Idag skedde det som vi väntat på i vad som känns som en evighet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Om ca 2 timmar börjar jag bege mig mot min jobbarhelg. Kommer bli en intensiv helg men oj så skönt när den är gjord. Då är de bara tre extrapass jag tagit på mig kvar innan jag får vara ledig i nästan två veckor.

Något annat anmärkningsvärt är att de är 20 dagar kvar vilket innebär mindre än tre veckor. Har fortfarande inte insett att vi nu kan säga "om två veckor".

Något jag insett är att mina kunskaper inom blommor och växter måste öka och de snabbt. De vi köper huset av har ett stort intresse för trädgårdsskötsel och en av dem har arbetat som trädgårdsmästare så trädgården är som hämtad direkt från plantagen och blomsterlandets annonsblad combined. Vi kommer mest troligt planera om tomten men vi har som mål att behålla de växter som överlever att flyttas. 

För att försöka skapa ett intresse köpte jag två elefantöron för ett tag sedan. De växer och frodas så de har jag redan hunnit plocka sticklingar ifrån. När jag fyllde 20 fick jag en stickling från ett paradisträd av farmor. Jag har även plockat sticklingar från den växten nu då den började bli väldigt stor. Den är inte vacker just nu då det ser ut som att den har fått årets värsta hair cut men jag ska plantera om den och snygga till den. Något jag insett är att de är väldigt roligt att se hur något som jag tar hand om växer och mår bra. Jag tror jag var taktisk som började med de växter som blomsterlandet tipsar om som "mest lättskötta" för att inte mitt självförtroende skulle sjunka till botten direkt.

Likes

Comments

Vakade just ut från nattjobb. Jobbade igår mellan 7-11 sedan blev de att ersätta eftermiddagen med en natt. Nu är jag ledig till imorgon kl 16 och oj vad jag ska sova. En arbetshelg och något enstaka pass kvar innan jag är ledig i nästan 2 veckor innan skolan drar igång igen.

Nu är de exakt tre veckor till vi får nycklarna. Pirr i magen och massor att göra. Däremot börjar de kännas att de är nära nu.

Likes

Comments

Redan Augusti och bloggen gapar tomt. Nu är de 31 dagar kvar och oj vad vi längtar. Övervåningen är nedpackad, de enda som finns kvar är säng, kläder och badrumsartiklar annars är allt i lådor. Vi har bestämt oss för att leva i lådor i den mån de går för att underlätta flytten.

I fredags var vi och kikade på en del möbler och diverse säljarna planerat att lämna. De var massa fina saker och mycke praktiskt, som redskapen till bagarstugan osv. Vi har även fått godkänt att ställs upp en provisorisk hundgård på åkern så den ska beställas, helst igår.

Senaste tiden har de arbetats för fullt, den här veckan blir lugnare när de kommer till jobbfronten. Jobbar endast 16h den här veckan. Onsdag och torsdag kommer jag vara hos mamma och pappa och helgen kommer vi fara och kika på Nolia bland annat.

Inatt var de premiär för grävlingsjakt med hund. Vi åkte ut kl 23.45 och släppte scott kl 00.10 på frisök, efter 30 minuter var de fullt ståndskall. Finaste hunden på hela klotet, min allra bästisar vän! ❤️

Likes

Comments

En vecka sedan sist och ingenting har hänt varken i vardagen eller när de gäller gården.

Vi fortsätter diskutera hundgården och vi börjar nog vara ganska säkra på hur vi vill ha den med tak och grund osv. Det börjar snart vara dags att beställa sektionerna då vi förhoppningsvis får tillåtelse att börja sätta upp den tidigare än inflyttningsdatum så vi har gott om tid innan snön kommer, vilket man aldrig kan veta när.

Vi har pratat om denna grund fylld med bark och sedan grus on the top.

Hittade denna fina konstruktion och de skulle verkligen vara supersnyggt och bra för hundarna då de kan se ut men blir inte lika exponerade för sol och nyfikna grannar. Vi har pratat om att göra gårdarna så utbrottssäkra som möjligt från första stund, galler i botten för grävare, galler istället för trä för bitare, tak för klättrare osv. Och av den anledningen blir de inte denna lösning. Det får bli något som vi kan sätta dit senare utanpå gallret. Dogsen vi har nu sköter sig jättebra i hundgården på dagarna då vi arbetar, de gräver litegrann där det är Sandbacke annars gör de ingenting. Däremot vet vi inte vad kommande hundar kommer göra och då känner vi att de är lika bra att göra det ordentligt från början.

Bägge bilderna är hittade på instagram under #hundgård

Likes

Comments

Ligger just nu på mamma och pappas soldäck och njuter. Har idag gjort halvtid på min lediga vecka och jag njuter i fulla drag. Stiger upp tidigt för lite motion och sedan solsängen. Den här dagen kickade jag igång med en joggingtur och eftermiddagen kommer spenderas på stan.

Lite bilder från de senaste tre dagarna hos mamma och
Pappa. Imorgon åker jag hem. På lördag har vi planerat att vid väder fara på en dagstur och vandra lite.

Likes

Comments

Hemma på timmar.

Gårdagen spenderas på jobbet fram till kl 18, sedan rush iväg till Andreas pappa på middag. Riktigt trevlig kväll. Kom hem mätt och belåten som alltid när vi varit där och hälsat på. Jag är så himla lycklig över den fina extra familj jag har "fått". Läser just nu en bok om en kvinna som har stora problem i familjen, främst med svärmor och svärfar och jag har så himla svårt att sätta mig in i hennes situation då jag tycker jättebra om allihopa! Sedan kommer vi bär vi flyttat att bo nästan granne med Andreas pappa och sambo, de är två gårdar mellan, vilket känns jättetrevligt då vi nu bor rakt motsatt i förhållande till byn.

Om ca 3 timmar ska jag rulla tillbaka på arbetet igen, sedan är de en arbetskväll kvar sedan får jag en vecka ledigt. Ska bli så skönt! 🌸

Likes

Comments

Denna vecka kommer bli och är intensiv. Jobbar 7 dagar av 8 och bara långa pass, i måndags till exempel blev de att jobba från 8-21. Då kan de vara förståeligt att jag prioriterar annat när jag väl är ledig. Idag är min enda lediga dag och jag har tagit en lång sovmorgon och dragit ut på morgonrutinen. Åt en supergod frukost, kanel-gröt, som jag blivit tipsad om flera gånger av en klasskompis men aldrig provat då jag inte är så förtjust i gröt men detta var riktigt gott. En vanlig havregrynsgröt med tillsatt kanel innan kokning sedan äppelmos eller rivna äpplen som topping. Super-smarrigt. Tog tyvärr ingen bild då jag blev avbruten mitt i mitt smakprov av Ante som ringde och hux flux så var gröten slut.


När de kommer till huset så känns det som att tiden står stilla. Efter vi skrev under kontrakten så är det som att allt är pausat då vi inte har något mer att diskutera med säljarna. De vi väntar på nu är att höra något från lantmäteriet gällande avstyckningen. Jag och Ante planerar men vårt fokus ligger på helt olika saker. Han funderar och tänker enbart på hundgården medan jag planerar just nu för allt annat. Jag har till och med tittat på billiga gardiner och tyger till uthusen. Känns inte riktigt som högsta prioritet men de är så ofantligt kul. Egentligen så börjar Ante i rätt ände genom att fundera på det som måste göras ute innan vintern kommer, medan de jag planerar är sådant som kan göras under vintern när arbetet ute står still. 


Likes

Comments

Scott njuter i solen som serverades idag.

Ser just nu fotbollen som inte går riktigt som jag önskat. Tittar på Pinterest istället och jag är helt besatt av den appen. Har inte riktigt greppat hysterin om Pinterest förut men gav de ett försök för ett tag sedan och blev fast. Går att hitta allt och lite till.

Likes

Comments