Deprimerad? Vad innebär det ens?

Under den senaste tiden har jag mått så fruktansvärt dåligt. Livet var verkligen på topp fram till förra veckan. Jag hade mitt jobb i Lund men som jag sa upp mig på efter att ha jobbat där i en månad och jag hade börjat prata lite extra med en av mina kollegor. Oj va bra allting gick, trodde jag.... Vi träffades utanför jobbet, han fick träffa mina föräldrar och jag fick träffa hans. Efter en vild AW fick han lov att spendera natten hos mig, likaså dagen därpå (fredagen min sista arbetsdag + lördagen). På tisdagen var det dags för mig och min familj att åka till Mallorca på en liten semester och jag och min kollega höll självklart fortfarande kontakten. Vi beslöt oss för att vi skulle ses på måndagen, samma dag som jag skulle komma hem, så att vi skulle kunna få njuta av varandras närvaro. Istället för att ha en mysig träff, middag eller ett strandhäng med massa vin och ost som jag hade föreslagit från början så blev det en promenad i Pildammsparken. Solen sken och jag tänket att allting skulle bli bra men när jag plockade upp honom märkte jag att någonting var fel. Han började prata om hur han mådde och att han mer eller mindre inte trodde det skulle vara bra om vi fortsatte att snacka. All denna information kom från ingenstans oh jag visste inte vad jag skulle säga. Sätt en kniv i hjärtat och ni kan relatera hur jag kände mig. Var allt det jag varit med om fake? Har jag varit blind under hela denna tid? Har han bara utnyttjat mig?

För mig är allt detta väldigt konstigt och jag tror inte jag helt riktigt har repat mig efter det. Jag tror det var alltför stor förändring att gå från att prata 24/7 varenda dag till att inte prata ett ord till varandra. Han visste så mycket om mig och jag om honom. Han var väl medveten om hur jag ser på saker och ting och visst vilka knappar som skulle tryckas för att få mig sårad. Ändå gjorde han detta och lämnade mig helt förstörd.

Detta hände samma dag som jag kom hem från semestern och efter det satt jag där hemma utan någon som helst rutin. Så det enda jag kunde/kan gå runt och tänka på är honom. Så det jag funderar på nu är att gå tillbaka till mitt gamla jobb då jag märkte att jag mådde så mycket bättre av det. Jag hade rutin i min vardag, fick saker och ting gjort och kunde planera på ett helt annat sätt. Jag saknar det verkligen. MEN jag har fått höra att alla mina ordinarie kollegor som varit där forever ska troligtvis börja plugga, resa eller göra något annat kul dvs att de personer som gör det värt att komma till jobbet med ett leende på läpparna inte längre kommer finnas där.

Så nu är frågan: Vad ska jag göra? Ska jag ringa mitt jobb och be om att få komma tillbaka fastän killen som stampade på mitt hjärta utan anledning är där eller ska jag söka massa andra jobb i hopp om att få något inom någon vecka eller och fortsätta med den rutin jag lever i nu dvs en där jag bara går runt och är deprimerad hela tiden. Just nu mår jag inte alls bra. Mamma och pappa har gång på gång sagt till mig att få olika saker och ting gjort med jag kan inte hjälpa att bara sitta och kolla ut i ingenting. Jag har blivit som en zombie och allt jag bara vill är att återgå till mitt glada och sprudliga jag. Det jag tror jag behöver göra är att få en bättre förklaring från min kollega varför saker och ting blev som det blev. Utan det kan jag inte lägga det bakom mig utan att känna mig fullständigt utnyttjad. Jag vill även göra honom medveten om att jag funderar på att gå tillbaka till jobbet så att jag inte en dag bara sitter där på kontoret och dricker mitt kaffe.

Men min kortsiktiga plan just nu är att försöka hålla mig sysselsatt med massa saker och ting fram till att jag har träffat honom, dvs på onsdag.. Så imorgon ska jag bruncha med Alice, min vapendragare. Det kommer bli såå mysigt! Förhoppningsvis blir det massvis med snack om allt och alla och kanske även lite letande efter lägenheter i Barca inför nästa år.

Nu blir det läggdags för mig så att jag är pigg till imorgon.

Puss

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej alla fina!
Sitter för tillfället på tåget påväg hem från jobbet. Skulle egentligen inte sluta förrän om drygt två timmar men gissa vad. Jag åker hem på grund av att jag bröt ihop mitt på jobbet!

Jag vet inte riktigt om ni har förstått vad mitt jobb går ut på men för att enkelt förklara så sitter jag på ett kontor med andra och ringer upp norrmän och hjälper dem med sina privatlån och kreditskulder. Det hela är en fantastisk bra lösning då privatpersoner kan spara enorma mängder pengar!! Det är alltså ingen Kalle Anka-prenumeration jag försöker sälja in!

Jobbet är kanske inte det roligaste då man måste upprepa sig med samma sak under varje samtal men det är någonting man klarar av. Däremot så klarar jag inte av då jag är en väldigt känslig person när folk skriker en i örat om att de inte vill ha hjälp innan man ens har presenterat erbjudandet. Inte heller hjälper det när man inte lyckas hjälpa en enda person under dagen när man vanligtvis lyckas hjälpa minst fem stycken! Så jag bröt ihop! Där satt jag på min stol och började känna hur jag bara ville försvinna ner genom jorden på grund av vilken press jag satte på mig själv. Ibland kan jag nämligen bli en extremt stor tävlingsmänniska och nöjer mig inte med vissa resultat. Så jobbpasset slutade med att jag fick lämna kontoret halvt gråtande fram till att jag kom in i samlingsrummet där jag kunde låta tårarna rinna nerför mina kinder. Där stod jag helt hyperventilerandes till att en av mina chefer tillät mig att gå hem för dan. Vilket bra förstaintryck andra veckan man jobbar där...

Aja, nu blir det antagligen till att springa av sig dagens ångest och ta nya tag imorgon. Imorgon ska jag minsann hjälpa fler än jag någonsin gjort tidigare!

Likes

Comments

Wow va längesedan jag senast skrev! Sedan sist jag skrev har mina dagar bestått av mycket jobb och självklart mys med lite trevliga personer. I fredags var tanken att vi skulle ha grillkväll men pga det dåliga vädret fick det bli andra planer. Kvällen slutade med en kväll på KB där vi dansade loss till stängning och efteråt promenerade vi hem i regnet. Inget bra beslut! Var helt genomvåt när jag kom hem klockan halv sex på morgonen...

På måndag träffade jag min bästis och hans systrar och tillsammans lagade vi tacos. Kvällen slutade med en film som jag inte riktigt minns namnet på. Tyvärr var den inte tillräckligt bra för att rekommendera den till andra..

Ikväll är planen att träffa en gammal klasskompis. Förmodligen blir det promenad till stranden eller fika antingen hemma hos någon eller på stan.

På senaste tiden har jag blivit sååå inspirerad till att laga mat men det som inte är min starkaste sida är att komma på VAD jag ska laga. Igår blev det carbonara och idag var det svamprisotto. Har ni några tips på vad man kan laga inom de kommande dagarna?

Hoppas att er vecka har varit bra hitintill!

Puss

Likes

Comments

Har ju helt och hållet glömt bort att berätta hur min midsommar var. För mig som älskar värme, stora sällskap, blommor i massor och traditionell svensk högtidsmat så passar midsommar mig perfekt. Firandet ägde rum hemma hos mig där vi hade förberett massvis med mat! Och oj va gott det var! Enda problemet var att tallriken var för liten för att få med alla smaskiga saker på serveringsfaten. Kvällen fortsatte med efterrätt och god dricka som självklart spenderades med underbart sällskap. Olyckligtvis fick vi inte leka alla de lekar vi hade planerat för dagen eftersom att vädret inte riktigt stod på vår sida. Jag hoppas ni andra också hade en minst lika bra midsommar som mig och känner ni för att dela med er hur den var är det bara att lägga en kommentar.

Idag hade jag min andra dag på nya jobbet och oj va mycket bättre det gick idag! Jag fick för första gången jobba enskilt men behövde coaching vid x antal tillfällen då vissa kunder var alltför svåra att förstå eller då jag märkte att ärendet började bli svårt. Men jag märker på mig själv hur mycket jag lär mig bara efter 2 dagar. Det känns verkligen som en enorm lärdom eftersom att jag själv kommer att sitta i kontakt med banker och tala om lån i framtiden. Det är någonting som jag under den senaste tiden har känt mig ganska nervös inför, inte att och när det kommer ske utan för att jag inte kan mycket om det och är rädd för att bli lurad. Men nu känns det som att jag kan slappna av lite mer, om än mer när jag verkligen blivit bra på mitt nya jobb.

Det var allt för mig ikväll, ni får ha det bäst sålänge!

Love

(ps. ber om ursäkt för den dåliga kvalitén på vissa av bilderna)Likes

Comments

Hola al todos!

Rubriken säger nog det mesta. Första dagen på jobbet var mer än vad jag trodde, tyvärr kan jag inte säga till det positiva. Eller nja, nu ska jag inte vara alltför negativ. Dagen började med att jag tog bussen till Lund tillsammans med en av mina kollegor. Skönt var det så att jag inte behövde komma upp ensam på kontoret och känna mig lost redan första dan. Efter ett trevligt morgonmöte med de resterande kollegorna så var det dags för min utbildning. Jag har aldrig kallat mig dålig på matte men efter att ha suttit där i drygt 3,5 h så var min hjärna helt utpumpad av all information som bestod av alltifrån facktermer, företagsinformation och en norska-lektion. Eftersom att det enbart kommer vara norska kunder vi ringer upp så var det nödvändigt att kunna tala en del för att både förstå och kunna göra sig förstådd på norska.

Efter lunch och efter att ha fått lyssna en del på de andras samtal var det redan dags för mitt skriftliga prov! Helt ärligt var det sjukt svåra frågor, frågor jag inte ens hade lyckats plugga på. Men efter att ha kommit på ett och annat knep lyckades jag (förmodligen) bra på provet. Imorgon är det dags för mitt muntliga prov där de kommer lyssna på mig när jag ringer upp de norska kunderna och jag är redan nervös eftersom att jag inte alls känner mig säker inför alla frågor jag ska ställa och knappar jag ska trycka på. Men de andra har varit stöttande och sagt att det kommer gå hur bra som helst. Så för er andra: håll tummarna för mig!

För att byta samtalsämne hade jag bara velat skriva av mig lite angående alla tankar som snurrat runt i mitt huvud de senaste dagarna. Är det bara jag som som känner att man saknar en passion och hur kul det hade varit om man hade eller skaffade sig en? Jag hade liksom velat ha något som jag verkligen var duktig på! Matlagning, träning, fotografering, målning, sjunga eller något annat sjukt spännande och kreativt. Det är antagligen därför jag skapade denna blogg för att på något vis kunna dokumentera det som händer i mitt liv och allt jag går runt och tänker på. Är det bara jag som känner på detta vis och har ni några tips på hur man ska börja med något kreativt och faktiskt fortsätta att utöva det?


Aja, det var bara en av väldigt många tankar som jag går runt och tänker på just nu. Tillsvidare får ni alla ha en fortsatt mysig måndag.

Puss puss!


Likes

Comments

Hej allihopa!

Klockan 5 imorse var det dags att vara på Kastrup för att släppa av min lilla amerikanska vän på flygplatsen efter två underbara veckor tillsammans. Tänk att det var två år sedan vi senast såg varandra! För alla er som inte vet så spenderade jag ett år i USA som utbytesstudent i staten Arkansas. Efter mycket turbulens och familjebyten så hade jag en sjukt rolig tid där. Framför allt fick jag en av mina bästa vänner, Ella! Efter att inte ha sett henne på mer än två år var det äntligen hennes tur att komma till Sverige! Så de senast veckorna har vi hittat på alltifrån att åka till Stockholm till att fira midsommar ihop med massa vänner och fina kransar.

Imorgon är en stor dag! Jag ska nämligen börja mitt nya jobb i Lund. Helt seriöst har jag inte allt för höga förväntningar då det kommer bestå av att samla folks lån och föra över dessa från bank till bank, via telefon!!! Men som sagt, ett jobb är ett jobb och efter att ha jobbat med samma jobb sedan jag var 14 så tar jag vad som helst för att få en förändring i vardagen. Så imorgon är det min första (och kanske enda?) utbildningstillfälle. Som jag förstått det så kommer vi gå igenom företagets motto, sälteknik och annan nödvändig information. Det ska bli sjukt spännande men å andra sidan lite läskigt eftersom att jag inte kan någonting om lån och hur det i praktiken fungerar. Men det ska nog gå bra.

Så länge får ni alla ha bra och håll tummarna för att det går bra för mig!

Puss och godnatt!

Lite bilder från vår härliga tid tillsammans

Likes

Comments

Hej allihopa som kan tänkas läsa denna blogg!


För att ge er en liten enkel introduktion så kan jag börja med att presentera mig. Jag heter Maja Glücksman och har nyligen tagit studenten. Efter x antal år i skolbänken kände jag att det var dags att testa på något nytt i livet, därav denna blogg. Här tänkte jag dela med mig lite av min vardag samt lite tankar som går runt i huvudet på mig. Så för alla de som känner sig intresserade av att kika in lite då och då är varmt välkomna till att göra det!


Så... stay tuned för vad som kan dyka upp här på bloggen!

Likes

Comments