Header

Haft en sån mysig dag! Först jobbade jag från halv 10 till 13.50 då jag fick gå lite tidigare. Sedan gick jag på stan med några kompisar från Stockholm. Vi fikade på da matteo och åkte sedan hem till Eriksberg och chillade. senare på kvällen kom en kompis från Linköping hem till oss så vi satt och pratade hela kvällen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

I torsdags kom jag hem från Berlin. Mamma och hennes kille överraskade mig med att vi skulle fira min födelsedag på Eriksberg. Vi har inte bott där på ett år så det var superkul! I fredags så satt mamma och jag på kajen och bara chillade i solen.
Idag är det min 15-årsdag. Den firades i Linköping med släkten. Dagen började med att vi gick på en gudstjänst. Inte så kul men måste göras till konfirmationen.

När jag kom tillbaka hem till farmor och farfar så bjöd vi dit morfar på fika. Sedan kom resten av släkten och firade mig.
Vi hade påskäggsjakt och öppnade paket.

Vi slutade dagen med en promenad i solnedgången. Imorgon åker jag tillbaka till Göteborg för att på tisdag göra moppeprov!!

Likes

Comments

Idag besökte vi ett koncentrationsläger i Berlin. Vi fick en guidad tur på 3 timmar. Det var väldigt kallt i lägret och det märkte man så fort man gick in genom grindarna. Vår guide berättade att det var en dal där det alltid antingen var jättekallt eller jättevarmt. Allting för att fångarna ska få det så jobbigt som möjligt. Man kände sig lite dum som klagade på kylan fastän vi hade tjocka jackor och halsdukar, vilket fångarna inte hade.
Vi fick se husen som de bodde i, hur de tvättade sig i små badrum. Vi fick se fängelsecellerna och ställen där de torterades. Vi fick se likkällorna och labsalen där de dissekerade människor.

På grinden (ingång A) in till lägret stod det "arbete ger frihet". Fångarna kom alltså dit i tro om att de skulle bli fria om de jobbade hårt. Ingång A var början och ingång Z var slutet, på livet alltså. De gick igenom hela tyska alfabetet A-Z.

Det var svårt för mig att ta in vad som egentligen har skett på platsen. Jag tror jag hade reagerat starkare ifall vi hade träffat någon som överlevt där som fånge. Det var intressant men väldigt tragiskt.
Man tänker att det är något som inte berör oss eftersom det hände för många år sedan. Men om det skulle vara så idag så hade förmodligen många av våra nära och kära varit fångar där. Det är läskigt hur det finns människor som tänker på det här sättet och hur grymma människor faktiskt kan vara mot sina medmänniskor.

Likes

Comments

Vi lagade Gnocchi med pesto, nötter och ost. Det blev väldigt gott.

Hello!! Om tre dagar drar jag till Berlin. Då kommer det garanterat bli mer uppdatering.
Denna veckan har än så länge varit väldigt tuff men jag kämpar på det sista innan fyra veckors ledigt från skolan.
Efter påsklovet har jag två veckor med praktik på Subway framför mig haha. Det ska bli skönt att inte behöva tänka på en massa skola hela tiden.
Men jag taggar Berlin nu och massa shopping. Vi ska även besöka ett koncentrationsläger, Sachsenhausen, i Berlin. Ser mycket fram emot nästa vecka.

Likes

Comments

En summering av helgen. Igår hängde jag med en av mina bästa kompisar och hennes mamma ut på öarna. Vi åt på Lillings, vilket börjar bli en standard.

Vi gick i några butiker och på en provade vi balklänningar! Jag måste tyvärr vänta ett år till men det var kul att testa lite bara för att.

Senare på dagen dagen åkte jag med pappa och hans tjej och åt middag på en fransk restaurang i stan. Vet inte exakt namnet på den men en väldigt lyxig restaurang vid Vasaplatsen där man dessutom fick ta med hunden in.

KOLLA! Vad fina vänner jag har❤

Idag (söndag), åkte jag in med några tjejkompisar till stan för att ta en fika. Supermysigt!

(Juicen ser inte bara god ut, den var jättegod också)

Likes

Comments

Kusinen har fyllt 18 så i helgen har vi firat henne. Här är lite mat och outfitbilder.

Likes

Comments

Hej! I detta inlägget tänkte jag skriva lite om min elmoped. Det känns som många inte riktigt tror på elmoped och att det är dyrt. Men så är det inte.

Det finns såklart nackdelar med dessa mopederna också men jag ser många fördelar som vanliga bensinmopeder inte har. Det jag tycker är bäst med mopeden är att den kommer iväg så fort! Den är så rolig att köra. Dessutom är den så fin!

Ett stort plus är ju att den är miljövänlig. Jag förstår inte riktigt grejen med att många anser det coolt när mopederna låter högt. Med elmopeden hör man ju vad passageraren bakom säger.

Jag kommer också spara massa pengar eftersom jag inte behöver betala för bensin. Att tanka kostar inte så mycket per gång, om man har en bensinare, men i längden så tjänar man såklart på att slippa tanka.
Jag var lite orolig att elräkningen skulle bli mycket högre men det kostar bara 90 öre att ladda mopeden full! 90 öre!? Och det tar bara 2 timmar tills den är fulladdad. Det är också skönt att jag slipper service för den som man behöver för vanliga mopeder.

Den enda nackdelen jag har märkt av är att utrymmet under sadeln inte är så stort. Men det varierar ju från moped till moped så det är ju inget större problem.
Jag tycker verkligen att om man funderar på elmoped, kör! Och övriga också.

Min moped är garanterad att gå 6 mil på en laddningen men kan gå längre beroende på vikt osv.


Likes

Comments

Igår var vi på Spinneriet i Lindome. Vi var också och kollade på hus som man kan bygga. Det var roligt. När vi kom hem gjorde vi god middag och firade mamma och hennes sambo för 20 månader.

Likes

Comments