Vardagslivet

Nu har vi varit här i typ 2 veckor och det har varit väldigt bra allting. Det enda jag saknar hemifrån är maten men det var väl egentligen väntat så kräsen som jag är. Det finns många alternativ och är en jättefin cafeteria det är bara jag som har svårt att hitta något att äta, så det blir för det mesta pasta med tomatsås till lunch och middag. En bild från min frukost och en bild från min lunch idag, till middag hittade vi för första gången fisk också så det var bra att kunna variera lite i alla fall.

Annars är allting här jättebra, vi har varit på basket både igår och idag och det är så stort här och alla är så engagerade. Jätteroligt att gå på matcher så kommer försöka gå på så många jag kan och hinner med. Vi har som sagt väldigt mycket i skolan och att få ihop det med träningen och ha någon sorts ledig tid går inte alltid så bra. Men vi kommer mer och mer in i rutinerna här också och försöker även få in någon lucka då och då när man kan ringa hem och prata med familjen vilket är supermysigt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Skola

Så igår hade det snöat mycket igen och det var typ -12 grader och allt hade frusit så det var väldigt halt överallt, så de ställde in skolan igen så nu har vi haft en väldigt lång helg vilket var väldigt skönt. Men idag var det skola och träning igen som vanligt och det är faktiskt väldigt fint här nu med snön. Annars har vi inte gjort så mycket de här dagarna heller för vi har väldigt mycket att göra och läsa till skolan. Men på fredag ska vi gå och se filmen Wonder här på skolan så det ska bli jättemysigt och den verkar superbra. Resten av helgen ska vi nog förhoppningsvis bara sova och ta det lugnt.

Likes

Comments

Friidrott

Igår var jag med på min första spjutträning här borta och det kändes jättebra. Gjorde inte ont någonstans och allting kändes väldigt bra. Coach Frye sa även till mig att det såg väldigt bra ut, att det mesta av tekniken sitter. Det är när jag har hållit på länge och jag börjar känna mig trött som tekniken försvinner lite men annars är det bra. Det var jätteroligt att vara igång och kasta igen, nu känns det ännu mer som att vi har kommit in i det här livet när även träningsrutinerna börjar sitta. Det känns även mer som hemma när jag får börja kasta spjut igen.

Likes

Comments

Upplevelser

I söndags tog vi en roadtrip till Memphis och IKEA, det tog ungefär 3h att åka dit och det var definitivt värt det. Vi åt lunch där och vi alla tog svenska köttbullar, de smakade inte som hemma men det funkade. Vi köpte mer förvaringssaker men det viktigaste av allt var knäckebröd så nu har vi så vi klarar oss några frukostar. Vi hittade även marabou choklad!!! Vi köpte med oss lite extra marabou så vi kunde ge till våra rumskamrater. En av Jessicas rumskamrater sa att chokladen var "life changing" och att vi var tvungna att åka till IKEA snart igen. Så god var den och de tyckte det var orättvist att vi hade så mycket gott i Sverige.

När vi kände oss klara med Ikea åkte vi lite snabbt till Graceland för att se vart Elvis Presley bodde. Vi gick inte fram till huset men vi stannade en bit bort och tog bilder, väldigt häftigt.

Likes

Comments

Vardagslivet

Jag ligger lite efter i bloggandet nu men har inte riktigt haft tid, vi fick så mycket skoluppgifter att göra på en gång så det enda jag gjort är att plugga typ. Men en liten rolig grej som hände igår (fredags) är att de ställde in skolan efter 12 på grund av att det skulle bli snö. De stängde asså allt, inga lektioner, idrottarnas gym och ställde in filmen som vi skulle gå och se på skolan på kvällen (de visar filmer varje fredagkväll). Alla som hade sett att det skulle bli sånt här väder hade åkt i torsdags och handlat massor så de skulle klara sig utan att ge sig ut på vägarna, det är sån stor skillnad från Sverige här är de inte särskilt vana med snö och halka. Så medan alla höll sig inne åkte jag, Jessica och pappa till ett shoppingmall.

Likes

Comments

Vardagslivet

​Igår på morgonen så insåg vi att vi bara hade en måltid kvar på vårt Belmont kort så nu fick vi planera om och åkte därför med pappa till burger republic för att äta middag. Det var ett ställe som en av Jessicas rumskamrater hade rekommenderat och det måste jag verkligen också göra. Deras milkshake är den godaste jag någonsin druckit. Jag tog jordgubb och vitchoklad milkshake och Jessica tog choklad och ännu mer choklad. Sååå gott!

Likes

Comments

Vardagslivet

Översta bilden är alla kläder jag fick idag är så glad och nöjd med de! Nedersta bilden är så det ser ut just nu hos mig, sitter och försöker organisera vardagen här. Vi har haft första dagen med lektioner idag och jag har redan fått uppgifter så nu försöker jag strukturera upp allting. Det blir också jobbigare på grund av att vi kommer missa lite dagar då och då i skolan på grund av tävlingar. Men det är också bland det roligaste med allting att få vara med och kolla på tävlingar och senare få tävla själv.

Likes

Comments

Vardagslivet

Så idag var första dagen vi faktiskt hade lite tid att åka runt och kolla vad som finns i närheten. Vi åkte först till Centennial park och gick runt sjön som fanns där, det var väldigt fint ser nästan ut som Akropolis i Grekland. Det var fint bara idag så jag kan bara tänka mig hur det ser ut på sommaren. Efter det åkte vi vidare till Broadway för att se oss lite mer omkring och det var så häftig, vart du än gick spelades det musik och var sån härlig stämning. Vi gick även in på en jättemysig godis och glassaffär och det var så gott!

Likes

Comments

Nu har vi äntligen hunnit med att åka runt och shoppa lite till rummet jag ska bo i. Det blev väldigt mycket blandat med saker torrschampo tandkräm, pennor, sudd, post it lappar och lite andra saker för att göra det hemtrevligt. Så nu är det fixat på min halva av rummet och känns lite mer som att jag faktiskt ska bo där nu.

Likes

Comments

Allmänt

Idag började vi dagen med att sitta och lyssna på olika organisationer på skolan som berätta vad de gör och vad som finns att göra på skolan. Sen fick vi även lyssna på några studenter som berättade lite tips och vad de tyckte var det bästa med Belmont vilket var allt från någon som tyckte det var kul att plugga till någon som tyckte att bland det bästa var att sitta kvar i kafeterian efter frukosten och fram till lunch och få två måltider för en så det var väldigt blandat. Sen gick vi på en liten rundtur över saker och jag fick se mitt skåp där det stod tre skor och vänta på mig, så kul!

Allting här på skolan är så stort och fint, det är nästan overkligt hur en skola kan vara såhär fin. Allting bara glänser och det finns så mycket gräsmattor där man kan sitta sen när det blir varmare och balkonger med fantastiska utsikter med bord och stolar där många också sitter och pluggar. Så här ska jag nog trivas!

Likes

Comments