View tracker

Ikväll har jag pluggat engelska och druckit kaffe. Det känns väldigt skönt att jag är motiverad till att plugga trots att jag är medveten om hur mycket det är i skolan innan lovet. Jag är även imponerad över mig själv att jag orkar hålla humöret uppe trots att jag sovit riktigt dåligt de två senaste nätterna. Varför? Jag vet knappt själv. Men jag tror att det är för att jag sover oroligt när jag är ensam. Jag vaknar upp och är förvirrad och då kan jag inte somna om.

Hur som helst, inatt har jag sovsällskap av E så jag hoppas på några extra timmars sömn.
Natti!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Sen fredagkväll och jag myser med mitt hjärta.

Jag har för övrigt haft en bra dag och jag är väldigt lycklig. Efter skolan firade jag fredag på donken med Ellen och Patricia. Jag är så lyckligt lottad att ha funnit dem tjejerna som jag har kommit så nära. Visst, jag har många vänner men dem som är i mitt lilla girl gang är något speciellt.

Eftersom att min kamera på mobilen har gått sönder får ni stå ut med en del bilder från Tumblr, men dem är ju så fina så varför klaga?

Likes

Comments

View tracker

För att vara tydlig från början så är HSP inte en psykiatrisk bokstavlig diagnos eller sjukdom, utan mer en peronlighetstyp som bär med sig vissa typiska drag. Som HSP föds man med ett nervsystem som är känsligare vilket gör att man noterar fler detaljer och reflekterar, bearbetar dem mer intensivt.

I de flesta fall så märker man tydligt på en person om hen är högsensitiv person, och det är därför ganska lätt att förknippa det med en bokstavsdiagnos trots att det inte är det.

Att vara en highly sensitive person kan innebära att:

- Man lägger man märke till sådant som bara ''går förbi'' andra människor, till exempel att man hör undertoner i det folk säger. Man reflekterar även mycket över det man upplever.

- Man är mycket mer medveten om andras känslor och stämningar. Man kan alltså läsa av människor på ett helt annorlunda sätt än vad andra icke-HSP kan.Till exempel så räcker det med att kliva in i ett rum med människor för att på något sätt känna av stämningen.

- Man blir man lätt stressad och överbelastad på grund av att man lägger märke till allt i omgivningen på ett starkare sätt. Man samlar alltså på sig så mycket intryck att hjärnan ibland blir överstimulerad. Ibland behöver man vila ut och rensa tankarna, helst i ett helt mörkt och tyst rum.

- Ens känslor är lättväckta och man blir väldigt lätt berörd av olika typer av konst och musik, och det är lätt/vanligt att man blir extremt känslosam.

- Ofta blir man ledsen över småsaker på grund av att man känner intensiv lycka för saker som andra inte ens lägger märke till.

- Som högsensitiv person är man oftast väldigt kreativ och det är lätt man i perioder får många nya idéer.

- Eftersom att man har mycket tankar och känslor inom sig så har man ett väldigt rikt inre liv.

- Det är lätt att man snöar in sig i andras problem och man lägger gärna ner all sin energi för att lösa det eller åtminstone uppmuntra personen som har det svårt.

- Folk i allmänhet tycker att man är vänlig och behaglig.

- Våldsamma filmer eller filmer som anses jobbiga på ett eller annat sätt kan lätt bli för mycket, och det uppfattas i många fall som väldigt obehagligt. I mitt fall så avstår jag helt från att se på filmer där t.ex barn är involverade på ett jobbigt/våldsamt sätt eftersom att jag kan må dåligt på grund av det väldigt länge efteråt.

''It is both a blessing and a curse to feel everything so very deeply.'''

Likes

Comments

Min eftermiddag och kväll har spenderats med mitt hjärta som jag älskar så mycket, jag kan verkligen inte beskriva känslorna kring honom, oss, med ord.

Jag vaknar upp varje dag och somnar varje kväll, tacksam över att ha honom bredvid min sida, över att han står ut med mig. Jag är så tacksam för allt han gör för mig hela tiden, varje dag. Alla komplimanger och fina ord, den stora uppskattningen, att han alltid lyssnar på mig och så himla mycket mer. Jag tackar övre makter för att han finns.

Nu ska jag snart krypa ner under täcket för många timmars välbehövlig sömn. Jag har nämligen sovmorgon imorgon och börjar strax efter tolv vilket betyder att jag egentligen inte behöver sova än, men min energi är helt slut pågrund av att jag har burit på ett ständigt illamående hela dagen.

Så, godnatt

/m

Likes

Comments

Jag sitter just nu hos farmor och farfar och dricker min cappuccino vilket är något av det bästa jag vet!

För övrigt så är jag på riktigt mysigt humör idag. Förut när jag var förbi och hälsade på killen i skolan kände jag mig helt nykär typ? Givetvis så är jag lika kär idag som för ett år sedan, men jag blev helt pirrig i kroppen och nästan lite blyg haha! Helt galet med tanke på hur nära vi står varandra.

Jag har en lektion kvar och därefter plockar mamma upp mig. Idag ska jag hem och fixa naglarna som har fått en ful utväxt och sedan ska jag umgås med mitt hjärta.

First I drink the coffee, then I do the things

Likes

Comments

En sak som jag verkligen önskar mig i julklapp är ett par yogapants, bootcut modell. Inte dem på bilden utan ett par helsvarta, givetvis.

Eftersom att jag inte äger några sådana ännu tvingas jag då och då ta på mig mina Juicy Couture när jag har en tröttare dag, och då hade ett par riktiga yogapants varit hundra gånger bättre!

​Så här är ett tips till alla i min familj/släkt som läser! :)

Likes

Comments

Idag har jag haft studiedag vilket har varit superskönt!

Hur som haver, jag började morgonen med att ligga kvar i sängen länge och värma mig på mitt mänskliga element, (jag älskar den killen mest av allt). Resten av förmiddagen plockade vi bland hans flyttlådor vilket är så himla mysigt eftersom att han har mängder av fina saker som ska med till lägenheten, bland annat superfina kosta boda glas och två karaffer i äkta kristall. Runt fyra hämtade mamma mig och ikväll har vi bakat lussebullar, titta vad fina dem blev!

Delicious..

Dock blev det väldigt många fler än vad jag fick med på bilderna.

Nu har jag och mamma precis varit och hämtat thaimat så nu ska hela familjen sätta sig och äta. Imorgon är det skola igen och jag längtar verkligen till helgen, men denna lediga dagen har uppskattats enormt!

Likes

Comments

Ytterligare en av de finaste kvällarna i mitt liv var i lördags, helt klart.
Jag grät och log genom hela konserten, sjöng med och grät lite till. Speciellt när Håkan kom ner från scenen och jag under några sekunder fick hålla i hans hand. Ebba fick med det ögonblicket på film, vilket är helt magiskt.

Det är så fint att stå där, allra längst fram med hela publiken bakom sig. Alla sjunger, dansar och klappar händerna. Faktumet att alla som är där är lyckliga av samma anledning, alltså inser ni hur vackert det är egentligen?

Likes

Comments