Header

Hej på er! Har en timmes paus mellan lunch och krokin så jag passar på att blogga lite.

Här har ni bilder på mitt rum jag bor i på internatet. Det är inte så stort haha men det duger och jag känner ändå att jag har fått det hemtrevligt (tackvara min mor) haha. För när jag kom hit första gången så hade jag inte alls så mycket inredning med mig, nån kudde och nått överkast bara. Så när mina föräldrar kom ner andra gången så hade jag sagt vad jag ville att dem skulle ta med för något.

Det ser inte så jätte roligt ut på väggarna fortfarande, satt upp två tavlor som gjorde det lite bättre. Däremot har jag täckt hela anslagstavlan med arbeten från formgivningen. Ett tips till alla kreativa och som målar/ritar, sätt upp det!! Istället för att det ska ligga i nån trång låda. Ser mycket roligare ut.

Likes

Comments

Eftersom jag har ett stort intresse gällande mode och trender så är det kul och visa några av de trender som syns i höst och vinter. Varje plagg jag tar upp har även en bas "egenskap" som man kan bygga upp sin basgarderob med.

Kostymen är min favvo kring alla årstider så jag börjar med den. Så som många redan blivit galna i är det fantastiska materialet sammet. Det ska vara sammet helst på allt om man frågar vissa haha. Kan hålla med till en viss del. En sammetskostym är prio ett i garderoben försöker jag alltså komma fram till.

Matchat material från topp till tå är väll ändå den trenden jag fastnat för mest. Elegant.

GLITTER! I höst/vinter ska det glittra, inte bara på festligheter utan också i vardagen. Jag köpte här om dagen guldstrumpor haha! Tänker att jag gör som Fredrik Eklund, använder strumpor som folk uppmärksammar haha ;) Nädå, men trend mässigt så är det helt rätt tänkt.

Tillbaka till 80talet igen. Knitwear i alla dess former och glöm då inte förstås dragkedjan med guldring vid halsringningen. Samma typ av spår och lika snyggt båda två.

Siden och volanger, kan det bli mer inte jag haha. Nej men gillar sidentrenden, framförallt att materialet ger ett jätte fint lyster. Volang har man även sett på vissa delar utav ett plagg. Det behöver inte vara en hel ärm utan också som den vita blusen ovan att det bara sträcker sig längst sidan på plagget.

Får inte glömma materialet lack. Gillar denhär trenden. Framförallt lackskorna som man kan se är höstens måste i skoväg. Lika så lackkjolen, lite tveksam där dock om jag gillar det, kan lätt se billigt ut. Däremot lackbyxor, why not? haha.

Jeans med applikationer började redan i våras som en trend och fortsätter i samma takt nu i höst. Lika så jeans med blandade jeanstvättar. Istället för en bak och en framdel är det istället sytt i minst fyra delar på ett byxben. Gillar stark! En trend som håller i sig eftersom det var ett tag sen trenden blev stor.

Djurmönster i höst. Jag passar där, då jag aldrig riktigt förstått leo eller sebra mönstret. Däremot kan jag tycka det är snyggt på andra, dem som verkligen får till det med matchningen.

En kappa i längre modell är mitt nästa köp. Kappor är tidlösa vilket också är ett plagg man kan lägga en extra peng pågrund av hållbarheten.

RÖD, färgen klarröd är den färgen man ska lägga extra fokus på i höst. Vi pratar, läppar, ytterplagg, överdelar etc.

I höst/vinter kollektionen av Alexander McQueen fanns det väldigt mycket inslag av broderande blommar och även mönster utav blommar i materialform. En trend jag kan tycka är väldigt fin och som ser exklusiv ut.

Här är lackskorna jag pratade om som är en stor trend i höst. Ankelboots verkar vara det man ska satsa på.

Likes

Comments

För två veckor sen var jag och mitt hjärta i Stockholm för att bara umgås men också för att kolla på Justin konsert. Jag kom fram till Stockholm på fredagen kring två tiden för att sen vänta in Rasmus som skulle komma med sitt tåg en halvtimme efter.

Ni som inte riktigt hänger med hur det ser ut i min vardag så är det att jag bor i Småland rättare sagt Gamleby för ett år med studier på deras folkhögskola inriktningen mode/design/sömnad. Och ni som vet hur distans är ni vet ju, men fan alltså, vad man kan sakna en person så mycket. Från att umgås varje dag till en gång i månaden. Nu har jag haft sådan tur att jag kunnat kommit hem lite oftare än så. Men saknaden är enorm. Och det vet ni som har varit med om det eller är i det.

Vi båda var jätte hungriga så vi tog första bästa ställe. Jag tog en kycklingpaj som var jätte god! Och en kaffe. Vi hade topp väder hela helgen också, så härligt! Riktiga höstdagar.

Efter att checkat in på hotellet och gjort oss iordning mötte vi sedan upp Rasmus bror som också skulle följa med på spelningen. Käkade efter det och satte där ett tag innan vi drog oss vidare sen.

(sorry för den kassa bilden haha..)

Tyckte konserten i det hela var bra! Kan tycka att det är lite löjligt där visa (många) skriver i efterhand "att han inte alls hade samma energi som förr, att han inte var det ena med det tredje". Men vänta nu, en kille som varit med länge i musikbranchen utvecklas han också. Det är inte så konstigt att man ändrar sin personlighet lika så agerandet på scen. Det är min åsikt.

På lördagen strosade vi runt på stan hela dagen. Så himla skönt, inte känna nån stress vilket jag alltid gör när jag är i Stockholm haha (konstigt?). Nej men vi kunde bara gå runt och hålla hand en hel dag. Det duger hörrni!

Vi valde att käka lunch på Vapiano kring stureplan. Åt där sist jag var i Stockholm också. Väldigt poppis ställe som jag förstått. Var sugen på italienskt så det passade perfekt.

(Här ser ni en glimt av hotellet också. Deras inredning var lite väl snygg också, jag menar kollain tegelväggen samt den grymma industri känslan som var i varje vrå. Läckert!!

På söndagen hann vi även med att gå förbi Rasmus brors musikstudio som han delar med ett gäng. Trevligt trevligt! Vi hann också med att äta en sen lunch och ta en kaffe innan våra tåg/buss gick.

Hade en jätte bra helg verkligen! Ingen är gladare än jag för det.

Likes

Comments

Hej på er!

Gällande bloggen så har jag helt enkelt inte haft tiden till.. Dessa veckor handlar bara om körkort och få det klart sen lovar jag mycket inlägg med massa outfitbilder haha. För det är det som är roligast tycker jag, att få visa upp var man gillar att klä sig i. Det är framförallt det som inspirerar mig mest gällande andra modebloggar (inte deras bilder på frukostar) det kan man helst skippa för dem har man sätt nu) uppriktigt sagt hih.


I tisdags för nästan en vecka sen åkte jag hem för att göra min uppkörning samt teori. Jag kuggade teorin men klarade uppkörningen så jag har ett halvt körkort kan man säga haha. Har bokat om teorin dock så nu är det bara fokus på det.
Utöver körkortet så fick jag umgås med pojkvännen i fem dagar vilket var guld värt. Och i helgen tog vi det bara lugnt. På lördagen så åkte jag och Rasmus hem till mig och käkade lunch med min familj och Maja sen på kvällen köpte vi med oss godis och kollade på Harry Potter. Perfekt om ni frågar mig.

Trevliga dagar hemma i Dalarna med andra ord!


Likes

Comments