Jag vet att det inte bara är jag som drömmer om ett långt böljande svall, utan kluvna hårtoppar och torra strån.
Och när det kommer till håret, så är jag riktigt riktigt riktigt erfaren. Nej, jag är inte frisör (dah då skulle jag inte gjort om samma misstag 40 ggr) men jag lärde mig till slut av egna experiment som riskerade allt mitt hår på skallen.
Jag är blond naturligt, har tunt fint typiskt skandinaviskt hår. Alltså ganska skört, väldigt glatt och upplevs väldigt "lent". Jag började färga mitt hår när jag var 11, då la jag i en mörk toning (nästan svart) men var ej nöjd för ville ju såklart ha en mörkare färg, SVART! Så jag färgade håret svart, först med toning, blev ej nöjd och slutade upp med en permanent färg från Willys.
Aha, tänker ni, vem fan gör inte så och ångrar sig någon gång.
Jo, men det är bara en femtedel av det hela. Såklart, så ångrade jag mig. Jag ville bli rosahårig istället. Så jag blonderade ner håret tills det blev platinablont, gick fort för det var så pass tunt lager med färg runt hårståna. Tror jag blekte håret..3 ggr innan jag blev kritvit? Smidigt och relativt smärtfritt. la i en semi-permanent hårtoning, directions flamingo pink (kommer aldrig glömma haha). Skaffade även löshår här, först svart plastigt fult hår (wtf??) och sen köpte jag blont äkta löshår, gudskelov HAHA. Var tvääärnöjd, men det tog inte slut där. Jag ville ha regnbågshår, blont hår med slingor i alla möjliga färger. SÅ jag blonderade håret igen (notera att det var typ 3 veckor mellan) det gick ganska smärtfritt den här gången också, däremot så var det likadant den här gången, att jag tröttnade på mitt unicorn-hår efter några veckor igen. Hade tvärt bestämt mig för att färga luggen och halva överhåret svart.. so I did. - under den här perioden var jag 11-12, så väldigt ung. Jag fick ju såklart mersmak för att experimentera, sket i vad som hände med håret. MEN då började första upptäckten, jag har börjat få feta dreadlocksliknande tovor på sidan av huvudet, över öronen. Började reta mig på dom, så jag var ju illa tvungen klippa av tofsarna. HELT KAL UNDER, håret hade skavts av, och vet ni vad som tog mest stryk på håret?? LÖSHÅRET!! Det hade gnagt av mitt hår från hårbottnen. Så, färgning, skört hår, löshår och massor tupering och hårspray ledde till detta.. Slutade jag? NEJ!!
Jag fortsatte så dum som jag var, blonderade bort det svarta, blev vithårig, färgade lite lila i luggen, tröttnade, färgade håret rosa, skaffade LÅÅNGT och tungt löshår på 70 cm (mmmmm). Håret nöttes bort, jag hade inte ett hårstrå kvar på sidorna, bara bak och på hjässan..inte förrän då insåg jag att jag var tvungen att färga det till en färg och behålla den typ forever. Så jag färgade svart, trivdes som fisken i vattnet, behöll lite blont i luggen bara för att kunna sätta färg på vardagen ifall jag ville.. haha. Så svarthårig blev jag, med till en börjat rosa lugg, sen blond, blå och sen helt svart. Nu hade jag nog hunnit bli 13 tror jag. Så svarthårig ENDAST, skönt. MEN det där förbannade löshåret och tuperingen fortsatte som vanligt. Håret växte väl ut på sidorna vartefter, men det tog tid, och det var hälften så kort och en sida var värre. Sen började jag tagga ner med tuperingen när jag var runt 14. MEN då skulle jag bli brunett, sen kort därefter rödhårig.. sådär cherryred, och mhm det blev jag minsann. Brände in keratinslingor hemma (big f no, don't do that) och var rödtott i typ 2 mån, sen blev jag svarthårig igen (once you go black you always go back). Hann bli 15, där stannade jag upp, håret började bli bättre, löshår men mindre tupering, noll hårspray noll värme. Fortfarande tunt med såna där små råttsvansar i längderna för håret var så ojämnt. Började bojkotta löshåret också för jag insåg hur dyrt det är i längden och hur mycket det sliter (måste tillägga att jag använde clips, men keratin är lika skit) och efter det blev det myyyycket bättre. Gick till frisören för första gången på 4 år när jag var 16, för nu skämdes jag inte längre för det mesta hade vuxit ut. Dock var min värsta sida fortfarande förfärlig.. svintotoppar och hår som gått av. Gjorde lite slingor för att få en varmare nyans så boom blev jag brunett.
Mitt hår började bli bra igen, det var ju rätt kort men på rätt väg. Men av någon konstig anledningen skulle jag försöka bli blond.. tänkte typ såhär (va skönt o slippa färga utväxt) men jag innerst inne vet jag att jag hatar mig själv i ljust hår. Höll på tills jag inte klarade av att se mig i spegeln längre (gjorde slingning hår frisör så tog tiiiiid) hade typ en dm lång utväxt som var kall gentemot resten av håret och jag fick panik. FYFAN SÅ FULT. Jag började smått, brunt-mörkarebrunt-svart. Så när jag var 17, närmre 18, blev jag svarthårig igen. Och varit det sen dess. Idag är mitt hår lika långt som det var när jag bar löshår när jag var 15 år. Använder knappt värme eller hårpsray längre och mitt hår börjar äntligen få lite längd. Fyfan så rädd jag är om håret nu kan jag lova..

Och nu när jag berättat min historia ska jag berätta saker du ska göra vs inte göra.
- Använd bra produkter
- Dra ner på värmestyling
- Dra ner på stylingprodukter
- Gnugga inte håret i handduken, krama istället
- Behandla håret med proteininpackning (skadat hår) och återfuktande för torrt hår. Tänk på det!!
- Sov med en lös bulle/fläta om natten
- Ät bra, drick bra, sov bra

- Tvätta inte håret varje dag

Ska lägga in lite bilder på när jag bar löshår med samma längd som mitt riktiga hår idag, och hur kort mitt hår när jag var 16/17 jämfört med idag.

Här hade jag löshår, februari 2014

April 2015

Maj 2016

Nu

Ganska stor skillnad ändå?😳 Men ännu är det inte helt återställt, tyvärr. Men det går åt rätt håll!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Eftersom min blogg mestadels innehåller träning, så tänkte jag gå igenom lite viktiga saker som man bör tänka på som "åskådare". Det är ju trendigt nu med träning och hälsa, men det är lika trendigt med att ha "hourglass-shape" - stor röv, liten midja, stora bröst.
Jag själv tycker det är fint, även fast jag vet att jag aldrig kommer se ut så för jag har inte den där getingmidjan och jag vet också att mycket vinklar och ofta plastikoperationer ligger bakom vissa bilder när man går igenom insta-flödet.
Men, åter till det jag skulle ta upp.

Number one: Det ni ser på sociala medier, är näst intill bara highlights, man väljer att inte ta med det "sämre". Kroppen som du upplever va den mest perfekta, tilltalande och drömmiga kroppen har också sina imperfections, det syns bara inte. Va inte för hårda mot er själva. Jobba mot ert mål, men sätt inte upp omöjliga mål. var realistisk, ingen är perfekt hela tiden, i alla vinklar osv. Sätt en kamera underifrån på Kylie Jenner t.ex., då har hon nog också en dubbelhaka. 😉

och det viktigaste..
Ni tjejer och killar som vill bygga röv, ha tålamod.
På riktigt, HA TÅLAMOD.
När man tränar upp muskulaturen så tightar man även till sig, huden blir spänstigare och när man spänner sig så kommer musklerna kännas hårdare, konturer kommer komma vartefter.. ja you name it. Det är förvandlingen av styrketräningen. MEN, för att det ska ge långvariga resultat så MÅSTE man äta bra mat, mycket mat, rätt näringsinnehåll m.m. Och nej, kosttillskott är inte alltid nödvändigt om du inte behöver komplement emellanåt om du till exempel inte får i dig allt genom kosten. Jag själv avstår gärna från kosttillskott för att jag är så kräsen och tröttnar fort.
När du prickat in alla viktiga faktorer för att bygga muskler (träna rätt, äta rätt, sova tillräckligt), så kommer du sakta men säkert både känna och se resultat. Men det tar TIIID, jävligt lång tid för vissa muskelgrupper, andra går det rätt fort för, och så är det olika från person till person givetvis.
Men det som man ska lägga på minnet är att träningen har olika "faser" i början, man kan uppleva många gånger att rumpan till exempel blir mindre, SLUTA INTE DÅ!! Det händer något med kroppen, det som händer är med största sannolikhet att din kropp börjar tighta till sig, din rumpa börjar ta ny form och tighta till sig. När du kommer ur den "fasen" börjar sedan massan ta fart, börjar rumpan växa, lyftas, formas till en juicy peachy bum. SÅ HA TÅLAMOD! Sen därefter kommer kroppen alltid ha olika faser. Jag är i en sån nu, den dåliga fasen, min rumpa kanske borde va större än för några månader sen, men det är tvärtom. Den finns där, men den är inte lika "stor" och "utmärkande" gentemot resten av kroppen. Det är för jag är i en sån fas nu, för den skillnaden jag HAR märkt, är att den är mycket hårdare. Den är stenhård när jag flexar jämfört med förut och jag har INTE blivit svagare i mina glutes eller tappat massa, utan den har helt enkelt tightat till sig, den utvecklas på sitt märkliga sätt.
Och så fortsätter träningens(rövens ;) ) berg och dalbana. Ingenting kan vara perfekt hela tiden, inte ens de mest perfektaste människorna på instagram är perfekta hela tiden. Det går i vågor, likadant som styrkan går i vågor så kan massan och din form gå i vågor. Och det kan bero på vad som helst, att du når en ny fas i träningen, att du tränat för mycket av en viss övning så du upplever resterande delar platta, att du snålat med sömn, mat, vätska. Men det viktigaste att ha i åtanke, är att kroppen blir ALDRIG sämre, om du fortsätter kämpa på och ta hand om dig själv så gott du kan som kommer din kropp absolut INTE bli sämre. Man har tillåtelse till att ha dåliga perioder, perioder där du upplever att kroppen backat, men det vänder.
Va lite realistiska ni som känner er besvikna över eran "progress", kroppen är en del av dig och den påverkas lika mycket av stress osv. som hjärnan. Va inte så hårda mot er själva, ibland får man periodvisa svackor och motivationen sjunker i samband med detta. Men så småningom når ni toppen!

OCH självklart gäller det inte bara bakdelen, utan alla muskelgrupper, men jag valde röven som "område" för det är mest "hett" just nu.

En reminder till dig som kollar och känner igen dig, du - din kropp och knopp är amazing ❤

Likes

Comments

Förlåt för dålig uppdatering här, men har bara inte orkat skriva så mycket här.. Har däremot varit aktiv på instagram istället, så följ mig gärna där också!
Hur som helst, anledningen till att jag inte pallat blogga är inte för att jag inte har tid, utan för att jag bara inte orkar dela med mig av mina dagar nu. Mitt humör har gått upp och ner länge nu och det påverkar också sättet jag skriver på, det blir kortare, tråkigare, lite oengagerat. 
Men jag ska ändra på det, jag tycker ju det är roligt att blogga. Jag älskar att skriva, och det har inte förändrats. Men jag hoppas ni som fortfarande hänger kvar har lite tålamod, för det kommer nog vara lite segstartat då jag har massor grejer på gång privat.😊

Likes

Comments

Tisdag, snart har halva veckan gått och jag börjar tycka att dagarna går långsammare nu.. Det är mörkt och grått och trist väder konstant och man börjar känna av vad bristen på D-vitamin gör med kroppen.
Men idag har varit ett relativt produktiv dag, förutom att jag inte har begett mig till gymmet då..
Men har haft andra ärenden som är viktigare idag samt övningskört (så jag lyckas kirra det där förbannade körkortet någon gång!!!) Och den här gången gick det skit, ofokuserad och trött och någon inre oro (relaterat till det ett uatv ärendena såklart) så jag kunde inte tänka på annat än det.
Men nu får jag lite tid till att försöka lugna nerverna lite och planera resten av veckan. Imorgon blir det träning igen som vanligt och jag tror det kan bli ett benpass imorgon, för nu är all träningsvärk i ryggen borta - jag kan INTE köra böj, utfall osv om jag har träningsvärk i ryggen 😁

Och eftersom det jag gjort varit svårt att fota, så delar jag istället med mig av lite selfies på me och minstingen 🐱

Dags för kvälls-snack och soffhäng, ha det fint allesammans!

Får ursäkta att jag ser ut som en fisk på den här bilden 👆

Likes

Comments

Svarta enkla tights med blå logga på benet och omlott vid midjan, älskar dessa men det är nog dessa jag gillar minst av dom.

Jag tror faktiskt att dessa är mina absoluta favoriter av alla, älskar färgen, älskar materialet, älskar passformen, älskar ALLT!

Sjukt fin färg, sjukt skönt material, sjukt bra passform, ja dessa är verkligen dunder. Men slår fortfarande inte de blå ;)

Dessa tights känner nog många igen, och I'm in love.. Men det här är faktiskt de första tightsen som jag behövt gå upp en storlek i. De som är blå och svarta (högst upp) är samma modell näst intill och samma material, hade nog gått upp en storlek i dom med om jag hade kunnat ändra. Sen så gillar jag när midjan är lite högre dessutom.

Alla tightsen är från märket bia brazil, recommend recommend 👌

Likes

Comments

Jahaa, tog ett break från bloggen för jag har varit så förbannad över att denna förkylning ännu har hängt sig kvar och jag är fortfarande inte helt frisk. Men nu är det så, att jag är ganska så väldigt trött på att vänta ut den så jag ska faktiskt ta mig en sväng ner till gymmet imorgon ändå. Jag vet att det inte är så smart med en infektion i kroppen, men jag klarar inte av att vänta längre. Om jag hade abstinens för en vecka sen så kan ni ju kanske tänka er hur jag känner nu..

Vet inte vad jag ska köra imorgon, det är sånt som morgondagen och humöret får utvisa. Blir nog ett multipass för att sakta sätta igång musklerna igen efter uppehållet. Och för tusan, jag hoppas jag blir av med den här förkylningen nu genast helst.

Men nu ska jag krypa till sängs, nattinatt 🌙


Tänkte jag slänger in lite bilder på mina älsklingar, mina fina snuttepluttisar 💓

Likes

Comments

Skrivit det redan men skriver det igen, fyfan vad jag är trött på att vara sjuk. Det känns bara så jävla ensamt och typiskt att man ska få en infektion igen, andra gången under sommaren. Det räcker med att det var en rutten sommar när det gäller värmen.. jaa jag tycker den har varit rutten, finns knappt bär ute OCH har ni tänkt på hur lite jävla getingar/humlor/bin det varit i år? Saknar dom inte men det känns ju inte som sommar utan att man ska dansa runt av rädsla när getingarna intar fikapausen i solen 😒

Hur som helst, jag är så rastlös just nu, uttråkad och allt sånt där man kan vara på en och samma gång. Saknar gymmet och saknar att svettas och göra sig av med all energi i form av att dra igenom ett fett jävla pass. Jag har typ abstinens nu..

Och mitt immunförsvar måste gått i ide för tillfället, för det är så jävla urkasst för jag har fått samma jävla förkylning som jag hade sist för bara några veckor och den var envis som bara fan 😭
Förlåt om jag låter lite grinig, men det är precis det jag är just nu, jag kan inte ens kontrollera mina vardagar när jag är sjuk liksom.

Trodde nästan min booty hade försvunnit av allt soffsittande de senaste dygnen, så var tvungen att kolla om den fanns kvar.. och ja, än så länge finns den där!

Likes

Comments

Som jag skrev här under så trodde jag att det var en liten förkylning på ingång.. och jo minsann det var det. Så nu har jag blivit sjuk igen, men som tur var så verkar den inte vara lika jäklig som sist så är väl förhoppningsvis fri från den om ett par dagar - peppar, peppar 😉

Har strosat runt hemma mest och gosat med mina bebisar och druckit mig mätt på varmt honungsvatten och käkat glass i soffan framför tvn. Man får lata sig ordentligt när man är sjuk trots allt. Har gått en dag och jag är redan trött på att vara sjuk, känner mig så orkelös och instängd 😖

Nu ska jag fortsätta kurera mig och jag hoppas ni är friskare än mig!

Bäääästa glassen 😍

Likes

Comments

En liten tb på hur jag såg ut på stranden i Turkiet för snart exakt 2 år sedan, man märker sällan själv hur mycket kroppen och fysiken förbättras om man inte kollar tillbaka på gamla bilder. Hittade den här på mobilen i något gammalt album och blev direkt fylld med mer motivation. Spännande att se hur man skulpterat kroppen vidare om ytterligare några månader/år. 😃


Kanske inte är helt rättvis bild att jämföra med, men samma bikini och samma kropp i alla fall!

Likes

Comments