Muums vad gott detta var!
Detta var en perfekt uppladdning inför dagens första gympass imorse.

Förra veckan gjorde jag och Tessan en beställning på Women's Best där jag beställde Vegan Protein Powder, Creatine och BCAA.
Är verkligen väldigt nöjd med smaken på proteinpulvret samt den effekten jag tycker den ger.

Nu tränar jag 5 dagar i veckan och då är det perfekt för mig att dricka en shake som mellanmål på jobbet t.ex.!
Men nog med det, nu skall jag berätta för er hur ni gör dessa helt underbart goda proteinpannkakorna.
Såklart helt utan mjölk eller ägg.

Vegan Protein Pancakes:
3 mogna bananer
6 dl havregryn
2 no egg (Ett äggsubstitut som heter "no egg"- rekommenderar vid bakning)
6 dl sojamjölk
1 skopa Women's Best choklad-proteinpulver

Mixa havregrynen i en mixer.
Skaka mjölken och proteinpulvret i en shake och blanda sedan ned det i mixern ihop med bananerna och "no egg".
Mixa tills allt är blandat.

Stek pannkakorna i en het stekpanna med kokosolja.
Toppa dina pannkakor med kiwi, kokosflakes, banan, jordnötssmör och "nice cream" (mixa frusna bananer med hallon, blådär och vaniljsojamjölk)
Voilá!
Lycka till med dina egna proteinpannkakor!
Kram 💚


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Den berömda ”trillingnöten” 🤤

1 påse hasselnötter
Vegansk ljuschoklad
Lindt 70% choklad

How to:
Sätt på ugnen på 200 C*, lägg ut nötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta tills att skalet börjar lossna.
Sedan när de har rostats ”skalar” man av skalet med hjälp av en kökshandduk.
Smält chokladen över vattenbad.
Doppa sedan ned nötterna så att de blir helt täckta.

Lägg sedan upp 3 chokladtäckta nötter på en tallrik så att de bildar en ”trillingnöt” 😍
Låt stelna i kylen och njut!

Gräddkola

Superenkel och supergod gräddkola

2 dl sojagrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
25 g Carlshamn margarin

How to:
Häll ned alla ingredienserna förutom smöret i en kastrull.
Låt koka upp under omrörning med en visp.
När det har kokat upp sänker du ned den till medelvärme.
Låt sjuda ihop och rör emellanåt.
När kolan är 125C*/går att göra kulprovet tar du av kastrullen från plattan och häller ner smöret och rör om.
Låt sedan stelna något i frysen (ca. 15 min).
Dela sedan upp de på bakplåtspapper och slå in👌🏼

Klassiska saffranslussekatter

50 g jäst
5 dl sojamjölk
225 g Carlshamns margarin
2 pkt saffran
1.5 L vetemjöl
2 dl strösocker
Russin


How to:
Smält smöret och tillsätt sojamjölken och saffran.
Smula jästen i en stor bunke.
Lös upp jästen med mjölk/smöret.
Häll sedan ned 1/4 dels vetemjöl och sätt igång hushållsassistenten/rör degen.
Fortsätt att tillsätta mjölet tills degen inte känns kladdig.

Låt jäsa i ca. 30-40 min.

Baka ut degen till lussekatter, tryck ned russin och pensla med smält smör och lönnsirap.
Baka i ugnen i ca. 8-10 min (beroende på storlek)

Yuuum!!

Hoppas ni gillade mina recept, lycka till!
Puss, Majafresch💚

Likes

Comments

Hej finisar!

Sitter i skrivandes stund i soffan med tända ljus, knästrumpor och en stor polotröja/tunika på mig och myser till den första snön - huuur mysigt! Blev faktiskt riktigt glad när snön hade kommit.

Har precis bakat en kladdkaka och väntar in våra kompisar Tessan och Jocke som kommer hem till oss snart för vinterpromenad och mysfika <3 bästa söndagsaktiviteten!
Klippte mig förresten i fredags, såå härligt att klippa av ca. 15 cm och få en mer "frisyr" igen än bara rakt och jättefluffigt haha!

Tänkte dela med mig utav mitt recept på kladdkaka , och alla ni som följer mig vet att jag är vegan men för er nya så kommer här ett recept på en vegansk kladdkaka:

150 g margarin
2 dl strösocker
1/2 dl lönnsirap
4 tsk "no egg" ersättningspulver
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljpulver
1 dl kakao
Kokosflakes till formen

Gör såhär:
Smält margarinet
Blanda ihop "no egg" (motsvarar 2 riktiga ägg), blanda sedan socker, lönnsirap & "no egg" med en handvisp. Häll ner mjöl, vaniljpulver och kakao. Sedan häller du över det smölta smöret. Vispa runt smeten med en handvisp igen så att allt är blandat!
Hacka kokoslakes så dem blir i mindre bitar.
Smöra en form med avtagbar kant och strö ner kokosen och häll sedan ner smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen på 200 C' i ca. 17 min.

Den skall puttra lite när du tar ut den samt "kännas lös" - då kommer den bli seg och god!
Servera med Alpro's sojagrädde, vispa grädden med elvisp och droppa i några droppar citron för bästa resultat!
Njut och mys!

Intresserad utav fler recept? Glöm inte att du kan beställa min kokobok här (Klick!)

Puss och Kram, Majafresch <3

Likes

Comments

Yuum!

I fredags hade vi vårt favoritpar hemma på middag (sen även hela helgen haha) - vi gick i alla fall först till gymmet hela gänget och körde ett riktigt gött pass! Älskar verkligen att träna med sötaste Tessis❣️Vi båda älskar att träna och vi gör det så bra ihop, Såå kul!

Sen gick vi hem till oss och satte igång med denna magiska middagen!
Det blev en asiatisk sallad med rödkål, rivna morötter, sockerärtor, mixsallad & jordnötter.
Till det hade vi pulled oumph, edamamebönor och jordnötssås🤤 en riktig drömmiddag👏🏼

Hoppas ni hade en bra helg!

(Har blivit sugen på att klippa av mig håret igen, gjorde det för två år sedan och är Såå sugen på det nu igen... ska lägga ut en bild på hur det var då så får ni hjälpa mig)

Vi hörs finisar, puss M!! 💚

Likes

Comments

Instagram@majafresch