela tiden att jag ska blogga lite mer regelbundet men det håller jag ju inte sen ändå. Jag hoppas jag får lite tid över nu framöver så att jag kan blogga lite varje dag. Det är så skönt att skriva av sig oavsett om det är något viktigt eller oviktigt.

Iallafall så har det hunnit gå närmare en vecka sedan jag bloggade senast. Under veckan som har varit har jag hunnit med endel.
Jag började mitt sommarjobb i måndags och ska vara där i totalt 6 veckor. Det känns lite länge när man tänker på det men det ska nog gå bra. Det är ju trots allt bara 5 veckor kvar nu så det är bara till att kämpa på.

Under första veckan har jag nu börjat inse lite saker. Det är först nu när man jobbar riktigt på heltid som man egentligen kan känna efter hur det faktiskt känns att jobba. Jag har inte alls haft samma känsla som nu under praktiken eller extratimmarna jag har jobbat. Då har det ändå känts bra och intressant.
Nu har jag kan man väl säga tappar gnistan lite. Jag trivs inte riktigt till 100 % med det jag jobbar med just nu. Jag tycker inte det är så roligt att åka till jobbet på morgonen, jag är ganska så trött och ibland lite oengagerad under jobbdagen och jag tror faktiskt inte att det ska behöva vara så. Jag har börjat fundera på vad det egentligen är som gör att jag inte trivs och faktiskt så har jag kommit fram till endel faktorer som jag tror spelar en stor roll. Jag tänker att jag behöver inte skriva ut varje sak här men jag kan gå in på det lite.
Om jag känner mig själv rätt så tror jag att jag är den typen av person som vill klara mycket själv. Jag tycker inte om att vara beroende av andra och jag gillar liksom att få klura och fundera över saker själv utan att behöva blanda in andra.
Jag själv gillar att ha koll på läget och liksom ha lite struktur och planering, det känns ändå ganska viktigt.
Det finns ett par grejer till som jag tror gör att jag inte trivs och tycker att det är sådär super roligt. Men ni förstår lite att när jag ändå kommer på grejer som jag känner skulle kunna vara bättre, då kanske man inte riktigt är på rätt plats utan att det borde ju finnas något annat jobb som man kanske trivs bättre på. Jag menar av alla jobb som finns så borde det ju finnas ett jobb till varje människa som den kan bli glad av att åka till. Det gäller nog bara att hitta rätt tror jag.
Men nu har jag 5 veckor till på mig att känna efter, sen får jag ut och leta andra jobb om jag inte trivs helt enkelt. Jag tror att jag har lite planer på vad jag vill hitta på i framtiden men vi får väl se.

Nu ska jag sova, godnatt!

Likes

Comments

Hejsan.
Nu är de lata dagarna över för min del och istället har jag siktet inställt på 6 veckors jobb framför mig. Det känns lite si sådär med det, jag hade gärna haft annat för mig. Men det blir väldigt bra pengar efter dessa veckor så jag får helt enkelt tänka på det och se det positiva.
Jag jobbade idag och det gick bra tycker jag, det är ju ganska länge att jobba från 9 till 18 för verkligen hela dagen går ju, men som sagt pengar behövs så det är bara att kämpa på, vi är ett ganska bra och roligt gäng som jobbar från och med imorgon så det ska nog gå bra tror jag.

I helgen var det midsommar som de flesta av er kanske vet. Jag åkte i fredags hem till Hampus. Jag hade bestämt lite mat som vi skulle laga till oss och till hans bror och flickvän. Det blev gott tycker jag, lite missnöjd med kycklingen men annars var det okej. De andra sa att det var gott så jag får lita på det.
Vi var uppe till kanske halv 12 tiden innan vi gick till sängs och kollade på en film som vi sedan somnade till. På lördagen tog vi lite sovmorgon innan vi steg upp och åt frukost för att sedan bege oss ut och köra lite gödsel. När vi kört det i någon timme gjorde vi oss iordning för att åka över till Öland för att ha lite grillkväll med mamma o pappa och lite kompisar till dom. Det var väldigt trevligt tycker jag och jag tror faktiskt att jag får med mig Hampus till Öland lite i fortsättningen också, han verkade också tycka att det var trevligt oså. Sen är varken han eller jag någon som skulle vilja vara hemifrån några längre perioder, men det passar ju bra när båda känner så.

Igår körde vi hem till mig. På vägen hem stannade vi i modehuset och shoppade lite, vi fick faktiskt med oss endel hem, det är ju alltid kul med lite nya grejer, hehe.
Väl hemma la vi oss ett par timmar i sängen, båda två somnade men det var nog väl behövligt och väldigt skönt. Vi steg upp och åt lite middag samt fixade lite på min bil innan vi avslutade kvällen i soffan till Wallander.
Sammanfattat så har det varit en ganska lugn och skön helg helt i min smak.

Nu ska jag strax sova, måste börja komma in i lite rutin om jag ska vara pigg hela dagarna på jobbet framöver.
Vi hörs

Likes

Comments

Tjenixen jag fjortisen här igen, jag lever livet såhär på sommaren nu när de vart midsommar och allt, trevlig helg till alla er gangsters!


(Detta va då en hälsning från Hampus).... Vi hörs

Likes

Comments

Nu har vi kommit en bit in på sommarlovet och det kännns bra. Jag har dock inte riktigt fått känslan av sommarlov än, men den kommer väl.

Nu under ett par dagar har jag spenderat tiden hemma hos Hampus. Åkte dit i Onsdags, var hemma en snabbis i fredags annars så har jag varit där enda tills igår. Det har varit väldigt kul och jag trivs verkligen tillsammans med honom.

Det var grässkörd hemma på hans gård under tiden jag var där så jag åkte med i traktorn 2 av dagarna. Helt ärligt så är det väldigt kul och intressant också samtidigt som det var väldigt skönt att bara sitta där och åka med i det fina vädret.
Vi hade att göra hela tiden men när vi väl inte hade något för oss så var det väldigt skönt att bara sätta sig o ta det lugnt.

I måndagskväll bjöd han mig på middag. Väldigt trevligt och gott. Det är svårt att förklara i skrift hur mycket man uppskattar saker men skriver jag att han bjöd ut mig på middag så behöver jag nog inte skriva så mycket mer.

Efter många mysiga dagar där så var det väl lite små tråkigt att köra hemåt. Man vill ju aldrig att bra dagar ska ta slut. Men så är det och jag måste va hemma och göra lite nytta också.

När jag kom hem var inställningen på att rida. Men det fick ganska snabbt ändras då Rabalee blivit skadad under natten till i tisdags. Han har lyckats riva sig väldigt ordentligt på något i hagen och har ett enormt rivmärke på insidan av det ena bakbenet. Det var endel svullet och lite ömt så för att inget ska förvärras får han stå ett par dagar till för att såret ska börja läka.
Vi märkte även att Henrietta inte var sig själv och såg att det ena bakbenet var väldigt svullet på henne också. Vi hittade en lite rispa som egentligen bara var ett litet litet område med bortskrapad päls, där har det då lyckats bli någon inflammation. Veterinären fick komma ut idag och ge henne spruta i hopp om att svullnaden ska ha börjat att gå ner imorgon. Om inte så är det medicin som gäller.
Man kan väl säga att denna sommaren börjar med maximal otur för oss på hästfronten, båda hästarna skadade den perioden då vi tänkt rida som allra mest.
Rabalder lär väl dock vara ridbar i nästa vecka, Henrietta däremot är jag tveksam, men visst det kan ju komma tur i oturen...

Imorgon ska jag jobba ett par timmar. Det är väl bara till att mjukstarta med en jobbdag, sedan 3 dagar ledigt innan det är dags för jobbandet att börja på riktigt. Just nu ser jag inte fram emot 6 veckors jobb, men när dom väl är över och lönen kommer in på kontot, då har jag nog ändrat min åsikt.

Vi hörs!

Likes

Comments

Hej!
Nu har jag precis kommit hem och landat i soffan efter en natt hos Hampus.
Igår var jag där på student hos hans lillebror. Det var riktigt trevligt tycker jag och jag tror minsann att han blev ganska så glad över presenten som jag gav honom så det var kul.

Lite senare idag ska jag köra tillbaka till Hampus igen och sova där. Vi skulle ut och äta med hans familj ikväll då hand bror fyller 19 imorgon så det ska bli trevligt tycker jag allt. Efter det får vi se vad Hampus och jag hittar på, vi kanske kör runt lite och ser om det händer något intressant eller kör vi väl hem och har lite myskväll.

I onsdags var jag på student hos Linda. Jag, Vilma och Emilia var med på både utspringet och hennes mottagning. Det är helt otroligt att hon faktiskt har tagit studenten nu och om bara 1 år är det min tur. Det känns som att gymnasiet har gått så himla fort och nu sista året lär ju inte gå så mycket saktare direkt.
När lindas studentmottagning var klar skulle jag köra in henne till hennes pojkvän i Växjö så på vägen in stannade vi till hos My som också tog studenten. Hon verkade glad över att vi dök upp så det var kul.

Utöver studenter så har det väl inte hänt så speciellt mycket denna veckan. Jag har varit hemma och tagit det lugnt, fixat med Rabalder och även hunnit med att umgås med Hampus endel så det har varit en ganska så lugn och skön vecka utöver studenterna.

Nu ska jag fixa lite hemma innan det är dags att köra tillbaka till Hampus. Vi hörs.

Likes

Comments