Header

Tjenixen jag fjortisen här igen, jag lever livet såhär på sommaren nu när de vart midsommar och allt, trevlig helg till alla er gangsters!


(Detta va då en hälsning från Hampus).... Vi hörs

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu har vi kommit en bit in på sommarlovet och det kännns bra. Jag har dock inte riktigt fått känslan av sommarlov än, men den kommer väl.

Nu under ett par dagar har jag spenderat tiden hemma hos Hampus. Åkte dit i Onsdags, var hemma en snabbis i fredags annars så har jag varit där enda tills igår. Det har varit väldigt kul och jag trivs verkligen tillsammans med honom.

Det var grässkörd hemma på hans gård under tiden jag var där så jag åkte med i traktorn 2 av dagarna. Helt ärligt så är det väldigt kul och intressant också samtidigt som det var väldigt skönt att bara sitta där och åka med i det fina vädret.
Vi hade att göra hela tiden men när vi väl inte hade något för oss så var det väldigt skönt att bara sätta sig o ta det lugnt.

I måndagskväll bjöd han mig på middag. Väldigt trevligt och gott. Det är svårt att förklara i skrift hur mycket man uppskattar saker men skriver jag att han bjöd ut mig på middag så behöver jag nog inte skriva så mycket mer.

Efter många mysiga dagar där så var det väl lite små tråkigt att köra hemåt. Man vill ju aldrig att bra dagar ska ta slut. Men så är det och jag måste va hemma och göra lite nytta också.

När jag kom hem var inställningen på att rida. Men det fick ganska snabbt ändras då Rabalee blivit skadad under natten till i tisdags. Han har lyckats riva sig väldigt ordentligt på något i hagen och har ett enormt rivmärke på insidan av det ena bakbenet. Det var endel svullet och lite ömt så för att inget ska förvärras får han stå ett par dagar till för att såret ska börja läka.
Vi märkte även att Henrietta inte var sig själv och såg att det ena bakbenet var väldigt svullet på henne också. Vi hittade en lite rispa som egentligen bara var ett litet litet område med bortskrapad päls, där har det då lyckats bli någon inflammation. Veterinären fick komma ut idag och ge henne spruta i hopp om att svullnaden ska ha börjat att gå ner imorgon. Om inte så är det medicin som gäller.
Man kan väl säga att denna sommaren börjar med maximal otur för oss på hästfronten, båda hästarna skadade den perioden då vi tänkt rida som allra mest.
Rabalder lär väl dock vara ridbar i nästa vecka, Henrietta däremot är jag tveksam, men visst det kan ju komma tur i oturen...

Imorgon ska jag jobba ett par timmar. Det är väl bara till att mjukstarta med en jobbdag, sedan 3 dagar ledigt innan det är dags för jobbandet att börja på riktigt. Just nu ser jag inte fram emot 6 veckors jobb, men när dom väl är över och lönen kommer in på kontot, då har jag nog ändrat min åsikt.

Vi hörs!

Likes

Comments

Hej!
Nu har jag precis kommit hem och landat i soffan efter en natt hos Hampus.
Igår var jag där på student hos hans lillebror. Det var riktigt trevligt tycker jag och jag tror minsann att han blev ganska så glad över presenten som jag gav honom så det var kul.

Lite senare idag ska jag köra tillbaka till Hampus igen och sova där. Vi skulle ut och äta med hans familj ikväll då hand bror fyller 19 imorgon så det ska bli trevligt tycker jag allt. Efter det får vi se vad Hampus och jag hittar på, vi kanske kör runt lite och ser om det händer något intressant eller kör vi väl hem och har lite myskväll.

I onsdags var jag på student hos Linda. Jag, Vilma och Emilia var med på både utspringet och hennes mottagning. Det är helt otroligt att hon faktiskt har tagit studenten nu och om bara 1 år är det min tur. Det känns som att gymnasiet har gått så himla fort och nu sista året lär ju inte gå så mycket saktare direkt.
När lindas studentmottagning var klar skulle jag köra in henne till hennes pojkvän i Växjö så på vägen in stannade vi till hos My som också tog studenten. Hon verkade glad över att vi dök upp så det var kul.

Utöver studenter så har det väl inte hänt så speciellt mycket denna veckan. Jag har varit hemma och tagit det lugnt, fixat med Rabalder och även hunnit med att umgås med Hampus endel så det har varit en ganska så lugn och skön vecka utöver studenterna.

Nu ska jag fixa lite hemma innan det är dags att köra tillbaka till Hampus. Vi hörs.

Likes

Comments

Hejdär,
Dagarna går så otroligt fort, idag är det redan torsdag och jag känner väl inte att jag har hunnit med sådär speciellt jättemycket denna veckan.

I helgen jobbade jag fredag, lördag och måndag. När man börjar vid 9 och slutar vid 18 så hinner man inte med så rysligt mycket. Jag är så trött när jag kommer hem så då orkar man liksom inte med så mycket mer.

Rabalder har jag dock hunnit med under veckan. Han har varit lite ömfotad men är betydligt bättre nu så det är ju skönt. Idag körde Vilma och jag en runda i skogen vilket gick väldigt bra. Rabalder gillar verkligen att dra vagn och trivs med att lunka på i skogen.
Nu när han har varit ömfotad har det blivit mycket ridturer på stigar och annat, det älskar han verkligen. Han har betydligt mer framåtbjudning i skogen och på skogsvägar än på vanliga vägar eller på ridbanan. Skönt nog så delar vi lite samma intresse, jag tycker också om att rida runt i skogen det är så himla härligt på något vis.

Jag har hunnit med att träffa Hampus endel under veckan också och det är ju väldigt mysigt. Förra veckan körde han gräs och då hann vi inte med att träffas så mycket. Men det gick bra tycker jag, det var väldigt kul att ses igen nu efter det när man hade börjat längta en hel del så det kan nog va bra med några dagar ifrån varandra tror jag allt.

Jag är ju som sagt ledig nu så därför tänkte Vilma och jag åka in till stan för en shoppingrunda imon. Det skulle dessutom vara någon "specialdag" på Cubus så mellan 8-10 på morgonen skulle det vara 40% på alla kläder. Vi har ju inget annat för oss så vadför inte åka in och shoppa lite på morgonen tänkte vi, hehe. Får hoppas att jag fyndar något bra, har redan siktat in mig på lite så vi får väl se...

Vi hörs

Likes

Comments

Hejsan.
Det känns helt otroligt att jag numera är klar med diverse kurser i skolan och har från och med idag sommarlov. Jag har inte riktigt smällt detdär än..

Egentligen slutar vid den 16:e juni för då är själva avslutningen. Men då jag är klar med kurserna så har jag inget att göra i skolan förrens det är dags för avslutningen om vi då inte ska ha någon träff med klassen innan dess eller så, annars så får jag då med andra ord vara hemma och börja lovet redan nu.

Dock ska jag faktiskt inte va hemma och slappa för det, imorgon och på lördag är det dags för jobb, likaså måndag. Därefter är jag förmodligen ledig ett tag om jag inte jobbar lite fler dagar i veckan, får se lite hur jag känner då.

Detta året har faktiskt varit det värsta skolåret, det är som alla säger tuffast att gå i tvåan, det är liksom bara en mellanklass där allt egentligen handlar om att plugga. I ettan är det ändå nytt och spännande, då höjs motivationen för det och allt blir ju roligt. I tvåan är det liksom inget som händer, man går i princip bara och väntar på att man ska få det överstökat så att man kan börja i trean. Jag tror inte jag är den enda som känner eller har känt så.
Men nu är det över och jag är så himla glad för det. Nu börjar en sommar som jag hoppas ska bli väldigt bra för faktiskt är det ju så att det är sista sommarlovet, med andra ord får inte sommaren gå till spillo. Utöver jobb så ska det hinnas med massor av roliga och minnesvärda saker, det ska bli en så bra sommar som möjligt helt enkelt.

Nu ska jag sova, vi hörs!

Likes

Comments

Hej,
Nu har det varit ett par dagar ledigt från skolan men imorgon är det dags att bege sig dit igen.

Det är verkligen inte ansträngande att gå till skolan nu kan jag inte direkt påstå. Vi har i princip inget arbete kvar att göra utan vi bara liksom är där. Det är egentligen bara nu onsdag-fredag och nästa onsdag-fredag som vi går i skolan, så det är ju väldigt skönt.

Igår hann jag med att jobba ett par timmar. Fick en utbildning inom färg så nu ska jag börja sälja det lite. Vi får väl se hur det går, men jag har nog ganska klart för mig hur jag ska göra och vad jag ska erbjuda utefter vad kunden behöver så det ska nog gå bra tror jag allt. Det är väldigt kul med färg och att sälja det så jag tar gärna lite mer ansvar för det. Har annars blivit så att jag haft lite långtråkigt på jobbet vissa stunder och då blir man ju så omotiverad, eller jag blir det. Jag vill liksom ha saker att fixa med hela tiden för att bara stå med händerna i byxfickorna och vänta är inte min grej riktigt. Så att nu kunna sälja lite färg och fixa med det ska bli kul, då får jag lite till att fylla ut mina timmar med.

Idag tog jag sovmorgon till 10 tiden ungefär. Därefter gjorde jag mig lite pannkakor innan det var dags att ut o rida lite. Rabalder är lite ömfotad efter att hovslagaren var här för ett par dagar sedan så idag höll vi oss på relativt mjuka vägar och på stigar i skogen. Vi red en väg som vi inte ridit på något år. Det hade blivit en väldigt bra ridväg för marken var väldigt mjuk men däremot var det ganska så igenväxt. Det var liksom den smala vägen man såg sen var det bara tät björkskog vid sidorna så man såg ju ingenting in där. Men det var en mysig runda vi fick till, Rabalder var helnöjd, han älskar ju att gå på riktiga skogsvägar och stigar.

Vilma och jag hjälpte i eftermiddags åt att fläta Hellas man. Hon har varit lite känslig när Vilma ha tömkört henne med selen o vi tror att det är för att hon är ovan vid att det "klämmer" och överhuvudtaget är något vid hennes man så nu får hon ha den flätad för att dels vänja sig vid att den inte alltid kan hänga fritt och dels för att risken för att hårstrån ska klämmas under selen när hon tömkörs blir mindre.
Jag vet att rabalder var väldigt känslig vid manen när vi köpte honom, han gillade ju inte alls att till exempel ha den flätad eller att något "drog" i den osv. Men nu är det inga problem så det handlar ju bara om att vänja dom.

Ikväll var jag även med Vilma och Thea på gymmet. Det var ett bra tag sen nu så det var väl behövligt. Vi sprang först intervaller runt 2 sjöar och avslutade med lite styrketräning. Jag körde lite övningar för större delen av kroppen då jag nu tränar så sällan så behöver ju alla delar tränas lite. Så jag körde lite armar, ben/rumpa och avslutade med mage. Får ju försöka att få till något pass i veckan, det mår man bra av.

Nu ska jag sova tänkte jag, vi hörs

  • 267 readers

Likes

Comments

Hej.
Nu åkte Hampus precis iväg till jobbet, och där lär han väl mer eller mindre leva på heltid de kommande dagarna. Det har blivit dags för dom på gården att köra gräs vilket jag har fått klart för mig tar en himla tid, är lite smått stressigt och något man gör i princip dygnet runt tills det är klart. Med andra ord kommer det nog ta ett tag innan vi kan ses igen vilket suger ganska så mycket men som det känns nu kommer det gå rätt så bra. Jag har en hel del jag kan sysselsätta mig med nu de kommande dagarna så det ska nog gå bra tror jag allt.
Folk som känner Hampus har ju varnat mig för dessa dagar, det verkar som att dom har lite svårt att tro att jag skulle stå ut. Men faktiskt, hur illa kan de va? Jag menar visst det tar kanske ett tag innan vi träffas men det är ju inte så att jag inte kommer höra av honom tills det är klart och dessutom tror jag eller det är ju uppenbart att man uppskattar mer att träffas när man får vara ifrån varandra lite ibland, man bygger ju upp en förväntan och spänning typ. Eller jag gör det iallafall, jag vet liksom andra dagar då vi kanske inte setts på 4-5 dagar, då finns det ju en sån längtan så när man ses känns det bara så himla bra.
Med en sammanfattning på detta så tror jag att jag tycker om Hampus bra nog mycket för att förstå att han måste jobba mycket men när han väl är klar med det kommer det att finnas tid för mig igen och då kommer jag vara gladare än någonsin för att träffa honom.

Nu snart ska jag bege mig hemåt.
Har varit hos Hampus sedan i fredagskväll så det har varit väldigt mysigt. Igår hade vi en heldag tillsammans så vi tog sovmorgon innan vi åkte in till stan en sväng och bland annat gick på Grand. Jag fick med mig en klänning hem som var väldigt fin, har nog redan nu planet på när jag kan använda den men vi får väl se. Hampus köpte en fin blå skjorta med blommor på. På kvällen grillade vi lite och drog därefter in ett varv till växjö igen för att se om det hände något där, dock var det ju mer dött än levande så vi åkte hem och la oss i sängen ganska så snart igen.
Idag tänkte fixa lite med Rabalder, funderar på om han ska få sig en dusch om det är så pass varmt. Det ser ju ut att vara varmt ute om man kollar ut så vi får väl se, jag ska också antingen rida eller köra honom en runda tänkte jag.

Imorgon är det dags för lite jobb, och på tisdag är jag ledig från både skola och jobb så det är ju skönt. På fredag, lördag och nästa måndag ska jag jobbs igen så det blir lite mjukstart inför sommaren.
Nä nu ska jag ta något att äta innan jag beger mig hemåt, vi hörs.

Likes

Comments

Hejsan.
Någon timme kvar i skolan sedan tar jag långhelg, faktiskt närmare en vecka lång helg.

Igårkväll körde jag till Hampus en sväng, lika mysigt som alltid.
Efter att några av hans barndomsvänner varit där och ätit kvällsmat gick vi upp och la oss i sängen. Vi kollade på en film, eller han kollade, jag låg mest och kramade om honom under tiden jag blev tröttare och tröttare. Jag tror att jag låg halvsov genom större delen av filmen, hehe. Men mysigt var det och jag älskar verkligen att få ligga nära och krama om honom, det är verkligen något ganska så svårslaget.

Idag blev det lite stressig morgon för att jag är lite halvt tidsoptimist. Men det gick bra och jag kom till skolan typ i tid. Snart har vi sista lektionen för dagen därefter ska jag köra hemåt.
Mitt paket med kläder jag beställde hade levererats nu så det ska jag stanna och hämta ut också tänkte jag.
I eftermiddag ska jag rida Rabalder en runda tänkte jag. Förmodligen följer Vilma med på Henrietta. Dock så får vi nog vänta lite för det var värst vad varmt det blev idag också. Jag trodde inte det skulle vara riktigt såhär fint väder idag.

Vilma hade fått hem lite nya grejer som vi ska ha på Hellas sadel så vi ska nog ta och fixa lite med det också. Om jag får bestämma så tänkte jag att vi ska hålla på lite med Hella i paddocken, kanske hänga lite på henne osv. Vi får väl se vad Vilma säger om det, vi har ju inte riktigt alltid samma åsikter.

Nu får jag ta och jobba lite, vi hörs.

Likes

Comments

Hejsan.
Det är lite glest mellan inläggen, men det får det vara för tillfället. Tiden räcker inte riktigt till för allt man vill hinna med just nu. Men förhoppningvis ska jag kunna bättra mig framöver då det är väldigt mycket ledighet och korta dagar i skolan nu.
Denna veckan har ju snart redan gått då det är dags att gå på ett par dagars lov imorgon. Troligtvis går jag inte i skola förrens onsdag nästa vecka igen så det känns ju väldigt bra faktiskt.

Jag hade en bra helg med lite jobb och en supermysig kväll med Hampus i lördags. Vi var bara hemma hos han på kvällen, la oss i sängen tidigt och satte på en film. Tror att det var ganska väl behövligt för båda faktiskt och dessutom fick vilket sovmorgon i söndags så det var skönt.
Hampus åkte till jobbet och jag körde hemåt. På vägen hem stannade jag till på Konsum och hälsade på Vilma lite när hon jobbade. Jag fick även upp till mormor en sväng innan jag fortsatte hem.

Väl hemma fick jag faktiskt lite gjort. Bilen blev tvättad, jag fixade lite i mitt rum och hann också med en kvällstur på Rabalder i skogen. Det är verkligen så härligt att rida på kvällarna framåt 8 tiden när det är fint väder och solen fortfarande lyser, det blir riktig sommarkänsla och jag blir iallafall väldigt energifyllt och glad efter att ha varit ute i skogen i fint väder på en lyckad ridtur.

Igår red jag också ut fast då tillsammans med Vilma. Rabalder va lite små fjantig men skötte sig ändå väldigt bra.
Det var väl ungefär det jag fick gjort under eftermiddagen.
På kvällen beställde jag hem lite kläder som förhoppningsvis kommer imorgon, lyckan när man köper hem kläder som skulle kostat 800 och man får det för 250. Jag älskar verkligen att shoppa mycket till bra pris istället för att köpa bara något plagg för samma pris som de alla plaggen tillsammans (dock måste det ju ändå vara bra grejer och inte något dåligt även om det är billigt såklart. Man köper ju inte hem vad som helst även om det råkar vara billigt). Men alla är vi olika, men jag tycker om att ha mycket att välja på och skulle jag då handla dyrt, då hade inte min ekonomi gått ihop så bra, hehe.

På kvällen igår pratade jag i telefon med Hampus någon timme, det var väldigt mysigt. Därefter somnade jag väldigt snabbt och gott.

Idag är det skola till 2 tiden ungefär. Därefter ska jag hem en sväng och sen bär det förmodligen av till Hampus. Känns som en rätt bra dag faktiskt.
Vi hörs.


Likes

Comments

Hejsan.
Äntligen fredag igen och det känns ju rätt så bra faktiskt.
Veckan har gått väldigt fort, vilket alla veckor gör nu för tiden tycker jag.

Skolan denna veckan har varit väldigt lugn. Man börjar verkligen få känslan av att det inte är så mycket kvar nu. Skolböcker lämnas in, lektioner ställs in. Vädret denna veckan har ju också bidragit endel till sommarkänslan, de senaste dagarna har det varit kanonväder verkligen. Det är så kul att se när vädret går från regn och kallt till varmt och soligt över en natt och att folk då ena dagen går med långbyxor och jacka till att nästa dag gå i shorts eller klänning.

Igår var jag hos frisören. Jag hade planer på att ändra lite hårfärg, vilket man kan säga att ja gjort..En hel del.
Min tanke var att ha mörk bottenfärg och blonda längder. Men det slutade med att hela håret blev grått med några få ljusare slingor. Till en början kände jag väl mig inte helt bekväm med färgen, men efter att jag sovit på saken och färgen fått sätta sig lite mer så blev jag rätt så nöjd. Det är en ganska så annorlunda men fin färg och jag tycker själv att det passade mig ganska så bra, man är ju bara så ovan att se sig själv med mörkt hår. Jag har ju varit blond i ett antal år nu.
Nu ska jag jobba på ett par timmar i skolan, sen tar jag helg. Vi hörs.

Likes

Comments