Header

Besök av min äldsta och trognaste hästägare Sandra idag ! Sååå kul. Sandra äger fina Nonnie som varit hos mig i 4 år ganska exakt och hon äger även Donna tillsammans med Grevlundagården.
Det är väldigt viktigt att ha hästägare som man trivs tillsammans med. Utan alla dessa underbara hästägare som sponsrar oss ryttare och sporten med dessa fina hästar hade det varit svårt för många av oss.
Vi är er evigt tacksamma 🙏🏻🔝

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 111 readers

Likes

Comments

Idag har Cash, Stella och Cajsa hoppat lite och alla tre var stjärnor !! 🌟 film på Cash kan ni se här under ! Hade lite små gymnastik övningar till unghästarna och hoppade några lite större språng på Stella. Donna har bara longerat lite idag då hon nog var lite trött och hade lite träningsvärk sen igår och Nonnie har trimmat nu på kvällen.
Idag har jag även hunnit med att vara på gymmet, jag tycker det är sjukt viktigt att gå dit någon dag i veckan för att få träna lite andra muskelgrupper och inte bara samma muskler som man använder dagligen när man rider. Jag är väldigt svag i mage och rygg så har tränat lite av det idag och även lite av övriga muskler.
Tycker även att maten är väldigt viktig för att man ska kunna må bra och speciellt när man idrottar mycket så har tagit en bild på maten jag åt idag så ni kan få se 😋
Nytt inlägg kommer imorgon så håll koll !!

  • 136 readers

Likes

Comments

Dagen började med att jag trimmade Cajsa och Stella över lite små sockerbitar bara för att variera lite trimning och lite hoppning. Cajsa då som har svårt med att hon drar till höger och inte vill böja sig riktigt till vänster fick bara hoppa i vänster varv på volt och träna på att böja sig samtidigt som hon måste hålla in ytterbogen.
Stella gjorde mest lite skänkelvikningar och mjukgörande jobb idag och tränade mycket på att sträcka ut galoppen då hon lätt blir lite kort i halsen och inte riktigt sträcker ut. Båda var väldigt duktiga och känns fina ! På eftermiddagen red jag Cash och vilka framgångar på bara några dagar, klarade byta galopp idag för första gången och slappnade av fint på slutet och började söka sig lite mer neråt. Ikväll var det tisdagsträning för fantastiska Camilla och lika bra som vanligt, mycket bra övningar för Donna som lätt blir lite stel i sidorna och måste träna på att få bakbenen mer under sig ! Imorgon står hoppning på schemat för nästan alla hästarna så förhoppningsvis får ni se lite filmer på det i morgondagens inlägg :)

  • 243 readers

Likes

Comments

Så då var det alltså måndag igen och en ny vecka ! Jag gör alltid upp en individuell plan för hästarna varje vecka, vad de ska göra osv. Om jag inte tävlar vill säga så brukar jag försöka ha så att alla hästarna har vilodag på söndagar. Så ingen tävling nu helgen som var så de vilade igår. På måndagar efter vilodag och ny vecka brukar jag longera, tömköra eller lättare ridning för att de ska starta ny vecka avslappnade och komma igång igen. Idag började jag med att jogga Donna lite eftersom hon ska träna dressyr för Camilla imorgon, kommer bli kul !! Nonnie har också joggat lite idag och var fin, mycket skänkelvikningar och öppna med henne för att hon ska bli lite mjukare. Stella har bara startat veckan med longering och därefter fick Cajsa gå lite på töm ! Sist red jag Cash en liten stund och även han fin, kul med dessa fina hästar !
Idag har även hovslagaren varit här och skott Cajsa och Stella, vi skor våra hästar var sjätte vecka. Vi använder oss av två olika hovslagare Fredrik Ponton och Rebecca Giegold !
I helgen väntar tävling med Stella så håll er uppdaterade!
Imorgon står alltså dressyrträning på schemat med Donna, bilder kommer!

Likes

Comments

Blåsigt och kallt i Skåne idag igen.. Men nu hemma efter en grymt bra dressyrträning ! Idag var det Cajsas tur att följa med , fick grymt bra tips och övningar mot att hon varit lite svår den senaste tiden ! Hon fick en skada i somras, det blev som en stor muskelknuta på halsen på vänster sida och hon kunde inte ta upp huvudet.. vi åkte till veterinären och de tror hon rullat fast och fått något liknande nackspärr. Detta har gått över efter mycket Pharma Light och massage, men efter detta så har hon varit väldigt svår i hoppningen och dragit sjukt till höger. Men efter dagens träning så känns det redan bättre men bara att träna på, fick många bra tips mot att hon drar och belastar sig fel ! Nu då till vem jag tränar för... jag tränar dressyr 1-2 gånger i veckan för Camilla Axelsson som är en av Sveriges bästa unghästutbildare i både dressyr och hoppning ! Varje onsdag tränar jag hoppning för Ann-Catrin Carlsson även känd som Ancan, jag har tränat för henne sen 2012 och det är alltid lika givande och bra med hennes träningar, men det kommer mer om det senare ! ;) Tränar även vid vissa tillfällen för Pether Markne. Kan varmt rekommendera dessa tre helt fantastiska tränarna !

Likes

Comments

Nu är alla hästarna rastade för dagen ! De började med att få frukost vid halv 8 och gick sedan ut i hagen vid 8:20.
Igår hoppade nästan alla hästarna så de har tagit de lite lugnare idag. Började med att trimma Stella och hon kändes väldigt fin idag ! Cajsa, Donna och Nonnie har bara longerat i pessoa idag och de var väldigt avslappnade och fina alla tre ! Lilla Cash fick vila idag, han hoppade sin första lilla bana igår och var så himla duktig ! Video på Cash kan ni se här under :)
Imorgon väntar en härlig förmiddag med dressyrträning.. håll utkik på nästa inlägg imorgon där jag berättar mer om träningen och vem jag tränar för... 😃

Likes

Comments

Hej och välkomna till min blogg !

Tänkte börja med att presentera hästarna jag har just nu.

Castle Forge Top Priority

Stella som hon kallas är ett 9 årigt D-ponny sto från Irland. Världens snällaste och goaste ponny på alla sätt ! Hon har varit placerad i alla de senaste starterna med mig. Lilla underbara Stella letar nu även ett nytt hem så det är bara att höra av er om ni vill ha en riktig prinsessa !

Äg: Fam AssarssonCa-Tjing

Cajsa är ett 5 årigt sto e. Cabachon - Carthago. Henne köpte vi i början av december och hon stod då till försäljning hos Erika Lickhammer. Hon är en häst med otroligt bra skalle och viljan till att hoppa är enorm, märks dock att det är ett sto då hon har väääldigt mycket humör. Tror och hoppas att hon kommer gå långt då hon är väldigt spänstig. Men man vet aldrig med de yngre förmågorna.

Non Such

Nonnie är ett 13 årigt sto som är e. Non Stop - Feliciano. Hon är den spralligaste och gladaste hästen ni kan tänka er ;) Jag har ridit upp till 130 på henne men tyvärr har hon varit skadad och går i nu läget inte så stort. Jag hoppas att hon förhoppningsvis ska kunna komma tillbaka och hoppa lite större igen, då det är hennes passion i livet. Hon ÄLSKAR att hoppa verkligen.

Äg: Sandra Weil

Donna van de Zuuthoeve

Donna är ett 7 årigt sto från Belgien e. Thunder van de Zuuthoeve - Kimball. Hon är ganska grön då hon haft ett föl som fem åring men visar stor potential. Hon har ett ganska stort hopp och är väldigt spänstig. Henne tror jag väldigt mycket på ! Donna älskar att arbeta och har ett hjärta som få. Hon kommer gå långt !

Äg: Grevlundagården i Vitaby AB

Cash du Talus

Cash är en 4 årig valack e. Kannan - Quick Star. Jag fick hem honom i tisdags och ska ha honom för utbildning. Han är ju inte så gammal och därav inte gjort så mycket än. Han är väldigt snäll med allt. Tanken men honom är att han nu ska hoppas in och sen komma ut på lite smått när han känns redo. Han känns väldigt fin trots att han inte gjort så mycket. Men med den stammen borde han ju bara kunna bli en stjärna ;)

Äg: Grevlundagården i Vitaby AB

​Så det var alla hästar jag har just nu. Hoppas ni kommer gilla att följa min vardag med dessa finisarna ! Och feel free to ask om det är något ni undrar :) 

Likes

Comments