Header

Okej, det börjar bli dags för män att lära sig att det är irrelevant att klaga över sin situation inom ämnet feminism. Vita män är priviligierade, visst kan man ha det jobbigt för det men just de två faktorerna kommer ALLTID att ge män ett plus i kanten.


Världen började äntligen tala om ämnet feminism, ett ämne som först och främst rör kvinnor och dess rättigheter och skyldigheter. Ett ämne som omfattar alla människors lika värde, som vill krossa det som gör oss åtskilda - förmåner för män och machokultur som bidrar till mäns sätt att vara gentemot kvinnor. Vad män då gör när ämnet kommer på tal, och kvinnor börjar göra saker åt det är alltså inte att hjälpa till, utan att bli kränkta. Kränkta män, över att kvinnor ska ha det lika bra. Hur blev allt så screwed up att ett ämne kring kvinnor helt plötsligt också och återigen handlar om MÄN? För visst generaliserar jag när jag använder ordet män i detta inlägg, och i mina många tidigare uttalanden kring ämnet - men vem har det egentligen skadat förutom ett litet ego? Generaliseringen kring kvinnor har skadat, för det har lett till en ny syn som objektifierar oss och sätter oss i fara VARJE DAG. Nej, det är inte alla män, det vet vi allihopa. Men det är 98% av gångerna män som är gärningsmän till en våldtäkt, det är män som blir kränkta över ämnet feminism och som utför ofredanden inte bara fysiskt, utan också verbalt och psykiskt. Det är inte 98% av alla män i världen som utför våldtäkter, men det är 98% av de brotten som är gjorda av män. Hur är det svårt att inse, att det är erat fel och erat ansvar även om det inte med faktum är ni som utför brottet? Hur tror ni att det hjälper att klaga på att ni blir dragna över en kam? I denna fråga spelar inte erat ego någon roll, för en man som vet att han inte ingår i den gruppen "män" som vi pratar om behöver inte ta åt sig - för han vet att han är annorlunda, han vet att han kan göra något annat som är nyttigare för situationen. För förlåt för den brutala ärligheten, men om du är en av de som klagar så är du inget annat än någon som står och tittar på medan det händer - för du hjälper inte till. Du bidrar aktivt till den kulturen som vi kämpar för att få bort. Är det inte dags för män att lära sig att ta ansvar, att förstå deras position i detta och att deras röst helt enkelt behövs för att andra män ska förstå? Om en man finner det problematiskt hur feminister är, när allt vi försöker göra är att höja en minoritetsgrupp - ja, då kanske det är er det är fel på och inte oss.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

"För ja det är väl så att jag inte vill gå en endaste dag till utan honom vid min sida. För jag valde honom, oavsett om det skulle bli bra eller dåligt så valde jag att ta den risken med honom. Jag ångrar inte det, för jag har känt honom i ett halvår nu, och jag tycker fortfarande om honom. Han är och förblir speciell i mitt liv, och en dag löser det sig på det ena eller det andra sättet." - utdrag från min dagbok 13.06.2017

"Det är en sådan annorlunda känsla. Bittersweet. Jag har nu alltså medvetet raderat honom ur mitt liv, medvetet tagit ett val som kan förstöra allt som vi hade och kanske kunnat ha. Det är en lättnad och en ångest som inte går att beskriva. Helt plötsligt vart hans frånvaro så otroligt verklig, närvaron finns per definition inte, den är borta. Det är skönt att ha blivit av med känslan att ständigt hålla koll och kunna veta när man undrar vad han gör. Det är skönt att veta att det här är det sista jag ser av honom om jag så vill. Men det är också så bittert att jag en dag kommer påminnas och att vi kommer höras igen. Det är så bittert att en sådan betydelsefull människa bara försvann så definitivt. Allt är borta nu, vi är borta." - utdrag från min dagbok 09.07.2017

Likes

Comments

Igår kom jag, Elsa och Emelie hem från Ios, som för övrigt har vart en av de absolut bästa resorna jag gjort. Det bästa med Ios är (förutom människorna jag åkte med och träffade) att det finns så mycket att göra och att det är så otroligt fint. Jag kan varmt rekommendera Ios för alla människor som gillar att festa, om det så är på klubb eller vid stranden eller bara hänga på en bar. Man skulle kunna åka dit för chill också, men då går man miste om saker måste jag säga! Vi hade det i alla fall såå kul, massa nya internskämt, roliga minnen och nya bekanta ♡

Hotell:

Vi bodde på ett hotell som hette Flora, vilket var jättemysigt och perfekt för oss! Vi bodde kanske 5min från bargatan och 2min från en av de största klubbarna som hade öppet längst, och sedan hade vi en 15min promenad till stranden Mylopotas (där alla är) åt ena hållet, och lika långt till hamnen åt andra hållet. Vi lärde känna flera som bodde på helt olika ställen, och det finns fördelar med alla - men jag skulle ändå säga att det är mer bekvämt att ha en längre promenad till stranden/hamnen än till klubben för promenaderna innebär uppförsbackar och trappor! På dagarna är promenaden till Mylopotas suuuperfin!

Vi hade en liten kyl och tre singelbäddar på vårt rum, samt en jättemysig balkong. Ägarna var jättetrevliga och vi fick gratis skjuts till och från båten. Det var fräscht och extremt billigt för att vara högsäsong och i det skick hotellet ändå var i, så vi är jättenöjda! Hotellet har dock ingen pool, men det var nog det som räddade oss från att häcka på hotellet hela dagarna hahaha - det finns flera gratis poolbarer vid stranden om man vill ligga vid en pool dessutom!


Mat:

Det billigaste du kan hitta i Grekland är gyros, och just på Ios fanns det massa olika varianter - även vegetarisk! I stan finns det massa olika ställen att äta på, och vid stranden finns det också mycket. Vid stranden rekommenderar jag Great One som var perfekt för lunch, och sedan Basilico där man kunde sitta på golvet eller i hängmattor. Om ni ska äta lunch eller middag vid hamnen så hade de en gyrosrestaurang med alla slags olika gyros, det låg ungefär vid båtterminalen där det var 4 restauranger i rad och denna hette något med gyros. Vid stan fanns det en Nutelleria som hade otroligt många olika crepes, ett måste!!


Ställen:

Klippbad - Vi träffade Kevin och Marco som vi hängde med i flera dagar, en dag tog de med oss till ett klippbad som de hade hittat och detta var troligen det finaste på hela resan. Ni hittar det om ni går längst till höger vid Mylopotas stranden, och följer vägen upp mot restaurangen Harmony och förbi den, sedan ska det finnas ett rep att klättra ned med.

FarOut Beach Club - En gratis beachclub som har billig dricka och lite mat, och alltid en DJ som spelar bra musik. Man kan dansa, bada i pool, chilla och allt sånt, och vid sen eftermiddag + kväll är det alltid mycket folk, en hel del australiensare hahaha. Här var det askul så länge man hade folk att prata och hänga med!

Pathos Sunset Lounge - Superfin lounge med musik och barer där man ser en fin solnedgång. Jag tror att detta kan vara jättekul pga mycket folk och att man kan dricka och äta där, men vi var där vår sista dag då vi var jättebakis och trötta så vi chillade mest vid kanten. Det var dock ändå mysigt och bra att vi gjorde något av dagen. Inträde på 10 euro med gratis drink.

Favoritbarer/klubbar (har tyvärr inga vimmelbilder eller klubbilder alls)
Club 69 var en klubb att gå till efter man hade förat, jättebra blandning av musik och alltid mycket folk. Här var det snyggast människor skulle jag säga.

Silent Disco var en jätterolig grej, det går ut på att du får hörlurar med tre olika stationer (grön, röd, blå) med tre olika typer av musik, och så kan du välja vad du ska lyssna på. Tar man av sig hörlurarna är det helt tyst i lokalen, och folk dansar helt olika och sjunger olika låtar i falsett hahahhaa.

Redbull Bar var ett bra ställe att föra eller dricka mer på mellan klubbarna, bra priser och i och med snälla workers fick vi massa deals och gratis shots där!

Scorpion var ett av ställena att gå till efter klubbarna i stan hade stängt, det hade öppet till tidigt på morgonen och hade en jättestor lokal som var helt packad. Hade dessutom en bra uteplats att chilla på!


Resa dit/hem:

Ios har ingen flygplats och man måste därför komma dit med båt. Det bekvämaste är naturligtvis charter, eftersom de ordnar hotell, flyg, båt och transfer. Det är billigare med att boka reguljärt, så det gjorde vi. Vi bokade flyg via Norwegian till Santorini och tog båt därifrån, dock är ca alla norwegianflyg på natten så det blev en hel del väntetid - vilket dock ledde oss till att få en helkväll på Santorini (bilderna ovan) på vägen hem. Ett annat förslag är väldigt billiga flyg till Aten och båt därifrån! Man kan nästan alltid boka båten på plats eftersom det går båtar varje dag - men vill man boka innan (det gjorde vi) så finns t.ex Hellenic Seaways, SeaJets, Blue Star Ferries, Zante Ferries och Golden Star Ferries.

Lite Iosbilder och utsikter

Likes

Comments

När jag var liten blev jag kär stup i kvarten, för det var så enkelt och inte lika mycket inblandat då. I äldre ålder har jag haft känslor för en person, och vart på god väg att få det för flera andra. Jag har nog lite för stark integritet nu för tiden för att släppa fram sådant särskilt enkelt, jag tycker inte om att släppa in folk som jag inte är säker på kommer stanna hos mig. Personen som jag faktiskt lät mig själv få känslor för tyckte jag var värd att offra risken att bli sårad för, och jag vet inte om jag ska vara stolt över eller ångra det nu i efterhand. Jag ljuger om jag inte säger att det ärrade mig enormt, och att nästa person kommer få sota för det. Jag hade redan trust issues, och när någon med ett fingerknäpp bara slutar tycka om en blir det ännu värre. Jag skyller självklart inte på personen vars känslor inte var besvarade till mina, för sådant kan man inte tvinga fram eller rå för, men jag känner mig ändå sårad och sviken. Jag är besviken på att jag släppte in fel person, och att jag fick för höga förhoppningar på något som ändå inte blev något. Jag är besviken på att jag höll mig kvar så länge när det bara drog ned mig ännu djupare i sorgen. Jag är däremot inte besviken på att jag visade så mycket omtanke till honom, eller på att han gick vidare. Mest på att jag gjorde fel som släppte in fel, och att jag inte gick vidare på en gång. Jag unnar honom allt i världen, för att vara ärlig, för det är sådan jag är. Jag kan hata folk som sårat mig som jag aldrig fick känslor för, men jag kan aldrig hata någon som betytt så pass mycket för mig på så kort tid.


Att ha känslor för eller älska någon är bland det finaste man kan ha och ge, och jag hade egentligen ingen avsikt att ge det till någon som inte med glädje tog emot det - men nu råkade det bli så. Det som gör mig rädd, är att jag så starkt känner att nästa person som ska få ta del av den delen av mig, och få det fina, den ska vara värdig det och den ska bli glad av att få det. Men hur vet jag det redan innan? Måste man inte ibland bara chansa så som jag gjorde nu? Fast jag orkar ju inte bli sårad sådär igen, jag vill aldrig mer avsluta något med någon jag inte ens fått en ordentlig start med. Jag vill aldrig känna mig så till åtlöje och lämnad som jag gjorde, för jag har nog aldrig känt mig så ensam trots att jag var omringad av en massa andra människor som betyder något för mig. Jag vill aldrig igen bry mig till den punkt att jag skiter i allt annat, när det inte är besvarat. Jag är otroligt jävla rädd, både för att känna så, men också för att jag kanske går miste om det bra om jag inte vågar släppa in någon igen. xx

Likes

Comments

Hallå bloggis! Började äntligen känna sommarkänslor under fredagen och helgen, men idag är det ju Antarktis ute igen :( Jag var hos Elin på en fest i lördags (bilderna) och hade på mig min fina playsuit som jag inte använt sedan förra sommaren och jag var så taggad på värme - men man kan inte lita på Sverige just nu hahah. Jag har för övrigt rätt mycket att stå i, många saker planerade den kommande tiden MEN(!!) det är kort tid kvar till studenten och efter det har jag ännu inget planerat. Det är svårt det här med sommarjobb/jobb till hösten, men det är bara fortsätta försöka hitta rätt. Hoppas ni har det bra, hörs och syns xx

Likes

Comments


Idag var jag i skolan som vanligt, sen tog jag med mig Paula och Issa och fotade till vår slututställning. Mitt tema är mode och jag gjorde en blandning av sport och fancy för lite kontraster, och titta vilka snygga vänner man har!!! Många hjärtan till dem, som ställde upp på att vara modeller ♡ xx

Likes

Comments


Igår var det Valborg, haha tror ingen missade det. Jag, Elin och Celle tog oss till Uppsala och det var nog det bästa beslutet nånsin, det var verkligen så himla kul och värd heldag. Kul att se Uppsala, kul att vara med mina vänner samt träffa nya och att fira Valborg på riktigt i år. xx

Likes

Comments


Igår var det mösspåtagning, vilket vi i klassen firade genom en heldag på Josefinas ute på Djurgården. Älskade verkligen stället, och måste ju medge att det var en otrolig plats för bilder haha. Vi åkte sedan och åt middag på Friday's, tog det lite lugnt och tillslut gick jag, Elin och Celle till sommargården som också hade ett event för mösspåtagningen. Många som man kände var där då vilket gjorde kvällen jättekul, dock hade det gått så många timmar av fest så vi åkte hem ganska tidigt - men i helhet var dagen så himla bra. Tack till alla som var med och gjorde den fantastisk xx

Likes

Comments


Hellooo, i måndags ställde jag upp ännu en gång på att bli fotograferad - väldigt praktiskt för då får jag bilder till bloggen hahah. Dessa är tagna av Celle, och jag älskar de varmare färgerna som blir när man fotar med hennes Canon kamera snarare än skolans Nikonkameror. Det blir en fin kontrast till det ständigt gråa vädret! xx

Likes

Comments

Instagram@johannablom4