Ukene går fort unna, og jeg er allerede i 3 trimester. Jeg har begynt å grue meg veldig til fødselen, som jeg syntes var en skremmende opplevelse sist. Samtidig gleder jeg meg masse til å hilse på lille jenta som bor i magen. så følelsene er todelte. Det har blitt betraktelig tyngre de siste to ukene, og jeg orker mindre. Odin begynner å bli veldig oppmerksom på babyen og snakker om henne flere ganger om dagen. Han planlegger og tenker mye på at han skal bli storebror, virker det som. Godgutten vår <3


Termin: I begynnelsen av oktober.

På vei: 29 uker (28 + 0)

Igjen til termin: 70 % av graviditeten er gjennomført

Kjønn: Jente

Navn: Ikke bestemt ennå, men mange fine alternativer på bordet <3

Trimester: Tredje

Neste kontroll: Vi var hos jordmor på mandag, så neste kontroll i uke 32

Innkjøp: Litt babyklær. Har måttet venne meg til tanken på rosa, er veldig i gutteverdenen med biler og spidermann ;) Alt av utstyr har vi, noe som er veldig deilig og litt trist. Husker hvor koselig det var å gå på shopping av babyutstyr sammen sist. Noe må vi ha, så en liten runde blir det litt nærmere termin. Først skal babyrommet pusses opp <3

Bevegelser: Hun er en veldig aktiv baby, spesielt på kvelden og natten.. Hun sparker masse og har fest i magen hver eneste dag :)

Utålmodig: Litt... Det er ganske tungt denne gangen, kroppen fungerer ikke så bra, jeg blir fort sliten og lei og magen kjennes ekstremt tung til tider. Jeg er vant til å være veldig aktiv og gjøre masse hele tiden, og det er noe jeg må jobbe med å godta at jeg ikke kan gjøre de neste 3 månedene.

Vektøkning: 5 kg

Vann i kroppen: Ikke hatt noe av det ennå. Hadde det heller ikke med Odin

Melk: Det ser ikke ut til at ammingen skal bli noe problem denne ganger heller nei..

Strekkmerker: Ingen ennå. Trodde jeg hadde fått et midt på magen, men det ble borte igjen. Var heldig med Odin. Smører mange ganger om dagen med en blanding av propliskrem og aloe gelly og en olje som heter alpha e factor. Det holder huden myk, smidig og fuktig. Så får genene avgjøre resten..

Hodet ned: Nei, foreløpig ligger hun med beina ned og på siden.

Tungt: Ja veldig!

Kynnere: Nei

Hodet festet: Nei, det er for tidlig

Matkick: Overhodet ingenting. Vil helst slippe å spise, fordi jo mer jeg spiser jo vondere får jeg i sidene. Men spiser lite og ofte!

Plager: Mye tyngre dette svangerskapet enn med Odin. Har konstante strekksmerter i sidene, fra ribbeina og ned til lårene. Bekkenet er vondt, jeg kan ikke ligge på magen eller ryggen, kun på siden med puter overalt. Når jeg har spist middag takker jeg for meg, da kjennes det ut som om hun skal komme ut.

Humør: Noe varierende, litt etter hvor sliten jeg er.

Fødsel: Gruer jeg meg veldig til. Har enda ikke begynt å ta innover meg at jeg skal igjennom det smertehelvete enda en gang. Odin kom med styrtfødsel, en opprivende opplevelse som jeg overhodet ikke var forberedt på. Jeg har fått time på A hus for en samtale med Embla teamet så jeg regner med at dette skal kjennes bedre jo nærmere jeg kommer termin <3

Sykehusbagen: Har jeg ikke begynt å tenke på ennå.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Idag skulle hjem til Norge, gården og hundene våre for å pakke om til neste tur. Sånn ble det ikke. Odin har kraftig ørebetennelse og er ikke "fit for flight", så igår kveld måtte vi innstille oss på noen dager ekstra på Menorca. Han har vært i superfin form hele uken, ingen feber eller tegn på noe etter hendelsen natt til søndag forrige helg, hvor han plutselig fikk feber. Dette gikk over like fort som det kom.

Igår kveld endte vi opp hos den lokale legen, fikk antibiotika, smertestillende, time hos spesialist idag og mulig flyforbud. Senere på kvelden ringte legen fra sos international og sa at hun ikke tillot hjemreise for Odin, men at vi skulle reise til spesialisten for å sjekke opp trommehinner etc. Kl 10 idag var vi på plass hos spesialisten og fikk det hele bekreftet. Kraftig betennelse i begge ørene og en anbefalning om fly hjem på onsdag.

Det går kun et fly i uken (fredager) fra Menorca til Norge, dermed lukter det mellomlandinger og en veldig lang reise hjem for oss. Det passer dårlig, både for meg og Odin - i tillegg er hotellene rundt på Menorca veldig fullbooket og det er vanskelig å finne et vi kan bo på fra idag og frem til evt onsdag. Jeg har derfor ordnet det slik at vi får reise over til Mallorca med ferje og bo der. Derfra går det fly hver eneste dag til Norge, og vi kan ta det litt mer på sparket, når han blir friskmeldt, samt at flyene går direkte! Vi leier oss en bil og finner på noe gøy, Mallorca er en større øy en Menorca og Palma er en fantastisk fin by :)

All ros til sos international og gjensidige som virkelig har lagt det til rette for oss. Jeg har sittet mye i telefonen med de idag for å finne løsninger som passer, og de har vært bare behjelpelige! Egentlig var planen å ta ferjen over kl 14 idag. Hotell i Palma var booket av dem - også det fikk jeg velge når jeg forklarte at vi trengte å bo et sted hvor vi kan finne på ting iom at Odin ikke kan bade. Alcudia er ikke det rette stedet å være da! Vi rakk den akkurat med taxi tvers over øya etter å ha levert leiebilen i hovedstaden. Det har blåst kraftig i hele dag, og ferjeselskapet var skeptiske til å la meg være med båten fordi jeg er 6 måneder gravid! I tillegg ble faktisk ferjen innstilt, men det var etter at vi bestemte oss for å utsette overfarten til imorgen. Jeg fant et hotell rett ved ferjeterminalen, og fikk raskt svar fra sos intern. at det bare var å booke seg inn. En stor lettelse, jeg begynte her å bli veldig sliten av å farte hit og dit, og mangelen på mat begynte å gjøre seg gjeldene.

Så nå sitter vi her i en 110 kvm stor leilighet og venter på å legge oss så vi kan stå opp imorgen og komme oss over til Mallorca. Vi har bestemt oss for å starte ferien "pånytt" imorgen, ettersom ingen av oss var spesielt sultne på at dette skulle skje. Men vi ville aldri tatt med oss Odin på et fly hjem, når det kan bli så smertefult som det faktisk kan så valger er veldig enkelt! Vi tar en ekstra ferie på Mallorca, og håper antibiotikaen kicker inn ganske raskt! Ikveld har vi spasert i Ciutadella by hvor vi bor, shoppet noen gaver og slappet av. Odin sovnet raskt, han var sliten etter en dag med mye omstilling og endrede planer. Ikke bare bare for en 3 åring det heller, men det har gått over all forventning!

Igjen vil jeg rose forsikringen for all hjelpen og hvordan de tilrettelegger for at det skal gå smidig. Det er ingen enkel situasjon å stå uten hotell eller fly hjem i tillegg til å bekymre seg for barnet sitt som er syk. Når jeg i tillegg er gravid i 6 måned gjør ikke det saken bedre, formen min er veldig varierende. En annens som skal ha skryt er Jørn, som bare er helt fantastisk!!

Når vi kommer oss hjem, fortsetter ferieplanene, bare litt forskjøvet og med mindre bading enn planlagt. Vi risikerer ikke flere ørebetennelser :)

Likes

Comments

Inatt opplevde vi det man ikke ønsker å oppleve når man er i et fremmed land, spesielt ikke med barnet sitt. Odin fikk på kort tid høy feber uten forvarsel, og vi kjente på hjelpesløsheten en liten time. Etter noen timers søvn, begynte han å gråte i søvne. Han ville hjem og jeg klarte ikke trøste han. Det er veldig ulikt Odin, og alle instinktene mine slo inn med en gang! Jeg ropte på Jørn, som kom raskt til og hjalp meg å få han opp. Han snakket til oss, men gråt og skalv ukontrollert. Jeg syntes han var varm i huden og sa til Jørn at det kunne være solstikk. Rett og slett for mye sol på en dag. Han var helt utrøstelig. Jeg målte temperaturen hans, som viste 37 grader. Ingen feber. Etter litt frem og tilbake, gikk jeg til resepsjonen og spurte hvor vi kunne få tak i lege hvis vi trengte det. Jeg fikk raskt svar om at han kunne ringe en med en gang, og det kostet 100 euro. Jeg tenkte for meg selv at jeg ville ringe forsikringsselskapet og høre med de hva vi burde gjøre først.

Jeg ringte legevakten hjemme i Norge mens jeg gikk tilbake til rommet. En veldig rolig og behjelpelig dame i andre enden hjalp meg å sortere symptomer, hva vi skulle følge med på og hva det kunne være. Mens jeg snakket med henne målte Jørn tempen til Odin igjen, og det var steget til 38,3. På en kort halvtime. Ikke rart han skalv stakkers.. Legevakten rådet meg til å ringe forsikringsselskapet og høre om de hadde et sykehus eller en lege her vi er som de anbefaler. Jeg ringte Gjensidige og ble raskt satt over til SOS International som tar seg av slike ting. Der traff jeg på en veldig vennlig danske som loset meg igjennom, sendte meg informasjon om hvor den beste legen var og bad oss sette oss i en taxi med en gang hvis vi følte det var nødvendig. De skulle fakse over papirene til legen umiddelbart for å bekrefte forsikringen.

Ila den neste halvtimen steg feberen ytterligere til 39 grader og stabilliserte seg der. Odin roet seg og sovnet. Vi roet oss også litt, og ble enige om å avvente, men satte på vekkerklokke hver time resten av natten og målte temperatur og sjekket bevissthet. Ha lavere terskel når du er ute og reiser var rådet fra legevakten. Terskelen min var usynlig inatt!

Disse to telefonsamtalene jeg tok inatt gjorde meg roligere. Både å få hjelp på norsk til å eliminere ting ut fra syptomer, men også å få så rask respons fra forsikringen og vite at man har de i ryggen, var gull verdt! Når vi våknet idag morres var temperaturen falt til normalen igjen, og formen til Odin har vært upåklagelig i hele dag! Vi har holdt oss mye i skyggen, inne på rommet og kjørt en tur. Aircondition i bilen er godt når det er 35 grader i skyggen. Odin har vært seg selv og ingenting er bedre enn det. Til tross for at vi hadde på UV drakt, UV caps, smurte flere ganger med solkrem, passet på å få i han nok væske og "tvang" han til å slappe av i skyggen flere ganger igår, var det tydeligvis ikke nok. Jeg tror han fikk en reaksjon på for mye sol, og det gnager mamma samvittigheten!

Midt på dagen idag ringte de fra SOS International og spurte hvordan det stod til med Odin og om det var noe de kunne hjelpe oss med! En trygghet jeg nå virkelig ser verdien i og gladelig skal betale for å ha resten av livet. Vi har aldri hatt behov for denne forsikringen, og jeg håper heller aldri vi kommer til å trenge å bruke den fullt ut. Men jeg skal alltid ha den, det er 100 % sikkert!

Likes

Comments

2 februar innså jeg at vi ikke kom til å få reist på årets eagle tur til Costa Navarino i Hellas. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt at det skulle bli en tur vi utvidet med flere dager, og vi skulle ha med Odin. Men, til vår store glede, viste graviditetstesten endelig positivt og en rask telling, fortalte meg at turen kom til å krasje med termin. Da sa jeg til Jørn, at i år skal vi til varmen i juli! Før jeg blir altfor stor og gravid. Så jeg begynte å titte på turer. Vanligvis setter vi sammen turene våre selv, jeg finner flybilletter og hotell, aldri pakkereiser. Men nå tittet vi på pakkereiser/charterturer med Ving og Startour, rett og slett fordi det føltes lettere når vi skal reise med en 3 åring. Men, jeg fant aldri noe jeg ble 100 % fornøyd med, når jeg sammenliknet pris mot hva vi fikk. Så det ble ikke booket noe, og jeg lekte med tanken om å ta en spesifisert hoppe på tur når den tid kom.

Så ble Menorca nevnt, av en god kollega. Det klang umiddelbart veldig bra i hodet mitt. Mallorca har vi vært og i år fristet det ikke for oss å reise dit. Men Menorca, der har vi aldri vært. Et kjapt google søk, og jeg ble forelsket. Jeg fant flybilletter og et superfint hotell med all inklusive og veldig barnevennlig. Vi har leid oss bil, og har planer om å utforske øya også :) Så ble det også slik at vi reiser samtidig som de andre, og kan være sosiale når vi ønsker det, helt perfekt!

Dette ble, prismessig, en tur vi nok ikke hadde unnet oss vanligvis, men takk til Forever som gir meg muligheten til å ha en super inntekt ved siden av som gir oss friheten til å gjøre akkuart slike ting når vi trenger det, uten å tenke så mye på hva det koster <3

Idag våknet jeg etter 3 timer søvn på morgenkvisten med et bekken som gjør at jeg har trøbbel med å gå. Jeg har heller ikke sovet stort inatt, og det begynner å tære på kreftene. Jeg innså at nå må jeg ta tak og gjøre noe, så jeg ringte Neijing skolen i Kroer, hvor jeg har gått tidligere og fått god hjelp av akupunktur. Jeg skal tilbake på mandag og kanskje enda en gang før vi reiser på fredag. Det er bare å krysse fingrene for at bekkenet roer seg og søvnen kommer i litt større grad enn den er nå - ellers kan det bli en veldig slitsom flyreise og ikke minst tur. Fordelen er at vi reiser sammen, Jørn er med og jeg kan hvile hele uken, bade masse og være vektløs. Det skal bli deilig! Jeg gleder meg utrolig mye til en uke borte fra oppussing og andre plikter som er hjemme. bare nyte livet, bade og spise is. Det skal bli godt! Når vi kommer hjem har vi flere spennende ferieplaner - jeg gleder meg <3

Likes

Comments

Klokka er i skrivende stund 01:36. Jeg sitter på kjøkkenet og skriver blogg... Det er noe som ikke er som det skal. SÅ bloggete er jeg ikke... 1,5 time liggende i senga, LYSvåken, med en sovende mann ved siden av meg - er mer enn nok! Det er psykisk terror! Jeg står opp og tar meg en kopp te tenkte jeg, også kom jeg på bloggen. Kanskje det hjelper å skrive ned frustrasjonen? Kanskje kroppen bestemmer seg for å sovne da?

Jeg forstår rett og slett ikke hva som går av kroppen min. Jeg er sliten som få når kvelden kommer og jeg synker ned i sofaen. Så begynner de urolige beina, og verkingen i armene. Det er ikke anbefalt å ha 1000 små maur inni beina, det kan jeg skrive under på. Jeg vurderer faktisk å melde meg inn i Foreningen for rastløse ben... Det er en ekte organisasjon, og tro meg, jeg forstår hvorfor det er behov for det. Disse menneskene som lider av rastløse ben trenger støtte og hjelp! Hodet vil opp å stå. Kanskje det er en klesvask som skal tas? eller må det ryddes? Støvsuge trengs! Det er bare et lite problem, og det er at bekkenet mitt ikke spiller på lag, spesielt ikke på slutten av dagen. Så da er det egentlig bare å gå å legge seg. Jeg blir litt gal av dette, og tanken på at det er over 3 måneder igjen, og av erfaring vet jeg at det ikke vil bli bedre jo nærmere termin vi kommer..

Takk og lov har jeg noe som fungerer for de urolige beina og armene. HEATLOTION + MSM GEL :-) Jeg smører inn armer, nakke, skuldre og ben i tykke lag før jeg legger meg. Det lindrer og "kløen" stopper opp en stund. Men søvnen uteblir frem til morgenkvisten. Da sovner jeg som en stein og våkner i 10 tiden. Neste uke har Odin ferie så da er det slutt på det også, men jeg har en plan for underholdning for han på morgenkvisten. Litt frokostplanlegging og barnetv så er vi der! Bare 4 dager meg og han så har Jørn ferie og vi reiser bort. DET gleder jeg meg til. Miljøforandring og late dager sammen. Jeg skal flyte vektløs i bassenget og drikke masse iskaffe!

Nei, nå er tekoppen tom. Jeg tar det som et tegn på at jeg skal se en episode med Home and away også gå og legge meg igjen. Takk for at du titter innom, det setter jeg stor pris på. Hvis du vil ha nattoppdateringer fra meg kan du legge meg til på snap, frufresvig heter jeg og det blir underholdning der de neste 3-4 månedene. Kanskje mer, det kommer an på hvor nattmenneske snuppa som kommer er. Skal vi ta nattaktiviteten i magen som et tegn, blir det endel våkennetter på oss fra oktober av <3


Jeg er så glad for at premien i andre enden her er verdt alle våken netter, urolige bein, vond rygg og stram mage. Så fort hun er her er alt glemt :)

​Åh, også har jeg bestilt denne, som er på vei i posten til meg :-D Gleder meg til å teste!

Likes

Comments

Jeg har begynt å tenke på babyrommet. Faktisk begynt å stresse litt, det er ikke sååå lenge til hun kommer, og jeg ville helst at det skulle vært ferdig i går. Det er ganske mye som må gjøres, blant annet skal vi flytte litt på en vegg. Rommet til lillejenta vår er nemlig litt i minste laget slik det står nå. Vi må uansett sette inn et nytt og større vindu der, så da flytter vi veggen og tar av rommet vårt, vinduet vårt inn i hennes rom, og setter inn et nytt vindu på vårt rom. Allikevel er det et lite rom, så møblene må planlegges nøye.

Stelleplassen vil bli på rommet hennes. Badet er nede og jeg orker ikke løpe ned hver eneste gang det skal skiftes en bleie. Planen er et bad oppe etterhver, men tiden strekker ikke til og vi rekker ikke å lage det før hun kommer. Derfor blir det en stellematte på lille doen oppe så vi har mulighet til å vaske, samt et stellebord på rommet hennes.

Ikveld har jeg brukt litt tid på å googe stellebord med kommode under. Det er plassbesparende og veldig praktisk at det er et møbel når stelletiden er over og vi kan fjerne stellematten. Jeg kom over en stellematte med sugekopper under og 4 vegger man kan ha oppe eller nede alt etter behov. Helt genialt, og veldig enkelt å kombinere med en nesten hvilken som helst kommode. En annen ting jeg innser er at IKEA er de som er best på arealeffektive møbler. Og de er ikke så verst på utseende lenger heller :)

1. Et alternativ er denne kommoden fra IKEA; med en stellematte oppå. Feks denne fra Jollyroom - "farmgirl" :) Da kan vi stå på siden å stelle og det passer bra når rommer et smalt og langt.


2. Et annet alternativ er serien på det første bildet over her. Alle møbleme er IKEA; og jeg syntes de er fine, enkle og smarte!


3. På bildet under er stellematten med sugekopper og vegger. Jeg holder en knapp på den, og skal undersøke litt rundt hvor jeg finner den. Bildet er hentet fra et blogginnlegg fra 2013, så det er ikke sikkert det er så lett å finne den igjen nå lenger. Krysser fingrene! :)

Likes

Comments

Jeg unner Jørn så inderlig det pusterommet det faktisk er for han, samtidig som jeg hater det som pesten. Minst 4 ganger i året er han en helg (noen ganger nærmere en uke) bort, på øvelse med heimværnet. Jeg og Odin er hjemme og holder fortet. Det bruker å være vår helg, hvor vi finner på gøyale ting sammen, uten pappa <3

Nå er jeg gravid, litt mer sliten og han er blitt 3 år... Det er en litt annen situasjon enn tidligere. Det merkes på kroppen og jeg blir utrolig sliten både fysisk og mentalt av en hel dag alene med han. Det er ikke mer enn en liten timeout iløpet av dagen som skal til før jeg henter meg inn igjen. Men hodepine og vond/stram rygg og mage gjør at jeg føler meg utmattet når kvelden kommer. 

 I helgen valgte jeg å reise på campingen, til tross for at vi ikke hadde vært der tidligere i år. Det vil si at vogna overhodet ikke var klargjort for overnatting! Men på campingen var bestefar, bestemor og flere som underholder litt mer enn mamma gjør i disse dager. En rask vask av overflater og litt lufting av sengetøy, så var det klart for en helg i strålende sol og sosialt lag. FOR en deilig helg det ble. Til tross for tidenes rekord TRASS lørdag. Utmattende, men også interessant. Jeg begynte å tenke litt etter hvorfor denne dagen var så annerledes en mange andre dager forrige uke, og fant noen svar for meg selv som jeg tror stemmer ganske bra med hva som er realiteten. Noen ganger er det faktisk ikke så lett å være tre år. Det er mange ting å finne ut av, han skal finne plassen sin og jeg forstår han godt! Men jeg beundrer og ser opp til alle mammaer som er alene med barna sine og er supermammaer. Fy søren for en jobb dere gjør alle sammen!!

Søndagen var helt fantastisk!, og han var en helt annen gutt. Vi reiste hjem ganske tidlig og tok ettermiddagen hjemme før pappa kom hjem akkurat tidsnok til å legge Odin

Lykke på jord <3 De er så fine, gutta mine! Tenk at om noen måneder kommer det ei lita jente i huset her, hun kommer til å snu opp ned på tilværelsen. Det blir interessant og helt fantastisk!

Likes

Comments

Jeg er over halvveis i svangerskapet, og blir nesten litt lei meg for at det går så fort. Det er helt spesielt å gå gravid og jeg nyter det utrolig mye mer denne gangen. Selv om jeg må si at "plagene" er flere nå enn med Odin Samson. Denne gangen er vi to om det, Jørn er hjemme og får ta del i utviklingen, jeg kan snakke med han om hva som skjer og hvordan det føles. Sist snakket vi bare sporadisk og hver gang jeg hadde lyst til å fortelle han noe, fikk jeg gjerne ikke tak i han. Da jeg hadde vært på ultralyd og fått vite kjønnet, hadde vi avtalt at han skulle ringe meg. Den uken var han selvfølgelig på oppdrag langt ute i ørkenen i Afghanistan, om måtte ringe meg fra satelitt telefon. Det skurret og hakket og var rett og slett ikke så veldig kjekt. Denne gangen var han med meg på ultralyd og fikk se alt sammen med meg, jeg liker den varianten mye bedre! <3

Foreløpig har jeg ingen store plager, annet enn at jeg har hatt ekstremt mye hodepine. En type hodepine som setter meg helt ut av spill, og gjør meg apatisk. Alle avtaler må kanselleres, og jeg ligger i sengen. Dette er hormonell hodepine, og hvis den utarter seg som sist, blir det mindre av den utover i svangerskapet. Heldigvis! I tillegg er jeg nå, akkurat som sist for stram i musklene på side av magen, så det strekkes og strammer veldig til tider, spesielt etter måltider. Jeg kjenner igjen dette fra forrige gang også, så ingen overraskelse.


En ting jeg merker veldig stor forskjell på er tempo. Det er ganske annerledes å ha en 3 åring som krever sitt ved siden av det å gå gravid. Det er ikke bare å legge seg ned å hvile når jeg trenger det, det er ikke alltid morningene starter like rolig som jeg skulle ønske de gjorde, osv. Jeg er mye mer sliten, spesielt på kveldene, og tempoet har jeg måttet ta ned, sammenlignet med hva jeg er vant til og liker! Heldigvis har jeg businessen min å pusle med på pc/mobil, som også kan gjøres liggende i en avslappet stilling på sofaen, ellers hadde jeg kjedet meg vanvittig! Jeg er ikke glad i å ligge å glane på tv, så enten må det leses en fin bok ellers jobbes :)

Lillemor i magen er sterk, jeg har kjent liv i flere uker allerede. Nå sparker hun mange ganger om dagen, spesielt når jeg har spist og når jeg legger meg ned for å hvile. Igår sparket hun så Odin kjente det for første gang. Jeg vet ikke hvem det var mest spesielt for av han og meg, men blikket han gav meg viste stor overraskelse og glede. En helt spesiell opplevelse jeg skal gjemme på og samle opp sammen med mange andre opplevelser som kommer til å komme i fremtiden <3

Nå kommer det sommerdager og de skal nytes, vi startet igår, med å flytte alle plantene ut. Odin har fått vanne ansvar, et ansvar han tar veldig seriøst ;) Jeg har gått til innkjøp av en terassepalme, som virkelig gjorde seg på terassen! Idag skal Odin hentes tidlig, og vi skal til Kroer å levere varer, hente opp litt forskjellig til noen jenter i teamet som skal ha stand på Bygdøy Alle i juni også skal vi besøke bestemor og bestefar en tur i sola :) Men først skal decaf iskaffen nytes på treglass, jeg trengte en dag som dette idag, uten planer og sakte tempo, våknet opp idag med en snikende hodepine, og jeg jobber med å ikke la den få overtaket. Ønske meg lykke til! :)

Likes

Comments

Jeg er en tenker, og kan til tider tenke så mye at enhver hadde blitt sprø av å være inni hodet mitt. Jeg liker at ting blir gjort med en gang og kan bruke unødvendig mye tid på å bekymre meg over alt som skal gjøres. Heldigvis tenker jeg veldig sjeldent i fortid! Det sluttet jeg med for lenge siden. Så nå er det kun fremtidbekymringene som ligger der og lurer. Jeg jobber med å bli bedre på dette, og syntes selv det stadig går fremover :)

Med en stor gård, mange bygninger og ikke minst et hus som trenger full renovering, kan det til tider kjennes overveldende! Reparasjoner av hull i veien, rydding av skog, maling av hus osv osv. Roma ble ikke bygget på en dag, og det å ha en gård er en livsstil. Ting kan ikke være 100 % i orden til enhver tid, selv om JEG gjerne skulle sett at de var det.

På dager som disse er jeg utrolig takknemlig for at vi har tatt et valg om å bygge opp livet vårt på dette stedet. Selv om jeg ikke alltid er fan av alt som skal gjøres, har det en utrolig stor verdi for oss som familie og ikke minst for Odin. Litt etter litt tilrettelegger vi ting her som fungerer for oss, og det blir mer og mer praktisk både ute og inne! Inne og uterom sklir sammen i et om sommeren og hundene stortrives ed å være løse.

Jeg er et menneske som er veldig "på", det er sånn jeg er og trives med, men da er det også godt for meg å legge vekk dette og bare være noen timer ute på gården. Vanligvis hjelper jeg også litt til, med fysisk arbeid. det er gratis trening og veldig deilig. Nå som jeg er gravid er jeg litt forsiktig med det, bekken og rygg er ikke samarbeidsvillig og jeg har tenkt til å fungere frem til fødsel.

Idag startet vi dagen med en deilig og lang tur i skogen etter frokost. Jeg, Odin og farmor, som iløpet av natten kom kjørende fra Trondheim, der hun bor. Odin syklet hele runden på balanse sykkel, han er så flink! Når vi kom hjem var Jørn i gang med vedhugging. Veden må tørke så vi kan bruke den allerede til vinteren. Planen var å være selvforsynte de neste årene. Med den mengden ved det ble på noen timer her, og sett i lys av alle de enorme stokkene som ligger igjen og skal bli til ved, kan det se ut til at vi skal selge litt også :) Siden jeg ikke er veldig mye til hjelp med selve arbeidet tok jeg på meg bondekjerring tørklet og laget lunsj til arbeidsfolket. Odin har hjulpet til med å kaste ved oppi sekkene og løpt frem og tilbake mellom det og lek i sandkassen. Tilslutt kom han inn til meg for å hvile på sofaen. En stykk sliten gutt ble der, mens mamma jobbet noen timer med å følge opp og hjelpe teamet :)

En perfekt lørdag etter min mening! :)

Likes

Comments

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er klar for 17 mai. Den siste uken har vært preget av mye hodepine, og når den har vært fraværende har jeg bare gjort ting jeg liker og vært en tilstedeværende mamma. Vært sammen med fine mennesker, gått til og fra barnehagen for å få trim eller rett og slett slappet av. Jeg tilbød Odin en fridag på fredag, sammen med meg. Men den ble avslått - han ville i barnehagen! Haha :) Så da ble det en Majadag og det trengte jeg.

Igår og idag har vi hengt ute i hagen i den deilige solen og og ordnet istand. Det går ikke så fort med meg, hvis jeg presser meg for mye bryter hodet ut med en gang. Det skjedde igår, til tross for at vi tok det rolig hele dagen. Idag var jeg meg selv igjen heldigvis, men det tar litt på å aldri vite hvordan dagen blir. Forhåpentligvis retter det seg etterhvert som jeg kommer lenger ut i svangerskapet. Det gjorde det ihvertfall sist!

I kveld har jeg endelig fått sådd frø. Urter, tomater og paprika står nå i vinduskarmen på kjøkkenet og godgjør seg til det kan plantes ut. Vi hentet masse inspirasjon på plantasjen i utstillingen der, reiste hjem og fant frem det vi hadde av ting og tang og har begynt på prosjekt vekst kasser og klatrevegger til sukkerertene bla :) Gleder meg til å se resultatet. Odin hadde besøk av en bestevenn i flere timer idag, og de to storkoste seg. Det er så deilig nå når han begynner å bli så stor gutt :)

Helt siden vi kom hjem fra Sør Afrika har bloggen ligget nede. Jeg har rett og slett nedprioritert den fordi jeg ikke har hatt overskudd til å sette meg ned å skrive. Det er synd, for jeg har denne bloggen fordi jeg syntes det er utrolig morsomt å dele, på godt og på vondt! Skrivingen blir en slags dagbok, en terapi. Og jeg deler av meg selv uten å bli altfor privat og personlig. Jeg aner ikke hvordan det vil bli fremover, men jeg beholder den fordi den betyr mye for meg! Jeg har planer om å følge opp innlegget fra Cape Town, som var del 1 av reisen. Del 2 som foregikk i Johannesburg fortjener absolutt et innlegg også :) Det kommer!


Mens jeg har skrevet her har jeg innimellom også bakt en kake, så nå kan jeg med hånden på hjertet si at jeg er klar for 17 mai, med daim iskake i fryseren. Jeg har ikke vasket huset, jeg har ikke funnet frem klærne vi skal ha på oss eller planlagt en storstilt frokost imorgen tidlig. MEN jeg har ikke vondt i hodet, jeg har hatt en utrolig fin og avslappende dag sammen med både gutta mine, med en god venninne og kollega og hadde tid til å servere pappaen til besøket kaffe. Noen dager betyr det mer enn å ha alt på stell. Jeg er ikke en sånn person, jeg vil at alt skal være strøkent til enhver tid, men jeg jobber med å bli mer avslappet og idag greide jeg det! 10 - 0 til meg :-D

Nå skal jeg finne frem litt 17 mai pynt og pusle med det til jeg skal legge meg. Jørn er på jobben sin og vasker bilen min, så den ser presentabel ut imorgen, og han har klippet gresset på hele gården ikveld, bedre kan det vel ikke bli?

Jeg ønsker alle en fantastisk fin dag imorgen sammen med de dere er glad i! Vi skal henge med noen vi liker veldig godt i hele morgen, og det gleder jeg meg masse til! <3

Likes

Comments